Skocz do zawartości
Forum

Wrześniowe 2018

Silvara

Rekomendowane odpowiedzi

Hej Dziewuszki, cały weekend mnie nie było i tyyyyle czytania. Robiłam urodzinki Karolowi, przyjechało troszkę gości ale dałam jakoś radę. W sumie to dziś zasnęłam po wszystkim na siedząco, ale co tam. Jutro wracam do pracy więc lżej nie będzie.

Objawy ciążowe raz są a raz ich nie ma więc chyba nie ma się co martwić? Na pewno wszystko w porządku. Ja nie wiem dlaczego ale mam okropne mdłości jak wychodze na dwór - nie wiem jak dojdę bez pawia do pracy? :D

My mamy swoje mieszkanie, rok temu kupiliśmy działkę a w tym chcemy się zacząć budować. Na razie bez kredytu ale zastanawiamy się nad tym trochę, bo pewnie by sporo przyspieszył. Mamy 3 pokoje ale mimo wszystko jakoś ciasnawo tutaj się nam wydaje, więc jak dojdzie kolejny członek rodziny może być ciężej ;)

Ściskam Was wszystkie :*

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egrm8fd7r.png

https://www.suwaczki.com/tickers/860ivcqgtujhjx0j.png

Witaj Martucha miło że dołączyłaś:))))) Możesz napisać coś więcej o sobie oczywiście jeśli tylko chcesz:)))
Dziewczyny ja dziś cały dzień w łóżku spędziłam jedynie na siusiu i jedzonko wstawałam. Kac chyba już minął;) oby jutro było lepej.
No to powodzenia na jutrzejszych wizytach napewno będzie dobrze ♡♡♡♡♡♡
Nadchodzi mój najlepszy przyjaciel czyli sen:) Dobrej nocy kochane:*

Jassmine, nie patrz i się nie denerwuj, rano wypij porządną szklankę niegazowanej wody, łatwiej pójdzie:) powodzenia

Eleonora, bardzo mnie cieszy, że juz po kacu :D
Właśnie tak jak Tobie też mi sie podoba materacyk z Ikei, ale ten drugi cena dobra i dla Młodego też zamartwiałam z tej strony. Dobrze, że jeszcze mam czas ;)

Cześć Martucha :)

Z tymi objawami to różnie bywa. Ja w tamtej ciąży schudłam, byłam piękna, nie wymiotowałam, raz mi się zdarzyło zasnąć przed TV a jak mnie czasem trochę zemdliło to... wąchałam pranie i przechodzilo hahah oczywiście mówię tu o pierwszym trymestrze. Aha, jedyne, co tak na prawdę wskazywało, że coś się zmieniło to odrzut od mięsa. A wszystko było idealnie pod względem rozwijania się zarodka:)
Tym razem czuję się i wyglądam o wiele gorzej. No cóż:P

My się dzisiaj ruszyliśmy rodzinnie i dotleniliśmy krakowskim smogiem ;)

Gość szyszunia1806

Jasminne w ciąży z synem nie miałam żadnych dolegliwości aż do samego końca. Syn zdrowy. Więc nie ma na to reguły. W 2 ciąży która była pozamaciczna miałam niewielkie dolegliwości typu swędzenie rozstępów i piersi. No a teraz koszmar. Jeszcze mi pryszcze powychodzily, włosy się przetluszczaja i poce się nic nie robiąc. Z synem mi cera wyladniala. Może to Córka bo ponoć córki mama odbierają urodę.
Też pochodzą z Krakowa wiec smogu się nawdychalam. Na is poleciałam 4 lata temu. Choć przyznam szczerze że ten smog się tak pojawił z 2 lata temu w takiej niebezpiecznej ilości. Nie pamiętam by jeszcze jak byłam dzieckiem było takie zanieczyszczenie.

Dziewczyny ja dopiero dziś nadrabiam zaległości. Od piątku leżę plackiem z bólem głowy starałam się nie brać paracetamolu ale aż mu niedobrze bylo w pt wzięłam i nic nie pomógł w sobotę też musiałem wziąć po południu bo głową mi pękala dosłownie. Najgorsze jest to że pomógł na c hwile i kładlam się wczoraj z bólem głowy w nocy się kręcilam i czułam ciągle ból i co? Rano wstaje z bólem znów... Masakra smaruje się też amolem na trochę pomaga ale dosłownie chwilę... Nie wiem już jak sobie radzić... Pamiętam że z córką reż miałam takie bóle 2 tygodnie ale chyba mniejsze a teraz aż mam straszne mdłości...

Termin porodu:13-14 wrzesień 2018
https://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgshd9hjnf.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/hxne5go.png

Gość Lili jka

MamaColin ja też z Siemców ;) a od dwóch tygodni mieszkam w Krakowie. Czekam na wiosnę by się tu odnaleźć :)

Alinda, mi w pierwszej ciąży na ból głowy pomagała szklanka Coca-Coli z wciśniętą całą cytryną. Nie wiem o co w tym chodzi, dziewczyny z forum miały taki sposób, ale pomagało.

Witaj Martucha, mamy ten sam tp :)
W pierwszej ciazy w I trymestrze nie moglam nic robic, plamilam i przez ok 2 tyg mialam lekkie mdlosci. W II i III czesto robilam siku i mialam zachcianki, nic więcej. Oczywiście cera poprawila mi, wszyscy mowili na chlopczyka a tu niespodzianka bo urodzilam dziewczynke. Ten przesad chyba nie sprawdza sie. Jadlam kwasne i slodkie.
Co do zachcianek to wczoraj na kolacje mnie naszlo i zjadlam kilka czekoladek po czym kilka kanapek ze szprotami w sosie pomidorowym i poprawilam kislem. Po uczcie delikatnie zemdlilo mnie :)

Lili jka
O a jaki rocznik jesteś albo z jakiej dzielnicy :)?
Co cię do krakowa wywiało ? Miłość?

Dziewczyny mi na ból głowy zawsze pomagała duża ilość wody .

Alinda
Ja tez czasem coś czuje w brzuchu ale chyba jednak se wkręcam i to tylko jelita czy coś w żołądku się dzieje hehe

Mnie nachodzą dziwne smaki
Racuchy z jabłkami
Pierogi na słodko
Wszystko byle bez miesa i nie przypominało normalnego obiadu
Mam dalej mega wstręt do miesa .

http://fajnamama.pl/suwaczki/yuv2v0z.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/zhsqqws.png

Gość szyszunia1806

Witajcie w ten poniedziałkowy dzień.
Z tymi ruchami jelit to u mnie zabawnie. Bo nigdy przed ciąża nie zwracałam uwagi wiec ich nie czułam. W ciazy ruchy czułam coś około 16tyg. Nie wsluchiwalam się tak w organizm wiec jak się pojawiły to wiedziałam że to to. Natomiast po ciazy. Każdy jeden ruch jelit kojarzy mi się z ruchami dziecka. Nawet potrafią mi się robić takie wybrzuszenia od gazow na brzuchu. Wygląda to tak jakby dzidzi pupke wypinalo. Nie pamiętam nawet żeby mi się tak robiło przed synem. Więc mimo iż to kolejna Ciąża to mogę mieć większy problem niż w pierwszej by wyczuć to pierwsze muskanie w brzuchu.
Dziewczynki udanych wizyt. Trzymam kciuki aż do wieczora.

Gość szyszunia1806

Mi też najbardziej na ból głowy pomaga picie dużej ilości wody. Dalej cierpię na zatoki.
Idę dziś do dentysty. Babka źle zrozumiała i zamiast na 15 to na 5 zapisała i mi SMS wysłali że mam dziś wizytę. Niby ok ale nie widzę tego z tymi moimi zatokami. Będę musiała przed sobie porządnie wyplukac żeby się na fotelu nie zapachaly bo jak mi to coś do buzi wsadzi i będzie robił to się udusze. A ma mi 8 wyrwać wiec musi unieruchomic twarz.

Hej hej :D

Dentyście trzeba koniecznie zgłosić, że jest się w ciąży i dostosowują znieczulenie do pacjentki :) dużo gorzej jest chodzić z chorym zębem, bo bakterie mogą uszkodzić płód.

Powodzenia dzisiaj na wizytach! Już niedlugo pierwsze wieści powinny być:)))

U mnie po weekendzie jak zawsze bajzel a tak nic mi się nie chce. Wstać nie mogłam z łóżka od 6 do 8:20 drzemałam z dzieckiem i chwilę przed 8 puściłam mu bajki;)

Też słyszałam o coli na mdłości, ale dla mnie to taki ultra syf;) od kiedy w ciąży jestem to jedną szklankę wypiłam a w tamtej moze kilka łyków od męża. Jak sobie przypominam moczenie w coli kości z kurczakaw podstawówce i to, co się z nimi stalo

Gość szyszunia1806

Przy synu miałam kanałówke robioną. Można znieczulenie tylko trzeba zgłosić że się w ciąży jest i wtedy daje jakieś inne. Mój używa tylko tego bezpiecznego wiec tu problemu nie ma. Bardziej szkodliwe mogą być promienie jak robią zdjęcie zębów takim czymś. Ale wtedy dentysta kładzie na brzuch takie coś ochronne.

Gość szyszunia1806

Mojej mamie na zgage i mdłości pomagała bardziej pepsi niż Coca cola. Mi na to pomaga Reni które można brać w ciąży, dużo wody, herbata miętowa. I regularne spożywanie posiłków ale mniejszych. Teraz jestem na głodzie bo nie zjadłam śniadania tylko wypiłam kawę. Już czyje że mi nie dobrze. Pierwszy posiłek jaki zjem pewnie też będzie mnie mdlic. Gdybym normalnie zjadla śniadanie cokolwiek to bym tak nie miała.