Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Hej! Mam nadzieję, że pogoda u Was też dopisała:)

Justynka współczuję bólu... Ja do tej pory pamiętam tkliwość moich cycków:Szok:

Veronika gratuluję piąteczki! :) Ból po wyrwaniu też przeżywałam... Przed aparatem miałam wyrywane dwa zęby. Z jednym poszło gładko, za to dziura po drugim bolała niemiłosiernie i goiła się długo... Mam nadzieję, że antybiotyk szybko Ci pomoże...

Anielinka Wy z Vercią ciągle coś pieczecie i smaka robicie:) A ja taka leniwa ostatnio jestem... Pojadłabym, ale zrobić mi się nie chce:lup:

Andzia mieli przynajmniej zajęcie z tym wężem na działce, więc nie marudź:Psoty::Oczko:

Magda wrzucaj fotki, zawsze miło na Was popatrzeć:) Fajowy dzionek za Wami:)

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

My popołudnie spędziliśmy poza domem. Bardzo fajne popołudnie trzeba przyznać. Ale nim wyszliśmy z domu to myślałam że zamknę swoje dziecko w piwnicy i ucieknę... Nie wiem, ale po nocce często brakuje mi cierpliwości a Filip chyba sprawdzał ile jeszcze wytrzymam:Histeria: Marudził na potęgę, wszystko rozwalał, na szczęście jak tylko wyszliśmy to był spokój. Jedynie komary dały nam się we znaki. Tak poza tym to czujemy się trochę lepiej. Młody dalej smarka ale już wodniście i nie kaszle. Mnie gardło już prawie nie boli, tylko mam nocha zatkanego i kaszlę okropnie:Kiepsko: No i żołądek coś źle znosi ten antybiotyk bo boli i mnie mdli...

Dobranoc kochane:Całus: Udanej niedzieli!!!

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

Witajcie niedzielnie!!
U nas piękna pogoda dzisiaj! G. bawi młodego a ja od nie wiem jakiego x czasu mam chwilę świetego spokoju:yipi: Dostałam wczoraj od teściówki koszyk truskawek i muszę je jakoś wykorzystać.Mam jeszcze kremówki w lodówce, więc może taka piankę truskawkowa??
Magda stąd brałam przepis na truskawkowe kruche Majanowe pieczenie
Mei dlugo miałas aparat? Miaals może dla alergików, czy nie jestes uczulona na nikiel?
Andzia co u Was?
Ciężarowki jak samopoczucie????
Rana nadal boli, mam nadzieję, że do wtorku będzie ok, bo już nie daję rady :glass:

Witam...
u nas dziś była piękna pogoda, więc wykorzystywaliśmy ją na maksa:) od rana na dworze, po obiedzie pojechaliśmy do Ustki, poźniej do Rowów. ..pogoda suuper nad morzem... tylko okazało się że Amelka boi się piasku, ściągnelismy jej sandałki i skarpetki, a ona w płacz wtuliła się we mnie i okropnie sie bała ::(: mam nadzieje że jak pojedziemy nad morze na troszke dłużej to pomału się przyzwyczai do niego, może jak weźmiemy jej wiaderko, łopatki itp. to się rozbawi i przełamie strach...

Veronica oby wkońcu ten ząb ci ospuścił, bo strasznie się nacierpisz biedna:(
super że mogłaś troche pobyć sama :)

Mei jak zdrówko u Was?

widze że truskawy u wszystkich górują::): ja wczoraj zrobiłam jeszcze takie z musu i bitej śmietany:)

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

No i ja witam, zęby trzymają dalej. Znalazłam w domu antybiotyk silniejszy i zamierzam go zjeść, a jak nie przejdzie to pójdę do rodzinnego po augmentin. :Wściekły:
U nas dzisiaj ruvh niesamowity, kładziemy kostkę na podwórku, kurz, brud i co tylko. Ewakuowałm się do mamy, na 13 jadę do fryzjera. Ostatni raz przed mamy wyjazdem, później dopiero we wrześniu. Na nieszczęście rozwlaiła mi się turbina i mam nadzieję, że jakoś dojadę:Zakręcony:
Fajnie, ża za Wami udany weekend!
Udanego dzionka!!!

Ale u nas pusciutko! MAm nadzieje, ze to wina tylko pieknej pogody!

Gdzie nasze ciezaroweczki? Jak sie czujecie?

Andzia Stasiu znowu chory? Wspolczuje! MAm nadzieje, ze to nic powaznego! JAk Wam minela niedziela?

Mei zdrowka dla Was chorowitki!

Anielinka zazdroszcze, ze tak bliziutko morza mieszkacie. My dzisiaj w koncu musimy cos zarezerwowac. Marzy mi sie Łeba!

Vercia jak zab? Mojego P. zaczal bolec w piatek, od razu polecial do stomatologa i masakra, ropa itp. Otworzyla mu na razie i dala antybiotyk. Ale caly czas go boli i pol twarzy spuchniete :(

My wczorajszy dzien pedzilismy mega leniwie. Pospalismy z Michałem ponad 3 h w dzien i od razu czlowiek inaczej funkcjonuje :)

Michał w 100% wykorzystuje moja obecnosc w domu. Dopiero teraz widze jak bardzo za mna teskni jak jestem w pracy. Co chwilap rzybiega, tuli sie, mowi, ze mnie kocha. I tylko mama i mama. Rano budzil mnie glaskaniem po wlosach. Jest taki kochany :)

A jaki smieszny sie zrobil. Stara sie nas rozbawiac zmienianiem wyrazow, np. zamiast babko, babko udaj sie to wymysla jakies dadu dadu udaj sie i sie zasmiewa jak mowimy, ze tak sie nie mowi.
Do mojej mamy jak sa sami to mowi babcia/babciu, a jak tylko ktos inny jest w poblizu to mowi: babka! I ucieka :)

Hejooo:)

Magda a ty juz masz urlop? bo chyba cos nie doczytałam :Nieśmiały:
a ja własnie wyciagnełam palme z lodówki i zaraz bede robic kruche z truskawkami:)
wiem co to znaczy jak tak dziecko się tuli i mówi "kokam mame" normalnie jak Amelka tak do mnie mówi to serducha mi mięknie :Podziw: wogóle zrobiła sie w ostatnim czasie taka rozgadana, ładnie zaczyna łączyć zdania, mamy z niej czasem też niezły ubaw, bo ona jest jak papuga, wszyściutko powtarza po nas i niektóre słowa tak śmiesznie jej wychodzą ::):

Veronica bidulko, oby ten silnijszy antybiotyk pomógł :Całus:
przyszedł już nocnik?
ja zamówiłam sobie bluzke 3.06 i do tej pory nie doszła- masakra:Zły:

Andzia kurcze znowu jakieś choróbsko u Was:( oby tylko na dziewczyny nie przeszło...Zdrówka dla Stasinka!

U nas dziś chyba ze 30 st. bylismy u bratowej tam rozłozyli basen i Amelka oczywiście się bała, ale wsadziłam ją do wody w klapkach i przełamała strach::):

Anielinka ale macie super z basenami, ogrodami itp. My na razie kisimy sie w domu.
Urlop mi sie dzisiaj zaczal, mam 3 tygodnie. Dzisiaj mialam zlozyc wniosek o nowy dowod, ale jak P. zawiozlam do szkoly o 9 tak do tej pory tam siedzi, wiec dzisiaj bez szans.

Michał dokladnie tak samo jak Amelka wszystko po nas powtarza i mozna sie z niego posmiac. Mam nadzieje, ze jak wyjedziemy nad morze to uda nam sie w koncu spotkac :)

Wlasnie obalilam kawke i 3 kawalki ciasta :lup: Ide szykowac obiad!

Hej,
Stasiu pokaszluje, jestem niemal pewna, że to znowu jakieś alergiczne, musimy się przejechać też do laryngologa skontrolować jego migdały, ach, na dyżury nie poszedł, więc mam w domu meksykane:glass:

Od rana już basenowaliśmy, jest przepiękna pogoda, tylko dzieci roznosi. W sobote cały dzień byliśmy na działce, zrobiliśmy przepyszne gofry:D, a wczoraj już na 8.30 w kościele, bo była msza za mojego dziadka i później cały dzień u babci na wsi.

