Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panie!!!
U mnie standardowo bł rki do 2 w nocy:( Fakt, ze pozniej pospaly do 6, ale ja i tak padam z nog. Nie wiem, czy to sa kolki, czy jakies gazy je mecza, codziennie o tej samej godzinie i to obie naraz!!!
Ja tez ograniczam jedzenie zakazanch rzeczy, ale na pewno nie jem tak przkładnie jak Wy-najgorsze, ze wciaz przchodza jacs goscie no i chcac nie chcac w domu zawsze jest cos slodkiego!!!A ja nie umiem sie powstrzmac:(

ALex dobrze, ze sie nie poddałas. JA miałam dokładnie to samo ze Stasiem, wiec wiem co to za ból!!! A mały jest boski:)

Cafe u nas tez pada...ach...szkoda, bo nie skorzstaja te nasze maludy w ogole z tej jesieni...A moje uwielbiaja spacerki, tlko w tej mojej pipidówie wzbudzam ogromna sensacje z bliźniakami!!!

Hej dziewczynki,
Jak dobrze być w domu! Tylko mężulek mi się przeziębił i tak panikował, że poszedł spać do innego pokoju więc my z małą znowu same. W nocy Słoneczko obudziło się 2 razy ale ja byłam tak zmęczona, że zasnęłam przy karmieniu- budzę się a malutka śpi obok mnie;) W jakiej pozycji najlepiej wam się karmi? Mi najlepiej na leżąco ale mam potem problem, bo jak mała zaśnie podczas karmienia to muszę ją podnosić, żeby jej się odbiło. Poza tym strasznie łapczywie je, przez co ma czkawkę i po karmieniu jej się ulewa. Wczoraj kupiłam laktator ale nie wiem, czy nie potrafię odciągać pokarmu czy kupilam zły, bo jakoś mi to ściąganie nie idzie. A piersi coraz bardziej bolą :( Ale fajnie być mamą ;)))

http://photos41.nasza-klasa.pl/dev85/0/433/344/0433344573.jpg

http://www.suwaczek.pl/cache/7dd702d99e.png
http://s2.pierwszezabki.pl/017/0174999f0.png?4853

witam nadal podwójnie... ehh... tak wam zazdroszcze, że już macie dzidzie w domu... ja chyba nigdy nie urodzę... jutro jadę do szpitala i az sie boje myśleć, że mnie wygonią do domu i wrócę z kwitkiem.... może nie będzie tak źle ale ja juz martwię się na zapas... trzymajcie się cieplutko i trzymajcie kciuki, żeby mnie przyjęli i zrobili w końcu cesarkę!!

Gość kwiatuszek9876

Prosiaczek
Hej dziewczynki,
Jak dobrze być w domu! Tylko mężulek mi się przeziębił i tak panikował, że poszedł spać do innego pokoju więc my z małą znowu same. W nocy Słoneczko obudziło się 2 razy ale ja byłam tak zmęczona, że zasnęłam przy karmieniu- budzę się a malutka śpi obok mnie;) W jakiej pozycji najlepiej wam się karmi? Mi najlepiej na leżąco ale mam potem problem, bo jak mała zaśnie podczas karmienia to muszę ją podnosić, żeby jej się odbiło. Poza tym strasznie łapczywie je, przez co ma czkawkę i po karmieniu jej się ulewa. Wczoraj kupiłam laktator ale nie wiem, czy nie potrafię odciągać pokarmu czy kupilam zły, bo jakoś mi to ściąganie nie idzie. A piersi coraz bardziej bolą :( Ale fajnie być mamą ;)))

http://photos41.nasza-klasa.pl/dev85/0/433/344/0433344573.jpg

Prosiaczku moja tez bardzo lapczywie pila i ulewala , az do 6 miesiaca . Malutka jest sliczna . A moze niech ci pokaze plozona jak masz odciagac pokarm , a jaki masz laktator ?
Jak nie mozesz dociagac to rob to recznie , i masuj piers

Witam brzuchole i nie-brzuchole:)

Veronica trzmam kciuki, wracaj do nas rozpakowana:)

U mnie znowu masakra, od 20-1 w noc kolki:(
Nie wiem juz co mam robic. To raczej nie od tego, ze ja cos zjadłam...po prostu tak maja...codziennie o tej samej godzinie i to razem!!! jeszcze kilka takich nocek i z K. padniem po prostu. Ateraz bestie spia. Na dworze szaro buro i deszczeow wiec znowu dupa ze spaceru. Całe szczescie Stachu poszedl do przedszkola, zawsze to jedno dziecko w domu mniej:)

Miłego i spokojnego dnia

Prosiaczek!!! GRATULACJE!!!
Zosia jest slodziutka, nareszcie sie doczekalas:) Jak minal porod?

Sprawa czkawki i ulewania po karmieniu to normalna sprawa - Tosia skonczyla wczoraj miesiac i czkawke ma duzo rzadziej, za to dluzej i czesciej je, no i czesciej jej sie ulewa.
Na poczatku najwygodniej mi bylo karmic na lezaco, ale teraz jakos lepiej mi z mala na kolanach - latwiej mi potem ja jak zasnie przelozyc potem do lozeczka.
Laktator mam od 3 dni (reczny aventu) i dopiero za 3 razem mi sie udalo odciagnac, bo w ogole to na poczatku go zle zlozylam i nie chcial zasysac;)
Traz musze tylko kupic torebki do mrozenia mleka i napelnic lodowe - mam plan, zeby w weekend zostawic dzidzie mezowi do karmienia, a sama bede cala noc spac;)) to chyba myslenie zyczeniowe, ale moze sie uda choc w czesci zrealizowac ;)

MY tez po spacerku-wyszło słoneczko i zrobiło sie naprawde suuuuper:)
Moim dzidziolom sie strasznie ulewa. Stachowi sie tez tak ulewało prawie do 8 miesiaca. Ale na wadze przbieraja, wiec jest oki. One sa w ogole strasznie zarłoczne!!!
Cafe u mnie tez sa takie prezenia, jakb bolal brzuszek, albo miałY zatwardzenie, a kupki sa zółciutkie, ale coraz rzadziej. NiesetY musze raz, czasem 2 razY dziennie dokarmic sztucznYm mlekiem, bo juz mi nie starcza pokarmu. Odciagam, odciagam, ale i tak malo. a One potrafia naraz nawet i po 150 ml łyknac.

Allayiala ambitn plan weekendowY, oby wypalił:)

Kurde nie działa mi cos Y na klawiaturze...raz zaskoczy, raz nie:(

Wlasnie mam Zoske na cycku:)
Ja sie czuje zmeczona, gruba i w ogole dzisiaj jakies doły mnie łapia. Tesciowa mnie wk..., bo mi sie we wszstko wpieprza i na siłe chce pomagac. No i Stachu jest tak nieznosn, ze hej. Chyba w ten sposob okazuje swoja zazdrosc. Czekam az K. wroci, bo w lodowce swiatlo i zeberka, trzeba jakies zakupy zrobic:)
A rana pobolewa...7 pazdziernika ide do gina...zobaczymy...

A Ty jak? Dajesz rade ze wszystkim???

tez mam gorsze momenty.....ale ogolnie jest dobrze
ja czuje sie dobrze
coraz lepiej potrafie sie zorganizowac ale nie mam co porownywac sie z toba kochana-ja mam tylko olka
K wspiera jak moze,jest cierpliwy i kochany
w listopadzie planujemy chrzciny i slub (za jednym zamachem)-takze duzo czasu do powrotu do formy nie zostalo:)a jesczcze dobre 10 kg mi zostalo(w sumie przytylam 24)