Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Vercia świetne te buty:yes: Takie bym właśnie chciała... Proste, czarne tylko żeby ciepłe były... Ale ceny mnie kładą na łopatki:Płacz: Żebym chociaż miała jakieś na zmianę to luz... A tak pewnie dojadę takie buty przez sezon bo chodzę jak lewus:Kiepsko: Smutno mi...
Też oglądałam ten program i babka ma nierówno pod sufitem według mnie:Szok: Paranoja :Szok: Ale na wszystkie swoje zachowania ma wymówkę:Oczko: A to hormony, a to Bóg ją natchnął:Histeria: Kosmos...

Magda Te butki co pokazałaś też bardzo mi się podobają. Są bardzo podobne do tych co mierzyłam... Oglądałam je sama właśnie na all też tylko odstraszył mnie jednak ten nubuk i cena::):

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

Hej,
ja miałam bardzo ciekawe popołudnie:) U Stasia na zajęciach bardzo sympatycznie, najpierw była pogadanka z dziećmi o warzywach, później rodzice czytali wierszyki i zagadki o warzywkach, a na koniec dzieci robiły sałatkę jarzynową i była wspólna uczta. Jak wychodziłam z p-kola-ok.11.30-zadzwoniła do mnie Aga, mama Jagody, że właśnie przed chwilą dzwoniła do niej Pani z p-kola, że Jagode boli ucho i w ogóle jest taka jakas osowiała i czy jest możliwość, żeby ją odebrać. No a że ona w pracy, jej mąż w pracy, dziadki też, to poprosiła mnie, czy mogłabym się ni,ą zająć do 15-tej. Miałam wesoło w domu, nie ma co:lol: I nie wiem czy Jagode rzeczywiście to ucho bolało, bo szlała jak pijany zając. Pani mówiła, że już wczoraj była taka osowiała i popłakiwała,bo nie było Zosi i Marysi w p-kolu. Swoją drogą Pani trochę przegina z tymi telefonami, przeciez ludzie sa w pracy i nie kazdy ma możliwość wcześniejszego odbioru dziecka...

magda_79
Vercia slyszalam kiedys o tej babce. Ona jest zdrowo walnieta, bo specjalnie chciala osmioraczki, zeby byc popularna i w ten sposob zarabiac gruba kase. Masakra jak dla mnie.

Nie sadzilam, ze Marcel to taka chudzina, na zdjeciach tak tego nie widac :)

No nei widać, bo głowę ma dużą i okrągłą....ale jest bardzo drobny, dlatego mamy problem z kupowaniem spodni, głowę ma dużą i np. cięzko zalożyć bluzkę nierozpinaną, ledwo przeciskam.....mam andzieję, że to się unormuje :lol:

Ta kobieta nie twierdze, ze jest normalna.....ale nawet jeśli dla popularności urodzila te dzieci to i tak ją podziwiam za cierpliwość itp. na filmie wszystkie 14 wrzeszczały jednoczesnie i na pewno ma coś nie tak pod sufitem, skoro w takim halasie odpowiadała normalnie na pytania itp. ja bym umarła ze strachu, ze któremuś coś się stanie......dla mie nie do ogarnięcia :lol:

Ja też impregnuje buty i z nubuku i ze skóry, w każdym sklepie obuwniczym można kupić preparaty do impregnacji.

Magda śliczne te kozaczki:yes: Ja mam z zeszłego roku czarne i teraz chciałabym rude, ale w tym roku raczej ni kupię. Dwa lata temu kupiłam sobie dwie pary z zamszu, ale takie bardziej jesienne, jedne szare, jedne czarne i te czarne wzuwane, bez zamka. Szare mam do dzisiaj i wyglądaja jak nowe, a z tych czarnych zrobiły się dosłownie szmaty, wyglądają tragicznie:Histeria:

Mei
ALEXANDER - Nawlekaj nie czekaj - Koraliki (1882893798) - Aukcje internetowe Allegro

