Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

hej kobietki
ja tylko na sekundke, zameldowac ze zyjemy...
tzn.ja ledwo co...mam angine ropna i prawie z wyrka nie wychodze, R.dostal kilka dni wolnego z tego powodu, dobrze ze ma wyrozumialego szefa... no ale jutro chyba bedzie musial wracac do pracy bo maja duzo zlecen a dwoch kolegow jest na zwolnieniu...;/
jesli chodzi o nas to nie jest wszystko w porzadku R.u nas spi itd.ale ja nie mam do niego za grosz zaufania...niestety i chyba juz nie da rady tego odbudowac;(
dzieciaczki zrowe, Kacper jutro jedzie do dziadkow, a my musimy kupic nowy wozek dla Korneli bo ten ktory kupili jest z*****ny...:Wściekły:
Kornelka wazy 4220g jest zdrowiutka teraz nie moge jej karmic cycem bo mam antybiotyk, ale sciagam pokarm i poki co nie zanika...
jutro do Was zajrze wieczorkiem;***

Andzia dzieciaki cudne:)

Kornelia Elżbieta 4000g 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49tv73cu6r3lp1.png

Kacper Mirosław 4050g 60cm

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jq97z06q8.png

mialam straszna nocke
to ze nie spalam od 23 do 4 to pikus
ale najgorsze,ze brzuchol pobolewal
wczoraj wypralam sobie szlafrok i koszule i tak kuzwa myslalam,ze pewnie cos wykrakalam!
ale przeszlo

teraz jest ok ale naprawde nie ma zartow:(

a caly przyszly tydzien bede u rodzicow...suuuuper :Histeria:
ale jak K nie bedzie to tak wole...zawsze po pracy troche mnie odciaza a i o obiad itd nie musze sie martwic
ja pierd....myslalam,ze mnie to ominie

Cafe bidulko:Całus:
Nie wiem czy Cie to pocieszy, ale ja też miałam takie ciężkie nocki, bóle, napinania i stawiania się brzucha i do tego drapanko-początki cholestazy. I za każdym razem jak szłam do gina to byłam pewna, ze rozwarcie, ze szyjka skrócona, ze skurcze na KTG itd, ale był ok. I u Ciebie też na pewno będzie.
I dobrze, ze będziesz u rodziców, tydzień szybko zleci!!!

Oj dziewuchy moje kochane, jak dobrze, ze Was mam:Całus:

Ja o romantyźmie też zapomniałam, kiedyś były kwiaty bez okazji, kolacyjki, pierdółki. Pamiętam jak miałam imieniny, K. przyjechał po mnie, zawiązał mi oczy chustą i wiózł ponad 100 km na koncert mojego kochanego Dżemu. Ach...to były czasy:Podziw::Podziw::Podziw:
A teraz pal licho z tym romantyzmem, ale choć odrobina zrozumienia, że nie tylko on ma prawo być zmęczony po pracy, ale ja też. On ma prace, pracuje cieżko, ale ma kontakt z ludźmi, codziennie jest w innym miejscu, a ja dzień w dzień to samo, od rana do wieczora.Tzn. Kuba twierdzi, ze to rozumie, szanuje, podziwia itepe, ale muszę mu co jakis czas o tym przypominać:Zakręcony:i to przypominanie najczęściej kończy się pretensjami i kłótnią:Histeria:

andzia
Cafe bidulko:Całus:
Nie wiem czy Cie to pocieszy, ale ja też miałam takie ciężkie nocki, bóle, napinania i stawiania się brzucha i do tego drapanko-początki cholestazy. I za każdym razem jak szłam do gina to byłam pewna, ze rozwarcie, ze szyjka skrócona, ze skurcze na KTG itd, ale był ok. I u Ciebie też na pewno będzie.
I dobrze, ze będziesz u rodziców, tydzień szybko zleci!!!

pocieszy pocieszy
domyslam sie,ze teraz juz tak bedzie
zreszta gin uprzedzal,ze macica juz taaaaaaaak rozciagnieta i ze skurcze moga wystepowac
najgorsze,ze nawet jakbym chciala,to nie da rady caly czas lezec
no musze mlodemu jakies jedzenie zrrobic itd
a i tak ciagle oglada bajki- baaaardzo kuzwa wychowawcze

Helo!

Kasioleqq zdrówka! Ale skucha z tym wózkiem...

Cafe co się dziwisz, raczej się nie oszczędzasz więc i tak dobrze, że nic się nie stało i bóle przeszły... Nie kracz babo więcej!

Andzia ale dziewczynom włosy zgęstniały:O A ze stołówki właśnie pamiętam, że nawet brudne były słodkie:P

Mnie wczoraj napadło i na wieczór napiekłam rogalików ze szpinakiem - pycha! Dzisiaj się nimi objadam::): Stanowczo za szybko ich ubywa...
Młody nie dość że odmawia drzemek to jeszcze wieczorem za nic nie chce wypić mleka:Szok: Nie wiem czy to ten bunt, czy już jest całkiem rozpuszczony... Kiedyś ładnie pomagał mi zbierać zabawki a teraz? Szantaż, prośba czy groźba - jak grochem o ścianę... Ze wszystkim tak jest. Chociaż na plus znowu jest z sikaniem na nocnik! Jakoś od trzech tygodni nie chodzi do żłobka i znowu zazwyczaj woła że chce sisiu, czy kupe::): Całą noc też wytrzymuje i rano sika na nocnik! Po domu chodzi bez pieluch, ale na dwór czy do spania jeszcze mu zakładam, bo tak mi wygodniej:Nieśmiały:

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

Cafe odpoczywaj jak najwięcej, a na pewno chłopaki ak najdłuz ej posiedzą w brzuszku. A może teściowa wziełaby Olka na kilka dni?

Mei brawo za odpieluchowanie, na nocki przyjdzie jeszcze czas!!!
U nas sprzątanie zabawek itp. to też wieczna walka, teraz przyszły do mnie, ze chcą Teletubisie, ja szczęśliwa, podekscytowana włączyłam płyte, posiedziały 2 minuty, wyłączyły i poszły:Kiepsko:
Aha, poproszem przepis na rogaliki ze szpinakiem:)

Dzień dobry!
U nas dziś strasznie szaro buro i ponuro..bleee, spać mi się chce!

Cafe odpoczywaj ile wlezie, jak sama zauważyłaś że nie ma żartów!!!
A to że bedziesz u mamy to tylko dla Twojego dobra, dziadkowie zajmą się Olkiem, a ty troche się polenisz i przynajmniej będziesz pod opieką! A tydzień szybciej minie w towarzystwie niż w samotności :yes:
Mei gratki za odpieluchowanie! I tak ogromny sukces u Was, a ty jeszcze narzekasz że na noc i na spacery zakładasz pampersa:Oczko: czy to oznacza że jednak zrezygnowałas ze żłobka?
Andzia z tym oglądaniem bajek to u mnie jest tak samo jak przyjdzie Julka, jak są we dwie z Amelką to za cholere nie skupią się na oglądaniu bajek:) pewnie coś w tym jest...

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Cafe no może wychowawcze to nie jest, ale sama wiesz, że niejedna z nas skorzystałaby z takich metod gdyby tylko dzieciaki współpracowały:Oczko: Więc korzystaj - ja bym pewnie korzystała:Nieśmiały:

Andzia bardzo chętnie wrzucę Wam przepis, bo łatwe i smaczne, tylko wieczorkiem bo nie pamiętam a mam w domu na karteczce...

A co do siedzenia w domu, to Filip kaszle cały czas i jakoś mi się nie spieszy żeby znowu go do żłobka posyłać... Mama też na razie nie narzeka więc korzystam:Oczko:
W ogóle to mi wstyd, bo dostałam od Andzi naprawdę dobre rady ale nie miałam odwagi zrobić tych badań:Płacz: Zrobiłam badania moczu i wyszły ok a z krwi nie mogłam się zebrać... Poza tym przydałaby się zmiana lekarza ale na dłuższą metę chyba kicha... Jestem niezmotoryzowana i średnio wyobrażam sobie ciągać się z chorym dzieckiem gdzieś dalej a blisko są same konowały;( A zdarza się że do lekarza z Filipem idzie moja mama i u nas nie robią problemów bo wszyscy nas znają... A jej to już w ogóle nie wyobrażam sobie ciągającej się z chorym młodym gdzieś daleko... A prywatnie wiadomo... Kasa...

Mei ja też bym korzystała:Oczko:

CO do badań to ja na pewno bym je zrobiła, raz, ze Filip czesto choruje, dwa, że chudzielec i Tadek niejadek z niego.
Podejrzewam, ze większość lekarzy i tak miałaby problem, zeby dac skierowanie na te wszystkie badania, więc może po prostu pojedź do laboratorium i zrób je prywatnie. Wiadomo, ze to nie mały wydatek, ale są rzeczy ważne i ważniejsze:yes:

andzia

CO do badań to ja na pewno bym je zrobiła, raz, ze Filip czesto choruje, dwa, że chudzielec i Tadek niejadek z niego.
Podejrzewam, ze większość lekarzy i tak miałaby problem, zeby dac skierowanie na te wszystkie badania, więc może po prostu pojedź do laboratorium i zrób je prywatnie. Wiadomo, ze to nie mały wydatek, ale są rzeczy ważne i ważniejsze:yes:

Nic dodać, nic ująć. Po prostu masz rację...

Mei
andzia

Nic dodać, nic ująć. Po prostu masz rację...

::):

Idę po raz piąty już chyba dzisiaj grać:Padnięty:

andzia
Cafe odpoczywaj jak najwięcej, a na pewno chłopaki ak najdłuz ej posiedzą w brzuszku. A może teściowa wziełaby Olka na kilka dni?Mei brawo za odpieluchowanie, na nocki przyjdzie jeszcze czas!!!
U nas sprzątanie zabawek itp. to też wieczna walka, teraz przyszły do mnie, ze chcą Teletubisie, ja szczęśliwa, podekscytowana włączyłam płyte, posiedziały 2 minuty, wyłączyły i poszły:Kiepsko:
Aha, poproszem przepis na rogaliki ze szpinakiem:)

tesciowa po pierwsze pracuje
a po drugie nawet gdyby byla w domu,to wiadomo
a po trzecie nie poprosze i juz
no chyba,ze naprawde bedzie trzeba