Skocz do zawartości
Forum

Mamusie luty 2019

Gość Tubulinka

Rekomendowane odpowiedzi

Hej Dzewczyny
Moje cycy nie gorace takie srednie
Ja po badaniu na grupe krwi Bejbisia za ok 3 tyg wyniki
Dzis od rana bol brzucha masakra az sie wyprostowac niemoge momentami do tego bol w prawej nerce :(
Mam nadzieje ze minie bo w pierwszej ciazy mialam ostre odmiedniczkowe zapalenie nerek z goraczka powyzej 39st i o malo Syna nie stracilismy i tez bylo to w okolicach 17-18 tyg tak jak jestem teraz...
Jesli do jutra sie nie uspokoi to bede kontaktowac sie z polozna
Humor u mnie jako tako nie najgorzej
Codziennie jak polozymy Mlodego ok 20 30- 21 do spania to odrazu i my sie kladziemy i po melisie szybko zasypiam i rowno w nocy z M wstajemy i spac niemozemy i gadamy.Czy Wasi faceci tez przechodza z Wami ciaze ?? Dzis snilo sie i M i mi ze zapalilam papierosa i afera byla w snie na maksa :( a to juz tyle czasu bez papierosow :) :)

https://www.suwaczki.com/tickers/nzjddqk3loyiygr1.png

A mój jakoś tak racjonalnie podchodzi do ciąży, pewnie z racji wykonywanego zawodu. Ale zawsze mogę się go poradzić i mocno mnie wspiera nawet gdy wkrada się panika ;)
Powiedzcie mi czy eksponujecie swoje brzuszki? Chwalicie się swoim szczęściem? :)

Co do ubrań nie staram się na siłę podkreślać brzucha, ale jest już na tyle duży, że kupiłam ubrania ciążowe. One często są bardziej dopasowane i brzuszek trochę lepiej widać, ale i są wygodniejsze. Przynajmniej nie muszę się martwić czy mi się bluzka pociąga uwidaczniając goły brzuch jak gdzieś wychodzę

Liath miałam taki nawał przy pierwszej ciąży w szpitalu musiałam ręcznie odciągac pokarm ( przykra historia z pania od laktacji w szpitalu) skończyło się to tym ze miałam guzki i pielęgniarka mi masaż robiła bo aż nie mogłam ręki położyć na boku ..
Co do ciuchów to tez ubieram się w to co się mieszcze. Dziś u brałam luźna sukienkę plażowa było mi tak gorąco i sąsiadki siostra jak przyjechała to i tak wyczaila ze w ciazy jestem :) wiec brzuch juz mam taki widoczny

Hejka :)
Moje cycki też raczej normalne:)
Nie moge się doczekać swojego połówkowego USG bo ostatnio tak intenywnie żyje, że o leżeniu i odpoczynku mogę pomarzyć i trochę się martwie czy wszystko dobrze.
Mój mąż dziś też się obudził o 2 tak jak ja (dla mnie to standard) i tak do 5 sobie poleżeliśmy, masakra jakaś... On ostatnio schudł tyle co ja przytyłam :)
Co do ubrań to też noszę luźne, zawsze wolałam luźniejsze bluzki, lepiej się czuje niż w obcisłych. Najlepiej jednak chodzi mi się w sukienkach.

U mnie piersi raczej normalne. Połówkowe USG mam dopiero 12.10, ale płeć już znamy więc jakoś specjalnie się nie niecierpliwie. Ruchy czuję od 14 tygodnia, a od dwóch tygodni są już bardzo wyraźne :). Mój mąż do ciąży też podchodzi raczej racjonalnie. Brzuch mi urósł ale jeszcze nie jest to taka typowa kuleczka dlatego wolę luźniejsze ubrania w obcisłych czuję się po prostu grubo;)

Moje cycki też mają raczej normalna temperaturę :P
Mój M. jakoś nie przeżywa, ale i w poprzedniej ciąży tak było, ze nie "przejmował" się rosnącym w brzuchu potomkiem, aż do czasu narodzin - wtedy oszalał na jego punkcie ;) teraz pewnie tak samo bedzie ;)
ja zakładam jeszcze normalne ciuchy i wtedy nie widać ciąży. Zastanawiałam sie dzisiaj właśnie kiedy bede mogła wskoczyć w moje super wygodne ciążowe spodnie :D póki co będą mi zjeżdżać, bo nie maja o co sie zaprzec :P w ogóle to mialam taki plan, zeby powiedzieć znajomym dopiero kiedy sie spotkamy osobiście, ale wtedy to juz chyba sami zauważa, bo to bedzie koniec listopada/początek grudnia :P pewnie sie dziwcie, ze znajomym (dobrym) jeszcze nie powiedziałam, ale to tacy specyficzni ludzie, jesli chodzi o dzieci, ze póki nie musze, to im nie powiem :P

Mój za podchodzi bardzo spokojnie. Ja mu bardziej opowiadam co się zmienia z dzidziusiem z tygodnia na tydzień:-) Wieczorami dotyka brzucha i chyba czeka kiedy dostanie kopniaka. W poprzedniej ciąży mam wrażenie, że właśnie w momencie kiedy mógł sam odczuć obecność dziecka, stało się to dla niego bardziej realne.

Czy każdego dnia odczuwanie ruchy Waszych skarbów w brzuchu z taką samą intensywnością? Bo ja czasem mam rewolucję powiedzmy za każdym razem jak tylko usiądę czy się położę a czasem jest tak jak dziś że dziecko jest jakby spokojniejsze. Niby to nic strasznego ale jednak lubię je czuć częściej :)

No Dziewczyny, moj Maluszek mial 4800 dwa tyg po terminie.. Teraz bedzie porod w 39tyg wiec mam nadzieje ze z kilo mniej napewno bo kurcze takie 4800 wygladalo juz jak 2 miesieczny maluch...
Mnie dalej rwie brzuch i dzis wrocil piekielny bol glowy :(
Bylismy na zebraniu w szkole Mlodego. Pani pochwalila Patryka dodawanie odejmowanie, kontakt z innymi dzieciaczkami, znajomosc angielskiego jest w szoku ze Pati zna tyle slow i ze wszystko rozumie ( nauki rodzicow wyszly- skromnie mowiac haha) takze wszystko w jak najlepszym porzadku :) Musialam sie pochwalic bo tak sie balam aa nie bylo czego wogole

https://www.suwaczki.com/tickers/nzjddqk3loyiygr1.png

Asiosio super ze wszystko dobrze.
U mnie w 18 tyg, wazyla 250 gr. A co do ruchow czyli babelkow u mnie tez roznie. Ale czasami czuje ze to bylo kopniecie bo takie wyrazniejsze. I tez w jeden dzien wiecej w drugi mniej. Ale z dnia na dzien takie wyrazniejsze. Mnie tez dzis brzuch jakos mocniej boli, tak ciagnie.