To jest fajna gra, porządne elementy i faktycznie można łatwo dostosować poziom trudności. U nas nie przechodzą żadne zasady więc o grze na czas nie ma mowy ale może kiedyś załapie:lup: Olas to bystry chłopak, na pewno by sobie poradził:yes:

My tez to mamy, oczywiście po Stasiu:Oczko: Laski chętnie nawlekały koraliki do czasu, teraz gra jest schowana, bo zaczęły się nimi rzucać:Histeria:I też grałyśmy bez kart i klepsydry, po proatu tak sobie nawlekały, gra na pewno warta polecenia:yes:

Cafe ciężko mi coś doradzić, u nas na tapecie też memory, domino i w dalszym ciągu 3 Lotto, które mamy. Z Granny mamy też Figuraki i Patyczaki, też fajne gry, ale laksi przy nich wariują i kłócą się, no ale Olek jest jeden, więc na pewno będzie z nim łatwiej. Z Granny jest cała kupa gier dla 3-latków, na pewno coś fajnego wybierzesz, ja już dawno nic nie oglądałam i nie kupowałam. A Olek umie liczyć do 6? Bo ja ze Stasiem grałam już w wieku 3 lat w zwykłe planszówki, miał takie proste z Kapturkiem chyba, plansza krótka, jak się stanęło na jakimś polu to trzeba było jakies zadania wykonac itp. \wiesz na pewno o co kamon. I graliśmy tak, że jak się wykulało 6 to można było kulnąc raz jeszcze i Stasiu bardzo szybko nauczył się dodawania, po kilku grach wiedział, że 6 i 5 jest 11 itp.A te małe dwa ulungi ledwo do 5 liczą, kolorów nadal nie znają, chociaz codziennie przerabiamy książke z kolorami, kosmos:Histeria:

veronica_20
magda_79
Vercia slyszalam kiedys o tej babce. Ona jest zdrowo walnieta, bo specjalnie chciala osmioraczki, zeby byc popularna i w ten sposob zarabiac gruba kase. Masakra jak dla mnie.

Nie sadzilam, ze Marcel to taka chudzina, na zdjeciach tak tego nie widac :)

No nei widać, bo głowę ma dużą i okrągłą....ale jest bardzo drobny, dlatego mamy problem z kupowaniem spodni, głowę ma dużą i np. cięzko zalożyć bluzkę nierozpinaną, ledwo przeciskam.....mam andzieję, że to się unormuje :lol:

Ta kobieta nie twierdze, ze jest normalna.....ale nawet jeśli dla popularności urodzila te dzieci to i tak ją podziwiam za cierpliwość itp. na filmie wszystkie 14 wrzeszczały jednoczesnie i na pewno ma coś nie tak pod sufitem, skoro w takim halasie odpowiadała normalnie na pytania itp. ja bym umarła ze strachu, ze któremuś coś się stanie......dla mie nie do ogarnięcia :lol:

ja przy trójce ledwo wyrabiam na zakrętach, a 14 to jakas abstrakacja w ogóle:Niespodzianka:

Andzia fajne zajęcia za wami.......Pani pewnie robiła otwarte zajęcia co nie? Ja z kolei takich nie cierpię...brrrr.....lepiej dogaduję się z dziećmi niż z doroslymi.....:Zakręcony:

My zaliczyliśmy zakupy, spacer i jakoś po 15 zawitalismy w domu...na szybko upichciłam pieczrkową.....a teraz robię zrazy wołowe, ziemniaki z boczkiem i sałatkę, G. zapowiedział gości późnym wieczorem, a na nic innego wena nie pozwoliła, zrobię jeszcze nogi z kurola na pikantnie i sałatkę jakaś....mam jeszcze ciasto więc lusssss.......:Histeria:

Andzia faktycznie troche babka przegina z tym wydzwanianiem do rodzicow. U nas dzwonia tylko wtdy jak jest goraczka.
Fajne zajecia za Wami. U nas chyba takich owartych nie robia. Za tydzien za to mamy pasowanie na przedszkolaka i juz nie moge sie doczekac :)

Vercia jakby mi P. zaprosil tak na szybko gosci na kolacje to albo bym na zawal padla albo bym sie wyprowadzila :lup:
A Ty zrazy, ziemniaczki, kurole.... Mmmmm, a ja bym tylko zarla i zarla.
Miłego biesiadowania.

Młody spi, ja zasnelam z nim, ale dostalam smsa i sie ogarnelam. Napisala do mnie taka babka z plcu zabaw, ze dawno mnie z Michem nie bylo i czy wszystko ok. Miłe :)
A ja nie chodze, bo sie nie wyrabiamy. Odbieram mlodego po 14, ale zanim zjedziemy do domu to juz jest prawie 17.

magda_79
Andzia faktycznie troche babka przegina z tym wydzwanianiem do rodzicow. U nas dzwonia tylko wtdy jak jest goraczka.
Fajne zajecia za Wami. U nas chyba takich owartych nie robia. Za tydzien za to mamy pasowanie na przedszkolaka i juz nie moge sie doczekac :)

Vercia jakby mi P. zaprosil tak na szybko gosci na kolacje to albo bym na zawal padla albo bym sie wyprowadzila :lup:
A Ty zrazy, ziemniaczki, kurole.... Mmmmm, a ja bym tylko zarla i zarla.
Miłego biesiadowania.

Młody spi, ja zasnelam z nim, ale dostalam smsa i sie ogarnelam. Napisala do mnie taka babka z plcu zabaw, ze dawno mnie z Michem nie bylo i czy wszystko ok. Miłe :)
A ja nie chodze, bo sie nie wyrabiamy. Odbieram mlodego po 14, ale zanim zjedziemy do domu to juz jest prawie 17.

Magda G. przed południem już coś wspominam, ze przyjadą znajomi z Anglii do rodziców i zajadą do nas......mieli być na chwilę ale zalatwili opiekę na noc i możemy biesiadować :lol:

Andzia widze że miły dzionek za Tobą, super!

Veronica aż mi ślinka poleciała na sama myśl o tych pysznościach ::):
miłego biesiadowania! super sparawa tak posiedzieć pogadać w miłym towarzystwie!
i ja nie wiedziałam ze Marcel taki mały, wydawało mi sie że jest większy...

Ja dla Amelki dziś przytargałam ze strychu kurtki zimowe, 2 musze wystawić na all, a jedna jest w rozm. 98 Cubusa i jest jeszcze dobra- uff:) może jeszcze pośmiga w niej przez jakieś 2 mies. a do tej pory może coś upatrze...
no i znalazłam też buty zimowe Korneckiego, kiedyś je dostałam-takie sobie, ale w razie W mogą być, także póki co nie martwie się az tak bardzo ::): musze jeszcze popatrzeć na all za spodniami na śnieg...

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Cafe u nas tez popaduje, a ja musze wyjść z zołzami na zakupy, bo nie mam nic na obiad, a panny sobie zażyczyły spagetti.
Współczuje takiej pobudki, zołzy od 5.50 na nogach + kilka pobudek w nocy:Kiepsko:

U nas te zajęcia otwarte sa co roku, dodatkowo mają dwa razy w roku zjaęcia otwarte na angielskim. Laski tez beda miały takie zajecia, mamy tez beda chodziły czytac dzieciom kasiązki, a 10-go listopada mamy pasownie:)

Witam!

U nas dziś pięknie słonko świeci, a już myslałam że pogoda się zepsuje, bo na wieczór wczoraj zaczeło lać i wiać ...ale super że jednak jest ładnie, o dziś jade po Amelke do p-kola i umówiona jestem z teściową :Oczko: i idziemy do niej na obiad...więcej szczegółów o tej całej sytuacji napisze jak już będe po...

Andzia zdrówka!
a dziewczyny kiedy puścisz do p-kola? zostają do końca tygodnia w domu?

Cafe współczuje tak wczesnej pobudki :Histeria: Olek też tak wcześnie wstaje?
dla mnie to jeszcze środek nocy:Oczko: ja mam budzik nastawiony na 7 i Amelke musze wyudzać z głębokiego snu :))

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Witam!
Imprezka bardzo udana, super....szkoda tylko, ze nawet piwa nie wypilam ale bardzo miło spędziliśmy wieczór.
Dzisiaj zawiozłam gada do przedszkola i zajechałam do lumpka. Jakimś trafem znalazlam kilka fajnych bluzek na dl rękaw, 2 zestawy czapka+szalik, kalesony i rajtki. Wzięłam też mlodemu fajną grę i kilka samochodów. Będzie radocha. U nas dzisiaj też pada od rana i tak średnio jest.....muszę zaraz wstawić kurczaki na obiad, coś wczoraj kombinowałam z marynatami....

Cafe współczuję pobudki, dla mnie 5 to środek nocy :lol: Sama ledwo prze 7 wstaję, mlodego budzę na kilka razy....

Andzia zdrówka dla Was...dziewczyny długo będą w domu? Pieczarkową robię na udku, dorzucam marchew, seler, pietruszkę, cebulę, pieczarki...gotuję pół godzinki, później biorę mikser i trzy razy miksuję, tak, zeby wszystko było drobne ale nie krem.....póxniej doprawiam, daję śmietanę i dodaje drobny makaron np. gwiazdki.

Anielinka pogadaj z Ł., zebyście razem jakoś wytlumaczyli Amelce tą sytuację...może tak będzie lepiej, a ty nie będziesz musiała tłumaczyć się......wydaje mi się, że Amelka potrzebuje, zeby tata też jej powiedzial co jest grane.....

hej
O 10 zwloklam sie z lozka. O 11 P. podjechal na kawe, bo mial okienko. Jak wpadl to od razu odkurzyl :)
Kurcze, tesknie za nim. W ogole nie mamy dla siebie czasu. Wieczorem pogadamy z godzine, najczesciej o Michale i tyle. Ja mu zdam relacje z dnia, on mi swoja i spac. MAsakra!

Mlody dzisiaj rano plakal, ze nie chce isc do p-kola. Ale nie o p-kole tu chodzi tylko o to, ze trzeba wstac z lozka i isc. Musi miec odpowiednia dawke tulenia rano, zeby wyjsc.

Wczoraj sie z niego nasmialam:
"mamusiu, na obiadku siedzie z taka dziewczynka, ale nie wiem jak ma na imie, bo wstydzie sie spytac"
:hahaha:

Vercia ale super lupy wypatrzylas w lumpku!!!! Super!
No i fajnie, ze biesadowanie takie udane. JAj uz nie pamietam kiedy widzielismy sie ze znajomymi :(
NAwet z moja ukochana psiapsiola nie widzialam sie miesiac.
Mam nadzieje, ze w ten weekend nadrobimy.

Anielinka kurcze, tak strasznie mi zal Amelki :((( Widze jak Michał teskni za P., wiec moge sobie choc odrobine wyobrazic Amelke :(( Buziaki dla Was!
Moja mame namawiaja na poprowadzenie szkolenia w Ustce. I szkoda, ze to jdnak kawal drogi od nas, bo zawiozlabym ja autem :)

Andzia a mowilam, ze zakwasy wylaza dopiero na kolejny dzien. heheh! Jutro juz bedzie ok!
Super, ze tez pasowanie macie ustalone. NAsze juz za tydzien, ale jak sie okazuje P. nie bedzie :(
Kiedy laski puszczasz do p-kola? Michałowi p-kole chyba sluzy, bo bez syropow kaszel juz mu prawie przeszedl.