Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Anielinka Marcel tak mial ostatnio po kapieli i chyba od plynu do mycia....może zmieniłaś? Marcel mial wtedy takie kropki maluteńkie na całym ciele, najwięcej brzuch i raczki....

Andzia wiem, wiem że jestes przeciwniczką....z lekarzem raczej nie skonsultuję, bo musialabym specjalnie jechać gdzieś dalej, a Marcel nie jest przewlekle chory, zeby szukac konsultacji.....jeżeli faktycznie będzie często chorował to udam się na wskazany adres przez Ciebie.....podalam olbas kropelki, natarłam, syropy i zaczekam do rana.....jeśli będzie gorzej niż dziś to podam antybiotyk i już....z drugiej strony babka jest specjalistą pulmunologiem i onatologiem, a takie przeciąganie, jesli to oskrzela tez nie zdrowe jest....mozna zwariować.....Ucznia nie zazdroszczę :Oczko:

Kurcze nie wiem co to jest za wysypka...rozmawiałam z mamą i mówiła że może to być rożyczka (bo u nas cała trójka miała, więc wie jak to wyglada) ale niekoniecznie...no nic zobacze co jutro rano z tego się wykluje, oby to nic nie było poważnego... wrr akurat jutro jak w p-kolu ten dzień nauczyciela, a Amelka tak przeżywała że trzeba iśc na galowo itd. :)

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Cafe no fajnie z dodatkowa kasa, ale do takich imbecyli czasem brak:Oczko:
Vercia ty najlepiej znasz swoje dziecko i wiesz co dla niego najlepsze, dla mnie zawód lekarz jak kazdy inny, malarz czy szpachlarz, nie robia na mnie wrażenia żadne specjalizacje i tytuły, albo ktoś jest dobry i sie zna na tym co robi, albo jest fuszerant i konował:Oczko:
Anielinka przypomniało mi się, że Zośka jakiś czas temu, może nawet z rok temu też miała taką wysypkę i myślałam, że to różyczka, nawet dzwoniłam do \gosi, bo wcześniej właśnie \kuba miał różyczkę, ale rano obudziła się bez wysypki i ta już nie wróciła...

Vercia my czyli trójka klasowa zbierałyśmy po 20 zł na semestr i z tych pieniędzy kupiłyśmy prezenty na Dzień Chłopca, kwiaty na Dzień \nauczyciela i kupimy jeszcze prezenty na pasowanie:)
A w ogóle to zgadałyśmy się z innymi trójkami i 19-go listopada organizujemy zabawe przedszkolna, juz mamy załatwiona sale, orkiestre i kucharki, ja dbam o atrakcje, beda losy z nagrodami, musimy pochodzic po sponsorach, wymyśliłam tez, ze zrobimy licytacje rysunków i prac dzieci i kotyliony, dochód oczywiście dla p-kola:)

Witam!

A Wy gdzie??!!:)

U nas niestetety wysypka jest nadal, na brzuchu wydaje mi się że jest dziś bardziej czerowna, nie puściłam dziś Amelki do p-kola, a szkoda, bo dziś taki inny dzień niż wszystkie, no ale cóż...nie wiadomo co to za cholerstwo, jak Panie by przebierały to i tak by zauważyły...a po co inne dzieci zarażąc...
U mówiłam się do lekarza na 10.50- oczywiście z łaską, kazała mi przyjść w poniedziałek :lup:

Andzia
ale super u Was organizujecie dziecią atrakcje w p-kolu- pomysły pierwsza klasa :yes:

Veronica
i jak Marcel?

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

anielinka
Witam!

U nas niestetety wysypka jest nadal, na brzuchu wydaje mi się że jest dziś bardziej czerowna, nie puściłam dziś Amelki do p-kola, a szkoda, bo dziś taki inny dzień niż wszystkie, no ale cóż...nie wiadomo co to za cholerstwo, jak Panie by przebierały to i tak by zauważyły...a po co inne dzieci zarażąc...
U mówiłam się do lekarza na 10.50- oczywiście z łaską, kazała mi przyjść w poniedziałek :lup:

Andzia
ale super u Was organizujecie dziecią atrakcje w p-kolu- pomysły pierwsza klasa :yes:

Veronica
i jak Marcel?

Witam!

