Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

gosiammm
Veronica a wy wszystko sami do przedszkola kupujecie??? My składamy się na wyprawkę po 25 zł i już... jak bym miała wszystko sama kupić to by mnie o wiele drożej wyszło... A sama wychowawczyni Kuby mówiła, że nie jest potrzebne 25 kompletów kredek czy farbek... A co do podawania firm kredek i innych dupereli to moim zdaniem z jednej strony dobrze, niektóre mamy nie patrzą na jakość wrzuciłyby pierwsze lepsze, a niektórymi ciężko się rysuje zwłaszcza trzylatkom.

My kupujemy wszystko sami, dzieci spiące dodatkowo muszą mieć własną kołdrę, poduszkę i kocyk. Jakby przeliczyć tą listę i to bez pościeli to wychodzi dużo. Lepiej byłoby się złożyć, ale nie mieliśmy żadnego spotkania jeszcze. Będzie dopiero we wrześniu, poki co widziałam listę koleżanki.

cafe82
nie wiedzialam,ze marcel jest leworeczny
jakie nakladki na kredki?

K padl...polozyl sie i w 3 minuty padl,bidny
ja czekam do 22,nakarmie chlopcow i tez sie klade

Są takie dla leworęcznych, w zasadzie to taka gumka do nakładania ale dziecku lepiej się wtedy układa kredka czy olówek w ręku. U mnie w klasie dzieci leworęczne takie miały, sama prosiłam rodzicow, zeby kupili. Niektóre dzieci źle wkładały olówek w rękę i długo nie radziły sobie z pisaniem. Bo jednak układa się zeszyt i kartkę inaczej. No i często nie widza tego co piszą.Nakładki na kredki i ołówki - www.leworeczni.pl

Powiem ci Veronica że masakra!! Pierwszy raz spotykam się z przedszkolem gdzie nawet kołdrę trzeba mieć własną... No szok... tyyyyyyle kasy... My, jak już pisałam składamy się 25 zł na wyprawkę, do tego każdy z nas ma kupić opakowanie chusteczek higienicznych - ale to pikuś, do leżakowania jedynie jasiek ma być własny i tyle... Kurcze byłam na praktykach parę lat temu w grupie trzylatków i jak któryś się zsiusiał podczas snu to nie było problemu, żeby dać mu nową kołderkę, przebrać pościel itd. No w szoku jestem....
O nożyczkach dla leworęcznych słyszałam, ale o tych nakładkach nie - dobrze wiedzieć, że coś takiego jest:) U nas nożyczki może się przydadzą bo Kuba coś sobie nie radzi, ale długopis bardzo ładnie trzyma... Zobaczymy co to będzie przy nauce pisania...

Witam z rańca!

Cześć Cafe, widzę, że Ty już na posterunku:D Doszła do Ciebie płytka?
Poczułam ukłucie zazdrości, że tak jak sobie zaplanowałaś to zrobiłaś i niedługo czeka Cię pierwszy zjazd:yes: To mnie trochę zmotywowało ale jeszcze do przyszłego roku muszę się chociaż wstrzymać i zobaczyć co będzie z tą pracą...

Andzia pewnie, że nie żałuję wyjazdu:D Właśnie nie byliśmy u krisznowców:Płacz: i w ogóle nie widzieliśmy wielu rzeczy które zobaczyć chcieliśmy, bo dotarliśmy tam jak już zrobiło się ciemno:Rozgniewany:
A z pracy nie mogę zaglądać zbyt często, bo podpisywaliśmy takie oświadczenie, że komp w pracy służy tylko do celów służbowych, bla bla bla... No ale od czasu do czasu głowy nikt mi nie urwie:Oczko:

Vercia ja też pierwszy raz słyszę o takiej wyprawce:Szok: Niezły szok, naprawdę... Ja czekam na listę co będzie potrzebne. Podobno ma być pod koniec sierpnia...

Gosia spokojnej drogi! Fajnie, ja nigdy nie miałam okazji zwiedzenia (nawet przejazdem) Warszawy, Krakowa::(: Ciągle jakoś nie po drodze:Oczko:

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

hej mei

ja na posterunku,bo jak tylko moge to zagladam do testow
teraz mlody oglada scobiego a chlopaki laza mi pod nogami:Szok:

tak,plytka doszla
dziekuje!
jak tylko dostane od instruktora,przesle andzi

i powiem ci,ze wolelismy od razu zlozyc dokumenty,bo wszsytko dotychczas robilismy na szybko i na dobre nam to wyszlo
mam ogromne obawy jak sobie poradzimy
i finansowo
i organizacyjnie
ale musimy dac rade
K mam juz paru klientow na zime(a to najgorszy okres)
teraz zaczynam robic zapasy dla dzieciakow,odkladac troche kasy
bedzie dobrze

a ty nie zastanawiaj sie,jak tylko uznasz,ze dasz rade ruszaj:yes:

U nas nic nowego. Z prawkiem miałyście rację. Muszę być bardziej cierpliwa:Oczko: Przy wymianie trwa to krótko, ale przy wyrabianiu nawet do trzech tygodni:Szok:
Młody jednego dnia aniołek, drugiego diabeł wcielony:Zakręcony: Muszę mu pokupić parę ciuchów... Znowu mam problem bo na długość dobre a z dupska spadają:Szok: Albo trzymają się na tyłku ale są za krótkie:Rozgniewany: Kiedy to się zmieni? Chyba odwiedzę reserved bo tam faktycznie można wąskie sztuki znaleźć. Kupiłam mu wczoraj już trochę gaci, przydały by się jeszcze bluzki, kapcie... Muszę zmobilizować P. niech się składa na pół bo zbankrutuję...:Histeria: Kaloszy dalej nie mamy bo wszystkie które mi się podobają kosztują kupę kasy:Zakręcony: A na inne nie umiem się zdecydować:Histeria:
Ech... Uciekam, zajrzę później...

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

Hej,
ja tez już od rana na nogach, pomidorówa już się robi, a dzieci roznoszą chate. Dzień jak codzień:Oczko: Na szczeście dzisiaj ciepło, słonko świeci, lato to to nie jest, ale lepsze to niż deszcz.
Wieczorem mam babski wypad, ale dzisiaj na spokojnie, jedziemy do kolezanki, która 1,5 miesiąca temu urodziła córeczkę. Wieczorem robiłam jeszcze torcika dla niej i kurde średnio mi wyszedł, a to taki tort, który zawsze wychodzi:Kiepsko: Zjadliwy bvędzie na pewno, ale średnio wygląda:Zakręcony:

Co do wyprwki to ja przez 3 lata kupowałam Stasiowi sama, ale np. kredki-własnie Bambino bo i dla mnie najlepsze jak kupiłam w maluchach tak ma do teraz. U Stasia każde dziecko ma swój koszyczek na przybory i musi o nie dbać. Od tego roku przedszkole kupuje wyprawke, żeby wszyscy mieli wszystko równe, bo potem wychodziły hocki klocki, że ta ma pisaki z brokatem, a ta świecące długopisy itp. i składać bedziemy się we wrześniu.
Pościele musimy mieć też swoje i to jest największy zonk, dam laskom te, pod którymi teraz śpią, a do domu musze im kupić nowe, już większe. Ale wydatek spory, tym bardziej, że podwójny. I piżamki i kapcie i ręczniczki musze dokupić, a reszte potem jakoś na bieżąco, do p-ola najlepiej dres, albo jakies spodnie na gumie, bo dziecku łatwiej się samemu ubrać, żadnych pasków, szelek, guzików itp.

Cafe gratuluje studentko!!! Wierzę, że obaw mnóstwo, ale dasz rade, sama wiesz, że im więcej obowiązków tym lepsza organizacja. A jak Olek pójdzie do p-kola to będziesz miała na pewno łatwiej:yes:

Gosia ale szalejecie w tym roku z podróżami, super:yes: A Ty to już jak stara wyga za kierownicą!!!

Vercia i ja nie słyszałam o tych nakładkach, u mnie Maryśka praworęczna, a Zośka rzczej prawo, ale zdaża jej się i lewą pisać czy jeść. Taka jeszcze nie zdeklarowana. Za to obie lewonożne zdecydowanie:yes:
Dziękuje za fotki z bliska, faaajni jestescie::):

Mei oczywiście, ze P. powinien dac połowe na wyprawke, co on sobie kurde myśl:Wściekły:
Ja kupiłam fajne kalosze z Befado i za 30 zł, więc wydaje mi się, że taniutko, K. kupił w zeszłym roku Stachowi w Bacie za 70 zł, bo nie wiedział, że są też tańsze, Stachu złamał noge i w kaloszach prawie wcale nie chodził:Kiepsko:a teraz ma na styk. Popatrz może na allegro:)i

dajcie znac i jakos sie umowimy
u nas urodziny dla dzieci chyba nie wypala
rodzice dzieci maja same problemy,jedna mama,chrzestna czarka zreszta,w szpitalu-ciaza zagrozona
druga mama,chrzestna julka,problemy malzenskie,wyprowadzka w domu...ehhh szkoda gadac

robie w dzien urodzin,bo to akurat w sobote,beda dziadki,chrzestni...zamowie tort-mam nadzieje,ze znajde elmo...i juz

Witam
Ale nasamrowalyscie. Faaaajnie!

Vercia jestem w szoku ile musisz kupic rzeczy do p-kola. U nas tak jak u Gosi, jakas mala skladka, a poza tym to tylko chusteczki nawilzone i zwykle. Posciel i koldry przedszkolne, tylko pizamka w woreczku bawelnianym, kapcie i finito. Sama tylko musze kupic mu jakies ciuchy.

Cafe dawno kupowalas ta bielizne w Tesco? Dzisiaj mialabym okazje podjechac i nie wiem czy jest sens.
Wrzuc jak bedziesz miala chwile linka do tych fajnych butow na zime, co?
Super, ze juz wszystko zalatwione. niesamowite jest to jak Wy sprawnie dzialacie! :o_master:

Gosia ale jezdzicie! Super! Udanej podrozy!

Mei jeszcze 3 tyg temu mnostwo bylo kaloszy poprzecenianych, a teraz ceny masakryczne.
Koniecznie niech P. sie ogarnie i dolozy do zakupow, przeciez to mnostwo kasy!

Michal tez leworeczny, nie wiedzialam, ze sa takie nakladki. O nozyczkach slyszalam. Na razie uzywa zwyklych, ale kiepsko mu idzie. W ogole manualnie to srednio.

My zupelnie nie mamy pomyslu na prezent dla Michala. Tak nie chcemy kupowac jkies gowna. Nic mi nie przychodzi do glowy czym moglby sie dluzej pobawic.

wczoraj potwierdzilo sie, ze Michala do nieczego zmuszac nie mozna, bo wszystko robiw swoim czasie. Wczoraj zaproponowal, zeby go nauczyc zakladac i sciagac bluzke. smiechu i radochy bylo mnostwo i nic na sile. Dobrze, ze ogarnia sie jeszcze przed p-kolem.

A co do p-kola to Michal ma taka serie ksiazeczke o Tomisiu. no i jedna z nich jakos nie bardzo mu pasowala i rzadko ja czytalismy. A wczoraj przyniosl, bo tam Tomis idzie do szkoly i bardzo sie boi. no i Michal kazal sobie przeczytac, bo on teraz przeciez tak jak Tomis idzie do -pkola :lup: rozwalil mnie!

tydzien temu w weekend bylismy
jak juz bedziesz to zwroc uwage na rozmiary
ja rozpakowywalam kazdu zestaw,bo czary z tymi rozmiarami

musze na allegro poszukac i wrzuce

i mnie michal rozwala:yes:

a o prezentach nic nie mow
moja siorka ma kupic jakis oczywiscie traktor z przyczepa(chyba dziesiaty)
moim rodzicow cos podpowiem

a my nie wiem,nie mam pojecia