Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Agulcia tak strzeliłam z tą skaza, bo pierwszym objawem są właśnie suche policzki. A z alergiami jak z loterią, ciężko czasem trafić co naprawde uczula::(:
U mojego Stasia testy nie wykazały żadnej alergii pokarmowej, a wyraźnie go coś uczula, co widać po skórze, metodą eliminacji doszliśmy, że są to czekolady i cytrusy, ale tylko w okresie jesienno-zimowym, czyli prawdopodobnie ma jakąś alergię krzyżową

andzia
Agulcia tak strzeliłam z tą skaza, bo pierwszym objawem są właśnie suche policzki. A z alergiami jak z loterią, ciężko czasem trafić co naprawde uczula::(:
U mojego Stasia testy nie wykazały żadnej alergii pokarmowej, a wyraźnie go coś uczula, co widać po skórze, metodą eliminacji doszliśmy, że są to czekolady i cytrusy, ale tylko w okresie jesienno-zimowym, czyli prawdopodobnie ma jakąś alergię krzyżową

to tak jak u nas tez na jesien wszytsko sie pojawia a latem byl czysciutki, no normalnie juz myslalam ze pozbylismy sie tej alergii a tutaj nic z tego powrót ze zdwojona siła.....

http://www.suwaczek.pl/cache/d255cd5670.png
http://www.suwaczek.pl/cache/44b3c68a54.png

andzia
Magda Twój mąż mnie nigdy nie przestanie zadziwiac :o_master:
Gdyby nie fakt, że poznałam go osobiście to nie miałabym najlepszego zdania o nim:wink:

cafe82
magda_79
Cafe masz racje, takie nawyki P. wyniosl z domu. Na szczescie w wersji light w porownaniu z t. :)
Do tego on zawsze jest w mega ruchu, praca na nogach, ciagle w biegu, treningi. I jak teraz ma tak siedziec w domu to on wariuje, nosi go.

no tylko pozazdroscic!
na K nie moge narzekac,przy olku zrobi wszsytko
pracowity jest na maxa,dla mnie super
ale domowe sprawy cieeeeezko mu przychodza niestety

U nas dokładnie tak samo.
K. pracuje dużo, wieczorami też często siedzi nad papierami i jakoś nie mam sumienia gonić go do pucowania kibla, ale jak wróce do pracy to się to zmieni:wink:
A wiem, że umie i sprzątac i gotować, przez 5 lat studiów sam sobie gospodarzył:)

wiesz co,tu nie chodzi o gonienie
tylko o to,zeby te nasze chlopaki zdawali sobie sprawe,ze nic nie robie sie samo!!
no przeciez chyba mozna ciuchy wrzucic do kosza
czy naczynia do zmywary,nieee?
czy to tak duzo?
juz nie wspomne o ogarnieciu lazienki po kapieli....jak juz blizniaki beda to nie wiem...chyba padne,bo teraz ciezko zapanowac nad K i olkiem,a dojdzie jeszcze pewnie taka sama porzadnicka dwojka :Histeria:

agulcia83
A ja sie zastanawiam czy to nie od tego kremu nivea na kazda pogode. Qrde posmarowalam mu dwa razy buzie. No i kolezanka wlasnie do mnie dzwonila i mowi, ze jej synek ma to samo i chyba od kremu wlasnie.

a wiesz,ze moj olek odkad smarujemy buzke tym kremem tez ma malutkie syfki
ale tylko jak wraca ze spaceru
godzinka i znikaja
nie mam pojecia od czego to

cafe82
nooo zebra w piekarniku
dalam wlasnie cuk waniliowy,tylko to znalazlam

No nie usiedziała na dupsku::):

cafe82
andzia
Magda Twój mąż mnie nigdy nie przestanie zadziwiac :o_master:
Gdyby nie fakt, że poznałam go osobiście to nie miałabym najlepszego zdania o nim:wink:

cafe82

no tylko pozazdroscic!
na K nie moge narzekac,przy olku zrobi wszsytko
pracowity jest na maxa,dla mnie super
ale domowe sprawy cieeeeezko mu przychodza niestety

U nas dokładnie tak samo.
K. pracuje dużo, wieczorami też często siedzi nad papierami i jakoś nie mam sumienia gonić go do pucowania kibla, ale jak wróce do pracy to się to zmieni:wink:
A wiem, że umie i sprzątac i gotować, przez 5 lat studiów sam sobie gospodarzył:)

wiesz co,tu nie chodzi o gonienie
tylko o to,zeby te nasze chlopaki zdawali sobie sprawe,ze nic nie robie sie samo!!
no przeciez chyba mozna ciuchy wrzucic do kosza
czy naczynia do zmywary,nieee?
czy to tak duzo?
juz nie wspomne o ogarnieciu lazienki po kapieli....jak juz blizniaki beda to nie wiem...chyba padne,bo teraz ciezko zapanowac nad K i olkiem,a dojdzie jeszcze pewnie taka sama porzadnicka dwojka :Histeria:

Wiem o co chodzi, bo u nas jest też wieczna walka z wiatrakami. A najbardziej mnie wkurza jak K. wieczorem zostawia ciuchy na pralce wiedząc, ze i tak ich rano nie założy. I ja codziennie chowam je do szafy w wieczorem powtórka z rozrywki. Już mu powiedziałam, ze będe wywalac do śmieci aż się nie nauczy:Histeria:

cafe82
agulcia83
A ja sie zastanawiam czy to nie od tego kremu nivea na kazda pogode. Qrde posmarowalam mu dwa razy buzie. No i kolezanka wlasnie do mnie dzwonila i mowi, ze jej synek ma to samo i chyba od kremu wlasnie.

a wiesz,ze moj olek odkad smarujemy buzke tym kremem tez ma malutkie syfki
ale tylko jak wraca ze spaceru
godzinka i znikaja
nie mam pojecia od czego to

U nas tez s a takie po spacerze, ale ja bym się skłaniała, ze to od mrozu a nie od kremu

Mei
Ja Filipa smaruję Hippem ochronnym i mordka czysta::):

Zmykam zaraz do domu... W końcu... Dzisiaj mam w planach iść spać razem z Filipem. Zobaczymy czy mi się uda::): Miłego wieczorku:Całus:

Cafe dzięki:Oczko: Zmobilizowałaś mnie i jak wrócę to robię zebrę:36_1_21: Ciekawe czy mi paski wyjdą?

hehehe
my to jak cos pieczemy to wssytkie :hahaha:
ostatnio tak bylo z rafaello,hehe

cafe82
Mei

Zmykam zaraz do domu... W końcu... Dzisiaj mam w planach iść spać razem z Filipem. Zobaczymy czy mi się uda::): Miłego wieczorku:Całus:

Cafe dzięki:Oczko: Zmobilizowałaś mnie i jak wrócę to robię zebrę:36_1_21: Ciekawe czy mi paski wyjdą?

hehehe

Hehe, moja w piekarniku:)
Rzeczywiście coś w tym jest:)

andzia
cafe82
Mei

hehehe

Hehe, moja w piekarniku:)
Rzeczywiście coś w tym jest:)

tez tak uwazam....jak juz cos robimy to grupowo :36_1_21:

http://www.suwaczek.pl/cache/d255cd5670.png
http://www.suwaczek.pl/cache/44b3c68a54.png

No ja z zebra nie zasiade, bo jeszcze torcik musze zrobic. Idziemy jutro na imieniny do mojej chrzestnej. Tak wiec kawusia rano tak, ale ze sprzataniem. Zostalo mi jeszcze 3 pokoje i dwa przedpokoje. Mysle, ze do poludnia sie wyrobie. Zreszta jutro M w domku dopiero po poludniu na dzialke smiga.
Anielinka jak tam Amelci katar? Cos lepiej?

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s20mmckvk4mz7.png

http://www.suwaczki.com/tickers/atdcupjy3s2ez5z9.png

andzia
Ja właśnie też wysprzątałam na błysk łazienkę, chociaż jutro i tak będzie pływać w sikach:Szok:Muszę jeszcze zmyć podłogi na mokro i finito.
Jutro przed południem idziemy na Mikołaja na rynek, a w niedzielę do moich rodziców na obiad.
A K. przegrał ze mną zakład i jutro robi zakupy i obiad:lol:

A ja jutro jeszcze musze zrobić sernik z brzoskwiniami, bo teściowa z siostrą Ł. przyjeżdzaja w niedziele...i jeszcze jakieś zakąski musze machnąć bo jutro na wieczór przyjezdza chrzestna Amelki z męzem, więc chłopy pewnie bedą drinkować...z rana musimy jechać po zakupy bo w lodowie echo, także dzień mi się świetnie zapowiada :36_6_9:

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

anielinka
andzia
Ja właśnie też wysprzątałam na błysk łazienkę, chociaż jutro i tak będzie pływać w sikach:Szok:Muszę jeszcze zmyć podłogi na mokro i finito.
Jutro przed południem idziemy na Mikołaja na rynek, a w niedzielę do moich rodziców na obiad.
A K. przegrał ze mną zakład i jutro robi zakupy i obiad:lol:

A ja jutro jeszcze musze zrobić sernik z brzoskwiniami, bo teściowa z siostrą Ł. przyjeżdzaja w niedziele...i jeszcze jakieś zakąski musze machnąć bo jutro na wieczór przyjezdza chrzestna Amelki z męzem, więc chłopy pewnie bedą drinkować...z rana musimy jechać po zakupy bo w lodowie echo, także dzień mi się świetnie zapowiada :36_6_9:

Czemu, fajne plany!!!
A t. tak bez okazji czy może coś pożyczyć?:wink: