Skocz do zawartości
Forum

Sierpniowe mamusie 2017

ineeska

Rekomendowane odpowiedzi

Nataszka30 rozumiem Cie doskonale. Jak już niestety doswiadczy się przykrości z czyjejś strony to już niechęć niestety zostaje.
Pogoda dziś normalnie jak na kwiecień plecień przystało. Walił śnieg a teraz świeci słońce. Ja to jestem totalnie do tyłu z wyprawką. Poza zakupami z lidla nie mam praktycznie nic oprocz może jeszcze z trzech ciuszków. Małemu Antosiowi moja choroba niestraszna. Jest ostatnio bardzo aktywny :) Ja mam jutro wizytę u gin. Nie chcę przekładać bo ostatnio mnie brzuch bolał. Moze jutro nie będę już w takim stanie. Zresztą mam wrażenie że jest mi lepiej.

Gość Młodamamusia21

Hej dziewczymy ;) ja mam termin na 27 sierpnia, aktualnie 22 tydzień się zaczyna, chciałam was zapytać, nie chce żebyście mnie skreslaly od początku... Piłam alkohol nieświadomie, byłam w Holandii, okres miałam dostać na podróży na swieta to miał być 23 grudnia, przyjechałam do. Polski nie było go, ale dwa dni później wracała znów DO Holandi brzuch mnie pobolewal jak na okres, wszystkie rzeczy jak przed to czekałam na niego,jescze ta zmiana klimatu, był sylwester piłam normalnie, kilka drinków z whisky, a wcześniej kieliszki wódki tak mnie zmoglo eh tak tego żałuję, bo jak w następnym tygodniu nie dostałam to zrobiłam test i wyszedł pozytywny ucieszyłam się a z drugiej strony zamarlam, myśląc jaki wcześniej miał tryb życia weekend to zawsze jakie alkohol był, a te dwa ostatnie to dużo było ehh bo to świeta u ten cholerny sylwester. Od ostatniego dnia okresu to było że do 6 tygodnia ciąży piłam. Nie mogę sobie z tym poradzić, że tak nie nieświadome mogłam zaszkodzic mojemu maluszkowi, normalnie mama depresję codziennie o tym myślę, codziennie czytam jak mógł zaszkodzic i nie mogę sobie tego darować. Ludzie chcą, starają się, dbają i nie mają a ja co zrobiłam. Bogu dziękuję za to dziecię ale przez ten alkohol to nie mogę przeżyć tego ;((( nie ma dnia żebym nie płakała z tego powodu. Badania prenatalne oby dwa dobrze ale co mi z tego ;(((( czy któraś z was słyszała że ktoś miał podobno sytuacje? Tak bardzo się boj ;((((

Mlodamamusia ja w pierwszej ciazy, ktorej kompletnie sie nie spodziewalam i byla dla mnie wielkim zaskoczeniem sie stasznie spilam z kolezanka drinkami, a ze to bylo lato to w sumie codziennie jakies piwko pilam. Okres mi sie spoznial kilka dni ale ze mialam nieregularne cykle to olalam to. Dopiero jak przyjechali znajomi a mnie odrzucilo po jednym lyku wina to stwierdzilam ze cos na rzeczy. Tez sie troche denerwowalam tym, ale na usg wszystko bylo dobrze, synek zdrowy. teraz juz i tak nic nie zmienisz, a Twoje nerwy bardziej szkodza, jesli lekarz mowi ze wszytko w porzadku to naprawde mozesz byc spokojna

http://www.suwaczki.com/tickers/9f7jj44j8203qdaz.png

https://www.suwaczki.com/tickers/9f7jvcqg68yf2fpx.png

cd9b6vgcw57kg1sz.png

Gość Mlodamamusia21

No troszku mnie uspokoiłas, wiem że mój stres jak i nerwy już teraz na nic:( też własnie u mnie na być chłopczyk, mam nadzieję że będzie cały i zdrowy :) jescze do tego mam drugie zmartwienie bo w 11 tygodniu miałam TSH 7,25 czyli niedoczynność tarczycy od razu leczenie duża dawka, w ciągu dwóch tygodni mi spadło do 2 później inne badania i FT 4 miałam dobre i mam dobre więc wyszła subkliniczna niedoczynność tarczycy niby z tego nie ma takich powikłań jak z normalnej niedoczynnośći tarczycy no ale jednak ehh takze ten początek moj maluszek miał słaby:( ja myślałam że cała ciaza jest najważniejsza a nie cały czas na tym internecie jest nacisk na te 12 tygodni kto by pomyślał że już w 6 tygodniu tworzy się mózg przecież to takie małe jest eh:(

A ja dzisiaj większość w łóżku mloda ze mną spała i leżała obok ogladala bajki teraz żeśmy się ruszyły i pojechały do dziewczynek od jutra są u mnie to będzie w domu głośno.
Nijak nie mogę sobie miejsca znaleźć leżę w łóżku i wyć mi się chce wiedziałam że to będzie parę dni tylko ale i tak szkoda człowiekowi.
Ja już całkowicie wszystko mam dokupuje tylko jak mi się jakieś róże podobają przebrałam niebieskie typowe na chłopca i odłożyłam do pudełka a dla Kingusi mam już różowych trochę jeszcze coś fajnego na wybranie ze szpitala i kocyk ale to już przed samym porodem niech tatuś coś sam wybierze dla corci :)

https://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhm97um47xs.png
https://www.suwaczki.com/tickers/qq87io4pu3yiw551.png

Hej:) u mnie daleko do stwierdzenia, ze wyprawka przygotowana. Wlasciwi, to jeszcze praktycznie nic nie mam z nowych rzeczy. Troche w lidlu ostatnio kupilam dziewczynkowych rzeczy i tyle. Musze poczekac troche, az kuzynka mi odda najmniejsze romiary ciuszkow, zeby zrobic selekcje, ktore dla cory tez beda ok, a obstawiam ze wiekszosc.
Zaraz majowka a pogoda szalona. Mam nadzieje, ze zaraz wyjdzie sloneczko. Jedziemy na komunie siostrzenca Mojego do Warszawy. Wstyd sie przyznac ale pierwszy raz bedziemy w stolicy, wiec poza obowiazkowym punktem dla malego I dla mnie zreszta tez, czyli zoo, chce wszystko pozwiedzac.
Od dzis wyrzucam slodycze z diety. Boje sie po ostatnich dwoch tygodniach wejsc na wage, bo to bylo jedno wielkie dogadzanie sobie.

Co do wózka to ja z tych co nie gromadzą niepotrzebnie rzeczy. Wolę teraz przemyśleć czy ten wozek mi odpowiada, bo jak nie to szkoda chomikować...
Strasznie dziwna tam jest gondola, składa się jakby z elementów.. poza tym moi rodzice zdeklarowali się że zasponsorują pierwszemu wnukowi brykę... i sama nie wiem.

Ja ostatnio porownywalam niektóre rzeczy i taniej niż w aptece gemini bylo w aptece doz.pl, wiec jeśli planujecie zakupy to porownajcie sobie. Towar dostarczają bezplatnie do wielu aptek z tej sieci.

Nataszka, z nami szybko minie Ci czas i nim się obejrzysz Twoj ukochany będzie znów z Tobą.

Zdrowia dla wszystkich schorowanych!

Mlodamamausia, dziewczyny mają rację, teraz Twoj stres bardziej szkodzi niż ten bozonarodzeniowo-sylwestrowy alkohol. Dwa najwazniejsze usg za Tobą nie wykryly zadnych nieprawidlowosci. A wrodzony zespol alkoholowy chyba tworzy się przy regularnym piciu w pozniejszej ciąży. Bądź dobrej myśli i ciesz się ciążą.

My dzisiaj bylismy na monstertruck show, pogoda caly dzien w kratke, jak wychodzilismy z domu to snieg padal a jak weszlismy na rynek to piekne slonce akurat przez caly pokaz. Chociaz ja znowu zaniemowilam i chrypa wrocila, ale zaraz bede pic do oporu herbate z miodem.
Synek wniebowziety, bo uwielbia samochody, motory i quady, cale dwie godziny siedzial i klaskal z mala przerwa na turbodrzemke bo juz padniety byl ;)

Ja porownywalam tylko ziko i gemini, wyszlo mi 30 zl taniej, a teraz dorzucilam tyle innych rzeczy ze juz chyba nie bede sprawdzac w innej aptece ;) dobilam juzdo darmowej wysylki wiec zakupy mi do domu dowioza.

http://www.suwaczki.com/tickers/9f7jj44j8203qdaz.png

https://www.suwaczki.com/tickers/9f7jvcqg68yf2fpx.png

cd9b6vgcw57kg1sz.png

Aniolkowa jesteście niezastąpione i to forum nasze jest świetne każda wspiera druga i każdy kolejny dzień aż szybciej mija :*
Pogoda cały dzień do du** więc o spacerze czy nawet żeby usiąść i się wygrzac można pomarzyć już widzę majówkę ha ha grill na śniegu ;)
Pamiętam nie raz majówka była gorąca wszystko kwitło i tak pięknie pachniało a teraz zima nam wraca.
Moja Jagoda tylko zagląda do pokoju w którym stoi łóżeczko,założona karuzela już wszystko czeka na Kingusie i się doczekać nie może dzidziusia o starsze córki jest zazdrosna dzisiaj im powiedziala że mama jej jest i nie wolno mnie całować a Zuzia i Roksanka chociaż już duże bo mają 8 i 10 lat to jeszcze takie do przytulania i młoda rączki położyła na mojej buzi i zero buziakow żeby nie dawały ha ha
Wczoraj były urodziny mojej Weroniki 11 lat skończyła kupiliśmy jej pamiętnik i torta a później srebrny łańcuszek z serduszkiem była zaskoczona bo za karę ojciec powiedział że nie będzie urodzin ale miała niespodzianke.
Od razu kazała sobie założyć łańcuszek jutro do szkoly też w nim pójdzie :)
Mój Grzesiek się śmiał ze za parę lat już co innego jej w głowie będzie a nie pamiętniki ale trzymał ostro torta :)
A Jagodzinka ma 9 maja urodziny ale jej na lipiec przelozymy żeby tata był wtedy będzie tort i dmuchanie świeczek :)
A ja co do wózka to kupiłam tego hilluxa ale to będzie gondola i fotelik używany tylko jak gdzieś pojedziemy a w domu drugi na piętrze będę miała z taco taki codzienny a potem go sprzedam i tak samo jak mi mała wyrośnie ze wszystkiego to wszystko sprzedam lub rozdam bo więcej dzieci już nie będzie.
Dopytalam gina o wkładkę 800zl i pięć lat spokoju i pewności a do tego korzysc taka że jak się już dobrze po porodzie będę czuła to szybko mogę ją założyć więc jestem happy ;)
Ja już swoja gromadkę mam wiec teraz pora żeby inne Polki się wykazaly hi hi
Śmiać mi się chce bo koleżanka z Niemiec ma termin na czerwiec,druga na lipiec ja na sierpień kolejna na wrzesień i ostatnia na listopad :D
Jest nas jak ruskich rakiet panowie się cieszą bo będzie oblewanie już to widzę ;)

Och dziewczyny,ale mamy niedzielę...
Karola zadzwoniła mi o 17 z płaczem żeby po nią przyjechać- a była u ojca na widzeniu. Miał ja odwieźć wczoraj wieczorem ale sciemnial że ma ruch w knajpie ( której jest współwłaścicielem- a nie płaci alimentów...)- ja wiem swoje,że musiał wypić... Dziś miał ja odwieźć,ona od rana spakowana a ten ciąg dalszy... dziś już Karola widziała,że od rana pije.... no masakra:(
Lecz tu dziecko z depresji a taki h.. !#"':/
Z jakimś kumplem chciał ja wysłać swoim...dobrze,że Młoda ma łeb na karku i nie dała się z obcym facetem wcisnąć do auta... No więc ja w samochód,z moim tatą ( Grześ został z Małą,bo nie chciałam jej narażać na sceny.. a tak poza tym już był po 500 km dziś bo był po ten wózek dla Jasia.)
Zajechalismy w pół godz,jak nigdy mój tata jechał szybko, był strasznie wzburzony sytuacją całą. Gdyby dorwał cwoka to by go rozszarpal... ja też bym chyba nie wytrzymała w spokoju...dobrze że go nie bylo, pił gdzieś dalej... Stwierdziła że nie pojedzie do wakacji do niego. A co jej nagadał...że ona chce go zniszczyć... czujecie??? No chyba tym że żyje i że trzeba na nią płacić- 300 zł...:/

Axam współczuję, aż się nuż w kieszeni otwiera. Ja bym chyba chłopa rozszarpała pazurami. A swoja drogą nie wiem czy w takiej sytuacji nie warto było zadzwonić po policję, żeby mieć podkładkę w jakim stanie się małoletnią córką zajmuję, tak na przyszłość i do alimentów.

