Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Cafe mam nadzieje, ze się pogodziliście. Najgorsze sa takie kłótnie o głupoty, ale naprawde szkoda na nie czasu:)
Jak Twoje samopoczucie?
ANielinka ale pychotka placuszek, ja jednak podziękuję:Oczko:
Dziewczyny, szczególnie maryśka mają taki brzyski krtaniowy kaszel, nawet za bardzo nie wiem co na niego dawać, na noc podałam im Dipfergan i Marysi dodatkwo nurofen.
Myśle, ze taki urywający to ok, podawaj jej tą Flegaminę i powinno przejść!!!
Magda serdeczności dla P!!!
Fajnie, ze dzionek się udał. Jestem pod wrażeniem jak Michał potrafi się bawić z 6-latkiem, naprawde super!!!
I oczywiście bardzo się cieszę, że wyniki dobre, zreszta innej opcji nie brałam pod uwage!!

Witajcie dziewczyny!!:takwyszlo:
Wiem, wiem...wstyd, że tyle czasu milczałam.....
Cieszę się, że u was wszystko w porządku. KasioleQ super, że już jesteście w trójeczkę!!
Cafe, Justynka duużo zdrówka!!!
Andziula, oby zołzinki były zdrowe. Mój młody póki co nie choruje. Ja jestem chora juz tydzień, mam anginę:Zakręcony: Trochę was podczytałam....U nas wszystko w biegu....nie ma na nic czasu...dosłownie....Mój G. już się złości na mnie na maksa. Ciągle jestem w pracy, na kursach, szkoleniach a w domu prawie wcale. Najczęściej wyjeżdżam o 6-30, wracam ok. 17-18. Tyle co położę mlodego spać i dzień zleciał. W pracy ciągle coś trzeba zrobić, przygotować.....jestem zmęczona tą gonitwą....Młody zaczyna się buntować i czasami pokazuje swoją złość..kopie, krzyczy itp. Teraz zrobił się straszny gaduła, niestety nadal nie opanował sztuki sikania.

Vercia zgubo! Zdecydowanie czesciej zagladaj! Moze jakies fotki???
Zdrowka dla Ciebie! I odrobine wiecej czasu :)

anielinka dobrze, ze zarelko sie nie zmarnowalo, ale ja baaaardzo nie lubie takich zmian planow. Juz sie nastawilas ...
A ciacho wyglada przepysznie!!!
Zdrowka dla Amelki!

Andzia ale fajny dzien za Wami! Milo sie czyta jak piszesz, ze troche odetchnelas.
Ale dziewczyny sa zzyte ze soba. Nawet rozrabiaja tylko razem :hahaha:
Słodziaki!

Cafe przespanej nocy!

A my juz w komplecie. Chlopaki rozrabiaja. Misiek przed 18 wstal i juz byl gotowy, zeby isc na plac zabaw :lup:

Mowie mu, ze jest juz ciemno i zimno. NA to Michał: ale chyba nie musze juz isc spac???
Ja: nie, nie musisz.
M: na pewno? to schowam gdzies ksiezyc!

Placek jeszcze nie skończony, oglądałam MT i w przerwach robiłam:Padnięty:
Ale wysoki poziom dzisiaj, kurcze ciężko byłoby mi kogoś wybrać, ale ten koleś z kołem też był mega dobry:yes:

Vercia zgubo, po dupsku powinnaś dostać:Oczko:
Domyślałyśmy się, że u CIebie intensywnie, ale skrobnij coś od czasu do czasu i pokaż foteczki jakieś.
No i oczywiście zdrówka!!!

Magda ale Michał pospał, ale przynajmniej nie odczujesz brutalnie zmiany czasu, moje poszły spać o 19-tej, więc na nowy czas pewnie ok.4.30 wstaną:Szok:
A z księżycem super wymyślił:D

Anielinka nawet kurcze nie wiesz jaką różnicę robi jedno dziecko mniej, naprawde:yes:
Chyba będziemy się częściej tak rozdzielać, myślę, ze wyjdzie to z korzyścią dla wszystkich.
A dziewczyny bardzo ze sobą żżyte, jak zobaczyłam jak się witają, to łezki normalnie pociekły.

