Skocz do zawartości
Forum

Mamusie luty 2019

Gość Tubulinka

Rekomendowane odpowiedzi

Ja w tej ciąży obecnie jestem na minusie. Jutro dopiero się dowiem czy mi coś przybyło przez ostatni miesiąc, bo waga w domu odmówiła posłuszeństwa. Trzymajcie kciuki, żebym też się dowiedziała czy będziemy mieli syna czy córeczkę. W końcu to już 20 tydzień i nie mogę się doczekać;-)

Dziewczyny a ja z innej beczki. Pytanie nie zwiazane z ciaza i dziecmi. Moze doradzicie. Chcem kupic rozkladany stol do salonu. I tu problem bo nie moge sie zdecydowac gdzie zamowic czy u stolarza ktory nam robil ławe( jest naprawde porzadnie zrobiona) czy w sklepie. Plusy w sklepie( troszeczke taniej i na prowadnicach) minusy ( wymiar troche nie taki i moze byc gorsza okleina) .plusy stolarz ( wymiar taki jak chcialam i mozliwe ze lepsze wykonczenie ) minusy ( brak prowadnic, cena troszeczkę wyzsza).
Pomocy. Czas ucieka a chcialam.na swieta miec juz stol. A nie moge podjac decyzji.

To fakt, stół rozkładamy od okazji do okazji. Jednak czasem się przydaje, przy odwiedzinach na obiad większej ilości osób. Wszystko zależy od ilości miejsca w salonie i waszej wygody. Każdy przecież ma inne potrzeby;-) a zawsze można zrobić bufet i jedzenie na stojąco jak na przyjęciach w amerykańskich filmach ;-)

Magda82lena ja Ci nie podpowiem bo szczerze nie znam się a jeszcze w taki temat nie wchodziłam wiec wszystko przede mną :)
A co do wagi to ja przed ciążą 56 kg. A teraz równe 60 kg a jestem w końcówce 18 tc. Strasznie mi się tyje aż się boję... bo ogólnie nie mam jakiś sklonnosci... zawsze wagę miałam stabilna 55/56 wiec nie wiem czemu w tej ciazy tak skoczylam do góry... a smaków nie mam jem 3 posiłki dziennie... możenił woda mi się zatrzymuje w organizmie?

Nadzieja u Ciebie z wagą identycznie jak u mnie, też przed ciążą 56 a w 18 tygodniu 60 kg z tym, że ja w poprzedniej ciąży na tym etapie miałam już co najmniej 64 kg a zaczynałam też od 56 kg także pocieszam sie, że tym razem nie jest tak źle. Co do stołu to niestety nie pomogę, jesteśmy na etapie budowy domu także takie dylematy dopiero przed nami.

U mnie przed ciążą 46 kg, w pierwszym trymestrze schudłam 5kg, teraz przytyłam 6kg więc jestem kilogram na plusie. Trochę zaczęłam się tym stresować bo to 20 tydzień ale położna ani lekarz nie zwrócili mi na to uwagi.
Brzuch mam już spory, nie dopinam się w żadne spodnie, chodzę tylko w sukienkach, niestety te które miałam do tej pory też robią się już ciasne.
Dziewczyny a czy kupowalyście rajstopy jakieś specjalne ciążowe? Bo te które noszę standardowo niestety już się nie nadają :(

Kasia1807 jak najbardziej są rajstopy dla kobiet w ciąży albo takie zwykłe, tzn.tylko z dodatkowym miejscem na brzuch, albo jeszcze poprawiające krążenie w nogach. Zmniejsza to ryzyko żylaków. Uciskosych nie miałam, więc nie wiem czy to coś daje i czy są mniej czy bardziej wygodne.

Dziewczyny ja jestem przerażona swoją wagą, dziś u mnie 19 tydz. i 6 dzień. Startowałam z 54kg a na liczniku jest już 60kg:( mam nadzieję, że moja waga świruje i u pani doktor będę ważyć mniej. Jem normalnie, 5 posiłków dziennie, bardzo regularnie.
Powiedzcie mi, czy pilnujecie ilość wypijanej wody? Ja zwykle wypijam około 2 a latem nawet 3 litrów, a z tego co wiem w ciąży 2 litry to mininum. Teraz zrobiło się chłodniej i troche mniej wody piję niestety. Jak to jest u Was?