Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2020®

Rekomendowane odpowiedzi

Agula to moje Małe zawsze po słodkim tak rozrabia, że szok :D
Magda mam nadzieję, że u Twojej koleżanki to nic poważnego i szybko minie
Teska co dziś porabialiście? :D My leniwy dzień, jedyne co to mamie brwi zrobiłam
Mama Aleksandra kuruj się kuruj, obyś już jutro czuła się lepiej!
Mama88 trzymam kciuki żeby jutro Ci się udało i obeszło bez fachowca :D

https://www.suwaczki.com/tickers/w57vikgnznlu1mdk.png

Cześć, czyżby wszyscy jeszcze spali?:) Niemożliwe:):)
U nas dziś ciut lepiej w nocy, mały przespał sam od 23 do 3, więc jak na nas ostatnio to sukces:)
Dziś do południa ma mnie odwiedzić mama więc jest szansa, że trochę odsapnę:)
Black Panter takie tam aktywności jak to sama z dwulatkiem, zakupy, obiad, placki, po południu byliśmy na długim spacerze, chociaż to raczej przypominało bieg przełajowy;) a wieczorem jeszcze zmienialiśmy młodemu łóżko na nowe:) a leniwe dni są super:):)

Miłego dnia dla wszystkich:)

Dzień dobry Dziewczyny! Życzę Wam, by ten dzień należał do dobrych pomimo niesprzyjającej pogody :)
Teska ja właśnie wróciłam z przychodni bo byłam na badaniach, ledwo się napiłam i zwróciłam więc kiepski początek :/ ooo to super! Może już te zęby zaczynają odpuszczać :) przy mamie pewnie uda Ci się trochę odpocząć, trzymam za to kciuki! A to fajnie spędziliście dzień :) u Nas od wczoraj pogoda nie dopisuje, ale może dziś wybierzemy się na spacer jak przestanie padać

Cześć dziewczyny.
Teska powiem Ci ze ja właśnie z 5 minut temu otworzyłam dopiero oczy. Co prawda spać poszłam chwilę po północy ale jestem tak niesamowicie wypoczęta teraz ze szok! Miejmy nadzieję, ze ta dzisiejsza noc u Ciebie zwiastuję to, ze bedzie juz lepiej z ząbkami.
PinkRose gratuluję synka. Ciesz sie właśnie, ze przed Wami nowe wyzwania!
BlackPanter oh mam nadzieję, ze to tylko jednorazowy incydent.
U nas pogoda to kalejdoskop serio w ciągu dnia sie tak zmienia z minuty na minutę ze wychodzisz z domu nawet cieplo a nagle jakby spadek o kilka stopni i deszcz. Wiec nie zachęca to do niczego.

https://www.suwaczki.com/tickers/oar8vfxmuewun2k6.png

Hej! :)
Ja właśnie zbadałam śniadanko. Wczoraj miałam kiepski wieczór. Strasznie bolał mnie brzuch. Chyba przez to, że dość mocno uciskał głowica żeby mała zobaczyć ze wszystkich stron i trochę to trwało. Dwa razy nospe brałam. Do tego ewidentnie boli mnie z lewej strony kiedy mam zatwardzenie i to wszystko się skumulowało. Ledwo chodziłam. Dziś na szczęście lepiej.
U nas słoneczko się przebija ale jest niesamowity wiatr i strasznie zimno przy tym. Moje plany na dziś to pojechać na zakupy spożywcze :D I może do mamy na kawkę jeśli będzie w domu ;)
Teska Cieszę się, że mały lepiej śpi. Przyda Ci się chwila odpoczynku, fajnie że mama wpadnie to młodego czymś zajmie a Ty wyciągnij się na kanapie na chwile chociaż :)
Martyna Moje dziecko też po słodkim przeważnie szaleje w brzuchu a tu jak na złość wczoraj poszła na drzemkę. Na pierwszych prenatalnych też przecież smacznie spała. Ona nie będzie się pokazywać i już :D
Pink Rose Oczywiście, że chłopcy są też fajni. Moja siostra miała super więź z synkiem. To było takie słodkie jak on się martwił o nią. Pamietam jak był malutki, ledwo co gadał i farbowałam jej włosy a moja siostra strasznie jęczy bo wszystko ją boli i Olek przychodził i pytał „ mamusia boli Cię?” „ciocia mamusie to boli” mi gadał ;) Wtedy mówiłam, że chciałabym synka. Teraz ma też córeczkę i teŻ jest super wiec płeć tak naprawdę nie ma znaczenia ;) Samemu trzeba zbudować te relacje.
Ciśnienie masz takie jak ja zawsze na wizycie i ja funkcjonuje normalnie przy nim. Wiadomo czasem jestem zamulona ale ja teraz praktycznie nie pije kawy gdzie przed ciąża piłam 2,3 dziennie.
Mama88powodzenia z piecem. Tylko nie przeciążaj się zbytnio i uważaj ja siebie :) Opowiadasz o tym wszystkim jak fachowiec wiec chyba nie będzie potrzebny :D
Magda jak tam znajoma? Udało jej się pojechać do szpitala?

https://www.suwaczki.com/tickers/p19uskjoeflvaqdo.png

Agula Twoje śpi i się nie chce pokazywać a moje za to tak wariuje, że się nie da nic zobaczyć :D ale mam nadzieję, że w czwartek na wizycie poznamy płeć :)
Magda u mnie tak wczoraj było, patrzę przez okno - słońce, zebrałam się do sklepu, 10 min później deszcz :/ ja też poszłam spać po północy ale tak mi się nie chciało rano wstać na badania... jeszcze u mnie w przychodni większość pielęgniarek mnie zna bo nie dość, że chodzę tam od dziecka to jeszcze moje babcie tam pracowały i wyobraź sobie, że jak poszłam na początku ciąży na badania to pielęgniarka, która pobierała mi krew wyleciała do mnie z tekstem "widzę, że poleciałaś za granicę do chłopaka" -.- gdzie owszem, byłam, ale w czerwcu, a wrócił końcem lipca a badania miałam we wrześniu, niby bez znaczenia ale zirytowało mnie to strasznie. Dziś była ta sama i pyta mnie co będę miała, jak powiedziałam, że nie wiem to na mnie wyleciała, że jak to nie wiem... Powiem Wam, że czasami lepiej jak się ludzi nie zna... właśnie, jak Twoja znajoma?

U nas dzisiaj jeszcze jest ladnie, od jutra ma zrobic sie zimno. I u nas tez ida zeby, takze lacze sie w bolu, Teska.. Janek nie poszedl dzis do zlobka, nie-maz zostal w domu, ale wyglada na to, ze w ciagu dnia jest lepiej, wiec ida do zoo.
Ja dzisiaj zamiast pracowac to poluje na okazje Black Friday :P zamowilam juz pare rzeczy w makaszce, kocyki i otulacze, i koszule w granatovo. Swietne maja te koszule do porodu, mozna kangurowac dziecko bez kocykow i cyckow na wierzchu ;) bardzo mi sie sprawdzila z Jankiem. Znacie inne firmy, ktore robia koszule z podobnym zapieciem?
Sprawdze jeszcze okazje na coolmama, bo bardzo lubilam ich bluzki do karmienia. Zreszta w ciąży tez sie je dobrze nosi :) ale potem juz wracam do pracy :D
PinkRose mam te same dylematy tylko na odwrot ;) synkowie sa suuper! Troche zazdroszcze Wam wszystkim, ktore czeka ja na chlopcow :) (chociaz bardzo cieszymy sie z dziewczynki).

Magdaaaa07 ja myślę, że to ciśnienie to i tak był efekt białego fartucha. Jak wróciłam do domu to miałam normalne. Spytałam się kardiologa, czy takie skoki ciśnienia mogą być szkodliwe dla Dzidziusia, ale on powiedział, ze jak reszta jest w porządku to nic nie powinno się dziac. Więc będę obserwować. To już kolejny lekarz, który wiedząc ze mam takie skoki nic mi nie chce zapisać. Martwi mnie to trochę, bo do póki nie byłam w ciązy to mi to wsio ryba było, ale teraz perspektywa mi się zmieniła .Pozostaje wierzyć, ze wiedzą co robią. Bardzo Ci współczuje tych pleców, im dalej w las , może być tylko gorzej, może spróbuj udać się do fizjoterapeuty? Bo się wykończysz ;/

Klaudia_28 oo super, dziękuję za zdjęcie butków ,są śliczne!! może one faktycznie mają znaczenie. Jakis czas temu chodziłam 3 godziny po centrum handlowym w butach które miały ciut za wysoki obcas może jakieś 6 cm , to z bólu potem myślałam,że zemrę, generalnie nogi mnie nie bolały, ale miednca i w srodku na dole brzuch , strasznie dziwne uczucie. Potem jak zmieniłam na odrobine niższe to następne chodzenie nie było już tak straszne. Może faktycznie klucz do sukcesu to odpowiedni obcas

Agula89 oczywiście żle przeczytałam Twoje cisenienie haha uff to dobrze, ze chociaż Ty masz dobre :* A głowa nie boli tzn. czasem jak każdego człowieka. Z kolei jak mam niskie np. takie jak Ty wspomniałaś swoje to 110/60 wtedy się czuje ,jakbym miałam uumrzec . Grtuluje zdrowej Córeczki, pięknie rośnie jak na drożdżach.

PinkRose chłopcy tez są fajni , ja będę mieć chłop
aka :D wszyscy znajomi co maja chłopkaów, są mega szczęśliwi , z reszta ci co mają dziewczynki też są  w każdym razie młodszy braciszek to jest fajna sprawa 

Black_Panter28 nie przejmuj się takimi ludźmi, muszą sobie swoje wygadać, ignorowanie ich jest najlepszym co można zrobić.

A u mnie pogoda sama nie wiem jaka, w jednym oknie widzę, ze niebo błękitne, w drugim szare, chyba jaks cisza przed burzą. Miałam pojechać z samochodem zatankowac i go rozruszać bo ze 2 tygodnie go nie odpalałam, to w poniedziałek może już nie ruszyć, ale tak mi się nie chce….

Złapałyście jakies fajne przeceny na Black Friday? Bo chciałam coś kupic dla Malucha , ale ilośc tego wszystkiego na necie mnie totalnie dobiła, więc odpuściłam. Może macie do polecenia jakieś fajne sklepy z akcesoriami dziecięcymi itd.?

Cześć Dziewczyny :)
Jezioranka ja właśnie oglądałam na różnych stronach ubranka dla niemowlaka i są dość duże wyprzedaże nawet -60/-70% i się zastanawiam czy kompletować już jakaś wyprawkę czy poczekać do nowego roku ... jednak kupić np body za 14 złotych a nie za 40 to jest duża różnica .
Klaudia ja tez cały czas chodzę w butach na obcasach , zreszta z płaskich butów to mam chyba tylko conversy :D mnie plecy bolą od siedzenia w pracy jestem tego całkowicie pewna , a czy bolało by bardziej gdybym miała inne buty ciężko powiedzieć .
PinkRose wydaje mi się ze płeć nie kest ważna. ;) ja z mężem na początku byliśmy pewni ze będzie chłopczyk (nie wiem dlaczego ) i w sumie nastawiliśmy się na to , ale okazało się ze dziewczynka i tez się bardzo cieszymy - muszę tylko uważać żeby nie zrobić z niej małej różowej landrynki :D
Black_Panter ludźmi nie warto się przejmować ... ja mam taka jedna „ciocie” która niestety swoją córkę zawsze stawiała na podium i uważała ze jest taka cudowna i oczywiście najlepsze ze wszystkich . O ciąży oczywiście nie wie jeszcze , ale już sobie wyobrażam ... jak ja spotykałam się z moim mężem to ona mówiła ze „ jej córka woli skupić się na nauce a nie uganianiu się za chłopakami „, potem jak wyszło ze ja wychodzę za mąż a ona jest sama to się gadka nagle zmieniła ze „teraz ludziom się nie spieszy „. No z jednej strony co ma powiedzieć ? Szkoda sobie nerwów psuć na takie osoby i wszysyko traktować pół żartem. ;)

U nas dzisiaj wyjątkowo ciepło , aż chyba za bardzo się ubrałam . Nie mogę się doczekać aż skończę swój dzień pracy , ale weekend zapowiada się aktywnie . Sobota to taki wypad andrzejkowy ze znajomymi do jakiejs knajpy a w niedziele wybieramy się na targi. ;)

https://www.suwaczki.com/tickers/ckaiskjowo6mmw5o.png

Cześć dziewczyny..
Nie zrobiłam jeszcze tego pieca.. Nie mogę wybić starego klina.. Niestety miałam już tą nieprzyjemnośc naprawiać problem z podajnikiem.. Stąd moja wiedza.. Slomiana wdowa musi umieć to i owo... Kiedyś pompę z pralki wyjelam, rozlozylam, naprawiam i włożyłam... Fakt pralka działał 2 tyg, bo czegoś tam nie przykrecilam ale i tak byłam dumna z siebie :)
Na szczęście mam osobny ruszt do grzania wody, dzięki któremu mogę normalnie palić..
Byłam dziś na mieście po te kliny i wpadłam do smyka.. Kupiłam prezent dla chrzesnicy i się rozczarowalam.. Mialy być promocje a na tą mate, która wybrałam nie było i przy kasie się zniesmaczylam..gdybym już nie obiecała jej Lence wcale bym nie brała...
No i po raz pierwszy kupiłam kilka rzeczy dla malucha.. Ale co kupiłam? Sukienkę, spodenki dla dziewczynki i body... A lekarz przecież mówił, że widzi chłopca.. Wariatka po prostu...
Brzuch mnie od rana boli, ciągnie.. Zjadłam dopiero przed 2 i kiepsko jakoś się czuję.. Chyba się zdrzemne, bo pogoda lipna....

Chłopcy są cudowni:) ja myślę, że każda z nas zakocha się w maluchu po porodzie na całego.. Bez względu na płeć...

https://www.suwaczek.pl/cache/82dae38ea7.png

Agula, Martyna nie wiem jeszcze co u niej. Nie odzywała sie jeszcze a znowu tez nie chxe jej zasypywać wiadomościami bo nie wiem co moglo sie wydarzyć. Chociaż musi byc dobrze.
Jezioranka to ja taki efekt białego fartucha mam za każdym razem na wizycie. Bo jak cisnienie zawsze cos ok 110/70 to przed wizyta 170/90 wiec moze i u Ciebie tak jest. No zastanawiam sie co z tymi plecami dalej. Moze po prostu teraz jakis gorszy okres. Ale moze byc winne dość spore skrzywienie.
Dziewczyny upolowalyscie cos fajnego to sie pochwalcie. Sama bylam w paru sklepach stacjonarnie i nic mnie nie urzekło. Z ubranek np bo wszystko jest zimowe takie a my jednak rodzimy na wiosnę wiec bez sensu kupować teraz przynajmiej tak mi sie wydaje. Poza tym juz kazdy z rodziny robi wyprawkę bo ktos co chwila cos dla małej kupuje wiec z ubraniami poczekać musze. Ale moze jakies fajne przydatne rzeczy w fajnych cenach któraś kupila.
Ja jedyne co dzis kupilam to w bierdonce za grosze golarkę do ubrań, odkurzacz pionowy ( nie wiem jak żyłam bez niego wczesniej), mop parowy dla mamy. I w innym sklepie jakas bielizne.

Hej dziewczyny, czytam co jakis czas wszystko co piszecie na bieżąco, ale juz nie odniose sie do kazdej. Gorsze dni mnie złapały i rozmyślenia o tym co jest nie tak jak powinno...
Magdaaaa07 te odkurzacze wydają sie mega fajną opcją i na pewno wygodą, też myślę nad zakupem.
Ja sobie zakupy w sumie odpuściłam, skoczyliśmy tylko do dziecięcego po drodze i wzięliśmy zestaw wypełnienie poscieli kołderka z poduszką. Nie znam się na tym szczególnie jakoś, ale pani polecała. Z tego co widzę i mogę przeczytać to jest antyalergiczna, oddychająca, ma jakiś mikroklimat snu? I przebadana pod względem szkodliwych substancji więc wydaje sie ok. A wy coś upolowalyscie?:-)

A ja dzisiaj pojechałam do centrum z Moim ale tylko po to, żeby kupić jemu spodnie jakieś. Dla maluszka jeszcze nic nie kupuje. Prezenty zamawiam przez internet ;) Ludzi było tyle, że szok. Kolejki do przymierzalni i kas masakryczne. Miałam wrażenie, że połowa to gimnazjaliści. To nie dla mnie w okresie ciążowym. Jeszcze mnie brzuch boli od wczoraj wiec już tym bardziej chciałam jak najszybciej do domu :D
Jutro jadę na cały dzień do siostry bo Mój pracuje wiec na szybko musiałam upiec ciasto bo sobie zażyczyła. Na szczęście to czekoladowe wiec poszło raz dwa. Kumpela już mi zapowiedziała, że ma 4 worki ciuszków dla mnie po córce :D No i teraz jak już potwierdziłam rodzince, że będzie dziewczynka to pewnie zacznie się kupowanie ;) Szczególnie moja siostra nie mogła się doczekać :D
Lecę zrobić jakaś kolacje i kładę się do łóżka bo dzisiaj jestem padnięta.

Dobrej nocy dziewczyny.

https://www.suwaczki.com/tickers/p19uskjoeflvaqdo.png

Ja totalnie dziś odpuściłam zakupy:) nie bardzo miałam jak iść stacjonarnie, przerażała mnie też wizja tych tłumów, a przez neta jakoś też nie miałam weny:) u mnie wyprawka chyba jeszcze musi chwilę poczekać:)
Agula ale super Ci się trafiło z tymi ciuszkami od koleżanki:) ja tak miałam przy synku, moja przyjaciółka oddała mi swoje ubranka po dwóch synach, mnóstwo tego było, przez pierwszy rok naprawdę mało ubrań musiałam kupować.
Nika ojej, mam nadzieję, że to chwilowe pogorszenie nastroju i szybko wrócisz do dobrej formy.
Magdaa fajny odkurzacz:) i super że bezprzewodowy, to bardzo praktyczne. A z ciśnieniem mam tak samo jak Ty, jak tylko idę do lekarza to mi od razu skacze, mimo że nie czuje się zestresowana. Teraz codziennie mierze w domu i zazwyczaj mam tak ok 105/70.
Halszka patrzyłam na ten sklep o którym pisałaś (granatovo), śliczne mają te koszule, tylko ciut drogie. Zwłaszcza że ja nie jestem fanką koszul do spania i w sumie korzystałam z nich w szpitalu no i przy karmieniu, zwłaszcza tym intensywnym.

Ja się właśnie rozkoszuje wieczorem, bo synek pierwszy raz od jakiegoś czasu śpi sobie smacznie:) mam nadzieję, że nie zapeszę;)

Teska trzymam kciuki by synek przespał noc spokojnie! Ja właśnie za koszulami tez nie przepadam kupię pewnie jakies byle były do karmienia i szpitala. A w domu na pewno szybko wroce do moich pizamek.
Odkurzacz naprawdę fajny a planowałam kupić bo zamiatanie i zwykły ktory troche wazy i musze ciagle bawic sie tym kablem męczą mi te plecy niesamowicie i ostatnio te czynności spadly na męża. A przy tym to jak zabawa plus okazało sie przez to ze ma podświetlenie, ze kilka miejsc bylo czesto omijanych :D
Ja niestety znowu nie daję rady na plecy ale postaram sie bez tabletek. Nie wiem w poniedziałek rozejrzę sie najpierw za ta poduszka ciążową moze ona cos zmieni. Chociaz mi wysiadają plecy przez chodzenie, sprzątanie i takie tam... Moze ten fizjo dobrym pomysłem, ale koleżance az na 3 dni pomogło więc... Nie wiem czy to ma sens.

Agula właśnie też muszę kupić mojemu spodnie, bo dziś jak miał wyjść to się okazało, że wszystkie są właśnie w pralce i godzinę szukaliśmy czegoś co może założyć :D bo w sumie... jak robiłam pranie to zbierałam też rzeczy żeby je odświeżyć i tak wyszło... :D
Teska oby synek już cały czas tak spokojnie spał!
Magda ten odkurzacz to naprawdę super sprawa, ja mam zwykły, niby lekki, ale ta rura jest dość krótka i ciągłe schylanie się przy tym to teraz nie dla mnie :/ co do koleżanki to tak jak mówisz, musi być dobrze
Nika mam nadzieję, że szybko złe samopoczucie minie i do Nas wrócisz
Mama88 I jak? Udało się coś podziałać?
Patka Jezioranka no tak jak mówicie, nie warto się przejmować, ale jest to irytujące.. też znam przypadek takiej ciotki. Za to moja babcia ostatnio wyleciała na mnie z wyrzutami, że ja chuda jestem i brzucha nie mam i że coś jest nie tak... To było w ten dzień jak wysłałam Wam zdjęcie... No cóż

Jest już prawie północ a ja robię sernik na zimno, bo naszła mnie ochota :D

Hej dziewczyny ja juz nie śpię ale nadal w łóżku.
Co do koleżanki plamienie teoretycznie ustało. Miała zrobic sobię wyniki tsh bo może o ono jest winowajcą tym bardziej, ze koleżanka ma sporego guza na tarczycy którego na razie obserwuje lekarz. Tylko tam u niej pobierają krew tylko we wtorek i czwartek... Cyrk jakiś serio. A do szpitala nie ma jak jechać bo mąż w delegacji a ona sama z synkiem. No ale dobrze, ze sie uspokoiło.
Jakie plany dzis dziewczyny. Ja jade do cioci na urodzinowy obiad. Wiec bedzie okazja spotkania sie z rodziną tylko akurat z tej jej części i tak przepadam tylko za ciocią i kuzynami od niej :D Bo reszta to takie dzikusy z lasu haha.
BlackPanter to Cię wzięło na ten sernik. Pochwal sie efektem. Az mi przypomniałaś, ze zjem dzis tort robiony przez moja siostrę i juz doczekać sie nie mogę.

Ja leżę jeszcze w łóżku, ale nie śpię już od 7. Mój syn zawsze w weekend budzi się pomiędzy 6 a 7 na dwójkę haha. Zawsze w weekend i dni wolne. Od poniedziałku do piątku jak chodzi do przedszkola to trudno Mu się obudzić.
Z tymi ubrankami od koleżanek to super sprawa. Szczególnie jeśli kasy w domu brakuje. Mi naprawdę takie podarunki uratowaly życie. Tym bardziej, że zazwyczaj to ciuchy dobrej jakości, markowe, o jakich wtedy mogłam marzyć. W sumie do tej pory dostaję ubrania dla dzieci po starszych kuzynach. Szczególnie Olkowi naprawdę na upartego nie musiałabym nic kupić, ale oczywiście co jakiś czas coś Mu sprawię nowego. Ubranka dostaje po 3-4 chłopcach więc sporo rzeczy jest bez śladów używania.

Magda, Agula zazdroszczę Wam trochę tego, że rodzina się tak interesuje maluchami i sami z radością coś planują kupować, organizować. Ja mam matkę jak to mówię bez uczuć. Wie, że jestem w ciąży. Przyjeżdża do mnie z tego względu mi prasować, ostatnio zrobiła zapas pierogów do zamrażarki dla dzieci, żebym nie musiała stać tyle... Ale zero pytań jak się czuję, czy znam płeć, a jak na imię damy. Rozumiecie, takie proste, zwyczajne zainteresowanie. A to dopiero 3 wnuk będzie i to po kilkuletniej przerwie. Siostra i brat też całkowicie nie zainteresowani. Takie to przykre

url=https://www.suwaczek.pl/]https://www.suwaczek.pl/cache/98a8af1f0f.png[/url]

Dla mojej matki nawet poronienie nie było tematem, który warto by było poruszyć. Jak gdyby nigdy nic. Dopiero na 8 dzień, gdy leżałam sama w szpitalu (mąż z dziećmi był wtedy za granicą) i siostra zrobiła raban to zadzwoniła czy czegoś nie potrzebuje i przyjechała, ale nie wiedziała co mówić i robić.

Całe moje życie byłam tak traktowana i było to dla mnie zwyczajne, nie wiedziałam, że może być inaczej. Teraz dopiero jak mam już własne dzieci to nie potrafię tego pojąć

url=https://www.suwaczek.pl/]https://www.suwaczek.pl/cache/98a8af1f0f.png[/url]

Cześć dziewczyny :)
Ja jeszcze w łóżku, zasnęłam dopiero po północy.. Maluch znowu się wepchal w prawa str i miałam kolejny atak kolki... Musiałam go przesuwać.. Masakra jakaś.. Mam obita wątrobę i trzustke :) jak powiedziałam mężowi co się dzieje powiedział, że mały wredziuch rośnie :-)
Ja też dziś na ur idę do chrzesnicy :)
Co do tekstów osób postronnych, ostatnio dzwoniła do mnie ciotka od str męża, mówi, że słyszała wiadomość ale nie wie czy prawda.. Oczywiście potwierdziłam (oni myśleli, że my żarty z teściów sobie robimy, później pyta, który tydzień, a za jakiś czas mąż się przebija jej, że na kiedy termin, bo on liczy... Brakowało mi tylko pytania czy na pewno Łukasza to dziecko...

Poza tym nikt oprócz bratowej i koleżanki z pracy nie dzwoni, nie pyta jak się czuje, czy w czymś pomóc.. Nawet wieloletnia przyjaciółka nie odzywa się odkąd się dowiedziała..
Przykre, bo jak wszyscy potrzebowali pomocy, pożyczki, transportu itd tel się urywaly.. Trudno... Ktoś mądry powiedział, że od momentu założenia własnej rodziny to ona powinna być na pierwszym miejscu, bez względu na wszystko...

Magda świetny odkurzacz, ja mam taki dostac na gwiazdkę od męża... Właśnie ze względów na wygodę podczas sprzątania.
. Dom mam malutki a odkurzam go pół h bo przerwy muszę robić :)
Dobrze, że koleżanka przestała plamic, moja niestety okresu dostała..

Black Panter ja chyba zaraz zrobię sernik na zimno.. Tylko nie wiem czy mam galaretki :/
Nie udało mi się wyjąć tego klina, za cholere nie mogę go wybić a raczej boję się zaprzec dobrze.... Jeszcze dziś spróbuję...

Teska super, że synek spokojniejszy :) ludzie na tych wyprzedażach zachowują się jak dzicz..

Halszka dobrze, że masz sprawdzony asortyment.. Ja pewnie kupię najzwyklejsza koszule, bo nie śpię w nich, tylko t-shirt, jakieś porteczki krótkie bawełniane...
Wycieczka do Zoo, jak ja dawno nie byłam :)
W święta z mężem co roku jeździmy do kina :) i w tym też planuje.. Taki rocznicowy standardzik...

Julka nie przejmuj się wcale... Wiem, że to przykre... Skup się na swojej rodzince.... A jak lezy Ci to na sercu, zaproś mamę na kawę i z nią porozmawiaj...
Agula ja swojemu kupuje co jakiś czas, bo wystarczy, że wróci do kraju, pójdzie do garażu i się usmoli.. Jak chce żebyśmy razem pojechali kupić on nigdy nie potrzebuje... Takie duże dziecko

Wstać mi się nie chce... Ale jeszcze hybrydke muszę zrobić, bo wczoraj stara zdjelam.. A jak nie pomaluje, to paznokcie polamie..

Miłego dnia mamuśki

https://www.suwaczek.pl/cache/82dae38ea7.png