Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Anielinka u mnie tez było takie marudzenie od rana, ale spacer nas ożywił:) Biszkoptu nie piekłam:D

Mei zdrówka dla Filipka, bidulek, niestety tak jak Magda mówi, skutki uboczne żłobka. A co mu jest konkretnie, ze dostał antybiotyk? I co z ta praca?

Magda tesciówka nadal nie wychodzi z Miśkiem?:Szok:

K. nie marudził, ale podeszłam go sposobem:D
Siedział przy kompie, a on jak sie skupi na pracy to nie słysz nic co sie w koło niego dzieje. I było tak:
Kochanie jestem gruba, musze sie odchudzac, właśnie kupiłam ksiażke o odchudzaniu, ale potrzebowałabym jeszcze wage???
CO?CO? No ok, to kup i zapłać z mojego konta:D

andzia
K. nie marudził, ale podeszłam go sposobem:D
Siedział przy kompie, a on jak sie skupi na pracy to nie słysz nic co sie w koło niego dzieje. I było tak:
Kochanie jestem gruba, musze sie odchudzac, właśnie kupiłam ksiażke o odchudzaniu, ale potrzebowałabym jeszcze wage???
CO?CO? No ok, to kup i zapłać z mojego konta:D

:sofunny::sofunny::sofunny:

andzia
Magda ja do tej pory nie miaąłm wagi i myślałam, ze sa one duzo drozsze. Kupiłam na all na 49 zł elektroniczna, a były nawet i za 17 zł:)
Z jakiej stronki robiłaś ten test?

Test Dukana - tłumaczenie Maszkuleczki - dziękujemy! - Grupy Wsparcia Dieta.pl

Pierwszy post to tlumaczenie pytan, a pod spodem link do testu.
Nie trzeba sie wczesniej logowac, wystarczy przy wypelnianiu testu wpisac jakis nick i haslo :)

my po spacerze, niestety zimny wiatr wiał i zimno jakoś tak..brrr ale odwiedziliśmy koniki, daliśmy chlebek i Amelka zadowolona:))
no ale jak tylko weszłyśmy do domu, to spowrotem zaczeło się marudzenie, pokładanie :Padnięty: więc spróbowałam uspać i udało się :Śmiech: mam nadzieje że teraz dłużej pośpi i wstanie w dobrym humorze...

Magda ale z tej Twojej teściówki to kuchara, woli siedzieć w kuchni i gotować niż wyjść z dzieckiem na spacer :Niespodzianka:
Andzia Ty to wiesz jak podejśc męża :D:D:D

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Anielinko tak jak pisałam na boku, tylko na papierze mam zw. Współczuję marudzenia... Zdecydowałaś się jednak na spacerek?

Magda może P. kiedyś dorośnie i się zmieni, ale ja mam to już głęboko. Trzeci raz do tej samej rzeki nie wlezę:Rozgniewany: Już za drugim razem powinnam była zmądrzeć. A teściową masz świetną:Szok: Czasami szkoda, że teściów się nie wybiera:Całus:

Andzia zazdroszczę spaceru... U mnie też jest wiosennie i chętnie bym gdzieś wyszła. Filip ma infekcję jak to określiła doktorka... Myślę, że by się obeszło bez antybiotyku. Niby antybiotyk powinien dawać szybkie efekty, prawda? A ja mu już podaje od piątku i nie widzę poprawy... Sama już nie wiem co o tym myśleć.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

ANielinka oby AMelka wstała w lepszym humorze:)
Mi siostra przyprowadzi Stasia i chyba sie jeszcze kopsniemy na spacer, w parku robia remont, zburzyli amfiteatr i bedzie nowy plac zabaw, jest mnóstwo sprzetu ciężkiego, to STaschu bedzie miał frajde:Oczko:

Magda to co, zaczynamy razem?

Mei ja sie nie chce wymadrzac, mam nadzieje, ze tak tego nie odbierzesz, ale przekonałam sie na własnej skórze, a raczej na skórze własnych dzieci, jak lekarze nadużywają antybiotyków. DZiewczyny miały w zeszłym roku 5 albo 6 razy antybiotyk, bo zap. oskrzeli, no był kaszel, były świsty, ale dopóki nie trafiłam na mądrą lekarkę i nie zrobiłam wszystkich badan, to te antybiotyki dawałam. Okazało sie jednak, ze mozna to wyleczyc samymi wziewami i syropami wykrztuśnymi, a ntybiotyki tylko pogarszały sytuacje. Ja na Twoim miejscu zrobiłabym Filipkowi morfologie z rozmazem, OB i CRP, zeby wykluczyc bakterie. Ze żłobka czesto przynosi sie wirusowe infekcje, które leczy sie raczej objawowo. Polecam rózwniez nebulizator, u nas naprawde sie super sprawdza:yes:

Andzia no właśnie jak człowiek jest nieświadomy to robi jak mu każą, bo to lekarze... Miałam bardzo duże zaufanie do tej lekarki (są dwie u mnie w mieście polecane i to jest jedna z nich) ale niestety z wizyty na wizytę jestem coraz bardziej zawiedziona. Ale masz rację, dobrze byłoby to sprawdzić badaniami. Nie orientujesz się czy wyniki są miarodajne podczas podawania antybiotyku? Bo ja już się nie orientuję...

Magda, Andzia
życzę sukcesów w zrzucaniu kilogramów!

Anielinko
mam nadzieję, że Amelka wstanie w dużo lepszym humorku. Fajnie, że zasnęła drugi raz, bo jakby tak miała marudzić do wieczora...:Histeria:

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

magda ,andzia ja na temat waszego odchudzania nie bede sie wypowiadac:36_6_3:
andzia ale masz sposob na meza:sofunny: ale przynajmnie wiesz kiedy i jak zagadac
magda a jak poprosicie tesciowa zeby spacerowala z michalem,to coo?chociaz ja mojej tez zawsze musze ze 3 razy powiedziec,zeby troche pospacerowali-moja tez uwielbia gotowac:Oczko:
mei zdrowka dla filipka,posluchaj andzi i porobcie badania...szkoda faszerowac mlodego jesli nie ma takiej faktycznie potrzeby
goska gratuluje spadku wagi,brawo
anielinka tez zaczynam miec dola,przez te nasze chudziny:Oczko::Kiss of love: