Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Jutro jedziemy do moich rodziców i już się cieszę na myśl o 3 godzinach w samochodzie- nareszcie sobie pośpię bo mała w samochodzie też śpi;) Czy Wasze foteliki samochodowe mieszczą się na tylne siedzenia? Naszego w żadnym z samochodów nie możemy dopiąć i mała musi jeździć z przodu- na szczęście w nie ma poduszki powietrznej u pasażera! Moi rodzice chyba zwariują ze szczęścia bo jeszcze nie widzieli małej -akurat jak urodziłam to się rozchorowali;( W domu szykuje się niezła impreza na kilkanaście osób bo wpadnie moje rodzeństwo z dziećmi. Na szczęście tatuś Zośki jest duży i silny i dzielnie będzie ją bronił przed nadmiernym wypieszczeniem;)

http://www.suwaczek.pl/cache/7dd702d99e.png
http://s2.pierwszezabki.pl/017/0174999f0.png?4853

Andzia wiem skad to Twoje pytanie o psa, czytałam o przygodzie Stasia :(
A czy ja sie boje? Nie, bo nigdy maly nie jest zostawiony z psem. Mamy labradora, psa stworzonego dla dzieci. Nasz ma dopiero 11 m-cy, wiec nie jest to pies dorosly, ktory ma juz jakies swoje upodobania i przyzwyczajenia. Jednak wiem, ze to tylko pies i dlatego nie ma mowy, zeby zostali sam na sam. A pies jak na razie super. NA poczatku jak malego przywiezlismy i zaplakal to poszedl do lazienki i wszedl do wanny :). Nigfy tego wczesniej nie robil. Potem strasznie przezywal jak tylko maly zaplakal. A teraz nie zwraca na niego uwagi.

witanko babulce po przerwie :)) stary wział sie porzadnie za remont i trzeba było sie ewakuowac do mamuski ..ale chociaz troche mi pomogła przy Julce , bo mała ma kolki i idzie sie wykonczyć ( Andzia padam na kolana i chyle czoła , strasznie jesteś dzielna , ja juz wymiekam ) ..kupiłam dziś te czopki na stany niepokoju i espumisan no i trudno jak bedzie tak dalej to bede młoda faszerować bo nie moge zniesć jak ona tak strasznie placze , do tego prezy sie cała noc , sapie , dyszy , charczy cała zlana potem ...no makabra poprostu !! ...Wiecie co tak patrze na te nasze maluchy i powiem Wam ze naprawde sliczne te nasze bąble , kazdy pikny , powaznie :))) postaram sie zagladac czesciej i ide nadrobić zaległosci w czytaniu :)) pozdrówka kofane :))

http://suwaczki.maluchy.pl/li-21790.png

Cześć dziewczyny:)
Michałek śliczny:) zgadzam się z Anouk - udały nam się wrześniowe dzieciaczki - no i nasze bliźniaczki-sierpnióweczki:)

Ja kochane byłam dziś w Poznaniu na kontroli. Uwaga! Uwaga! Mały waży już 5300! Ogólnie kontrola dotyczyła niedotlenienia wewnątrzmacicznego, którego mój mały nie zaznał i nie wiem w sumie po co byłam ale byłam. Poza tym zbadała nas baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo miła pani doktor i dowiedziałam się kilku ciekawych rzeczy. Na kolki najlepiej kłaść dziecko na brzuszku (no niby to wiedziałam, ale...) powinno mieć podkulone pod siebie rączki i nóżki zrobione na żabke... no i położyła go tak żeby mi pokazać a on jak zawsze zaczął kwiczeć a ta go zaczeła klepać po pleckach i dupce i on przestał i leżał sobie spokojnie... podobno jak piska na brzuszku to nie znaczy że mu niewygodnie, tylko że jelitka pracują i go coś tam pobolewa a dzięki takiemu klepaniu ma masażyk... potem w drugiej pozycji tak jakby go posadziła trzymając za ramiona... oczywiście nie sadzała go ale trzymała a podłożem miał masowaną dupkę bo tak mu robiła jakby podskakiwał na tyłku:) ehhh dziewczyny ciężko wytłumaczyć ale mały był zadowolony;)
Spytałam się jeszcze jak to jest że mały wypije całą flachę i jest głodny - podobno to przez kolki, jak ja podaje bebiko 1 to ona kazała mi je mieszać pół na pół z bebiko AR które jest podobno bardziej sycące, a i na kolki lepsze... a więc zobaczymy:)

Ja jestem ogolnie padnięta, ale czuje że nikogo to nie obchodzi... bo przecież ja nic nie robie to czym niby taka zmęczona jestem... A to taki mój mały dół....

