Skocz do zawartości
Forum

Clostilbegyt? Opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć dziewczyny :) Śledzę różne fora od dawna, dziś postanowiłam sama napisać bo mam kryzys :/ POCS mam stwierdzone od wieku 18 lat, 2 różne lekarki dawały mi na stałe hormony żeby nie marnować jajeczek. Teraz mam 27 lat. Po ślubie czyli od 09.2020 staramy się o ciążę. Po odstawieniu hormonów @ co 40-60 dni. Skończyłam bez powodzenie drugi cykl.  Najpierw Provera 5 dni, a od 2 dc Cło po 0.5 tabletki 3 razy dziennie. W drugim po 1 tabletce Clo 3 razy dziennie. Ani śladu owulacji do tej pory... Miała któraś z was podobną sytuację ? 

pozdrawiam

2 godziny temu, Gość Kawa napisał:

A tak z ciekawości, to ile Was kasują za monitoring? 

U mnie 100zl za 10min wizyty.. I tak co chwilę stówka.. 

Ja za samo usg płacę 80 zł ale od 1 kwietnia ceny idą w górę i też będzie 100 zł. Dobrze że wizytę mam 31.03 😅 Sama konsultacja do tej pory kosztowała 150 zł, konsultacja z usg 230, nie wiem ile będzie w kwietniu pewnie 20-40 zł więcej. 

Ja się zastanawiałam ostatnio, bo niektóre z Was pisały, że mają kontakt telefoniczny/smsowy ze swoimi lekarzami, prosiłyście same o ten kontakt czy lekarz sam podawał numer i mówił żeby w razie czego się kontaktować? 

usg+konsultacja 220zl u starego lekarza,  a u tego z kliniki(Ale w innej przychodni zawsze chodzę bo staram się po pracy dotrzeć do Wrocławia, żeby urlopu nie tracić a on do południa w klinice siedzi) 120. Mało miasteczkowy lekarz ma dwukrotną przebite od wrocławskiego.  Mi obaj sami podawali nr i kontakt naprawdę dobry jest. 

Jadzka też mam pcos, 23 lata potwierdzona, teraz mam 33,  może masz za małą dawkę? Mi przy 2x  dziennie co najmniej po 2 rosły

Gość Kokardkaaa

Ja za wizytę z monitoringiem płace 160 zł ( u zwykłego ginekologa płaciłam 200 za wizytę i 120 za monitoring) 

U mnie bez zmian ciagle 37.2 😞 

mam coś z dziaslem, jutro idę do dentysty być może ta temperatura od bolącego dziąsła 😞 

10 godzin temu, Gość Jadzka napisał:

Cześć dziewczyny 🙂 Śledzę różne fora od dawna, dziś postanowiłam sama napisać bo mam kryzys 😕 POCS mam stwierdzone od wieku 18 lat, 2 różne lekarki dawały mi na stałe hormony żeby nie marnować jajeczek. Teraz mam 27 lat. Po ślubie czyli od 09.2020 staramy się o ciążę. Po odstawieniu hormonów @ co 40-60 dni. Skończyłam bez powodzenie drugi cykl.  Najpierw Provera 5 dni, a od 2 dc Cło po 0.5 tabletki 3 razy dziennie. W drugim po 1 tabletce Clo 3 razy dziennie. Ani śladu owulacji do tej pory... Miała któraś z was podobną sytuację ? 

pozdrawiam

Jadzka, może nie reagujesz na clo tak jak ja. 

Porozmawiaj z lekarzem o zmianie tabletek. 

Ja mam teraz pierwszy cykl Letrozol i się ruszyło 🙂

39 minut temu, Gość Kawa napisał:

Jadzka, może nie reagujesz na clo tak jak ja. 

Porozmawiaj z lekarzem o zmianie tabletek. 

Ja mam teraz pierwszy cykl Letrozol i się ruszyło 🙂

Jutro m wizytę, zobaczymy co powie. Gin wcześniej wspominał że może być tak że nawet do 3 razy 3 dziennie podniesiemy ale boje się że to marnowanie czasu jeśli wg nie zareagowalam do tej pory 

13 godzin temu, Gość Kawa napisał:

A tak z ciekawości, to ile Was kasują za monitoring? 

U mnie 100zl za 10min wizyty.. I tak co chwilę stówka.. 

Ja za cały cykl płacę z góry 350 zł. No i od 7 dnia cyklu jeżdżę co drugi dzień na monitoring. Czasami są to 4 wizyty, czasami więcej. Różnie bo każdy cykl u mnie jest inny

25 minut temu, Gość Ola0 napisał:

Dziś 28dc. Średnia długość cykli ostatnio to 31dni. Doktorek na ostatniej wizycie kazał zrobić betę dziś. Wysłałam mu wyniki i czekam na odzew. 

Ola... jestem daleka od wzbudzania nadziei ale... nie przekreślałabym tego cyklu 🙂 trzymam kciuki!!!

W dniu 26/3/2021 o 7:21 PM, Gość Pestka napisał:

Super wiadomosc Ola napewno bedzie dobrze i beta pojdzie do gory a na swieta bedzie najlepszy prezent. Trzymam kciuki.

Ja za monitoring place 50 zl a za wizyte z usg 150.

Godzinę temu, Gość Ola0 napisał:

Dziękuję dziewczyny😘 wróciłam do domu i zrobiłam test i jest cień cienia ale jest powtórzę jeszcze rano, a za dwa dni zrobię ponownie bete o ile @ się nie pojawi. 

Nieśmiało gratuluję 😊

24 minuty temu, Gość Lucy napisał:

Wszystko zalezy jakie masz normy jak w przedziale owu sie miescisz to do roboty 😁 18 dc  owulacja jest mozliwa jak masz dluzsze cykle.

Mam cykle 31dniowe, więc wydaje mi się, że już za późno. 

2 minuty temu, Gość Kawa napisał:

Mam cykle 31dniowe, więc wydaje mi się, że już za późno. 

Ja mam cykle 30-31, owulację miałam 18-19dc i to był szczęśliwy cykl. Gdzie gin za dużych szans nie dawał, bo w 16dc z 5 pęcherzyków 3 miały po 30 mm, 2 po 17mm. Nie odpuszczaj, to nigdy nic nie wiadomo. Teoretycznie w tym cyklu nie powinnam zaciążyć.