Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Wrzucam przepis, torcik przepyszny i prościutki!!!

KUKURYDZIANY TORT

ciasto:
15 dag czekolady mlecznej
10 dag Kasi
15 dag płatków kukurydzianych

masa:
25 dag serka śmietankowego
2 jajka
10 dag cukru
1 cytryna
3 czubate łyżeczki żelatyny
2 kremówki

do dekoracji:
tarta czekolada

1. Kasię roztopić z czekoladą, dodać płatki kukurydziane, dokładnie wymieszać.
2. Masę kukurydzianą przełożyć na dno tortownicy, wstawić do lodówki
3. Przygotowac masę, zmiksowac ser, cukier, żółtka i skórkę startą z cytryny
4. Dodać ubite kremówki i pianę z białek, lekko wymieszać.
5. Powoli wlewać żelatynę
6. Połowę masy przełożyć na kukurydziany spód, rozsmarować na niej dżem tak, aby krańce warstwy z dżemem znajdowały się w odległości 3 cm od brzego tortownicy. Nałożyć drugą masę, ozdobić czekoladą, schłodzić w lodówce min. 4 h.

Smacznego

Cafe dziękuję:) Wizyta późno... Takie to powinny być zaraz z rana, żeby czekać nie trzeba było:) A tak to caaały dzień:) Ja akurat kończę pracę o 18, więc nim dojdę do domu i przywitam się z łobuzem to pewnie już będziesz w gabinecie:36_1_21: Wcale mnie nie zdziwi, jak nagle dostaniesz czkawki, albo cię zaczną piec uszy, jak tyle babek ok 19 zacznie o Tobie myśleć:hahaha:

Gosia ale zonk! Nie wiedziałam, że można proponować stawkę niższą niż najniższa krajowa! Ale to jest umowa zlecenie i tu chyba takie normy nie obowiązują, co? Sama nie wiem... Tak jak piszesz to też jest pieniądz, ale kurna jaki! No masakra... Ale dobrze wiem, że jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma... Mówię wam mam coraz większego doła jak myślę o naszym ukochanym państwie... Co do sytuacji w UP, to nie potrafię ci pomóc, ale myślę, że warto podetknąć pod nos dyrektorce skargę na świadome wprowadzenie w błąd petenta. Bądź co bądź, oferta pracy/stażu znacząco różni się od informacji na temat zakwalifikowania się do jakiegoś programu... Pewnie niewiele to da, bo dowodu już nie masz, ale jeżeli poprawi to Twoje samopoczucie to naprawdę warto! Może zaczną w końcu czytać co wysyłają... Trzymaj się Gosiu:Całus: Tulam MOCNO!

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

Ja jak zwykle zaglądam baaaaaaaaaaaardzo późno.
Cafe ja również czekam na wieści:yipi:
Póki co, mi każdy termin pasuje. Chyba, że będe miała obronę w lipcu.
Zaliczyliśmy dzisiaj kawki u znajomych, obżarlismy się ciachem i tak dzień zleciał.
Gosia, brak slów odnośnie kompetencji pań. Mnie skreslili w zeszłym roku bo odmówiłam pracy na pół etatu, 40 km od Góry!!!!!!!!! za 600 zł mialam jechać 40 km do pracy!!!!!!! Nie pozostawiłam tej propozycji bez echa w biurze. Kiedy zapytałam panią, czy ona poszła by do pracy za takie pieniądze - to zamilkła!! Wiedzac, że dojazd kosztuje i opieka dla dziecka!!!!
Anielinka zdrówka! Kiepsko z tym kolanem.

Wrzucę kilka obiecanych fotek!

Magda no ja podobnie jak Andzia, myślałam, że się pomyliłam! Chyba dzisiaj też gadatliwą noc będziecie mieli! Misiek pewnie pod wrażeniem, że go babcia na spacer wzięła a nie przed telewizorem posadziła!

Andzia prześlij kawałek ciacha, bo 4h czekania to dla mnie stanowczo o 3,5h za długo:Psoty:

andzia
Cafe ja tez zżarłam dzisiaj na kolację wędzoną makrelkę, pycha:D
Gosia aż się zagotowałam ze złości, wiem jak się cieszyłaś na tą ofertę, a tu dupa. Niestety, ale urzędnicy państwowi wyżej srają niż dupę mają i obawiam się, że nawet jak wystosujesz jakieś pismo do starostwa, to i tak rozejdzie się po kościach. ALe możesz podejsc do pani, która podpisała sie pod pismem i ją trochę postraszyc.
Stawka rzeczywiście malutka, ale mieć 800 zł, a nie mieć to też różnica, a z czasem na pewno znajdziesz coś lepszego:Całus:
Mei ciężarnej się nie odmawia, bo Cię myszy zjedzą:Oczko:
Tynia współczuje pogody, poślemy jutro do Was słonko, o ile nas nie zawiedzie:)
Magda dwa razy czytałam, babcia była z Michałem na spacerze? 1,5 h? Upiła się czy co?

:lol:Wyjechałam tak kiedyś na egzaminie na prawko, :o_no:i nie zdałam:lup: Ale dziada myszory nie zeżarły:sofunny: Tak czy siak ja się boję i ani się ważę odmówić!:o_master:

Cafe ale się uśmiałam z tego golenia nog... bo ja dziś jak szłam na to usg nóg to tez byłam zmuszona się ogolić:hahaha: czyli jednak coś w tym jest że golimy się dla lekarzy, a nie dla mężów:sofunny:

Andzia ale narobiłaś mi smaka na te słodkości:) wciągneła bym cos jeszcze słodkiego, ale już zęby umyłam:Oczko:

Gosia normalnie brak słów na te pier*** urzędniczki :Wściekły:...wydaje mi się tak jak Andzia pisze, że jakbyś tą sprawe gdzieś zgłosiła to pewnie po jakimś czasie by się rozeszła po kościach i nic z tego by nie wyszło, ale może jednak jakoś zdobyć nazwisko tej co przysłała te pożal się Boże pismo i troche jej powiedzieć conieco, żeby chociaz Tobie ulzyło....

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Vercia historia z UP-:Wściekły::Wściekły::Wściekły:
Czekam na fotki!!!

Mei ::):::):::):

JA pamiętam jak załatwialismy z K. formalności do ślubu i musieliśmy pójść do USC, który u nas znajduje się w gminie, a ta czynna jest od 7-15. K, specjalnie zwolnił się z pracy i o 14.45 zapukaliśmy do USC, pani miała już spakowaną torbę i siedziała w płaszczu czekając na 15-tą, powiedziała, że nas nie przyjmie, bo to potrwa z pół godziny, a ona pracuje tylko do 15-tej. WKurzyliśmy się jak nie wiem, poszliśmy następnego dnia o 7.05, pani jeszcze nie było, czekaliśmy na nią 10 minut, przyszła, rozebrała się, zaparzyła sobie kawę itd. i przyjęła nas o 7.30, a wszystko trwało 10 minut. Zrobiliśmy wtedy z k. niezłą jazdę, a że mieszkamy w małym miasteczku, to przez rok ludzie tylko o tym gadali. Żenada:Padnięty:

Cafe pytałaś czy noga mnie boli...otóż boli ::(: mam obrzękniete kolano, nie moge go zginać, chodzenie po schodach to masakra, wogóle to chodze jak pokraka, bo boli noga, kęgosłup do tego druga noga drętwieje- aż się boje odbierać tych wynikow we wtorek, normalnie załamka u mnie ze zdrowiem :Płacz: tak się boje żeby tylko po szpitalach się nie tłuc....

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

anielinka
Cafe pytałaś czy noga mnie boli...otóż boli ::(: mam obrzękniete kolano, nie moge go zginać, chodzenie po schodach to masakra, wogóle to chodze jak pokraka, bo boli noga, kęgosłup do tego druga noga drętwieje- aż się boje odbierać tych wynikow we wtorek, normalnie załamka u mnie ze zdrowiem :Płacz: tak się boje żeby tylko po szpitalach się nie tłuc....

:Całus::Całus::Całus:
Trzymam mocno kciuki, żeby było dobrze!!!

andzia
Vercia historia z UP-:Wściekły::Wściekły::Wściekły:
Czekam na fotki!!!

Mei ::):::):::):

JA pamiętam jak załatwialismy z K. formalności do ślubu i musieliśmy pójść do USC, który u nas znajduje się w gminie, a ta czynna jest od 7-15. K, specjalnie zwolnił się z pracy i o 14.45 zapukaliśmy do USC, pani miała już spakowaną torbę i siedziała w płaszczu czekając na 15-tą, powiedziała, że nas nie przyjmie, bo to potrwa z pół godziny, a ona pracuje tylko do 15-tej. WKurzyliśmy się jak nie wiem, poszliśmy następnego dnia o 7.05, pani jeszcze nie było, czekaliśmy na nią 10 minut, przyszła, rozebrała się, zaparzyła sobie kawę itd. i przyjęła nas o 7.30, a wszystko trwało 10 minut. Zrobiliśmy wtedy z k. niezłą jazdę, a że mieszkamy w małym miasteczku, to przez rok ludzie tylko o tym gadali. Żenada:Padnięty:

Jesssuuu jak czytam o takich bobskach to mi się kichy skręcają!!!

Dobranoc kobietki! Bez buziaków bo nie chcę pozarażać... Uciekam, bo jutro pobudka o 5:00:Kiepsko: i do roboty...