Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Cafe Wielkie Ĺťarcie - Przepis - KarkĂłwka po parysku
Wielkie Ĺťarcie - Przepis - cannelloni ze szpinakiem!!Pycha

Parówki w cieście
1opakowanie ciasta francuskiego-ja kupuje zawsze e lidlu, rozwałkować i pokroić w plastry ok. 2 cm, mi zawsze za takiego caiasta wychodzi 16-18 plastrów.
Długie parówki pokroić na połówki, owinąć każdą cienkim plasterkiem żóółtego sera, a następnie owinąć plastrem ciast-tak jak się zawija rurki z kremem, mam nadzieje, ze dość jasno to wytłumaczyłam. Zapiekać ok. 20-30 minut, aż będą zarumienione:)

JA takie menu kolacyjne miałam na urodzinach Stasia, do tego jakieś dwie-trzy sałatki i finito. Z ciastami to już gorzej, ja wole zdecydowanie gotować niż piec:)

cafe82
wiecie co,prawdopodobnie w przyszlosci bedzie mi dane byc tesciowa razy 3 ...i juz postanowilam...po pierwsze beda mi mowic po imieniu,po drugie bede najlepsza tesciowka,serio....to takie moje postanowienie

cafe ja postanowila ze bede 3 razy gorsza tesciowa niz moja:sofunny: gdzies sie wyzyc trzeba:lup:
to oczywiscie zarty nie mam zamiaru postanawiac jaka bede bo tego nie wiem, ale mam nadzieje ze ziec i synowa nie beda na mnie narzekac;)

Kornelia Elżbieta 4000g 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49tv73cu6r3lp1.png

Kacper Mirosław 4050g 60cm

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jq97z06q8.png

andzia

Parówki w cieście
1opakowanie ciasta francuskiego-ja kupuje zawsze e lidlu, rozwałkować i pokroić w plastry ok. 2 cm, mi zawsze za takiego caiasta wychodzi 16-18 plastrów.
Długie parówki pokroić na połówki, owinąć każdą cienkim plasterkiem żóółtego sera, a następnie owinąć plastrem ciast-tak jak się zawija rurki z kremem, mam nadzieje, ze dość jasno to wytłumaczyłam. Zapiekać ok. 20-30 minut, aż będą zarumienione:)

JA takie menu kolacyjne miałam na urodzinach Stasia, do tego jakieś dwie-trzy sałatki i finito. Z ciastami to już gorzej, ja wole zdecydowanie gotować niż piec:)

dziekuje ci kochana baardzo
ciasto z lidla bardzo czesto wykorzystuje
i zrobie te parowy....tylko musze jakies dobre kupic

andzia

Parówki w cieście

Kurcze, narobilasm i smaka. Chyba dzisiaj je zrobie :)

a mi sie nic nie chce

jeszcze mam pytanko
tak zupelnie z innej beczki
czym czyscicie plyte gazowa?te elementy przy palniku?
ja juz probowalam wszystkim i nie moge doczyscic .... macie jakies skuteczne sposoby?
HIT GAZ NA SZKLE +PIEKARNIK LUSTRZANY +ZMYWARKA +? (1201255607) - Aukcje internetowe Allegro

ja mam co takiego
i plyta to jeszcze pol biedy ale te inne drobiazgi masakra

Witam...
U nas też leje od rana i jest 15 st. :Histeria: boje się że to już jesień się zaczeła....:Płacz:
zaraz ma przyjechać do mnie koleżanka z córką (ta która tak męczy Amelke :Oczko:) no a na 16 męzuś zawozi mnie do fryzjera, a sam zostaje z córcią:))

Andzia kiepsko z tą pogodą, ale może jakoś da się to zorganizować...ale narobiłaś smaka tym żarełkiem..mniam
co do porannego jedzenia Amelki to jest identycznie jak u Magdy, rano 260 ml. mleka, a po ok 1,5-2 godz. kaszka:) i nie chce z tego rezygnować, bo chętnie to je, a bułki to tylko troche pociapie i koniec...
ja do swojej teściowej zwracam się albo bezosobowo, albo mówie poprostu teściowa...nie przeszło by mi przez gardło słowo mama! zresztą tez sądze że mame ma się tylko jedną! głupota totalna i nie wiem kto to wymyślił, zeby na teściową mówić mama :lup:

Cafe jak mam kuchenke gazową, ale taką biała i czyszcze Cifem:)
a propos kuchenek, to my już się rozglądamy za nową, bo w tej co mamy nawala poiekarnik, a tą co chcemy kupić to z piekarnikiem elektrycznym, no i lada moment bierzemy się za remont kuchni:)

Magda ide zaraz na bok poczytać...
co do tego Twojego spania, to może coś masz nie tak z wynikami? a w ciągu dnia też jesteś senna??? bo ja tak miałam zanim się dowiedziałam o tarczycy:(

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Siorka wzięła zołzinki autem i pojechała z nimi do babci na wieś. Ja zdążyłam zrobić szybkie zakupki i zarz będę marynować mięsko. Tylko cukinii nigdzie nie dostałam:Rozgniewany:
Aaaaa, laski zostają na noc u moich rodziców, może mamuśka przeczytała na p. co wczoraj pisałam:Oczko:

Anielinka
coś czuję, ze na boczku będzie coraz więcej do czytania::):
Fajny dzień Ci sie zapowiada!!!

JA tez uwazam, ze ma sie tylko 1 mame i koniec. Nie wiem czy kiedykolwiek powiem do tesciowej mamo! Predzej do tescia sie uda, bo on taki wyluzowany.

Andzia ta Twoja siostrzyczka jest niesamowita! No i jeszcze rodzice wezma zołziki na noc! Bajka! A W. mieszka z rodzicami?

Cafe przeslij troche tego rozjasnionego nieba do nas! Tu leje nieprzerwanie od rana :lup:

Ale mam motorek w dupce, żarełko prawie skończone, zaraz się biorę za porządki.
Odwiedził nas mój brat i bawi się ze Stasiem. Chyba jakąś metamorfozę przechodzi, do tej pory odwiedzał nas tylko na proszone imprezy, a odkąd Stasiu załamła noge był juz chyba z 5 razy, nagrywa mu bajki, przynosi prezenty:Szok:::):

Cafe udał się spacerek? U nas tez przez moment się przejaśniło, a teraz znowu leje.
Magda tak, W. mieszka z rodzicami:)
Vercia zamelduj się, chociaż nie wątpię, że piąteczka jest:yes:

Jak ja się ciesze że mam taaaaakie grzeczne dziecko :Oczko: :yipi::yipi::yipi:
właśnie pojechała koleżanka, a ja przez pół godziny robiłam porządek w domu:Niespodzianka:
Miałam taki sajgon, że Amelka taki by przez miesiąc sama nie zrobiła :lol:
Zaraz biore się za szykowanie, a najgorsze jest to że Amelka dziś nie spała, teraz chodzi z poduszką i się pokłada, a za 40 min. jedziemy do miasta i będzie marudzenie...no chyba że padnie po drodze...

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Andzia ale superowo masz z siorka:) tylko pozazdroscic:) ja tez mam dobrego brata ale nie zabiera Kacpra samego, jedynie ze mna, i wtedy wszystko przy nim robi, ale jakos przy mnie mu razniej:)

Anielinka ja bylam u kolezanki pietro nizej na herbatce z malym ona ma syna mlodszego od naszych dzieci o 3mies.i tamten to jest dopiero szatan, balaganu narobili ze hoho, no ale sie wybawili i nawet dosc ladnie sie bawili:) a ja moglam poplotkowac:)

u nas odrobinke sie przejasnia ale chyba i tak nic z tego nie bedzie, maly sie kladzie spac...wiec na pewno nie zdazymy nigdzie wyjsc...
R.wpadl na moment z pracy jakis zdenerwowany nie chcial nic mowic jeszcze skomentowal ze moglabym kurze zetrzec...a ja sie poplakalam chyba hormony mi buzuja...ale to dlatego ze ostatnio codziennie sprzatam na blysk i nie zauwaza tego, a jak raz mi sie zdarzylo nie sprzatnac to wielce oburzony hrabia...teraz pojechal dalej... wieczorem chyba bedziemy jechac na zakupy jakies bo puchy w lodowie juz od wczoraj tylko podstawowe produkty sa...

Kornelia Elżbieta 4000g 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49tv73cu6r3lp1.png

Kacper Mirosław 4050g 60cm

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jq97z06q8.png