W sobote zaczęliśmy naukę nocnikowania, dziewczyny siadają na nocnik, niestety na razie siku jeszcze w nim nie wylądowało, za to gaci zasikanych mnóstwo. ZOśka jak się zsika w majtki to odstawia takie histerie, że masakra, może dzięki temu szybciej zajarzy, że trezba usiąść, a Maryśka ma to w nosie, biega w tych zasikanych majtkach i w ogóle jej to nie rusza:)

Mei mam nadzieje, ze ze zdrówkiem Waszym będzie coraz lepiej!!!
Veronica współczuje bólu zęba, nawet sobie nie wyobrażam jakby miał mnie tyle czasu boleć:Całus:
Magda udanego urlopu życzę!!! My też musimy koniecznie poszukać jakiejś kwatery i chociaż na kilka dni wyskoczyć nad morze!!!
Fajnie, że sobota udana, a tak długiego snu Michała zazdroszcze!!!

Anielinka ale się Amelka super rozgadała, u nas też malutkie postępy, kilka zrozumiałych słów, w porównaniu z Amleką czy Michałem to pikuś, ale mnie bardzo cieszą:)
Moja Zośka tez się nadal boi wejść do basenu, jak jej naleję wody do wiadra to się w tym bawi, ale do basenu nie chce wejsc. NIe wkładam jej na siłę, bo ona się ostatnio taka histeryczka zrobiła, że obłęd:lup:

Ale mi dobrze w domku :hahaha:
Ciasto upieczone, obiadek gotowy! Zyc nie umierac :)
Mlody spi juz ponad 2 h, pewnie zaraz wstanie. Czekamy na P. i moze skoczymy do znajomych, ktorzy maja ogrodek i co najwazniejsze - 2 coreczki :)

U nas bedzie mega problem z pojsciem na plaze z Michałem. On ma swoja faze. I nawet do piaskownicy na placy zabaw niechetnie wchodzi (w butach!). Nie wspomne o wejsciu do wody, bo nie cierpi byc mokry :lup: Rece na plazy bedziemy mu pewnie wycierac co kilka minut!

Magda to dopiero nam się pedanciki trafiły :hahaha: Amelka z tym wycieraniem rączek od piachu to mnie rozbraja, na początku to mnie smieszylo, ale teraz to już wkurza, bo co chwila mnie woła na tyłku usiąść nie moge :lup: a co do piachu na plaży to chyba jej zabiore tez te klapki kapielowe, bo będzie płacz jak ją bede chciała postawić na piachu gołymi nóżkami::):

andzia
Magda o tej porze pewnie ciężko będzie coś znaleźć, ja bym chciała koniecznie domek, najlepiej jakby jechać z jeszcze jakąś rodzinką, ale nie wiem czy ktoś będzie chętny.
My ze Stasiem byliśmy dwa razy w Dźwirzynie i bardzo nam się podobało, takie typowo rodzinne miasteczko!!!

Dzięki, poszperam i zobacze czy cos w Dzwirzynie sie znajdzie. My, jesli pojedziemy sami to raczej do jakiegos osrodka czy pensjonatu. ale jakbysmy jechali z kims jeszcze to tez domki.

anielinka
Magda to dopiero nam się pedanciki trafiły :hahaha: Amelka z tym wycieraniem rączek od piachu to mnie rozbraja, na początku to mnie smieszylo, ale teraz to już wkurza, bo co chwila mnie woła na tyłku usiąść nie moge :lup: a co do piachu na plaży to chyba jej zabiore tez te klapki kapielowe, bo będzie płacz jak ją bede chciała postawić na piachu gołymi nóżkami::):

Nic mi nie mow, tez mnie to na poczatku bawilo, a teraz co kilka minut wolanie, bo raczki brudne. A juz nieszczescie jak mu kropelka wody na rece spadnie :lup: