Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

czesc dziewczyny, od razu widac ze ladna pogoda i weekend, bo zadna sie nie melduje. my nadal chorzy ja wczoraj stracilam calkowicie glos, olek dalej kaszle i ma katar ale jakby lepiej bo w nocy juz sie tak nie dusi, a rano dzisiaj do nas przyszedl i pospalismy do 9 rozpusta normalnie...ja zaraz gotuje dla chlopakow rosolek i zbieram sie do babci na obiad bo ma dzisiaj imieniny i jade tylko z julkiem, bedzie tam cala rodzinka od strony taty, a dawno sie nie widzielismy i podskocze jeszcze na myjnie no chyba ze beda takie kolejki ze zrezygnuje....i male zakupy porobie bo znowu zapomnialam zrobic ostatnio liste i pozapominalam kilka rzeczy kupic....

andzia wlasnie wczoraj przypomnialo mi sie o tej hulajnodze co nam kiedys pokazywalas, bo chce kupic oleczkowi i corce kolezanki bo ma wlasnie urodzinki 21 marca.

gosia jak sie czujesz???lepiej ci??

magda ale ta mama, nie martw sie mamie sie pewnie wydawalo...ja przez ta chorobe to mze z 2 kilo stracilam tylko ze przed choroba przytylo mi sie kilo wiec dalej mam 9 kilo do zrzucenia.ja podczas choroby nie jadam nic slodkiego bo mi wtedy niedobrze wiec moze jakies przeziebieniebysie przydalo troszke dluzej co by mnie do slodyczy nie ciagnelo....

cafe i jak tam wczorajsze sprzatanie???ja w ranach choroby tez zaczelam sprzatac bo mnie nerwy braly na te klaki kotow te chlery tak sie lenia ze normalnie kepki siersc wszedzie sie walaja a ja mam ciemna podloge i rudego kota to mowie ci jak to widac....jakbym z kilka tygodni nie sprzatala.

http://www.suwaczek.pl/cache/d255cd5670.png
http://www.suwaczek.pl/cache/44b3c68a54.png

Witam!
My mamy taki aktywny weekend, ze juz nie wyrabiam. Wczoraj wrocilismy od rodzicow dopiero po 22 :lup:
Moj tata pedzil z Niemiec, zeby jeszcze Michałą zobaczyc. No i o 21 dojechal. Michał przeszczesliwy, steskniony. Glaskal mojego tate po twarzy i z rak mu nie schodzil, na koniec histeria, ze trzeba isc do domu. I jeszcze na schodach: przyjedz jutro do mnie dziadek! Nie zapomnij :)

Mlody wstal juz o 6, wiec juz spi. Po drzemce przyjzdzaja moi rodzice i jedziemy na spacer i na obiad do wloskiej knajpy :) P. w pracy, wiec sie biedak nie zalapie.

No, a ja zgodnie z przyrzeczeniem jakie sobie dalam juz dawno wstalam po 6 i juz o 6.30 bylam na stadionie pobiegac. Przebieglam 2 km i ledwo doczlapalam sie do domu. Ogarnelismy porzadnie chate i w koncu siedze z kawka :)

Witam dziewczęta:)

Piszecie, że Wasze dzieci powoli odmawiają drzemek? Filipo też jakiś czas temu się buntował, ale marudził i widać było, że jest zmęczony... Teraz za to od jakiegoś miesiąca śpi aż miło i to nawet do 3h!
Głowa mi pęknie zaraz, ciśnienie się zmieniło i chyba zanosi się na deszcz::(: Siedzę właśnie w pracy ale na szczęście niedziele są spokojne, więc jest luz.

Justynka fajnie, że zakupy udane! Na pewno nim się ociepli to zrzucisz co trzeba:yes:
Co do szczepienia... Strasznie denerwują takie niedopatrzenia! Wiem, że każdemu może się zdarzyć, ale i tak mnie to wkurza. Żeby to jeszcze o Ciebie chodziło, a Ty z maluszkiem się taszczyłaś żeby klamkę cmoknąć:Rozgniewany:

Magda ale Misiek wysoki! To znaczy może mi się zdaje... Nawet nie wiem jakie są normy:Oczko: Filip to krasnal, mierzy 92::):
Wiesz, że mama nie złośliwie... Ale Cię zmotywowała, nie? :D Jesuuu przebiec dwa kilometry to dla mnie jakaś abstrakcja:Nieśmiały:
A rowerek jest rewelacyjny! Ja długo się zastanawiałam i dużo poczytałam na ten temat. Kiedyś wydawało mi się, że wszystko jedno jaki się kupi... Teraz wiem, że przy wyborze najważniejsza jest długość nóżki mierzonej w buciku od podłogi do kroku bo dziecko musi siedząc na siodełku swobodnie opierać stopy na ziemi. Ja zwróciłam też uwagę na ciężar rowerka bo niektóre potrafią być dosyć ciężkie a Filip jest słabiutki. Padło na Stridera, bo jest lekki, ma duży zakres regulacji siodełka i hamulec (niestety trzeba osobno kupować) jest na nogę a nie ręczny. Nie wiem jak to jest z tym hamulcem, ale Filip raczej nie ma takich silnych rączek, żeby dał radę użyć ręcznego. Jedyne co mi się w nim nie podoba to opony z tworzywa, ale można je wymienić kiedyś na pompowane... Aha, i wiesz co mi się jeszcze rzuciło na oczy? Oglądnęłam mnóstwo filmików o różnych rowerkach i akurat w tym modelu podobało mi się, że dziecko może postawić nogi a nie trzymać je w górze (ma też to rowerek firmy Puky i chyba Kettler). Ja wybierałam między Strider i First Bike ale drugi nie miał podstawki na nóżki. A najbardziej podobały mi się rowerki LIKEaBIKE ale te aluminiowe, tylko straszliwie drogie więc odpadły...
Przepraszam, że tak się rozpisałam, ale jestem bardzo zadowolona z zakupu:D Młody wczoraj zjechał już z podniesionymi nóżkami z małej górki:yipi:

Cafe i Olek taki wysoki! To znaczy chyba zacznę pisać, że to jest Filipo niski:D :Oczko:
Z tymi wyskokami do pracy to świetna sprawa! Zawsze to odskocznia i zajęcie czymś zupełnie innym... Niby praca, a ile człowiekowi może dać wytchnienia, co?

Anielinka ten rowerek nie jest tylko taki do zjeżdżania z górek... Dzieciaki śmiało jeżdżą na takich po różnistym terenie. A z bólem nóżek, to jest chyba jak z każdym sportem, jak na zwykłym rowerze czy hulajnodze za długo pojeździ to też nogi bolą ale dzieci raczej na takie dolegliwości nie narzekają:Oczko: To tylko my starzy jak pojeździmy od święta to zdychamy z bólu:lol:

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

Mei dzieki za rady rowerkowe. Baaardzo mi sie te rowery podobaja. Tylko Michał to nawet na chwile rownowagi nie utrzyma :( No, ale w koncu musi sie nauczyc!
Ceny powalajace, ale akurat w tym przypadku wydatek wp elni uzasadniony.
I tak jak piszesz to wcale nie jest rower tylko na gorki. Dzisiaj w parku widzialam mnostwo dzieciakow jak smigaly na tych rowerkach po sciezkach, po prostej drodze.

Cześć dziewczyny:)
Ze mną już lepiej...przynajmniej fizycznie bo psychicznie to mam jakiegoś doła:/ ehhhh....
Mei baaaaardzo fajny ten rowerek:) W weekend zrobiłam rozeznania i chyba zdecydujemy się na taki sam, właśnie ze wzg. na tą podpórkę do nóżek:) P. tylko się obawia, że nasz asekurant będzie miał problem i będzie się bał, ale mam nadzieję, że nie będzie tak źle:)
Magda 2km mówisz??? Ja jak na razie to tylko myślę o ruchu, ale nic z tym nie robie...
Cafe podziwiam, że znajdujesz siły na sklep:) chociaż wiem jak bardzo ci to potrzebne:) Sił kochana :Całus:

Witam poniedziałkowo:)

Za nami baaardzo fajny weekend, a wszystko dlatego że pogoda była cuuudna, wczoraj było 17 st.!!!:yipi:
Już po śniadaniu pojechaliśmy do miasta, troche połaziliśmy po sklepach, patrzałam na adidasy dla Amelki w Daichamnie, ale był taaaki tłok na dziecięcym żeby się dopchać że masakra, ale jedyne co znalazłam to tylko jeden model i to rozmiar 25 albo 21 :Szok: chciałam chociaż poprymierzać żeby orienacyjnie wiedzieć w razie czego jakie zamówić na all, no ale nie było szans:(
Póżniej pojechaliśmy "na obiad" do KFC, bo Amelka nigdy nie może odmówić frytek jak tylko poczuje tam te zapchy:D
a na koniec pojechaliśmy nad morze, ale tylko chwile pospacerowaliśmy, bo było tylko 8 st. więc przeżyliśmy szok termiczny:D
i tak niedziela nam minęła nawet nie wiem kiedy...
A dzić niestety pogoda się zepsuła :(( jest jakoś tak pochmurno i ciemno bleee....

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Gosia dobrze że już lepiej się czujesz! a co to za dołek Cię dopadł kochana???

Magda ale super weekend za Wami!::): a jak tata się czuje???
podziwiam że o 6.30 już biegałaś, ja o tej porze przewracałam się na drugi bok:D

Cafe super że udało się wyskoczyć na troche do sklpeu, zawsze to masz czas na naładowanie bateryjek:D

Andzia hop hop, co tak milczysz???

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Witam wiosennie:)
Za nami też fajny intensywny weekend, pogoda rozpieszczała. Sobota głównie spacerowa, popołudniu przyjechała moja siostra, została trochę z laskami, a my pojechaliśmy ze Stasiem na basen. Wczoraj byliśmy cały dzień u rodziny K. za Poznaniem, bo była msza za babcie i dziadka. Stasiu został w Poznaniu u ciotki, wraca we wtorek. W drodze powrotnej zahaczyliśmy o CH, żeby kupić laskom buty, przymierzaliśmy całą kupę i nie kupiliśmy. Dziewczyny mają wysoki przegub, więc mało modeli na nie pasuje, a jak już pasowały to albo nie było rozmiaru albo były mega różowe. Znalazłam kilka na allegro, może tam kupie.
Dzisiaj od rana mam za to mega-koncert dwóch złośnic, 1,5 h zajęło im posprzątanie kilku klocków przed spacerem. Dopiero jak ja się ubrałam i zobaczyły, że chce iść sama to się łaskawie zabrały za sprzątanie.
No i dół wagowy, dziś 300 g więcej, załamka na całego::(: Czuję się jak słoń i wkurzona jestem na całego::(:

Cafe fajnie, że masz możliwość trochę wyjechać do sklepu i odreagować::):
Magda super, że weekend udany, musiał się dziadek wzruszyć, ze Michał taki stęskniony:)
Klcoki takie, polecam naprawdę bardzo fajne.KLOCKI CLICS 400 szt ROLLERBOX + 33szt GRATIS wys0 (1497623300) - Aukcje internetowe Allegro
Mei u nas z dzremkiani podobnie, jak były małe to spały po 15 minut, a teraz 1,5-2 h, czasem muszę robiuć hałas, żeby wstały. Za to rano pobudeczka 5.30-5.40.
Rowerek fajowy, już kiedyś je oglądałam, ale obawiam się, ze to nie na moje nerwy:Oczko:
Anielinka fajnie, że i u Was weekend udany:)

Gosia dobrze, ze juz lepiej się czujesz i kop dołki!!!

czesc dziewczyny

cafe i jak sie czujesz jak idziesz do pracy, pewnie twój humor juz lepszy???a kto jest wtedy z chłopakami??

andzia no to weekend rzeczywiscie udany, Stas to do przedszkola teraz nie chodzi jak u cioci siedzi?? nie martw sie waga, ja jak bylam w niedziele u babci to mowie mojej mamie ze nie bede za duzo jadla bo po pierwsze to nie mam ochoty bo chora jestem a po drugie to muse jeszcze zrzucic 9 ilo a tam jak na mnie naskoczyyli to myslalam ze mnie zamorduja....musze wrocic do rozmiaru 36 i koniec....ale wlasnie przez to ze jestem chora to malo jem i chyba chudne

Witam:)

Widzę, że tu nadal tłoczno:Szok:
My zaraz zbieramy się na spacer i na pocztę. Stasiński wraca popołudniu, wczoraj miał dzień pełen wrażeń, kino, kulki, McDonald:D
Z laskami wczoraj przeszłyśmy kupę sklepów, przymierzyłyśmy kupę butów i nadal nic nie kupiłam. W sklepie internetowym Baty znalazłam takie same jak miały jesienią i chyba po prostu je kupie, butki były fajne, takie akurat i do spodni i do spódniczki.

Cafe :o_master: kobieto pracująca!!!
A kto z chłopakami zostaje?

O hej Justynka,
jak Wy się czujecie?

Mój wczorajszy przyrost spowodowany był dzisiejszą @, dzisiaj miałm te 300 g mniej i dodatkowo jeszcze 200:D W sumie mam 2,4 kg na minusie, mogło być lepiej, ale źle też nie jest:) Tylko takim tempem to jeszcze trochę podukanuje, a miałam nadzieje, ze będzie jak ostatnio, 3 tygodnie i po sprawie:D

a u nas nadal chorobowo.....wczoraj mialam jechac z julkiem na szczepienie ale zaspalismy tak wiec jedziemy dzisiaj na 15, bylam tez z olkiem u lekarza i mamy antybiotyk bo ma chore gardło i wysoka temp. bo w niedziele miał powyzej 39 stopni. poszlam tez ze soba i mam zapalenie krtani.....

u nas taka piekna pogoda ze nawet nie siedze w domu, chodze z julkiem na spacery a olus wtedy spi.

andzia
justynka1984
czesc andzia
pytałam sie ciebie kiedys o wywoływanie zdjec przez internet. nie pamietasz u kogo to robiłas??

Ja wywoływałam kilka razy i za każdym razem u kogoś innego, kto miał akurat promocję. No i zależy ile zdjęć. Ile chcesz wywołac?

ciezko powiedziec ile ale od dwoch lat nic nie wywoływałam wiec pewnie z 1000 sie uzbiera

justynka1984
andzia
justynka1984
czesc andzia
pytałam sie ciebie kiedys o wywoływanie zdjec przez internet. nie pamietasz u kogo to robiłas??

Ja wywoływałam kilka razy i za każdym razem u kogoś innego, kto miał akurat promocję. No i zależy ile zdjęć. Ile chcesz wywołac?

ciezko powiedziec ile ale od dwoch lat nic nie wywoływałam wiec pewnie z 1000 sie uzbiera

To tu masz na przykład:

1000 zdj 10x15 FUJI !!! po 18 gr !!! SUPER JAKOŚĆ (1488394377) - Aukcje internetowe Allegro, 1000 zdjęć 10x15 KODAK KURIER GRATIS!!! (1488611695) - Aukcje internetowe Allegro