Anielinka kurczę, nie możesz dzisiaj podjechać do lekarza? To może być różyczka skoro dalej jest....ja pamiętam, ze mialam różyczkę w dzieciństwie i trwała 3 dni tylko, samo przeszło....teraz nie wiem nawet jak się to leczy......dobrze, ze zostawiłas Amelke w domu:yes:

Andzia no zgadzam się konowałów nie brakuje nigdzie :yes: u nas przyjmuje 2 lekarzy pediatrów i najcześciej jeden mówi inaczej, a drugi inaczej. Zdecydowanie wolę tą babkę, bo ona przynajmniej dokładnie oslucha, zbada itp. Marcel dzisiaj dalej ma dusząco mokry kaszel i gile zrobily się żółte, seledynowe :glass: Całą noc nie spał, o 5 rano miał temp. 38,5 ::(: dopiero o 7 zbilam gorączkę....co za choróbsko!! Nos ma cały w skorupie, nie da się dotknąć....podalam o 8 antybiotyk, który Marcel wypluł:Wściekły: Musialam rozrobić na 3 porcje z wapnem, bo jest slodkie....

anielinka
Witam!

Andzia

Veronica
i jak Marcel?

Już zacziłam o co kaman :lol::lup:

andzia
Vercia my czyli trójka klasowa zbierałyśmy po 20 zł na semestr i z tych pieniędzy kupiłyśmy prezenty na Dzień Chłopca, kwiaty na Dzień \nauczyciela i kupimy jeszcze prezenty na pasowanie:)
A w ogóle to zgadałyśmy się z innymi trójkami i 19-go listopada organizujemy zabawe przedszkolna, juz mamy załatwiona sale, orkiestre i kucharki, ja dbam o atrakcje, beda losy z nagrodami, musimy pochodzic po sponsorach, wymyśliłam tez, ze zrobimy licytacje rysunków i prac dzieci i kotyliony, dochód oczywiście dla p-kola:)

Super pomysl z zabawą:brawo: U nas jest tak, że w sumie wszyscy się znamy, bo male miasto. Ja od początku probowalam cos z mamami ustalić, sama podpytywalam itp. rozmawiałam też z Panią, jak będziemy zbierac pieniądze, że może coś ustalę z rodzicami w szatni itd. Pani powiedziala, ze na anstepnym zebraniu ustalimy składkę klasową.....z mamami rozmawialam to nic nie wspomnialy o Dniu Chlopca......stwierdzily, że dzieci są za małe i dziewczynki będą płakały itp. a na prezent dla Pani to nie zbieramy, bo każdy przynosi kwiatka......i tyle mojego wtrącania się....wiemy też, ze Panie prosily o przynoszenie papieru, ręczników papierowych i chusteczek i tez myslalam, zeby uzbierac skladkę po 5 zł i podrzucac co miesiąc do przedszkola, ale widziałm niesmak na twarzach, ze to Państwowe przedszkole, a nie prywatne, no i wyszlam na przemądrzala panią nauczyciel.....

I ja witam,
laski w domu, kaszlą dośc brzydko, na jutro umówiłam się do prywtanego lekarza. Zła jestem, bo jutro wieczorem mamy gości, dwie znajome pary, miałam dzisiaj porobić żarcie i posprzątać, a przy nich nawet obiadu nie moge ogarnąć.No takie zołzy są, ze kosmos:Kiepsko:
Byłam z nimi w p-kolu zanieść kwiatki, dzieci zaśpiewały sto lat, \panie bardzo się ucieszyły, ale dzieci dosłownie garstka, moze z 10-wszystkie kaszlące:Histeria:

Anielinka daj znać koniecznie po lekarzu co to. kurde mi sie wydaje, ze skoro nasze dzieciaki były szczepiona na różyczke, to nie powinny na nią chorować:Histeria:

Cafe dobrze, że osłuchowo ok, ja tez odstawiłam inhalacje, bo miałam właśnie wrażenie, że po nich mocniej kaszla, zobaczymy co powie lekarz

Vercia biedny Marcel, jak juz sie goraczka pojawiła to rzeczywiście coś go męczy:Całus:
Współczuje takiego braku organizacji w p-kolu, ale u Stasia w grupie jest podobnie, każdy sobie rzepke skrobie, jak z poczatku niektóre mamy próbowały coś zaproponowac, to inne dziko patrzyły, niektóre nawet dzien dobry w szatni nie odpowiedza. taka wiocha.U laske jest inaczej, no i zgrałyśmy się z mamami z innych grup i stąd ten pomysł na impreze:)