Jestem zmęczona tym cholernym Poznaniem i Kubuś też... rozregulowany, bo cały dzień w biegu... wkurza mnie to karmienie - co trzy godziny, bo bardzo łatwo dziecko rozregulować... teraz biedny nie wie o co chodzi...
A ja też Andzia często kładłam na brzuch ale wystarczyło że zakwiczał a ja go brałam na ręce bo myślałam że nie lubi:)
Widze że rozmawiacie o psach, ja bardzo chciałabym psa... właśnie labradora... ale to dopiero może jak Kubuś podrośnie troszkę, żeby chociaż miał roczek, bo teraz to bym nie wyrobiła...

Witam kobitki, pospalam dzis cale 3 godziny!!!Mialam wczoraj tak dosc, ze musialam wjsc na 15 minut na dwor odreagowac!!! Brak mi juz sil!!!

Za Waszym natchnieniem jade za chwilke do fryzjera. Zadzwonilam wczoraj do mojej fryzjerki, u ktorej normalnie na termin czeka sie min. 2-3 tyg, ale uslyszala chyba desperacje w moim glosie i przyjmnie mnie dzis.

Andzia tylko nie zabieraj ze sobą komórki! Maleństwom nic się nie stanie bez ciebie a tobie należy się chwila relaksu! Chociaż...ja tak ostatnio zrobiłam i chociaż nie było mnie w domu niespełna godzinę to myślałam, że z nerwów się wykończę;)))
Zrobiło się już zimno a ja nie mam co na siebie włożyć! Mąż wygania mnie na zakupy ale kiedy mam jechać, jak Zośka bez cycka wytrzyma góra 2 godziny a ja potrzebuję na zakupy całego dnia! Pewnie skończy się na tym, ze wygrzebię z szafy jakiś staroć i przechodzę całą zimę :(
Dzisiaj nocka super- mała obudziła się o 6, najadła, zasnęła i wstałyśmy dopiero teraz;) Biorę się za robotę bo mam masę rzeczy do zrobienia przed wyjazdem!
Miłego dnia ;)

http://www.suwaczek.pl/cache/7dd702d99e.png
http://s2.pierwszezabki.pl/017/0174999f0.png?4853

Mój Kubuś się zlitował nad zmęczoną matką i najpierw spał do 2 a potem o 6 się obudził i jeszcze dał się namówić na chwile snu...
My za chwile idziemy do pediatry, zobaczymy co powie na ten utrzymujący się katar i czy mleka czasami nie zmienimy... no i musze wziąść recepte na szczepionke 5 w 1.

Andzia biedna kobietko, nawet nie umiem sobie wyobrazić jaka musisz być zmęczona... ale fryzjer to dobry pomysł, ja byłam krótko przed porodem i niedługo musze się wybrać znów, zawsze lepszy nastrój po takiej wizycie...

hej dzielne mamuski
fryzjer super pomysl.. ja jade w sobote... marcelk PODRZUCE BABCI... NIECH SIE NACIESZY... u nss nocka super tylko jedno karmienie a tak spanko od 22 do 10 rano... normalnie jestem suuuuuuuuuuuuper wyspana.... wczoraj bylam u doktora bo mały calA buzie ma wysypana i zmienil nam mleko na nutramigen i na ulewanie kazal dodawac nutriton...
gosia a twoj kubus nie ulewa???? bo moj maly tez byl non stop glodny co rowne 3 godz a niby miesieczne dzieci powinny jesc tylko 6 posilkow... i lekarz powiedziasl ze dlatego mi ulewa bo za male odstepy czasu.....
w ogole dziewczyny na same leki wydalam 250 zl... od razu przepisal biodacyne na katar nie wiadomo skad sie wzialk bo tak to maly zdrowy a te gile geste zielone i daleko w nopsie siedza....i jakas masc co robia w aptece do smarowania buzi na te krosty

i kazal zrezygnowac z wszystkich produktównivea itp i kupic emolium albo oilatum cala xserie dla bobasa... a taks buteleczka oilatum za 24 zl starcza nam na tydzien... ehhh.. a chcielismy na pampersach zapszczedzic i maz tacha z niemiec i chusteczki nawil tez... a teraz euro prawie 4 zl i tez juz sie nie oplaci przywozic...chyba z tymi antyse[ptycznymi preparatami czeka mnie katastrofa finansowa...
zmykam karmic glogomora tylko najpierw poszukam instrukcji do tego mleka bo musze teraz mieszac do jednej butelki bebilon nutramigen i nutriton nazageszczenie... masakra... aa tydzien mam dawaz sam nutramigen plus ten nutriton...

Gość kwiatuszek9876

veronica_20
i kazal zrezygnowac z wszystkich produktównivea itp i kupic emolium albo oilatum cala xserie dla bobasa... a taks buteleczka oilatum za 24 zl starcza nam na tydzien... ehhh.. a chcielismy na pampersach zapszczedzic i maz tacha z niemiec i chusteczki nawil tez... a teraz euro prawie 4 zl i tez juz sie nie oplaci przywozic...chyba z tymi antyse[ptycznymi preparatami czeka mnie katastrofa finansowa...
zmykam karmic glogomora tylko najpierw poszukam instrukcji do tego mleka bo musze teraz mieszac do jednej butelki bebilon nutramigen i nutriton nazageszczenie... masakra... aa tydzien mam dawaz sam nutramigen plus ten nutriton...

mialam ten sam klopot co ty mieszanie jedengo mleka z drugim i nutriconna ulewanie . To ulewanie masz od tego ze maly ma dobrze nieuksztaltowny przelyk wiec sie nie przejmuj przejdzie mu za jekies pol roku . Ale cie pocieszylam , no ja tak mialam . Kup sobie duzo slinkiow z ceratka bardzo pomagaja jak ulewa malec . A to lekarz ci nie powiedzial jak masz mieszac mleko pol na pol i nutricon . Chodz powiem ci ze ja zadnych masci na buzke nie mialam tylko jak zmienilam mleko to stopniowo jej zchodzilo bo jak bedziesz wiedziec czy ma od mleka jesli bedziesz smarowac twarz . Kup tylko sobie pare masci i oliwtum lub ollian ( taniej jest kupic na allegro ollian) mi starcza na 2-3 miesiace . Nie martw sie bedzie dobrze jesli cos pytaj postaram ci sie pomoc :) A na Nutramigen przepisal ci recepte ?

Witam! U nas nocka ciezka. Maly budzil sie co chwila i nie plakal ,ale jeczal i stekal. Oczywiscie na rekach albo przy cycku od razu mu przechodzilo. Myslalam, ze zwariuje. Za to znam juz caly repertuar nocny w telewizji :). Obejrzalam na Travel&living program o rodzince z szescioraczkami i od razu razniej mi sie zrobilo.

Rano karmilam glodomora i tak pieknie sie usmiechal - ja do niego. Mysle sobie, ale mam fajnego cycka. A tu patrze, a ja mam cala reke osrana! Ten malolat - nioewdziecznik usmiechal sie, bo zrobil mega kupsko, ktore przelalo sie na zewnatrz. To ja 9 m-cy go pod sercem nosilam, tylek sobie rozerwalam, a on mnie .... osral! Ach, te dzieci :)

My wróciliśmy od lekarza...ale mały dał do wiwatu... Mleko mamy zmienione z bebiko na bebilon pepti, podobno nawet na kolki pomoże... oby!
Veronica mały nie ulewa mi prawie wogóle... on wszystko chłonie, woli żeby się nie zmarnowało;) Veronica ja też musze mieszać mleko, żeby mały się przyzwyczaił... ehhh dlaczego nie udało mi się piersią karmić cyc bym wywaliła i po kłopocie... ale pewnie wtedy byłyby inne zmartwienia...

Magda próbuje się nie dołować, dzisiaj już lepiej wczoraj miałam małego doła...

czesc mamuski
dopiero teraz mam chwile....olus dzis prawie caly dzien czuwal....bylismy tylko zatwierdzic projekt kuchni wtedy pospal podczas spaceru jakas godzinke a tak to rozglada sie i nie chce lezec....
widze,ze wszsystkie wyfryzurowane tylko ja zarosnieta....ehhh....ja po przeprowadzce cos ze soba zrobie
vercia oilatum owszem tanie nie jest ale uwazam ze jest warte ceny-my uzywamy od samego poczatku tylko tego i nie mamy problemow

my juz wywietrzeni... i jedna reka piszemy do was.....gosiamm mi tez proponował bebilon pepti ale powiedzial że tam i tak jest kazeina która uczula... i dlatego nutramigen...
a mieszac kazal lekarz tylko kilka dni póxniej już sam nutramigen...z tym nutricionem...a nutramigen na recepte wychodzi duuużo taniej!!!
Andzia a twoje dziewuchy jakie mleko piją??????

w sumie to az takmocno nie ulewa troszeczke tylko albo wcle zależy od dnia... jak go dlużej porzetrzymam to nie ulewa dlatego chyba zrezygnuje z tego zageszczacza bo mam wrazenie ze takie geste mleko jemu nie pasuje.... pociesza mnie to że ten nutramigen jest i na alergie i na kolki jelitowe wiec moze nie bedzie problemow już... byle te krosty zeszły bo mały wyglada jak upiór!!
cafe... wiem oilatum najlepsze jest ja tez odpoczatku w tym kapie tylko wszpitalu tak mi go wysuszyli bo bylismy tydzien a oni tam tylko woda z kranu myja i teraz musimy nadrobic z nawilzaniem....
a krem diprobaza jest specjalnie na te krosty i odczyny alergiczne...
a wprowadziłyście juz rytuały usypiania czy cos???? bo u mnie po kapieli moje dziecko kochane ożywa i do 22-23 jest w nastroju towarzyskim a póxniej kołysanie na rękach i dopiero spanko....