Cześć kobietki:)
Ja na szybko, bo się za wami stęskniłam:) a czasu za bardzo nie mam... Za chwilę uciekam do szkoły... Wczoraj byłam już w domu o 18, ale wypiłam lampkę wina i ledwo na oczy patrzyłam...
Kubie wyszły jakieś chrostki:/ i najprawdopodobniej jest to różyczka...:36_2_39: No nic obserwujemy, żadnych więcej objawów oprócz gorączki parę dni temu...
Ja wczoraj kupiłam kurtkę małemu w endo:) Kurteczka suuuuper no i kosztowała - 80 zł:) Puchowa, cała brązowa z kożuszkiem przy kapucy... Ogólnie bardzo fajny sklep, mają nawet pościele... wczoraj za bardzo nie miałam czasu się rozejrzeć, ale w najbliższym czasie muszę szczegółowiej obadać...
Przepraszam, że nic nie odpisuję, ale muszę uciekać

nooo goska nie spodziewalam sie ,ze ktos tu przede mna zajrzy:)
myslalam,ze macie wolny weekend...ale za to chociaz jutro odpoczniecie
a kubula ma rozyczke??gdzie ja chwycil?
sklpeow endo nie kojarze niestety

magda miskowe teksty za kazdym razem mnie rozwalaja
jaki on bystrzacha,brawo

andzia a dziewczynki na pewno zwiazane,w sumie nic dziwnego...a takie widoki musze byc wzruszajace...i moze to dobry pomysl,zeby troche je rozdzielic...przynjamniej sa grzeczniejsze,co?
a jak nocka?

vercia no wieeelki czas...i ja prosze o fotki

No to i ja się witam niedzielnie..
u nas dziś słonko świeci i rozważamy taka opcje czy dziś nie wybrać się na groby...będzie napewno mniejszy ruch niż jutro, a wiadomo z wózkiem się przeciskać przez te tłumy ludzi to nic przyjemnego...
ale jeszcze zobaczymy, bo wczoraj zadzwoniła t. że chce przyjechać w weekend (nie była od ur. Amelki:Padnięty:) więc musze jakoś to zoragnizować..

Andzia o której dziewczyny wstały???
Cafe jak tam sytuacja z K.??
Gosia zdrówka dla Kubuli! Gdzie on to podłapał, mocno go wysypało???
Ja oglądałam te kurtki na stronie intern. i naprawde są fajne :yes: u nas niema takiego sklepu:(

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

I ja się witam!

U nas też ciężko. Dla odmiany czekam aż Filipowi wyjdą krostki od... ospy...:Kiepsko: Jego kuzyna wczoraj obsypało:Histeria::Histeria::Histeria: Też planowaliśmy dzisiaj wybrać się na groby,bo jutro mam dniówkę, ale chyba nic z tego::(: Mam już dosyć choróbsk, podawania leków i w ogóle wszystkiego:Rozgniewany:

Anielinka na pewno wszystko ogarniesz::): Mam nadzieję, że uda Wam się spędzić miły dzień.

Cafe do grudnia coraz bliżej:Całus: Trzymaj się kochana!!! Jak tam z odwiedzinami? Jedziesz?

Magda co tu dużo pisać... Michał ma świetne pomysły:D

Jessssu... Kocham mojego chrześniaka ale naprawdę chciałabym już żeby wrócił do domku:Szok:

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

I ja sie witam!
Zaliczylismy juz dzisiaj zakupy i mam wszystkiego dosyc. Cale szczescie to juz za nami. Chcialam Michałowi kupic w koncu buty na zime, bylismy w Bartku i niestety bez szalu :( Poprzymierzalam mu kilka par, ale mam problem jaki numer kupic. Niby 26 dobre i nawet jak skarpetke zaloze to powinny byc ok, ale czy na cala zime??? A 27 to juz przeskok do calej grupy wiekszych butow i co za tym idzie duzo drozszych. I nie wiem czy nie beda za duze. W koncu bede musiala sie zdecydowac.
Chcialam zobaczyc te Korneckiego, ale za cholere nie wiem gdzie je mozna w Sz-nie dostac :lup:

Mlody spi, ja zabieram sie za obiad.

Gosia gdzie Kuba mogl zlapac to cholerstwo? To na pewno rozyczka?
Dzisiaj masz szkole? Myslalam, ze na uczelniach tez wolny weekend.
Co do kurtki to jesli kupilas ta co pokazywalas to jest suuuuper!

Andzia o ktorej mieliscie pobudke?
Jak Ty dajesz rade robic ciasta i ich nie jesc???

Cafe mam nadzieje, ze z K. ok!
UWazaj na siebie na zakupach!

Anielinka i jak? wybraliscie sie na groby?
Mnie tez kusilo, zeby juz dzisiak jechac, ale pomyslalam, ze u mojej babci i dziadka nikogo innego nie bedzie, wiec jakos pusto by im jutro bylo :)
Mamy zamiar wybrac sie jutro z samego rana!
A tesciowa co wzielo na odwiedziny??

Mei wspolczuje tych ciaglych chorob! Mnostwo zdrowka dla Was!
I zeby siostry synek jak nasybciej wyszedl ze szpitala!

