Skocz do zawartości
Forum

Czekające na 2 kreseczki - REAKTYWACJA

Rekomendowane odpowiedzi

magalena Twój wynik pasuje i do fazy lutealnej i do ciąży, trzeba było zrobić bhcg :)
Dobrze by było powtórzyć progesteron, wtedy miałabyś jaśniejszy obraz sytuacji.

pena przykro mi :(

Paula straciłam swoją pierwszą ciążę, to był chłopiec. Tęsknota już na zawsze pozostanie w Twoim sercu, z czasem będzie Ci łatwiej z tym żyć a narazie daj sobie czas na żałobę, masz do niej pełne prawo niezależnie od tego ile trwała ciąża. To było Twoje dziecko i to co przeżywasz jest zupełnie normalne.
Przykro mi, że Cię to spotkało. Tulę mocno..

Lili
https://www.suwaczek.pl/cache/d407dd5760.png
Magda
https://www.suwaczek.pl/cache/34551c88a3.png

Ja nigdy nie robiłam tego progesteronu. Ale jak teraz nie wyszło to zrobię za miesiąc po owu też. 7 czerwca mam wizytę u tej kobietki to ona może mi więcej doradzi. A to co mi Gosia podrzuciłaa to czytałam że powinno się robić 3 badania pod rząd ale zrobię dwa cykle z rzędu.
Mam test to jutro zrobię. W środę powinnam dostać @ to może i będzie jakiś cień cienia. Chociaż liczyłam na to że jak by coś już było to ten progesteron byłby większy. A na normy ciążowe nawet nie spojrzałam :D
Gosia testujesz jutro?

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Ja czuję wielkie rozczarowanie. Nie wiem czy jeszcze bardziej mogę. Byłam naprawdę pewna że ten progesteron będzie dużo mniejszy co układałam sobie w głowie że jednak owu nie ma. Albi że będzie dużo większy jak pisała pena że miała duży w ciąży. Gdyby to była druga wersja to nie miałabym wątpliwości co do testu. A teraz jedna wielka d....
Z racji że zakupiłam w rossmanie taki co mi któraś z was tutaj polecala (przepraszam że nie pamiętam która)

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Z racji że kupiłam to zrobię.... A jak nie Przylezie to będę się martwić co dalej...
Samozycie ja takiej wiedzy też nie miałam na początku. Ale każda każdej pomaga i to jest fajne. Najlepsza nauka.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Teska, Gooosia u mnie to świeża sprawa. Straciłam ciążę 5dni temu:( Od początku było coś nie tak. Pęcherzyk rozwijał się tak że był za mały o 2tyg. Może i by nie było w tym nic dziwnego bo często wahania hormonów powodują przesunięcie owulacji ale u mnie było to złym omenem. Młodszy syn wylądował w szpitalu i musiał mieć operację. Wiem kiedy spałam z mężem ostatni raz i potem już nie bo byłam w szpitalu z dzieckiem dwa tygodnie a lekarz mówił że USG wynika że zaszłam kiedy byłam w szpitalu co było niemożliwe i od razu było wiadomo że coś może być nie tak... Pęcherzyk rozwinął się do 9mm. Zaczęłam plamić, potem krwawić, brałam Duphaston, leżałam a było coraz gorzej. W końcu skrzepy...
Lekarz powiedział że nie trzeba łyżeczkowania i szpitala bo wszystko się oczyscilo samo...
Karolcia 90 Nie widziałam serduszka na USG, nie było go:( Wiem od lekarza że rozwój zatrzymał się na pewnym etapie, tylko powiedział że jak chcemy się starać to najprędzej za 2-3mce i brać kwas foliowy. Tylko tyle...:(
Bardzo ci współczuję bo jak wiesz że to był chłopiec to musiałaś być chyba w ciąży dłużej:( Nieraz mnie nachodzi i myślę czy to byłaby dziewczynka czy chłopiec ale szybko odsuwam te myśli bo czuję że serce mi pęka:( Byłam na innym forum gdzie było kilkanaście dziewczyn z terminem tak jak ja i dziś jedną wstawiła USG zdjęcia:( Załamałam się :(

21.01.2008 - córka
10.10.2012 - synuś
19.05.2019 - Aniołek:( (8 tc)

f2w3s65gtu09goaw.png

Co ma być to będzie. Test zrobię a co będzie to będzie.

A wracając do tematu dnia matki to udało mi się w jedynym sklepie rowerowym u nas kupić koszyk i to taki jaki chciałam. :) już dzisiaj przy rozmawiania wspominała że po przyjeździe musi sobie kupić. :) i pierniczki serduszka nie w czekoladzie i mam nadzieję że się ucieszy.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Dziękuję wam wogole wszystkim za wsparcie. Kochane jesteście.

Zanetko a ty kiedyś robiłaś testy owulacyjne? Może warto kupić kilka i sprawdzić. Wiem że będzie to u ciebie ciężko z określeniem dnia cyklu ale może nóż widelec trafisz. My tutaj kupowalismy na allegro takie paskowe. Wychodzi taniej i jest ich więcej. Spróbowałabym na twoim miejscu.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Magalena może owu była jeszcze później i dopiero rośnie progesteron lub wcześniej i temu spada. Wydaje mi się że u Ciebie była Owulacja. Bo u mnie nie ma złudzeń i szykuje się dlugi cykl.

Tak myślę, że może to od tych ćwiczeń i diety nie mam owulacji. Od początku kwietnia schudłam prawie 7 kg to moze organizm przemeczony :-( Od jutra już nie ćwiczę A jeść będę zdrowo ale bez liczenia kalorii.

Marzenia są po to by je spełniać 🙂

Paulina.c przykro wierzę Ci. U mnie byla ciąża zatrzymana i stało wszystko w miejscu od 6tc,a wg @ był już 10tc. Z tym,że ja mam późno owu. Na dodatek nie było plamień,kwawień totalnie nic...nawet brak bóli. . W Twoim przypadku to warto iść mimo wszystko na kontrolę po 3 tyg-usg itd. U mnie było jeszcze zalecenie,aby nie było stosunków do pierwszej wizyty u gina kiedy to on oceni ,że wszystko jest wporządku. Bo wiem,że niektore dziewczyny decydowały się całkiem niedlugo po utracie.

Córeczka 17.05.2016 :*
Aniołek 4.01.2019 ;(

No pena podziwiam te 7kg. Ja też schudłam 7 ale w 7tygodni. Cwiczylam 5 dni w tygodniu raz albo dwa razy dziennie po około 30minut. Czasem mniej. Teraz przez święta i później aż do teraz ograniczam tylko słodkości ale jednak je jem. To że 5 razy dziennie jem posiłki to odkąd córkę mam i karmilam piersią. Więc u mnie to norma. No i staram się po 19 juz nie jesc.
W twoim przypadku to bym nie zaprzestał ćwiczeń tylko lekkie robiła. Nie wiem jakie robisz. Ale dla mnie np z tą apka co poleciła patka się łatwo ćwiczy i taka jeszcze wyzwanie 30 dni. Na poziomie podstawowym.
Znowu mam wrażenie że się wymadrzam. Przepraszam.

A ty robaczku musisz to przedyskutować z lekarzem. No i co jest z tym twoim testem owulacyjnym. Bo paprotek miałaś dużo. Z tego co pamiętam.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Gosia teraz jestem przeciwniczką picia w ciąży w ogóle nie wiem jak tak można swoje dziecko krzywdzić.

Trzymam kciuki za jutrzejsze testy Gosia i Magdalena

Paula też straciłam dziecko w listopadzie, a teraz mimo zrostów, przeciwwskazań i zabezpieczenia jestem w ciąży tak z nas życie zakpilo także nie ma co za bardzo planować bo jak widać na moim przykładzie plany planami a życie robi swoje :). Ja byłam po 2 tygodniach po lyzeczkowaniu u gina i on mnie pokierować co dalej robić, także spokojnie poczekaj na wizytę i na pewno sie dowiesz od niego co dalej, czy jakieś badano Ci zleci czy stwierdzi że poprostu tak sie czasami dzieje

Michaś 25.02.2018r. ❤️
Aniołek 29.11.2018 6/10tc

https://www.suwaczek.pl/cache/b267dc89b2.png<</li>a>

No właśnie to chyba działa tak jak i te testy. Pokazuje wzrost LH ale nie ma pewności że do owu dojdzie. Skomplikowane to nasze cialo. Mnie się oko zamknęło na 5 sekund i zerwałam się siu siu. I o tyle się naspalan. :D znowu myślę i myślę.. Niby oszukuje głowę i myślę o wyjeździe co pakowac a co nie ale za chwilę myśli wracają na jeden tor.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Mojej idą górne jedynki i spać nie chce. Teraz dopiero ponosilam ja w chuscie to mi usnela. Bo wcześniej już spała ale obudziła się z płaczem.
Magalena super że koszyk udało się kupić. Jak jutro test nie wyjdzie to pamiętaj o naszej zasadzie póki nie ma @ jest nadzieja :-) Ostatnio tu wysyp kresek więc może i Ty dołączysz do szczęśliwych.

Marzenia są po to by je spełniać 🙂

gosia hie hie jakie ładne serduszko. Jak je zrobiłaś? :D
Jakos nie czuję rozczarowania testem a więc jest dobrze :)
A co do @ to ja liczę na środę. A ty chyba chwilę po mnie miałaś owu to też jakoś tak.
Kawe pije dopiero teraz bo mi mój zalal. A wcześniej to poszłam dalej w kimono. Obudziło mnie siu siu i tyle :D

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