Skocz do zawartości
Forum

Kwietniowe mamy 2021

Gość Madlen

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, Maria Monika napisał:

Hej 🙂 jestem po wizycie, widziałam okruszka malutkiego, serduszko pięknie bije. 😊❤️

Uff, bardzo mi ulżyło. Póki co wszystko dobrze 🥰 z USG wyszło że to 8 tydzień +1 dzień a z om miałam 8+3 więc tylko dwa dni różnicy. 😉

Super 🙂

38 minut temu, Maria Monika napisał:

Hej 🙂 jestem po wizycie, widziałam okruszka malutkiego, serduszko pięknie bije. 😊❤️

Uff, bardzo mi ulżyło. Póki co wszystko dobrze 🥰 z USG wyszło że to 8 tydzień +1 dzień a z om miałam 8+3 więc tylko dwa dni różnicy. 😉

Bardzo się cieszę! Co ile masz teraz wizytę?

9 minut temu, Gość Agga napisał:

Dziewczyny! Toxoplazmoza u mnie była na 99,9 przebyta. Prawdopodobnie obędzie się bez antybiotyku 😀 w piątek ide na picie glukozy 🤢 trzymajcie kciuki😂

Gratulacje ! 🙂Ja osobiście czekam jeszcze na jeden wynik badań na tokso .. mam nadzieję ,że też się okaże się już jednak przebyłam .. narazie mimo wszystko biorę antybiotyk .

4 minuty temu, Gość Olga napisał:

Gratulacje ! 🙂Ja osobiście czekam jeszcze na jeden wynik badań na tokso .. mam nadzieję ,że też się okaże się już jednak przebyłam .. narazie mimo wszystko biorę antybiotyk .

Ja tez czekam na wynik ale pani doktor mi powiedziała że w 99.9 jest to przebyta wiec bardzo się cieszę. Jeszcze tylko cukrzycę okiełznać 💪 a za Ciebie trzymam kciuki aby wszystko okazało się ok.💗

11 minut temu, Gość Agga napisał:

Ja tez czekam na wynik ale pani doktor mi powiedziała że w 99.9 jest to przebyta wiec bardzo się cieszę. Jeszcze tylko cukrzycę okiełznać 💪 a za Ciebie trzymam kciuki aby wszystko okazało się ok.💗

Dziękuję 🙂 każde kciuki się przydadzą ♥️w poniedziałek myślę że już będę wszystko wiedzieć 🙂 narazie próbuje o tym nie myśleć żeby się nie nakręcać 🙂

16 minut temu, Gość Olga napisał:

Dziękuję 🙂 każde kciuki się przydadzą ♥️w poniedziałek myślę że już będę wszystko wiedzieć 🙂 narazie próbuje o tym nie myśleć żeby się nie nakręcać 🙂

Będzie dobrze! Zobaczysz🙂

8 godzin temu, Maria Monika napisał:

Super ! Gratulacje 🙂 ja mam jutro wizytę  także obym tez usłyszała pozytywne informacje. Wyniki badań mam dobre ale wynik na toxo wyszedł ujemny. Olga witamy w gronie kwietnioweczek 🙂 

Agga powodzenia na glukozie ! 🙂

Jest to moja pierwsza ciąża i jestem jednocześnie podekscytowana i wystraszona ale myślę że to normalny objaw :) jestem już w 10 tygodniu ciąży :) tak jak pisałam wcześniej przy pierwszych badaniach wyszło mi że mam dwa dodatnie wyniki na tokso. Pierwsze odczucie to tak jakbym dostała już wyrok ,że moje dziecko będzie chore. Panika niesamowita . Zrobiłam dwa dodatkowe badania wynik jednego już mam czekam na drugie. W piątek już powinny być więc czekam na wizytę żeby mi wszystko lekarz wyjaśnił bo już nie mam siły czytać tego wszystkiego w internecie ,bo same najgorsze scenariusze :) ale na wszelki wypadek biorę już antybiotyk. A jeśli chodzi o taki przebieg to narazie tylko 6 i 7 tydzień był taki najgorszy pod względem samopoczucia a teraz z dnia na dzień jest coraz lepiej i więcej siły :) chociaż nadal brak apetytu na coś konkretnego :) jadłabym same owoce i marchewkę :) troszke się rozpisałam - nie wiem czy nie za dużo :) 

No właśnie 🙊 tym bardziej że od lekarzy  też ciężko się pewnych rzeczy dowiedzieć i ten internet bardziej kusi 😉 na początku to myślałam że nie mogło być gorzej ale lekarz mnie też uspokoił . Tym bardziej,że ja sama nie mogę w to uwierzyć jak mogłam się zarazić nagle teraz jak ja od 20 lat mam tego samego kota nie wychodzącego a dowiedziałam się o ciąży bardzo wcześnie bo w 4 tygodniu i od tamtej pory kuwety się nie dotykam 🙂 wiec jestem pełna nadziei ♥️😄 

10 godzin temu, Gość Olga napisał:

No właśnie 🙊 tym bardziej że od lekarzy  też ciężko się pewnych rzeczy dowiedzieć i ten internet bardziej kusi 😉 na początku to myślałam że nie mogło być gorzej ale lekarz mnie też uspokoił . Tym bardziej,że ja sama nie mogę w to uwierzyć jak mogłam się zarazić nagle teraz jak ja od 20 lat mam tego samego kota nie wychodzącego a dowiedziałam się o ciąży bardzo wcześnie bo w 4 tygodniu i od tamtej pory kuwety się nie dotykam 🙂 wiec jestem pełna nadziei ♥️😄 

Mi co do toxo lekarka powiedziała że można  się też zarazić się zjadając surowe mięso lub zle umyte warzywa lub owoce. 🤷‍♀️  w pierwszej ciąży nie miałam tego, a teraz i postraszyli i tym i cukrzycą. Dziewczyny oby nic więcej się do nas nie przyczepiło 💪

1 godzinę temu, Gość Agga napisał:

Mi co do toxo lekarka powiedziała że można  się też zarazić się zjadając surowe mięso lub zle umyte warzywa lub owoce. 🤷‍♀️  w pierwszej ciąży nie miałam tego, a teraz i postraszyli i tym i cukrzycą. Dziewczyny oby nic więcej się do nas nie przyczepiło 💪

Teraz to będziemy się ciągle o coś martwić niestety. Hmm co do martwienia.... Czy Was też bolą tak plecy w krzyżu? Agga wiem że pisałeś jakiś czas temu przeszło Ci? Ja czasem nie mogę wstać z łóżka najgorzej jest po nocy ale w dzień też boli. 

13 minut temu, Gość Anula napisał:

Teraz to będziemy się ciągle o coś martwić niestety. Hmm co do martwienia.... Czy Was też bolą tak plecy w krzyżu? Agga wiem że pisałeś jakiś czas temu przeszło Ci? Ja czasem nie mogę wstać z łóżka najgorzej jest po nocy ale w dzień też boli. 

Odpukać ,ale przeszło.  Tez pamiętam że tak bolało. Nie wiem czym to było spowodowane... może krzywo spałam, za mało pilam( bo to okolice nerek i tak skojarzyłam ze może to nerki się odzywają bo za mało piłam), albo poprostu tak ma być 🤔 teraz pilnuję wody i wygody podczas spania.

No tak toxo to nie tylko od kota, to prawda. 

Co do bólu pleców mnie też bolały jakoś z dwa dni i to też tak dość znacznie, ale mam wrażenie że to od niedobrej pozycji w nocy. Bo składało się tak, że córka przychodziła do nas do łóżka i jak ona z nami śpi to jest królową rozwaloną na całej szerokości a my z mężem po bokach na krańcach 🙈😂 

0d1yskjoq7q68ci4.png

19 minut temu, Maria Monika napisał:

No tak toxo to nie tylko od kota, to prawda. 

Co do bólu pleców mnie też bolały jakoś z dwa dni i to też tak dość znacznie, ale mam wrażenie że to od niedobrej pozycji w nocy. Bo składało się tak, że córka przychodziła do nas do łóżka i jak ona z nami śpi to jest królową rozwaloną na całej szerokości a my z mężem po bokach na krańcach 🙈😂 

U nas to samo. Jak syn przyjdzie to juz po wygodnym spaniu 🤣

Meggii daj znać jak po wizycie.

Hej dziewczyny jestem po wizycie 🙂 z badań wychodzi ze nie mialam nigdy toxo wiec lekarz kazał uważać myć często ręce, warzywa i owoce także no i nie mogę jeść tatarow... martwię się ale będę to kontrolować innego wyjścia nie ma. Za dwa tyg umówiona jestem na usg prenatalne przed nim muszę zrobić jeszcze test pappa z krwi. Tez kazał mi go robić. Martwię się ze coś jest nie tak skoro kazał go wykonywać 😞 chyba oszaleje z tych nerwow 

1 godzinę temu, Gość Meggii napisał:

Hej dziewczyny jestem po wizycie 🙂 z badań wychodzi ze nie mialam nigdy toxo wiec lekarz kazał uważać myć często ręce, warzywa i owoce także no i nie mogę jeść tatarow... martwię się ale będę to kontrolować innego wyjścia nie ma. Za dwa tyg umówiona jestem na usg prenatalne przed nim muszę zrobić jeszcze test pappa z krwi. Tez kazał mi go robić. Martwię się ze coś jest nie tak skoro kazał go wykonywać 😞 chyba oszaleje z tych nerwow 

Kochana może lekarz tylko dla zasady każe je robić... wierzę że wszystko jest dobrze. Gdyby było coś nie tak to juz by coś wspaniał.

Myślę,że akurat tutaj nie masz się narazie co martwić 🙂 napewno lekarz profilaktycznie zlecił Ci badania 🙂 wszystko jest dobrze 🙂 wiem, że w sumie nie zawsze dobrze jest nie przebyć tokso wcześniej bo trzeba bardziej uważać ale to już jest sukces a nie tak jak ja branie 3 razy dziennie antybiotyku... I narazie nadal nie wiem czy zaraziłam się w ciąży czy przed 🙂