Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

cafe82
andzia jakie sa jeszcze fajne gry,ukladanki?
polecisz cos?

gratulacje dla w!brawo

My gramy cały czas w Lotto i domino, probowałam je uczyć w memo, ale jeszcze są chyba za małe.
Układanek jest sporo, my mamy tez takie fajne przeciwieństwa, to sa też puzzle i trzeba szykac np. pusta szklanka i pełna szklanka, laski to lubią, ale wciąż się przy tym kłócą:Kiepsko: tre grzytbki są tez fajne QUERCETTI UKLADANKA EDUKACYJNA MOZAIKA 924 GRZYBKI (1431142791) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Andzia co to za avatar ? usmiałamm sie , jak zobaczyłam :D brawo dla siostry :)) anatomia .... bryyyy jak sobie przypomne .. masakra , do tego łacinskie nazwy ... teraz to tylko pamietam ze głowa to caput ;d fajnie , ze jutro zabierze laski , moze chwilkę odsapniesz :))
Cafe ja niemoge patrze na suwaczek a tam chłopaki juz po 2 miesiace mają ..WOW no nie ogarniem tego czasu .. co do K ... rumunia powiadzasz ... ale ciezka decyzja ...wjadomo kasa by sie przydała .. ale z 2 - strony ..zas sama ...
Magda oj biedny Misiek :( ciekawe co to za cholirstwo ... idzcie do lekarza ... mozecie zrobić testy z krwi .. szkoda ze te naskórkowe od 3 lat .. tam własnie sa wszystkie pokarmowe i na sierśc i na trawy ... niech chociaz cos da na złagodzenie objawów :* a jak Wasze zdrówko ?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-21790.png

andzia
cafe82
andzia jakie sa jeszcze fajne gry,ukladanki?
polecisz cos?

gratulacje dla w!brawo

My gramy cały czas w Lotto i domino, probowałam je uczyć w memo, ale jeszcze są chyba za małe.
Układanek jest sporo, my mamy tez takie fajne przeciwieństwa, to sa też puzzle i trzeba szykac np. pusta szklanka i pełna szklanka, laski to lubią, ale wciąż się przy tym kłócą:Kiepsko: tre grzytbki są tez fajne QUERCETTI UKLADANKA EDUKACYJNA MOZAIKA 924 GRZYBKI (1431142791) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

no kurde własnie nigdzie tego LOTTO nie moge znalesć , a grzybki potwierdzam fajne :) tylko musze razem z Jula układąc bo sama to zaraz rozrzuca ..

http://suwaczki.maluchy.pl/li-21790.png

U nas tez tak zimno. Nie wspomne jaki lod mamy w pokoju, caly weekend kaloryfer byl wylaczony, a teraz dramat :(

Andzia wow, gratki dla Zosi za puzzle!
Niesamowita jest!!! Michal ostatnio anty do wszelkich gier, puzzli itp. Normalnie dziecko mi sie cofa. Jego jedyna zabawa to chowanie sie i spiewanie wlasnych piosenek :lup:

Anouk gratki za nocnikowanie. Zazdroszcze!!!
Mlody juz chyba jedyny zostanie w pieluchach, co za uparciuch!

Hej babeczki!

Ale tu ruch od rana WOW! ::):

Andzia no to super że W. wróciła i sprawiła ci taka niespodzianke na jutrezjszy dzień:)

Anouk nie moge się doczekać Twojej opowieści, ale z drugiej strony to aż się boje :Niespodzianka:
brawa dla Julki za odpieluchowanie!

Magda koniecznie idzcie do lekarza z ta alergią, bo jak juz kurcze zaczyna sie drapać to musi go to męczyć nieźle:(( mam nadzieje że to jednak przyczyna nie będzie Milan...:Zakręcony:

Justynka masz na myśli zgniatanie brzucha???::): zagadke nam tu zapodałaś że hej!:))

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Magda Tobie jest na pewno trudniej z odpieluchowaniem, bo chodzisz do pracy i Michał jest większość dnia u t. Pogadaj z nią czy jest chętna współpracować i wtedy (moim zdaniem) najlepiej zdjąć pieluchę i czekać na efekty. Wiadomo, ze wpadki będą, ale Michał mądry chłopak, w końcu zajarzy, ze lepiej zawołać siusiu, niż kolejny raz przebierać mokre gatki.
I tak jak mówisz za pół roku do p-kola, a tam absolutnie bez pieluch.

Cafe super z taką siorką, co?

Anielinka jak Amelka sie czuje?

Andzia t. niezbyt chetna, wiec lipa :( Mialam plan, ze jak pojde na ciazowe L4 to sie za łobuza zabiore, ale teraz lipa.
Tak jak Cafe pisze Ty sie jutro polen zamiat planowac takie mega porzadki :)

Cafe super ta Twoja siorka.
Pamietam, ze jak przychodzilam do mojego chrzesniaka to tez ciagle takie atrakcje mu wymyslalam, a teraz juz mi sie nie chce.

Co dobrego macie na obiad?

To tak już chyba jest wiecie, chociaż nie wiem czemu, że do cudzych dzieci ma się więcej cierpliwości i fogule:Oczko:
Ja ostatnio bawiłam się z laskami kuchnią, lalkami, doktorkiem itp. One w ogóle tych zabawek nie używają, ale ze mną ładnie siedziały, gotowałyśmy zupe, karmiłyśmy lalki, badałyśmy je itd. Wyszłam na sekundkę z pokoju, powiedziałam, ze mają mi zrobić kawkę, jak wróciłam to wszystkie naczynie były porozpierdalane, lalki rzucone w kąt. Nie wiem czemu to są takie mendy

W sobotę K. zabrał Stasia na 3 h do lasu, jako członek koła łowieckiego musi zawsze coś tam robić, przejsć się po paśnikach itp. I chyba rośnie mi kolejny myśliwy, Stachu wrócił mega zadowolony, szukał śladow zwierząt, widział sarny, dziki itp:)
A ja w tym czasie wzięłam laki na spacer, obiecałam im, ze jak będą grzeczne, nie będą uciekac itd. to wejdziemy do sklepu i będa mogły sobie coś kupić. No i łazimy, a raczej biegamy po sklepie, powiedziałam wyraźnie, ze może to być tylko jedna rzecz, wiec debatowały między gumami, soczkami itd., podeszła do nas taka starsza pani i zaczeła słodzić: jakie śliczne, jakie słodkie, jakie podobne sratatata, Maryśka spojrzała na nią, zrobiła swoją sławną minę zabójcy, zmrużyła oczy i przez zaciśnięte zęby wykrzyknęła kobiecie prosto w twarz: Głupia. Myślałam, że spłonę ze wstydu:Nieśmiały::Kiepsko:

andzia
To tak już chyba jest wiecie, chociaż nie wiem czemu, że do cudzych dzieci ma się więcej cierpliwości i fogule:Oczko:
Ja ostatnio bawiłam się z laskami kuchnią, lalkami, doktorkiem itp. One w ogóle tych zabawek nie używają, ale ze mną ładnie siedziały, gotowałyśmy zupe, karmiłyśmy lalki, badałyśmy je itd. Wyszłam na sekundkę z pokoju, powiedziałam, ze mają mi zrobić kawkę, jak wróciłam to wszystkie naczynie były porozpierdalane, lalki rzucone w kąt. Nie wiem czemu to są takie mendy

Michał w ogole nie chce sie bawic. Zchecam to drze sie na mnie, ze ma nic nie ruszac itp. Albo wola mnie, zebym sie z nim pobawila, ale tylko na jego zasadach. I co kilka minut bierze cos innego. najchetniej tylko by sie chowal pod kocem, a ja mam go szukac. Tylko, ze ja po 5 min mam dosc :lup:

andzia nie moge:sofunny: maryska jest super!ma charakterek,coo?

magda olek tez nie potrafi sie skupic dluzej na jednej zabawie-a ja bardzo szybko trace cierpliowosc!dlatego tak szukam czego,co moglibysmy robic razem...czy z K...na gry nasze dzieciaki sa jeszcze za male...nie moge doczekac sie chwili,kiedy zgaramy w chinczyka itd

andzia
W sobotę K. zabrał Stasia na 3 h do lasu, jako członek koła łowieckiego musi zawsze coś tam robić, przejsć się po paśnikach itp. I chyba rośnie mi kolejny myśliwy, Stachu wrócił mega zadowolony, szukał śladow zwierząt, widział sarny, dziki itp:)
A ja w tym czasie wzięłam laki na spacer, obiecałam im, ze jak będą grzeczne, nie będą uciekac itd. to wejdziemy do sklepu i będa mogły sobie coś kupić. No i łazimy, a raczej biegamy po sklepie, powiedziałam wyraźnie, ze może to być tylko jedna rzecz, wiec debatowały między gumami, soczkami itd., podeszła do nas taka starsza pani i zaczeła słodzić: jakie śliczne, jakie słodkie, jakie podobne sratatata, Maryśka spojrzała na nią, zrobiła swoją sławną minę zabójcy, zmrużyła oczy i przez zaciśnięte zęby wykrzyknęła kobiecie prosto w twarz: Głupia. Myślałam, że spłonę ze wstydu:Nieśmiały::Kiepsko:

Dla Stasia takie wypady z tata to suuuuper sprawa. Ja juz widze po Michale jaki jest inny i wazny jak P. gdzies go zabiera :)

A co do tekstu Maryśki to wcale się nie dziwie, ze sie wstydzilas. Zapadlabym sie pod ziemie.
Michu za to jak gdzies idziemy to bardzo grzeczny. Ostatnio 2 starsze babeczki komentowaly, ze nie widzialby tak dobrze wychowanego dziecka :hahaha: