Skocz do zawartości
Forum

Listopadowe mamy 2020

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 9/7/2020 o 6:42 PM, Gość Anka napisał:

Ja chyba największy problem miałam z wyborem wózka. Finalnie zdecydowałam się na anex e/type i jestem zachwycona. Fajnie lekko się prowadzi, ma zwrotne koła i dobrą amortyzację dzięki czemu wiejskie drogi mu nie straszne;) Sam wózek solidny i wygodny:)

Też mam teraz ten problem i  nie wiem do końca na jaki wózek sie zdecydować.... Koleżanka polecała mi właśnie  markę Anex i sama obserwuję, że ma ona bardzo dobre opinie. A dlaczego akurat e/type? Czym się wyróżnia ten model ?

Mi się anexy podobają 🙂 najtańsze nie są wiec myśle,ze to tez powinno świadczyć o jakosci 🙂 

dziewczyny siedziałam 4h i czułam się zmęczona, po brzuszku czułam,ze trzeba się położyć. Tez tak macie czy tylko ja taka delikatna ?! 

Ja to w ogóle prawie cały czas leżę,więc dla mnie jakbym siedziała 4 h to byłby wyczyn, myślę że to normalne...                                     Ja mam za to pytanie czy miewacie wzdęcia? Dziś cały dzień boli mnie brzuch tak dziwnie, czuje się jakby taka napompowana, jakby gazy się zatrzymały? Głupi temat, ale gdzie spytać jak nie tu🙂

U mnie już duuuzo lepiej ze wzdeciami ale zdąża się! Pocieszę się,ze zaczynam odczuwać co to zaparcia 😅 tez uroki ciąży. Jak ja to mówię dla maluszka zniosę wszystko! 
Aniu czasem mam tak,ze wzdęcia czuje od żeber dosłownie ! Jakby wszystko przesunęło mi się wyżej 🤷🏻‍♀️ Powinnismy w tej sytuacji duuuuzo pic i jeść więcej błonnika jeśli jest problem ze wzdeciami. U mnie woda i mięta zaparzona pomagają 🙂 

Wody pije dużo, niestety mięty nie mogę bo mam po niej zgagę, następny cudowny urok ciąży 😂 Czasem biorę Espumisan ale też średnio działa, wczoraj to nawet nospa nie pomagała, mam nadzieję że dziś będzie lepiej...                                                                   Dziewczyny a gdzie na brzuchu czujecie ruchy malucha? Bo mój siedzi centralnie na pęcherzu i dobrze tam się bawi,jak zaczyna harce to co chwila muszę biegać do toalety... czasem to naprawdę tak nisko go czuje że aż dziwnie 😉 też tak macie? 

U mnie malutka najwiecej się rusza z prawej strony, na dole raczej w ostatnich dniach trochę wyżej. Rzadko się pojawia z lewej strony;) na dole centralnie nad spojeniem łonowym tez. Ale jak tam gdzieś kopnie to nie nic mi się nie dzieje. Choć czasem sobie myśle,ze to nie do końca przyjemne 😜 haha wiec gdzieś pewnie wtedy po czymś mi uderzy. 

GGŁ widzisz wow! Ja 20, ruchy czuje od 19 🙂 a może końcówki 18 😉 tez bym chciała widzieć ruchy. Musisz być szczuplutka 😉 a ruchy są już takie regularne? Ze wiesz kiedy i o której czy jeszcze nie ? 
ja czekam na połówkowe prenatalne już w czwartek 🙏✊🏻

Mnie lekarz powiedział że tak od 26-28 tygodnia ruchu są bardziej regularne,a narazie mam codziennie po prostu poczuć jakieś muśnięcie/ kopniak,żeby było wiadomo że jest ok...ja zaczęłam teraz 23 TC a ruchy czuje od przełom 19/20 tygodnia kiedy wiem na pewno że to to, bo wcześniej to nie wiedziałam czy to dzidziuś czy jelita po prostu...

Naleze do szczuplejszych osób ale posiadam tez krągłości gdzie trzeba😅startowałam z waga 64kg przy 170 a teraz już 70😂 jest to moja pierwsza ciąża,a ruchy lekko czułam już w 18-19tygodniu a kopanie w 20.. Bardzo się cieszę ze nawet widać jak maluszek się rusza i kopie mamę ☺️ (Mam nawet nagrania)mały na początku wieczorami o sobie dawał znać,a teraz różnie no i nadal jednak wieczory to jego pora chociaż z rana tez czasem mamę kopie 😅 (najgorzej jak położyłam się w 20tygodniu na brzuch to mały tak kopal jakby w szał wpadł i od tej pory tego nie robię)

Ewa 😞 czyli beta i testy miały racje jakby. Ahh okropne to jest,ze organizm robi nam takie numery i daje nam nadzieje. Mam nadzieje, ze więcej Ci się to nie powtórzy. Podobno to niemożliwe. Trzymaj się ❤️❤️❤️❤️

Gość Pistacja

Ewa, bardzo mi przykro. Następnym razem się uda. Miałam dwa razy puste jajo, ale nie pod rząd. Za każdym razem testy były pozytywne. Ostatnio beta nawet rosła, ale najwyraźniej za słabo, bo zarodek się nie pokazał. Pocieszające jest to, że po każdym takim przypadku ponowna ciąża była udana. Trzymam mocno kciuki.

Ale sobie dzisiaj przedobrzylam 😞 zjadłam na drugie śniadanie kanapki z awokado i jajkiem na twardo, tak mnie żołądek teraz meczy ehhh. Wypiłam już miętę i nic, woda nic próbuje czarnej herbaty (której unikam bardzo). Prześlijcie trochę dobrej energii ❤️ Malutka kopie 😉 mame pociesza 😉 

Cześć dziewczyny! 

Jestem Doulą i chciałabym zaprosić was na swojego bloga o ciąży, porodzie i macierzyństwie. Znajdziecie tam sporo wpisów na temat ciąży i porodu, bezpłatny mini-kurs, karty afirmacyjne, ciekawe produkty na poród w sklepie internetowym i Szkołę Rodzenia Online. 

Zapraszam i życzę wam wspaniałych porodów! 

www.pupinek.pl

Aniu mnie tez raczej do jajek nie ciągnie 😉 na początku to nawet mi śmierdziały ale wiesz jadłam i jem bo zdrowe 😜 dawno nie jadłam i myśle „to dzisiaj nie słodkie śniadanie tylko zdrowsze” na słodko zazwyczaj jej jogurt, musli o trochę owoców. A najczęściej to pierwsze śniadanie jest o 7 a potem po 10 następne 😜 Hahah 

A może to nie wina jajek tylko może połączenie awokado z jajkiem tak zadziałało, trudno powiedzieć...faktem jest że ciąża wywraca nasz organizm do góry nogami i to co nie szkodziło nam kiedyś,to teraz szkodzi... dobrze że ten stan nie trwa wiecznie 😃 może spróbuj ta nospe i Espumisan ewentualnie...len też jest dobry na jelita i żołądek... mam nadzieję że szybko Ci przejdzie ❤️

Dokładnie, w ciąży różnie reagujemy 😉 długo nie spojrzę na awokado. Np nie miałam do tej pory problemu z samym jajkiem na kanapce wiec zwalam na to połączenie. Dziękuje za rady 😘 jeszcze czekam do 15 jak nie przejdzie to biorę nospe. 
Aha dzisiaj dostałam kopniaka albo cios w jajnik o mamo 🙈
połówkowe we czwartek Ojojoj, lekki stresik jak zawsze przed badaniem. Czekam na potwierdzenie mojej Klary 🙂 

Ahahaha,no jak mnie kopnie w pęcherz to wcale nie jest przyjemne,a widać upodobał sobie tamte rejony... rozumiem Cię,też zawsze bardzo denerwuje się przed badaniem, ale zobaczysz, wszystko będzie dobrze 🙂 ja idę w poniedziałek do lekarza i też się martwię jak ta moja szyjka i czy dzidziuś ładnie rośnie...Jak już się szczęśliwie urodzi ten mój synek to wreszcie będę mogła się wyluzować i odpocząć psychicznie 🙄

Kzbn a ja mam wizytę w piątek o 15 😃już tez nie mogę się doczekać 🥰a Ty o której w czwartek ? Mam nadzieje ze mojej Kajce tez nie urosły jajka bo się wkurzę 😂🤷‍♀️ Ale to już będzie 22 tydzień 🙂 a w sumie ze to dziewczynka to było widać w 17 tygodniu 🙂