Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę że maluchy chodza do p-kola, u nas niestety nie ma miejsca... bynajmniej w tych najbliżej nas... szkoda, bo Kacper jest ostatnio tak nieznośny, ze ręce mi opadają, ja bym odpoczęła i on też miałby kontakt z dziećmi... a tak to dupa, ale myslimy z R., o prywatnym przedszkolu takim zeby go póścić tam 2-3 razy w tyg. na kilka godzin chociaż żeby sie oswoił...no ale zobaczymy jak będzie...
zapisałąm sie do szkoly policealnej, na technika usług kosmetycznych i wizażu i 17.09 zaczynam miałam problem, bo mama miala juz zaplanowany jakis wyjazd na grzyby taki całodniowy organizowany przez radę osiedla, no i pytałam R., czy mi sie zajmie ale on ma jakąś delegacje akurat, więc poprosilam T., czy mogliby zabrać dzieciaki na weekend i zgodzilą sie :Yess: super bardzo się cieszę!!! 16.09 w dniu urodzin Kacperka ich zabiorą!!! no, a ja też 16.09 idę na urodziny do przyjaciółki, bo urodzinki dzieci robię 25.09 wiec miałąm iść tak czy siak ale bynajmniej mama nie bedzie musiała zostać mi z maluchami!!!::):

Kornelia Elżbieta 4000g 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49tv73cu6r3lp1.png

Kacper Mirosław 4050g 60cm

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jq97z06q8.png

Vercia zdrowka bidulko!!!
Marcel jeszcze sie rozkreci. Chwila moment i bedziesz go n sile wyciagac :)
Co do logopedy to i ja mysle, ze to troche za wczesnie. Malo ktore dziecko w tym wieku mowi super wyraznie.
Michał tak jak Andziowe laseczki gubi sie nieraz w odmianach, ale ja go nie poprawiam. Tylko odpowiadam mu tak, zeby to slowo bylo w zdaniu poprawnie. W koncu sie nauczy.

Andzia ale laseczki zdolniachy :o_master: Super!! U nas puzzle w odstawce kompletnej. W ogole mam wrazenie, ze Michał sie cofnał troche. Super liczyl do 15 itp., a teraz lipa.

Kasia super, ze sie zapisalas do szkoly!!! No i fajnie, ze t. zabiora dzieciaki. Nie bedziesz musiala kombinowac. Gdzie bedziesz chodzic?

Andzia pytalas o objawy ciazowe to tlyko bola cycki jak cholera, no i zdecydowanie zmienily wyglad. No i rano mycie zebow to koszmarek. Naszarpie mnie, troche ywmiotuje i tyle. Reszta wrzodowa :( Aaaa, i brzuch mam jak balon!!!

Michu dzisiaj dla odmiany w p-kolu nie pojadl, ale nadrobil ze mna na obiedzie. Juz sie pytal czy jutro tez pojdzie do p-kola. Jakies wierszyki juz mowi i cos probuje z piosenkami.
Teraz juz wykapany oglada bajki, ja musialam ogarnac chate i teraz zabieram sie za prasowanie. Chociaz mlodego ciuchy ogarne.

Jutro odbieram wyniki z rozyczki, cytomegalii i tarczycowe. Troche sie denerwuje :(

magda_79
Andzia pytalas o objawy ciazowe to tlyko bola cycki jak cholera, no i zdecydowanie zmienily wyglad. No i rano mycie zebow to koszmarek. Naszarpie mnie, troche ywmiotuje i tyle. Reszta wrzodowa :( Aaaa, i brzuch mam jak balon!!!

Michu dzisiaj dla odmiany w p-kolu nie pojadl, ale nadrobil ze mna na obiedzie. Juz sie pytal czy jutro tez pojdzie do p-kola. Jakies wierszyki juz mowi i cos probuje z piosenkami.
Teraz juz wykapany oglada bajki, ja musialam ogarnac chate i teraz zabieram sie za prasowanie. Chociaz mlodego ciuchy ogarne.

Jutro odbieram wyniki z rozyczki, cytomegalii i tarczycowe. Troche sie denerwuje :(

Magda będzie ok! Jutro po wizycie odetchniesz :Całus:

Młody zadowolony...zrobili drzewko z rączek odbitych na kartce i każda pani podpisała...młody pokazywal, jak tylko weszłam do przedszkola:yipi: Dzisiaj był zadowolony...oczywiście nie zjadl obiadu, a była watroba.....wywiesili jadłospis na korytarzu, więc wiem czy jadl czy nie.....

Po przedszkolu poszlismy na spacer i do mamy...mamy niedaleko z przedszkola, a młody tęskni za babcią....po drodze zaliczylam aptekę...kupiłam bioaron C, babka polecila podawac z tym kidabionem razem.....sobie teś cos wzięlam....kupiliśmy też super ksiązkę edukacyjna dla 3 latków...pierwsza, która mi przypadla do gustu...dotychcza widzialam same oklepane z zadaniami do naklejek i kolorowania...a w tej na każdej stronie jest napisane co ćwiczymy i ciekawe zadania...wyklejanie papierków, włóczką, malowanie mazakami, farbami, kredkami....ogólnie taka zgrana tematycznie i zadania faktycznie adekwatne do wieku dziecka......

Kaśka super ze szkołą....zawsze się oderwiesz trochę i coś masz dla siebie tylko....:brawo: Trzymam kciuki, żeby Kacper dostał się gdzieś do prywatnego przedszkola:yes:

Widze, że sąsiedzi juz ogarneli ogródki.....ja jestem w proszku i przy tej pogodzie nawet nie mysle....ale wstyd normalnie....mam cebulki tulipanów w reklamówce....ehhhh......ale dzisiaj rano byłam na szperach i udało mi się kupic 3 fajne bluzki na krotki rękaw dla młodego:yipi: jak dałam 3 zapasowe do przedszkola, i codziennie nową rano to okazalo sie, ze i nam brakuje krótkich rękawów.....musze jeszcze dokupić bluzę rozpinaną.....

Cafe zdecydowałas się na jakieś buty????

magda_79
Vercia widzisz, mlody sie rozkreca :) Pomalutku i rano bedzie chetnie biegl do p-kola.

Kurcze, tez chce kupic buty na jesien i za cholere nie mem pojecia jakie. Chyba pierwszy raz kompletnie nie mam pomyslu na buty. Wysokie odpadaja, a na niskim obcasie czy plaskie jakos zadne mi nie podchodza :(

Magda ja mysle o fajnych kozakach do kolan z małym kwadratowym obcasem....musze takie mieć jedne, bo w korach nie wyrobię :lup: zwlaszcza jak będzie lód...tylko wszystkie, które mi sie podobają kosztują ok 500 zł.....poszaleli z tymi cenami:Wściekły: a najbardziej mnie wkurza to, ze za rok sa do wywalenia bo ta sół i śnieg to zżerają buty.....

No więc u nas było tak :Oczko: Amelke całe szczęście przenieśli do maluchów :)
jak pojechałam o 14.30 po nią, to kolejka rodziców ustawiała się pod salą, co chwile wychodziła Pani pytała po jakie dziecko i po chwili dosłownie było wypychane, bo kolejne dzieci stały juz pod drzwiami z płaczem i wołaniem "chcę do mamusi"! no masakra normalnie...Amelka jak mnie zobaczyła, to miała zmieszaną minę, ucieszyła się że mnie zobaczyła, ale miała zaciśnięte gardło, z ledwością hamowała płacz i z tym zciśniętym gardłem ledwo co powiedziała "strasznie za Tobą tęskniłam mamusiu" a łzy juz miała w oczach, a ja jak ją zobaczyłam w takim stanie (tą moją twardzielke, co niby nie chciała płakać:)) to aż mi zaczeły łzy lecieć same :lup: wogóle to jak wyszła z tej sali, to miała lekko zmoczone włosy na czole i takie przylizane na bok (Pani myła buzie hehe) rękawy zawinięte, bluzka wpuszczona do środka i spodnie zaciągnięte aż za pępek- no ten jej wygląd mnie powalił, w tym sensie jakby wyszła z tej sali po jakiejś niezłej "walce" hehehe
Jak jechaliśmy w samochodzie, to całą droge trzymała mnie za ręke, opowiadała że bawiła się tylko z Olą :) a jak zapytałam czy jutro tez pójdzie do przedszkola, to dosłownie wykrzyczała: taaaak!!!:)) więc bardzo mnie to cieszy :)
Wkurzyłam się tylko troche, że nawet nie miałam możliwości porozmawiania z Panią :(( więc wiem tylko tyle co powiedziała mi Amelka, że nie płakała, bawiła się, spała i jadła obiadek :) jeść chyba jadła bo czosnkiem od niej czuć :Oczko: a w domu jak przyjechałyśmy, to wciągneła jeszcze placki ziemniaczane...:)no ładnie 3 obiadki dziennie :Oczko:

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Cześć dziewczyny:)
U nas dzisiaj intensywnie:) Do 16 byłam w pracy. Dzisiaj P. odbierał Kubę z przedszkola. Później przyjechałam po nich, małego odwieźliśmy do rodziców, a ja musiałam P. zawieźć do Poznania, bo w czwartek i piątek pracuje przy egzaminach notarialnych w Poznaniu... A więc jesteśmy sami... Kurcze nie wiem jak ja jutro to rozwiążę bo idę do pracy na 12 a pracuje do 16 i nie wiem czy małego już przed 12 nie odbiorę z przedszkola... Chyba że spytam się pani czy mogę się spóźnić z 10 minut po niego... Może jakoś wyjątkowo mi pozwolą... Zobaczymy... Jak nie to odbiorę przed 12 i zawiozę do rodziców...

witam

u mnie jesien
nie moglam sie zdecydowac jak ubrac olasa

trzecia z rzedu masakryczna nocka
cezar budzil sie ze 20 razy
a olek jak kolo 23 zaczal sie budzil-snilo mu sie,ze zabieraja mu zabawki:hahaha:
tak do 1 chyba nie mogl zasnac
zasypial i budzil sie ,zasypial i budzil....przezywa bidok nasz

juz po 6 chlopaki pojechali
na szczescie mlody z checia sie ubiera,cos tam je i juz popedza K,zeby jechac
boje sie,zeby po paru dniach nie przyszedl jakis kryzys

Cafe tulam mocno! Faktycznie super, ze akurat teraz udalo sie z p-kolem dla Olka. Musisz oadac z nog. U chlopcow zeby tak daja czadu? wspolczuje!
Ale super, ze Olas taki chetny do p-kola! A ze przezywa to normalne, Michał tez zaczal gorzej spac, rzuca sie i gada przez sen. Jakby nie patrzec to ogromny krok dla naszych maluchow!

Gosia a p-kole do ktorej macie otwarte? U nas gdybym spoznila sie po Michała to naliczylisby mi po prostu kolejna godzine. I tyle.

cafe82
witam

u mnie jesien

a olek jak kolo 23 zaczal sie budzil-snilo mu sie,ze zabieraja mu zabawki:hahaha:

Ehhhh u nas właśnie przyszedł kryzys:36_1_4: Dzisiaj od rana mi powtarzał, że nie chce iść do przedszkola... Myślałam, że mu przejdzie... Wybrał sobie autko, które chce zabrać, po drodze już nie płakał... A w przedszkolu znów zaczął...:36_1_4: Pani musiała go ode mnie odciągać:36_1_4: Kurcze... a wczoraj był taki zadowolony, tak opowiadał co robili, że w życiu nie przypuszczałam, że będzie takie akcje odstawiał:36_1_4::36_1_4::36_1_4::36_1_4::36_1_4:

gosiammm
cafe82
witam

u mnie jesien

Ehhhh u nas właśnie przyszedł kryzys:36_1_4: Dzisiaj od rana mi powtarzał, że nie chce iść do przedszkola... Myślałam, że mu przejdzie... Wybrał sobie autko, które chce zabrać, po drodze już nie płakał... A w przedszkolu znów zaczął...:36_1_4: Pani musiała go ode mnie odciągać:36_1_4: Kurcze... a wczoraj był taki zadowolony, tak opowiadał co robili, że w życiu nie przypuszczałam, że będzie takie akcje odstawiał:36_1_4::36_1_4::36_1_4::36_1_4::36_1_4:

goska nie martw sie
to chwilowe na pewno

tak wlasnie jest,ze niektore dzieci placza w pierwszych dniach
a inne po jakims czasie
na pewno przezywasz bardzo
ale kubula da rade

Witam,
i u nas nocki kiszmarne, laskei pędzą do p-kola jak na skrzydłach, opowidalją co robią, śpiewają pisoenki, mowią wierszyki, wczoraj zaśpiewały My jesteśmy krasnoludki tańcząc przy tym tak, że płakałam ze śmiechu. A nocki koszmar, budzą się z płaczem, dzisiaj o 1-wszej w nocy Maryśka wołała mleko, tak przeraźliwie się darła i rzucała, że w końcu uległam i zrobiłam. No i wstały o 5-tej:Padnięty:
zaprowadziłam ich po 7-mej i jeszcze na godzine ległam, ale i tak mam oczy na zapałki:Padnięty: