Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

veronica_20
magda_79
Andzia oby do czwartku!!!
U nas tez Michał w teorii mowi, ze on sam zostanie, a jak tam bylismy to masakra. Chlopcy rzucili sie na auta, garaze itp, a jego to nie interesuje :(
Fajne fotki przy suwaczkach!!!

T. bedzie go odbierac, ale do nas trzeba jechac samochodem, wiec lipa.
Moglaby z nim isc i go zostawic, ale nie zrobie tego Michałowi. Ma obiecane, ze ja z nim bede i tyle.

Ten moj wrazliwiec wyczuwa kazda najmniejsza zmiane w moim zachowaniu. Dzisiaj po zajeciach przyszedl P., a ja jechalam do szpitala. No i jak sie wymienialismy dokumentami i kluczykami to mine mialam nie za wesola. Michał juz siedzial w aucie. I wieczorem sie mnie spytal czy bylam bardzo smutna jak wyszlismy po p-kolu na dwor!!! Iczy jak on mnie przytula to mi jest lepiej :)
I w ogole co 5 min pyta mnie czy jestem zadowolona, czy sie nie denerwuje i czy nic mnie nie boli.
Chetnie pomaga mi we wszystkim ,jak nigdy.

Magda Michał jest naprawdę niesamowity! Niby taki maluch, a tak ciebie rozumie........

teraz doczytalam

ehhh michal jest niesamowity..to prawda
wrazliwiec

olek czuje jak jestem nerwowa...zreszta to wida i slychac:hahaha:

cafe82
wyrozumiala na pewno jestes
ale niecale 4 godziny snu to srednio,nie?

ja K gonie zeby odpoczywal
zeby kladl sie wczesniej
kiedys sie smial a teraz docenia

kupilam mu jakis magnez itp
i daje jak dziecku

Cafe ja też dzwonię i ochrzaniam, że ma przyjechać i kłaść się, że zrobi więcej jutro jak się wyśpi.....ale nie przegadasz i tyle.....poźniej cały weekend dosłownie odsypia.....i zawsze jest jakies wytłumaczenie...a to obiecalem gościowi, to mi sie opłaci, muszę jechać i tak w kolko....

Dzwonił G. i mówil, ze facet od solarów, powiedzial, ze mamy uszkodzony jeden solar od pioruna:Wściekły::Wściekły::Wściekły: i dlatego nie mamy ciepłej wody....ciekawa jestem ile naprawa i kiedy będzie ciepła woda....kurcze ciągle coś!

Cafe mam nadzieję, ze obejdzie się bez jakiś kosmicznych kosztów.....ale żeby nie mialy żadnych zabezpieczeń antypiorunowych...to mnie dziwi, tym bardziej, że mieszkamy w parterówce....nie mamy tutaj suuuuper dachu.....
My zaklepalismy obiad....młody jak zwykle podziabał pod groźba, że będzie zakaz na bajki.....nie wiem jak on będzie jadł w przedszkolu....a wiem, ze póki co będą brać obiady z mojej szkoły (ze stołówki)....a tam chyba nie będą typowo pod maluchy gotować.....jak widzialam karty rodziców z polem "potrawy, których dziecko nie lubi jeść" to większości wykropkowanych linijek brakowało.......ja szybciej wypisałabym co dziecko je.....:lup:

Dziewczyny jak dzisiaj poszło w przedszkolu?

hej laseczki:)

od początku usprawiedliwiam sie cierpię ostatnio na totalny czasobrak :Smutny: Kacper jest cholernie nieznośny a ja ciągle drę ryj, mam okropne wyrzuty sumienia, bo tylko na niego krzyczę, że wreszcie mu przyleję, a on zadaje pytania "mamusiu dlaczego jesteś na mnie zła???" itp. no ale jak mogę nie być złą jak on perfidnie wylewa mi picie na kanapę czy podłogę zabiera Korneli zabawki, a to ją szczypie drapie, walnie w łeb... paranoja, nie chcę się na niego złościć, ale nie ogarniam towarzycha :glass:

Kornelia Elżbieta 4000g 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49tv73cu6r3lp1.png

Kacper Mirosław 4050g 60cm

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jq97z06q8.png

cafe widzę że Twój Olek też daje czadu maluchom? ja też nie daje Kacpra do p-kola niestety :Płacz: strasznie nad tym ubolewam ale ten roku jeszcze się przemęczyć muszę...

andziula tak mi Ciebie szkoda, ja z moją dwójką mam serdecznie dość a Ty to ja nie wiem jak ogarniasz to wszystko, ale jeszcze tylko dwa dni i będzie luźniej:) Oby zołziki się szybko zaklimatyzowały!!!

Madzia ale Michaś jest dzielny i kochany chlopiec widzi że z mamą cos nie tak to nawet pomaga:) mam nadzieję że czujesz się już lepiej i ten krwiak szybko da Ci spokój!!! i będziesz się czuła juz do końca ciąży rewelacyjnie!!! :Całus:

vercia no to Marcel też widzę ma super pomysłY!!! oby i jemu udało się szybko w p-kolu zaklimatyzowć!!!

cafe82
dzieki vercia
ty to jak walniesz to 10 od razu:Oczko:

myslalam o zapiekanie...cos,co szybko zrobie

a te paluszki z czym robisz?

ja robie tak jak na mielone, tylko formuje paluszki podłużne i dodaję pietruszkę, koperek, inne robię z ostra papryką albo posiekanym ugotowanym jajkiem....możesz przyprawić gyrosem....dowolnie....kiedys robilam takie cos na patyczkach do szaszłyku, mozna było pomaczac w sosie :Oczko:

Czesc dziewczyny:)
My w sumie caly dzien bylismy w biegu... Od rana pisalam to czego wieczorem nie zdazylam, a wiec od 6 bylam juz na nogach, pozniej pojechalismy do rodzicow, ja zawiozlam wszystkie papiery do szkoly, pozniej pojechalismy po papcie do przedszkola... i zglupialam bo wg butow korneckiego Kuba powinien juz teraz nosic 27, a papcie Befado kupilismy mu w rozmiarze 25. W przedszkolu fajnie, chociaz tak jak Kuba przez wakacje twierdzil, ze on pojdzie do przedszkola, a ja do pracy, tak teraz twierdzi, ze mam siedziec z nim w przedszkolu;/ Ale fajnie angazuje sie w zabawe, powiedzialabym bardziej niz przed wakacjami:) Bawili sie z Pania w "baloniku nasz malutki" i suuuuper, poszedl, wzial dzieci za rece i bardzo mu sie podobalo:) no i jak sie faktycznie zabawil to mnie nie szukal, w czerwcu bardziej mnie pilnowal teraz dopóki wszystko bylo ok to nawet sobie o mnie nie przypomnial... no zobaczymy jak to bedzie kiedy bedzie musial zostac sam....
Jutro idzie z nim p. bo ja mam rade akurat od 14 tak samo jak sa drzwi otwarte. Grupa Kuby fajna:) Pani wyjela jeden lezaczek i niektore dzieci juz teraz sie kladly i chcialy spac :hahaha:

Zaliczyliśmy spacerek, plac zabaw i rowery...nawet nie myslałam, ze młody tak daleko pojedzie w dwie strony.....u nas dzisiaj widać było zbliżającą się jesień, mimo słoneczka wiało jak nie wiem co.....i ogólnie wszyscy w kurtkach już....Zaliczyłam nawet wizytę u lekarza...już dawno tyle rzeczy w jednym dniu nie robiłam, aż humor mi dopisał. No i okazało się, ze solar jest ujęty w reklamacji.....wymienią nam to co się uszkodziło.:yipi:

Hej,
przed chwilą wróciliśmy z Poznania, laski były u mojej mamy-z wielkim rykiem zostały. Mam mega syf, ale na nic siły, K. musoał wyjechac, zołzy zasypiają.
A ja ne moge się na niczym skoncentrować, nie mam siły ruszyć palcem, nie mam siły sprzątać, prasować, nic. Cała w środku dygocze-nawet nie wiem dlaczego, wszystko mnie wyprowadza z róznowagi, dre pape o byle co...
W p-kolu porażka::(: Zaprowadziłam je na sale, pani je wzięła za rączke, żeby zanieść reczniki do łazienki, a ja w tym czasie uciekłam. Większość mam siedziała juz w szatni, a maluchy zostały same na sali. No i kolejne mamy, które przychodziły zdawały relacje co kto robi, laski siedziały przy stoliku i rysowały. Cały czas było słychać ryki i krzyki z sali, w końcu usłyszałam też Zośkę, ale nie wchodziłam. No ale już tak wyła, że pani po mnie przyszła, wzięłam ja na korytarz, żeby uspokoić, a Maryśka jak zobaczyła, że nie ma Zochy to tez zaczęła wyć i już dupa, musiałam siedzieć w sali do końca, co próbowałam wyjśc pod byle pretekstem to od razu był ryk.
Cienko to wszystko widze
::(:

