Skocz do zawartości
Forum

kolejna ciąża po cc

Rekomendowane odpowiedzi

ewcia_k
Kiedy mozna zajsc w ciaze po cc??Czy rok to wystarczajacy okres czasu czy za wczesnie??

Poprzednią ciąże miałam rozwiązywaną cc i przy wyjściu ze szpitala położna powiedziała, że minimum 2 lata trzeba odczekać. Natomiast na wizycie kontrolnej moja gin powiedziała, że to bzdura i jak się wszystko ładnie goi to bez problemu może być rok. W moim przypadku będzie dokładnie rok i 3 miesiące i również będzie cc.

Ja właśnie miałam z tego powodu, a raczej- skoliozy operowanej i w związku z tym, że mam implanty w kręgosłupie poród sn mógłby za bardzo go obciążyć. Czy chodziłaś do lekarza w zw. ze skrzywieniem kręgosłupa?? Podejrzewam, że mógłby wypisać Ci zaświadczenie, że zalecane jest cc ze względu skrzywienie. Ginekolog na pewno je uwzględni.

Tzn do lekarza chodzilam bardzo dawno temu... lekarz uznal ze to skrzywienie ma juz ok 90 st, a to nie jest jeszcze nic. Ogolnie to skrzywienie mam w dwoch miejscach:( Szukalam juz w internecie gdzie mozna zrobic taka operacje ale pisza ze to juz ryzyko takie powazne skrzywienie...wiec nie wiem... Pierwsza cc mialam przez ulozenie malego. NIe chce tylko jednego dziecka.... a jakos strach mnie przechodzi jak sobie pomysle zebym miala po cc rodzic naturalnie...

Dziewczyny ja się nie znam ile tam trzeba czekać, ale opowiem Wam przypadek z życia wzięty. Mojego męża bratowa urodziła synka w sierpniu przez cc, a córkę za rok we wrześniu i też przez cc. Oczywiście to było niezaplanowane i niebezpieczne dla niej, ale całe szczęście wszystko dobrze się skończyło. Ale stresa mieli dużego wtedy, ale cóż urok niezaplanowanej ciąży:smile:

http://fajnamama.pl/suwaczki/3s5p642.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-63875.png