Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Wiecie co??? Okazuje się, że moje dziecko ma chyba w genach to późne chodzenie i ząbkowanie :Padnięty: okazało się, że kuzyna P. dziewczynki zaczęły chodzić jak miały dwa lata :Padnięty: drugiego kuzyna P. córeczka jeszcze nie chodzi chociaż w styczniu miała roczek... I z ząbkowaniem tak samo... ciotka P. dostała mleczaki jak miała 2 lata, a kuzyn P. miał mleczne zęby do 15 roku życia... no powiedzcie mi, że nie mam racji...
Jak będziemy drugie dziecko "organizować" to zabronię P. takich genów przekazywać;)

andzia
Gosia szczerze, to nie wiem:Oczko:
Gdyby chodziło o CIebie lub P., to może rzeczywiscie geny, ale dzieci kuzyna to już dalsza rodzina.
A Ty się tak tym wszystkim nie przejmuj, pamietaj, że ostatni będą pierwszymi:)

Najważniejsze, że ja z taką świadomością czuję się lepiej :Oczko: i też nie jestem pewna czy to nie za daleka rodzina, ale z drugiej strony jak tak sobie pomyślę... za dużo wwspólnych cech...

Witam rankiem! My na nogach od 6:00. Filip już w żłobku a ja się biorę za sprzątanie... Pogoda okropna, zimno i deszczowo... Jak młodego odprowadziłam do żłobka to tak się rozryczał i przytulał że aż mi się serce krajało! Ale jak mu znikam z oczu to się uspokaja ancymon jeden! Panie nazwały go Filip Tasmański, bo jest "troszkę" niegrzeczny... :Nieśmiały: Znowu zaczął bić dzieci a już było lepiej!!! Wczoraj jak byłam w pracy to pobił swojego starszego kuzyna:Płacz: Jak nie mógł sobie poradzić rękoma to walnął go z główki!:Szok: Nie wiem skąd mu się to bierze:Płacz::Płacz::Płacz: Za to o układaniu puzzli i oglądaniu książeczek mogę zapomnieć::(: Ten psycholog czeka nas jak nic.

Gosia nie przejmuj się, ważne, że coś się rusza i nie stoi w miejscu! Trochę zębów już ma, chodzi za rękę... Trzymam kciuki, żebyś przestała o tym myśleć, wtedy nim się obejrzysz będzie śmigał jak sprinter! Przyjdzie czas i na Kubusia::): Ja jak czytam o Michałku jak mówi, widzę jak Zosia i Marysia naśladują zwierzątka, jak Kacperek mówi: ja sam!, to zaczynam popadać w kompleksy i mam wrażenie, że moje dziecko to mały nieokrzesany dzikus:lup: Ale cóż... Nic na siłę...::):

Magda biedulko:Całus: Straszna sprawa... Moje nerwobóle to pewnie tylko namiastka Tego jak ciebie to męczy, więc nie wyobrażam sobie co przeżywasz!

Andzia życzę jutro ładnej pogody podczas szukania prezentów::): Ja w tym roku sobie odpuszczę i chyba Filip nic nie dostanie (no chyba że z tamtej strony) bo z kasą u mnie krucho::(:

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

Witajcie...

Ja już po fryzjerze, od razu lepiej się czuje:)pogoda dziś super, świeci słonko i jest cieplutko, tylko wiatr dosyć mocno powiewa, mam nadzieje że nie zmieni on pogody...
po obiedzie jak wstanie Amelka jade do miasta:yuppi: mama mi zaproponowała że zostanie z Amelka a ja żebym sobie połaziła po sklepach- no i nie odmówiłam :Oczko:

Mei współczuje takiej pogody, przesyłam ci słonko ********** :)
Andzia co to za puzzle drewniane? bo nie bardzo wiem o jakie chodzi :Nieśmiały:
Gosia myśle że jednak coś z tymi genami jest :yes:

co do prezentów na zajączka, to ja tez nie mam nic, no chyba że coś dziś wynajde fajnego:)

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Hej, my zaliczyłyśmy spacer, ale pogoda nie bardzo i musze uwazac, kiedy zacznie padac, bo mam pranie na dworze.

Mei każde dziecko jest inne, jedne lubią ksiązeczki inne nie. A z tym biciem to nie jest tak, że zachowuje sie agresywnie po przerwie w żłobku? MOże w ten sposób odreagowuje stres?

Anielinka
ale Ci dobrze, ja nie pamietam kiedy byłam ostatnio u fryjera czy samotnych zakupach...
A puzzle takie http://www.urwis.pl/sklep/zdjecia/2046/thumb.jpg.jpg

Witam:)
Myślałam,że będę miała dużo do nadrabiania a tutaj takie pustki:(
My spędziliśmy cały dzień u rodziców, ja byłam u fryzjera:) Czuję się o niebo lepiej;)
Chciałam Kubę przetrzymać dzisiaj.... no i prawie się udało... ale zasnął przy mleku o 18 i już śpi na noc...
A ja zbieram ciuchy i muszę nas spakować na jutro...

mei u mnie tez deszcz....jesien sie zrobila....mam tylko wieeeeelka nadzieje,ze na weekend sie wypogodzi....co do bicia,olek czasem uderzy mnie albo moja mame,nikogo wiecej nie bije...i tez nie mam pojecia skad takie zachowanie???i jak na to reagowac,czy w ogole reagowac??

anielinka i ja nie moge sobie wyobrazic amelki balaganiary:Oczko: jak tam na zakupach?

goska jutro juz z rana wyjezdzacie?jak rozmowa P z szefem?

andzia
Hej, my zaliczyłyśmy spacer, ale pogoda nie bardzo i musze uwazac, kiedy zacznie padac, bo mam pranie na dworze.

Mei każde dziecko jest inne, jedne lubią ksiązeczki inne nie. A z tym biciem to nie jest tak, że zachowuje sie agresywnie po przerwie w żłobku? MOże w ten sposób odreagowuje stres?

Anielinka
ale Ci dobrze, ja nie pamietam kiedy byłam ostatnio u fryjera czy samotnych zakupach...
A puzzle takie http://www.urwis.pl/sklep/zdjecia/2046/thumb.jpg.jpg

czesc dziewczyny

Andzia a gdzie kupilas te puzzle bo my mamy inne zwierzatka ale olek je dostal i nie mam pojecia gdzie je kupic...

http://www.suwaczek.pl/cache/d255cd5670.png
http://www.suwaczek.pl/cache/44b3c68a54.png

Cześć dziewczynki,
umieram:Wściekły:Mam tak serdecznie dość wsztystkiego, że naprawde najchętniej bym sie spakowała i zwiała w siną dal. Dziewczyny są tak niegrzeczne i niedobre, ze brak mi sił, popołudniu bite 4 h łaziły i marudziły, lały sie o każdą zabawką, niczym nie zainteresowały sie dłużej niż 5 sekund, Stachu tez dołożył swoje...wymiękam...

ANielinka jak zakupy?
Gosia juz jutro wyjezdzacie? Pokażesz się pofryzjerowo?
Cafe ja tez nie mam weny i żadnych placków nie robie, sru...Mam nadzieje, ze @ jednak nie przyjdzie::):
Justynka ja tez nie mam dokłądnie takich samych puzzli jak pokazałam, a kupic je można w prawie każdym sklepie dziecięcym i w większych marketach

Witam!
JAk rano wstalam po 5 to dopiero teraz usiadlam spokojnie. Jakis obled. W pracy wir, potem zakupy. P. kupil buty do gry i kupilismy prezenty rodzicom na Zajaczka :)
Mialy tez byc adidasy dla Miska, ale jakos nie moglam sie zdecydowac.
A ten kolos w 23 w zadne adidasy nie wchodzi. Musimy kupic rozm. 24, a i tak dluzej niz 2 m-ce pewnie nie pochodzi :lup:

Jutro mam wolne, ale rano zawozimy Michała do babci i jedziemy do USC zalatwic papiery do slubu. Moze uda sie tez juz zamowic obraczki.

Z moim brzuchem jakby troche lepiej, ale nie chce zapeszac, bolal tylko rano i teraz, a w dzien dal mi spokoj. To jakis postep :)

Cafe trzymam kciuki, zeby @ jednak nie przyszla.

Gosia czytalas ksiazke, ktora nam przeslalas? Tam juz na poczatku napisane jest, ze poganianie dziecka w nauce mowienia czy chodzenia jest wyrazem braku szacunku :)
Wiem, ze to nic nie pomoze, ale tak jak dziewczyny mowia: i Kuba zacznie chodzic!
Jak P. po rozmowie? Spakowani? O ktorej jedziecie? Daleko macie do tesciowej?

Justynka takie puzzle u nas sa w zabawkowych albo hurtowniach dzieciecych, w Smyku sa na pewno, bo jedne wlasnie mamy stamtad. Michał je uwielbia i pomimo, ze ma je juz dlugo to prawie codziennie uklada.

Anielinka a jednak i Amelka troszke broi :hahaha:

Andzia jak tam dieta???

magda,andzia dzieki dzieki....jak do pt nie przyjdzie to chyba skusze sie na test:Oczko:

magda widze,ze ruszyliscie z przy gotowaniami....suuuper,dobrze,ze z brzucholem lepiej:Kiss of love:,co kupiliscie rodzicom?my nie mamy nic.....ani dla rodzicow ani dla chrzesniakow .... jutro wczesniej zamykam,moze uda sie cos kupic

andzia sil kochana....ehhhh....:36_27_2: :Oczko:

Czesc Magda,
mam nadzieje, ze bóle już nie wrócą:Całus:

Dzisiaj mam 10-ty dzień diety i jakieś 3 kg mniej, ale jest ciężko. Nie mam czasu przygotowywać sobie posiłków, więc jem mało i prawie wciaż to samo:Kiepsko:Wciaż też jest ochota na czekolade, ogólnie jestem troche słabsza i nerwowa, mam nadzieje, ze to minie...

a ja normalnie padam, więc tylko na chwilke i ide lulać...coś mnie dziś ten dzień wykończył, no ale nic dziwnego, tyle wrażeń, najpierw fryzjer, potem zakupy- normalnie wypas :Oczko:

Magda super że brzuch troche odpuścił, mam nadzieje że będzie coraz to lepiej, niezmiennie zdrówka kochana!!!:Całus:
a Amelka rozkręciła się z brojeniem, tylko troche później niż inne dzieci :)
Andzia a Wy gdzieś się wybieracie na święta? czy w domku?
Cafe to ty już jutro robisz ciasto??? trzymam kciuki żeby @ nie przylazła:)

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

anielinka
a ja normalnie padam, więc tylko na chwilke i ide lulać...coś mnie dziś ten dzień wykończył, no ale nic dziwnego, tyle wrażeń, najpierw fryzjer, potem zakupy- normalnie wypas :Oczko:

Magda super że brzuch troche odpuścił, mam nadzieje że będzie coraz to lepiej, niezmiennie zdrówka kochana!!!:Całus:
a Amelka rozkręciła się z brojeniem, tylko troche później niż inne dzieci :)
Andzia a Wy gdzieś się wybieracie na święta? czy w domku?
Cafe to ty już jutro robisz ciasto??? trzymam kciuki żeby @ nie przylazła:)

czesc anielinka

widze,ze udany dzien za toba....super

jutro jutro....w sobote od rana mamy juz gosci,to po pierwsze
a poza tym i tak musze wczesniej upiec biszkopty np....a reszta w pt i ewentualnie w sobote z samego rana