Skocz do zawartości
Forum

Wrześniowe 2018

Silvara

Rekomendowane odpowiedzi

Mama colina startowalam z 64 kg. Ja się tam nie martwie wiem że to jeszcze nadrobie;) a teraz idzie pomału bo mam porzadnego ssaka przy sobie caly czas.
Lilijka na pewno jest wszystko dobrze zobaczysz! No i czekamy na wiesci.
U mnie na zajady pomagalo smarowanie zwykłą pomadką ochronną tak często żeby nie wysychalo i nie pękalo dalej.

Madzia ur.06.09.2018, 3280g, 51cm szczęscia :)
Marysia ur.25.04.2016, 2960g, 50cm szczęścia :)

Mimka1 mam zajad w jednym kąciku ust. Rok temu zimą też miałam i smarowałam maścią, której teraz nie mogę. Robiłam drożdżami w domu, wygląda trochę lepiej, ale i tak kiepsko..
Mój K był w aptece i pytał, to mu pani dała zwykłą maść
przeciwbakteryjną.. Wrócę do domu to zobaczę.. Póki co nudzę się w pracy :P
Ja nie wiem ile przytyłam, bo nie mam wagi. :P
Ważyłam się u rodziców w terminie bardzo zbliżonym do poczęcia i miałam 50.1kg i potem u rodziców jakoś 3 tygodnie temu miałam 51,3kg ..teraz zważę się u rodziców w święta :D

Marcel ❤ 49 cm 2190g / 17.08.18 10:52
https://www.suwaczki.com/tickers/dqpr2n0afhk5kkpj.png

Igor ❤ 50cm 2700g / 25.01.20 11:31dqpr2n0a7xyod35i.png

Gość Amanalka

Dajcie spokój z tą wagą dziewczyny. Nie wiem ile ważyłam przed ciążą, pewnie koło 87kg. Nie wiem, długo sie nie ważylam a wagi w domu nie mam. Na wizycie w lutym waga wskazala u lekarza 90kg!! Teraz tak samo. Po porodzie muszę wziąć się za siebie :( i to ostro!
Gratulacje udanej wizyty :) fajnie jest zobaczyć, że z fasolką wszystko w porzadku :)

Dziewczyny mnie ginekolog zważył w 5 tyg a na ostatniej wizycie w 12 był niecały 1kg na plusie niby się ucieszyłam ale zaraz z tyłu głowy coś mi mówi że na wizycie po świętach będzie tego więcej:D
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i tak bardzo się cieszę że u wszystkich na forum nic złego się już nie dzieje ją już trochę się denerwuje bo ostatni raz dzidzię widziałam 3 tyg temu;-( i muszę jeszcze czekać do 5 ehh... I jak dotąd na wszystkich wizytach był ze mną mąż więc aż tak się ich nie bałam a teraz pracuje i będę musiała iść sama...

https://www.suwaczki.com/tickers/bhywmg7yyrmgc0fv.png

21.02.2017- Aniołek (*)

Czesc dziewczyny,
Tez mam termin na wrzesien (z om 13.09, z usg generycznego na 8.09). Podczytuje Was od jakiegos czasu i to b.sympatyczne forum jest :).
Konsultowalam z ginekolog opryszczke -mozna plasterki i zovirax oraz mu podobne. Niebezpieczna jest opryszczka, ktora pojawi sie pierwszy raz w ciazy. Mialam tez zajad, zadzwonilam do przychodni do poloznej, zeby zapytac czy moge wziac vit.B2, ktora leczylam sie przed ciaza. Po konsultacji z lekarzem potwierdzila. Normalnie bralam ich kilka na raz i po dwoch dniach byl spokoj. Oczywiscie teraz jestem bardzieb ostrozna i bralam ok 2xdziennie po 1 tabletce i tez pomoglo.

Witam się w tą wiosnę :)
Póki co u mnie słoneczko. Zobaczymy na jak długo. Obyśmy spacer zaliczyli.

Witaj LulaMae!

Kala, chyba znów mamy razem wizytę :D

Też się boję co zobaczę na wadze po świętach. Napcham się jajami z majonezem hehe

Lilijka, gratuluję udanej wizyty, ale duży mały człowiek:)

Oto moje wczorajsze łupy :D nawet nie zauważyłam, że jedne są Branco ;)

monthly_2018_03/wrzesniowe-2018_66159.jpg

monthly_2018_03/wrzesniowe-2018_66160.jpg

monthly_2018_03/wrzesniowe-2018_66161.jpg

LulaMae witam serdecznie, dopisz się do naszej tabelki, jest link u mnie w podpisie.
Lili jka super że już taki duży maluszek.
Ja idę w piątek ale po l4 i ma być multum ludzi przed świętami, więc nie wiem czy mi usg zrobią, a bardzo bym chciała żeby w święta móc teściowej w końcu powiedzieć. Akurat będzie prima aprilis, hehe

Silvara wczoraj od rana smarowałam drożdżami, a jak wróciłam z pracy to na noc położyłam "clotrimazolum" zwykła przeciwbakteryjna. Można stosować w ciąży więc spokojnie.
Rano też posmarowałam. Za dwie godziny idę do pracy więc trochę może się jeszcze poprawi. :)

Słoneczko świeci, ale niestety nadal zimno :(

Marcel ❤ 49 cm 2190g / 17.08.18 10:52
https://www.suwaczki.com/tickers/dqpr2n0afhk5kkpj.png

Igor ❤ 50cm 2700g / 25.01.20 11:31dqpr2n0a7xyod35i.png

Amizka udane zakupy, spodnie fajne ale ja niestety z takim pasem nie moge. Nie moge miec nic opinajacego na brzuchu. Kupilam zwykle leginsy.
Jak na razie jestem +0,5kg. Wymioty plus brak apetytu.
Lili jka super wiesci. Duzy maluszek
LulaMae witamy kolejna mamusie.
Silvara my jeszcze nie pochwalilismy sie. Nikt nie wie. Zrobimy to w swieta. Tescie dowiedza sie w prima aprilis :)
Odebralam wynik tsh, wyszlo 0,081, norma 0,550-4,780.
Dzis rano wychodzac do pracy poslizgnelam sie w domu. Na szczescie upadlam na bok. Mam nadzieje ze maluszkowi nie zaszkodzil upadek.
Dzis dzien wagarowicza :) hallo gdzie wiosna sie schowala? Niby slonce jest ale mroz czuc.

Teraz dopiero coś mi te zdjęcia się pokazały, no fajne łupy Silvara. Ja przez te mdłości to bym nawet poszperać nie mogła pójść, mam te dżinsy i leginsy z lidla, narazie mi wystarczy bo mało wychodzę a mam dużo luźnych sukienek to liczę że wkrótce się na nie przerzucę, ewentualnie dokupię do nich gładkie legginsy ciążowe.

Dzięki Dziewczyny:)

Amizka, ja i bez ciąży nie umiem grzebać, chodzę tylko do takich, gdzie ubrania są na wieszakach;) bo inaczej kicham i wszystko mnie swędzi. A teraz zapytałam babeczki czy się nie orienruje czy nie przyszły ciążówki i sama wpadła w wir szmaciany. Ja tylko stałam i czekałam i mi góra spodni na rękach rosła hihihi po prostu dobrze trafiłam.

I ja nie mogę się doczekać sukienek i ogólnie luźniejszych ciuszkow. Mam dość tych kurtek, szalików i buciorów :(

No niech się kończy zima, bo jak się ciepło naubieram to ledwo się dopinam w kurtce, a te przejściowe są za ciasne, prócz jednego płaszczyka co był zawsze za luźny teraz jest w sam raz a nie będę kupować kurtki ciążowej czy poszerzanej bo nie mam miejsca na coś co parę razy założę a w dodatku są 2 razy droższe od normalnych