Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Magda, cześć Gosia!!!

Gosia trochę czasu minie, zanim Kuba zacznie pewnie biegac, ale myśle, ze jak już poczuł smak samodzielnego chodzenia to mu się nie odwidzi!!! A chodzi jeszcze tak jak kaczuszka, czy już bardziej normalnie? Moje zołzy tak ok. 3 tyg. chodziły "tak śmiesznie", a później już od razu biegały!!!

Magda
ale Michał bajek ogląda:Szok:CHociaz w sumie to mój STasiu w tym wieku tez juz sporo oglądał, miała na płycie swojego ukochanego "Małego czerwonego traktorka" i to było dla nas ranne zbawienie:)
Bólu kręgosłupa współczuję:Całus:

Hej, hej!
U nas dziś znowu jesień :Histeria: leje i jest tylko 15 st. :Histeria: czy to już koniec lata???!!! :Histeria:

Kasioleq pokaźny brzuszek ::): no ale czego się spodziewać w 9-tym miesiącu ciąży:)
Gosia wiem przez co przechodzisz z Kuby chodzeniem, bo przecież Amelka też taak bardzo się bała przełamać, a ja też bałam się żeby się nie przewróciła, bo wtedy by się zniechęciła, ale wszystko teraz już będzie szło ku dobremu zobaczysz :yes:
Magda współczuje bólu kręgosłupa :Całus:
Cafe Amelka ogląda bajki na JimJam i CBeebies i tam lecą takie dla chłopców: Bob Budowniczy, Zawiadowca Erni (o gadających ciuchciach), Tomek i przyjaciele, Strażak Sam:) Może by go coś zainteresowało...

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Ale Michał ich nie oglada codziennie. Po prostu je lubi. Ale my mu bajek nie wlaczamy. Tylko rano jakies 15-20 min i wieczorem zazwyczaj oglada Misia. I to wszystko. Bardzo rzadko zdarza nam sie wlczyc mu bajke w dzien.
No, ale dzisiaj wrocil do tesciow, wiec tam ma zapewnione dlugie godziny ogladania. Cale szczescie, ze juz sie tak na tych bajkach nie koncentruje i po paru minutach jest znudzony. To sie tescie zdziwia :)

olek padl o 9 i spi juz druga godzine...
ja tez pospalam godzinke i wzielam sie za obiad
jak zjemy to pojdziemy na spacer

dzieki dziewczyny za bajkowe rady....no u nas tez minimini ale za cholere dluzej niz pare minut:(
K powiedzial,ze w weekend cos posciaga z neta,moze akurat dziad zaskoczy?

magda wspoczluje bolu kregoslupa :Całus: i zazdroszcze ciaglego ruchu...co do prezentu nto naprawde nie pomoge...ja w ogole jestem noga w tych sprawach...jak mam cos dla jakiegos dziecka kupic to koniec swiata

Dzień dobry:)

U nas też bez pogody. Łobuz śpi a ja wskakuję do wanny. Z bajkami to jest tak, że lubi jak lecą, ale ich nie ogląda. Za to jak go posadzę przy laptopie i nawet włączę mu na Youtube zwykły film z pociągiem/traktorem albo piosenkę teletubisie/tomka/Elmo to nawet z 30min usiedzi::): A dzisiaj młody pił z kubeczka i nalał sobie herbaty do nosa. Strasznie źle mu poleciało i przez chwilę nie mógł złapać oddechu i mocno go zabolało, bo aż za ucho się złapał:Płacz: Boję się żeby mu się coś nie rozwinęło... Dobrze, że się też nic gorszego nie stało:Szok:
P.s. U nas znowu sucha pielucha po nocy:yuppi:

Magda a co się stało, że tak nagle Cię rozbolał? Dbaj o siebie kochana, bo z tym nie ma żartów:Całus:

Andzia jak znajdziesz chwilkę to podeślij proszę zdjęcia:Nieśmiały:

Cafe fajnie, że sobie pospałaś z Olkiem:) Co serwujesz na obiad? U nas chyba naleśniki... Coś dzisiaj nie mam do niczego weny...

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

Magda źle mnie zrozumiałaś:Całus:
Nie chodziło mi o to, że Michał dużo siedzi przed tv, tylko, że dużo bajek go interesuje. I super, bo ja też bym tak chciała. Wiadomo, ze zalezy od rodzicow ile dziecko ogląda bajek, ale jak potrzebujesz czasem chwilę wytchnienia, czy musisz coś pilnie zrobić to sadzasz przed tv i wiesz, że posiedzi. U mnie jak Stasiu coś ogląda, to dziewczyny tylko patrzą, zeby mu tv wyłączyć:Histeria::Histeria::Histeria:

Co do prezntów, to ja jestem mamą dwóch dwulatek, które nic nie interesuje. Załamka.
Moze jakaś lala, zestaw talerzyków, filiżanek, zalezy do jakiej kwoty chcesz sie zmiescic.

Andzia to fakt, ze czasem bajki sa wybawieniem. Na szczescie nie musze za czesto z tej pomocy korzystac. Nawet jak ide sie wykapac to swobodnie moge mlodego zostawic latajacego po mieszkaniu. Zostawiam tylko drzwi otwarte. Nigdy nic nie zrobil :)
A bajki lubi jak sie z nim oglada, bo ciagle je komentuje i trzeba sluchac i potakiwac :lup:

U nas problem z zupami. Michał zupelnie odmowil jedzenia zup. Zalamana jestem, bo przynajmniej nawrzucalam warzyw i zjadal wielka miche. A teraz chce to co my na drugie jemy. Tyle, ze nie chce warzyw jesc. Tylko ziemniaki i mieso, wczoraj tez makaron.

Magda u mnie zostawienie dziewczyn bez chwilowej opieki-nierealne. Ja nawet jak na chwile do kuchni wychodze, to za chwile jest hałas.
Michał jest naprawde grzcznym chłopcem

Co do jedzenia to u nad od jakiegoś czasu tez zupy sa nie bardzo, zobaczymy co bedzie dzisiaj. A drugie danie jedzą już od dawna takie jak my, ale warzywka na szczescie tez, szczególnie pomidory, buraczki, kalafior, brokuły, szpinak, kukurydzę i groszek:DOne ogólnie są mięsożerne, opowiadałam Ci jak nad morzem wyżerały nam mięcho z talerzy, Zośka nawet zżarła całą wątróbkę, której nikt nie chciał. I makarony uwielbiają, cała trójca:yes:

Stasiu się mnie dzisiaj pyta, czy przyjdzie ciocia Weronika. Mówię, ze nie, bo pojechała do Poznania szukać pokoju. On: jak to szukać pokoju, po co? No więc mu tłumaczę, ze ciocia od października będzie się uczyła w P-niu i tam będzie mieszakać. Tak zaczął płakać, ze nie mogłam go uspokoić, moja kochana ciocia, i z kim teraz bede chodziła na spacery, grała, bawił się, kto mnie bedzie odbierał z przedszkola itd. No mówię Wam jak się bidok spłakał. Wiedziałam, ze są zżyci z moją siostrą, ale zaskoczył mnie niesamowicie

moje dziecko jeszcze spi czekam na niego z zupka....poszlismy na dzremke o 13 ale zasnal dopiero po 14....

bylam na otwarciu tego sklepu i mowie wam jakas masakra strasznie drogo wole jechac te 8 kilometrow dalej anizeli placic za te same ciastka 1 zł wiecej.....z reszta tak samo....tak to jest na wsi myslalam ze moze beda konkurencyjni a tu dupa....cenia sie jak nic....

http://www.suwaczek.pl/cache/d255cd5670.png
http://www.suwaczek.pl/cache/44b3c68a54.png

Andzia, sił kochana :całus:
Cafe, Marcel na początku też nie chciał oglądac...., żeby go zainteresowac na początku oglądalismy razem Tomka i tłumaczylam jemu jak jada ciuchcie, pytałam jak robią...i od tego się zaczęło....nie ogląda ich cały dzień...ale jak leci na jim jam to ogląda 2 razy dziennie....po za tym jak pisałam zbiera te ciuchcie i jak nie ma bajki w tv to sam się nimi bawi w pokoju....
Kasia, szybko zrzucisz przy dwójce!!
Magda, super, że tak towarzysko spędzacie czas.....
Ja odstawiłam rano młodego na wieś...zrobiłam w szkole dekorację sali...jak dziewczyny pozabierały swoje gadźety to taaaaaaaaaaaaaaka puuuuuuuuusta sala:Niespodzianka: nie wiedzialam za co się zabrać....i dostałam książki:whistle: strasznie okrojony material, szkoła przyjazna matołom normalnie....do półrocza połowa alfabetu i liczenie do 5 :lup: Jak przyjechalam po młodego to siedział na polu i rzucał bruzdami :lup: był czorny jak diabeł!!:Wściekły: Zrobiłam obiad i szukam mobilizacji do przygotowania się na obronę....nie chce mi się wcale jechać....