Witam wieczorkiem...
Jednak nie wybraliśmy się na cmentarz, przyjechała t. troche posiedzieli, przywiozła Amelce prezent zestaw doktora i bardzo nas zaskoczyła, bo ona przeważnie kupuje prezenty w sklepach za 5 zł, więc wiadomo jakie one są, a tym razem-szok! bo zestaw z firmy fischer price...wykosztowała się kobieta jak nic :Oczko: po wizycie Amelka padła w 2 minuty i wstała po 15, więc póki zjadła obiad, to już na dworze szarówa się zrobiła no i du...siedzieliśmy już w domu, pod wieczór przyszedł brat z bratową i Julką, dziewczyny szalały, a zabawki były wszędzie:)dopiero co wszystko ogarnełam...
A jutro z rana zaraz po śniadaniu jedziemy odrazu na groby, bo mamy 3 cmentarze do obejścia :Padnięty:
Mei ło matko! a skąd ta ospa się przyplątała??? Zdrówka dla chorowitka!!!:Całus:
Cafe lada momemnt i będzie grudzień:Oczko: zobaczysz jak szybko minie i będziesz tulić chłopców ::):
Magda szkoda że buty nie kupione:( a za Korneckimi musisz popatrezć w normalnych sklepch obuwniczych, bo u nas są w takich zwykłych sklepikach obuwniczych.

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Witam wieczornie,
Marysia już dzisiaj dużo lepiej, kaszle zaczał się urywać i już nie jest taki czesty, za to Zośka dusiła się pół dnia. Lekarz miał być dzisiaj na dyżurze, ale nie odbierał telefonu, więc nie pojechalismy. Zrobiłam jej inhalacje z Berodualu, mam nadzieje, ze to taki szybki wirus i jutro będzie już lepiej.
Popołudniu pojechaliśmy na cmentarz, gdzie leży mój dziadek i cała rodzina od strony ojca, a później odwiedziliśmy babcie-mamę mojego taty. Jakoś takoś szybko zleciał dzień, ale męczący była strasznie:Padnięty:
Jutro idziemy do teściów na obiad, zjeżdża się cała rodzina jak co roku, nad czym moja t. strasznie ubolewa, kilka razy pytałam czy mam coś przygotowac do obiadu, ale stwierdziła, ze nie, że skoro się zjeżdżają, wiedząc, ze ona chora to niech przywiozą swój prowiant i tego typu teksty. Brak słów po prostu, mam to w nosie, przecież nie będę się prosić, chociaż jak znam życie, to mi tyłek zrąbie, że nic nie zrobiłam itd:Kiepsko:

Gosia super, że jesteś zadowolona z kurtki, musze kiedyś oblukać ten sklep. A skąd ta różyczka? To już pewne?
ANielinka super, że teściówka pozytywnie zaskoczyła:)
Cafe oszczędzaj się kobitko. Jak było u teściów? Pojechaliście?
Magda ja też miałam proble z rozmiarem buta i cały czas się zastanawiam, czy oby za małych nie kupiłam. Buty nieużywane, więc jak się namyślę, to może uda się jeszcze wymienić na większe:Oczko:
Mei i dla Filipka zdrówka. SKąd wiesz, że ma ospe? Gorączkował?
Ja pitole, ale nam się porobiło chorobowo:Niespodzianka:

Dzień dobry:)

Ech... A ja w pracy:Rozgniewany: Dzisiaj już na pewno nie uda mi się pójść na cmentarz... To nic.

Magda mam nadzieję, że trafnie podejmiesz decyzję z rozmiarem... Ciężka sprawa, zwłaszcza że jak będą za małe to może się okazać, że w styczniu np. trzeba kupić nowe:Szok: A z cenami to szok! Ja nie wiem w jakim kraju my żyjemy:Płacz:

Anielinka miłe zaskoczenie ze strony teściowej::): A dzisiaj intensywny dzień przed Wami!

Andzia zdrówka dla dziewczyn! Że też nie miało co się do nich pzyplątać... Dobrze, że z Marysią już lepiej... Mam nadzieję, że Zosia też już dzisiaj w lepszej formie. Noc pewnie za to mieliście nie za ciekawą, co?
Na teściową dobrze zareagowałaś. Nie ma co tracić nerwów. Taki typ - tak źle i tak niedobrze.

A co do ospy, to Filipowi jeszcze nic nie jest. Ospę ma jego kuzyn, który jest u nas na czas pobytu mojej siostry w szpitalu z tym maluszkiem... Nie wiem dokładnie do kiedy chory zaraża. Miłosza zaczęło wysypywać w piątek. jak za jakiś czas młody zacznie gorączkować to będę już pewna:Oczko: Póki co to Filip cały czas chodzi za Miłoszem i każe go umyć bo jest "brudny":lup:

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

Hej, ja mam w domu bal przebierańców, dzieicaki przebieraj a sie w moje i K. ciuchy, jubel nie z tej ziemi:Padnięty:
Wypijemy kawke i idziemy zraz na cmentarz.
Zosia już ok, chyba jakieś wirusisko to było.

