Skocz do zawartości
Forum

Niepokojące objawy - zagrożona ciąża czy zaburzenia?

Gość Magda28

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,
Jestem bardzo zaniepokojona moimi objawami. Nie wiem czy jestem w ciąży, a jeśli tak to czy nie jest ona zagrożona. Jestem umówiona już na wizytę do lekarza, ale dopiero w następnym tygodniu. Mam zespół jajników policystycznych. Ostatnią miesiączkę miałam w dn. 5-9 stycznia. Stopniowo skracają mi się cykle. Współżyłam w czasie szczytu śluzowego, w 9 i 11 dniu cyklu. Parę dni później rozpoczęły mi się bóle brzucha, które trwają cały czas - nigdy do tej pory tak nie miałam. Tydzień po owulacji rozpoczęły mi się bóle piersi, które skończyły się po tygodniu. W tym samym czasie miałam poranne mdłości, które również mi się zakończyły. Ani jednego ani drugiego objawu nigdy wcześniej nie miałam po owulacji. W zeszłym tygodniu robiłam test ciążowy - wyszedł negatywny. Dziś zaczęłam skąpo plamić na brązowo i pojawił się duży ból brzucha - jak na okres. Miesiączki spodziewam się miedzy jutrem a sobotą (mam nieregularne cykle). Co jakiś czas miałam plamienie przed okresem, ale teraz mam obawy, czy przypadkiem nie byłam/jestem w ciąży, a teraz zaczęło się dziać coś złego (zwłaszcza martwi mnie ten zanik bólu piersi). Czekam na okres i na wizytę u lekarza. Czy ktoś ma pomysł co to może być? Chodzą mi po głowie różne myśli - choroba, poronienie, itd. Z góry będę wdzięczna za wszelkie rady i pomoc.

Jeśli Twoje cykle są nieregularne, trudno tak naprawdę cokolwiek powiedzieć. Tutaj nikt Cię nie zdiagnozuje. Dobrze, że umówiłaś się do ginekologa. Tylko on stwierdzi, co się dzieje. Jeśli wynik testu ciążowego wyszedł negatywny, to skłaniam się ku opcji, że jednak w ciąży nie jesteś/nie byłaś. Bardziej podejrzewałabym jakąś infekcję. To jednak tylko domysły. Koniecznie udaj się na konsultację u lekarza.