I tyle...nie mam nawet siły odpisywać, musze tylko uszykowac pościele na jutro i nic już dzisiaj nie rusze. Musze sobie kupić coś na uspokojenie, bo nie ogarniam ostatnio niczego::(:

andzia
Hej,
przed chwilą wróciliśmy z Poznania, laski były u mojej mamy-z wielkim rykiem zostały. Mam mega syf, ale na nic siły, K. musoał wyjechac, zołzy zasypiają.
A ja ne moge się na niczym skoncentrować, nie mam siły ruszyć palcem, nie mam siły sprzątać, prasować, nic. Cała w środku dygocze-nawet nie wiem dlaczego, wszystko mnie wyprowadza z róznowagi, dre pape o byle co...
W p-kolu porażka::(: Zaprowadziłam je na sale, pani je wzięła za rączke, żeby zanieść reczniki do łazienki, a ja w tym czasie uciekłam. Większość mam siedziała juz w szatni, a maluchy zostały same na sali. No i kolejne mamy, które przychodziły zdawały relacje co kto robi, laski siedziały przy stoliku i rysowały. Cały czas było słychać ryki i krzyki z sali, w końcu usłyszałam też Zośkę, ale nie wchodziłam. No ale już tak wyła, że pani po mnie przyszła, wzięłam ja na korytarz, żeby uspokoić, a Maryśka jak zobaczyła, że nie ma Zochy to tez zaczęła wyć i już dupa, musiałam siedzieć w sali do końca, co próbowałam wyjśc pod byle pretekstem to od razu był ryk.
Cienko to wszystko widze
::(:

I tyle...nie mam nawet siły odpisywać, musze tylko uszykowac pościele na jutro i nic już dzisiaj nie rusze. Musze sobie kupić coś na uspokojenie, bo nie ogarniam ostatnio niczego::(:

Andzia tulam mocno :Całus: Może jednak z czasem laski odpuszczą....kurcze Andzia u nas w grupie większośc dzieci tak reagowała....po za tym dziewczyny cały czas są z Tobą i nie podrzucasz ich nikomu za często, więc pewnie boją się, że je zostawisz.....Musisz być dobrej myśli, pokrzyczą i przyzwyczają się....teraz dni otwarte, więc pani pewnie po ciebie pobiegła, ale jak je zostawisz w czwartek i zobaczą, ze nie ma bata, bo nikt nie przyjdzie to może odpuszczą.....nie wiem jak u ciebie to wygląda ale u nas pani powiedziala, ze w takiej sytuacji najgorsze jest dzwonić po rodziców....i nie zadzwoni...chyba, że dziecko zacznie wywoływac wtymioty, plakać pół dnia a tak to nie, musi zostać.I nas uprzedzila, ze takie akcje będą, będa sie rzucac przy drzwiach, plakać, krzyczeć i trzeba to przeczekac.....

Andziula strasznie Ci współczuję... miałam wrażenie że dziewczyny będą bardziej odważne... no ale na pewno dadzą radę na początku będzie ciężko a potem pewnie nie będą chciały wychodzić z p-kola::):

Gosia brawo dla Kubusia że taki chętny do zabawy:)
a z rozmiarami butków to niestety różnie my Kapcie mamy 26, a ostatnio w reservdkids kupilam mu takie sandały 24, a na jesień butki w rekids kupilam mu 27! (wzięłam pół rozm.większe) więc na oko dziecku butów kupic nie da rady :lup:

vercia super że humor Ci sie poprawil! ::):

Wiecie co mnie najbardziej wkurza, że w domu są wredne, złośliwe, nie do wytrzymania, a tam udają takie wrazliwe aniołki. NA placu zabaw czy wśród innych dzieci zawsze rządza, a tam kurde takie akcje.
Może tez tak do tego podchodze, bo ze Stasiem nie miałam żadnych problemów, od razu szedł chętnie. No i tez nie ja z nim chodziłam na zajęcia adaptacyjne, nie ja go zaprowadzałam przez pierwsze miesiące, więc kompletnie nie zanim tych ryków i krzyków.
Pani jest bardzo fajna, ma bardzo fajne, spokojne podejście do dzieci, rozmawiałam z mamai starszych dziec, które tez na początku płakały i nigdy nikt po nie nie zadzwoniła. Zobaczymy...w czwartek K. jedzie dopiero na 9-tą do pracy, więc to in ich odprowadzi...

Vercia ja zostawiam je od razu na cały dzień. O 14-tej jest powieczorek, więc myślę, że ok 14.30 po nie pójde.

Andzia nie wiem jak Cie pocieszyc:/ Wiem, ze ze Stasiem nie bylo problemu... ale niestety wiekszosc dzieci ciezko znosi rozlake z rodzicem:/ Ja po tym jak mialam praktyke w przedszkolu we wrzesniu, w grupie trzylatkow, wiem jak to wyglada i jestem przygotowana na najgorsze... Ale wiem, ze po jakims czasie bedzie dobrze, a zreszta nie ma opcji zeby Kuba nie chcodzil do przedszkola, a wiec bedzie musial sie przyzwyczaic. Zoska i Marysia pewnie tez sobie poradza - po prostu musisz byc nieugieta... W szatni pozegnanie, buzi w policzek i dajesz je Pani i niech sie dzieje co chce ty idziesz do domu i sie relaksujesz;)

Co do odebranie dzieci w te pierwsze dni, to my tez odbieramy Kube dopiero po 14, bo Pani powiedziala, ze najlepiej dzieci przed lezakami nie odbierac bo to za wczesnie...