Mei ospą zaraża się na dwa dni prze wystąpieniem wysypki i chyba ok. 2 tygodni, także pewnie Filipka nie ominie. Ale przynajmniej będziesz miała to z głowy, to taka choroba, którą i tak trzeba przejść. Stachu miał ospę w wieku 2,5 r i przeszedł ją bardzo łagodnie, bez gorączki itd. A później w p-kolu był wysyp i dzieci chorowały jedne po drugim, to był akurat maj i na Dniu Mamy było wtedy 5 osób z jego grupy.

Spokojnego dnia wszystkim!!!

cześc dziewczyny, ja sobie wlasnie leze w lozeczku i nic nie robie....oleczek pojechal z dziadkami na cmentarz wiec mam chwile oddechu, a wcoraj bylismy w kinie na zemscie futrzaków bardzo fajna komedia ile bylo dzieci to wam mowie bylo bardzo wesolo....

my nie jezdzimy po cmentarzach bo mamy naprawde bardzo duzo do zjezdzania pojade juz po tym wszytskim jakos nie chce mi sie stac w tych korkach i wogole ta rewia mody mnie denerwuje, moi tescie to rano pucowali jeszcze auto i jak przyszla tesciowa po olka to mi mowi ze mam go ladnie ubrac i wogole ubralam go normalnie nie bede sie wyglupiac przeciez nie mam dla niego garnituru to przyleciala do mnie jeszcze czy nie mam innej czapki bo ta jej sie nie podoba no normalnie dom wariatów powiedziałam jej ze ja nie bede szalec to jest tylko dziecko i ma byc normalnie ubrane....

http://www.suwaczek.pl/cache/d255cd5670.png
http://www.suwaczek.pl/cache/44b3c68a54.png

hej

my juz po cmentarzu
wczoraj bylismy u wszsytkich ze strony K
dzisiaj u moich
wiec z glowy

teraz mlody spi
K cos tam grzebie w papierach
obiad sie robi a ja popijam kawusie

pogoda cudna
ale dzisiaj juz sie nie ruszam,chlopaki pojda na plac zabaw a ja zostane,nie chce przeginac

sytuacja opanowa,pogadalimy
jest dobrze ,do nastepnej klotni :Oczko:
ale przyznam ,ze ja nie ulatwiam,o wszsytko sie czepiam,wkurzam...zero cierpliwoscie
chodze i marudze

noooo

justynka u nas tez rewia ,ja sie nie wypowiadam,bo nie wiem jak to nazwac...zalosne??

andzia zdrowka dla dziewczynek,dobrze,ze juz lepiej

anielinka no to tesciowa sie postarala,coo?fajnie....a amelka zadowolona z prezentu?

magda my tez nie mamy jeszcze zimowych butow...na pewno co wybierzesz,bo musisz:Oczko: ceny masakryczne,wiem...tak jak mei napisala....gdzie my zyjemy??
pensja tysiac z buty 150zl :Padnięty:
a gdzie reszta,obled

mei szybkiego dnia w pracy...a jak siostrzeniec?

mei tak jak andzia pisze lepiej ze dziecko wczesniej przejdzie ospę i tym podobne choroby

anielinka no niezle tesciowa was zaskoczyla u nas tesciowa kupila laptopa dla oleczka tylko ze on jeszcze za maly na taki laptop, tak za dwa lata bedzie dobry, ja sie zastanawiam teraz na mikolaja nad klockami tymi drabinkami plastikowymi moze by sie zajal nimi troszke dluzej niz do tej pory tymi zabawkami.....jeszcze myslalam nad warsztatem takim jak są w smyku kuchnie dla dziewczynek az mnie kusi ale kurcze cena mnie powalila....

cafe ja tez nie wiem jak to nazwac żałosne to chyba mało powiedziane dzisiaj w telewizji mowili ze dzisiejsze swieto jest najcieplejsze od ilus tam lat i biedne panie futer nie powyciągały

http://www.suwaczek.pl/cache/d255cd5670.png
http://www.suwaczek.pl/cache/44b3c68a54.png

hwj kobiety

melduje sie tylko zeby powiedziec ze zyjemy j jestesmy zdrowi...
reszte napisze w wolnej chwili na boku...
zaznacze tylko ze sprawa z R.ulegla okropnemu pogorszeniu stad ta moja nieobecnosc nie moglam sie ogarnac... teraz odpukac od kilku dni jest ze mna lepiej, mam nadzieje ze juz bedzie tylko lepiej...
no i Mei dołaczam do matek samotnie wychowujacych dzieci...

zajrze pozniej
buziaki dla was:***

Kornelia Elżbieta 4000g 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49tv73cu6r3lp1.png

Kacper Mirosław 4050g 60cm

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jq97z06q8.png