Hela ja też mól ksiązkowy
przeczytałam całą czarną serię kryminałów camili Lacberg-Polecam.
prawie wszystkie Dana Browna też fajne,
Noi rewelacyjnie wspominam cukiernie pod amorem 3 tomy są jeśli lubisz cos ala saga rodzinna na tle historii z tajemnicą w tle. A jeśli lubisz cos bardziej science fiction z afera rządową+ nad umiejetnosci i troche swiat przyszlosci to trylogia marcus sakey 1 tom niebezpieczny dar. A jeśli lubisz coś bardziej życiowego z innych kultur ale dość dramatycznego to polecam arabska sagę tanyi valko zaczyna sie od arabskiej żony. z podobnych biała masajka, kwiat pustyni. Z mniej znanych kulturowych, ale nie w kazdej bibliotece dostepnych polecam pisarza nadżib mahfuz np Hamidę z zaułka midaki, lub opowieści z starego kairu.Az koleijeśli lubisz coś takiego innego z nutką dobrej magii i fajnym przesłąniem to polecam naszą polską Dorote Terakowską mnie rozczula zawsze -tam gdzie spadająanioły i córka czarownic. Jak coś to pisz chętnie cośdopiszę, ale i sama przygarne jakieś ciekawe tytuły :)

https://www.suwaczki.com/tickers/gg64j44jaz59q0yo.png

l22nt5od5q8zadbv.png

http://www.suwaczek.pl/cache/8bb5210224.png

Nie ma to jak bezsenny poniedziałkowy poranek:( mężu w pojechał do pracy, Ola wczoraj pojechała do dziadków a ja zostałam sama i zamiast smacznie spać to wierzę się i nic z tego nie wynika. W nocy też miałam problem z zaśnięciem, w ogóle wczoraj dziwnie się czułam brzuszek często się napinal dzidzia była mało ruchliwa chociaz sporo lezalam zobaczymy jak będzie dzisiaj. Mam problem że spaniem na boku po prostu mi nie wygodnie chociaż śpię z rogalem:(
Axam no po prostu jakbym dorwala tego twojego byłego to chyba bym to rozszarpala. Dobrze że Twoja Karola to naprawdę mądra dziewczyna.

https://www.suwaczki.com/tickers/zem3uay3nci3hh85.png
https://www.suwaczki.com/tickers/ex2bzbmhpfq2uu94.png

Witam się z rana już wyspana :)
Jaguska jeszcze śpi za to Kinia już robi fikolki :D
Za oknem widzę słonko może akurat dzisiaj w końcu będzie jako taka pogoda.

Axam Twój były powinien dostać taki wpier*** że aż ogon powinien się skurczyc do miniatury zresztą on też jak można być takim idiotą i zamiast spędzić czas z córką wiedzac jaka jest sytuacja to alkohol,koledzy są wazniejsi a już tekst że chce się go zniszczyć bo alimenty to już totalne przegiecie żeby mówić to dziecku.
Tacy idioci to nawet na miano ojca nie powinni zaslugiwac !

Wczoraj mi się nudziło i czytałam o domowych sposobach na wywołanie porodu o liściach z maliny żeby zaparzac i pic nigdy nie słyszałam o olejku z wiesiołka to tak chociaż nigdy nie sprawdzałam bo jakoś nigdy nie miałam parcia żeby mega przyspieszać owszem pod koniec z Jagoda byłam bardzo aktywna i jeszcze na ten dzień w którym urodziłam miałam mnóstwo planów a ona wyskoczyła z zaskoczenia hihi ale teraz to już mam naprawdę serdecznie dosyć i w połowie lub pod koniec lipca już bym chciała być po więc chyba umyje u każdego wszystkie okna i podłogi na kolanach :P

Hej,też bym jeszcze spała,gdyby nie to,że Młodej muszę pomóc. Godzinę temu SMS do łózka dostałam że brzuch ja boli... klasyka:/
A po wizycie u tatuska to nagminne...
Dałam jej termofor i nospe, może da radę się wybierać na 3 lekcję,choć w tej sytuacji najlepiej zadzialalaby wymazanie wspomnień i wymiana emocji....niestety- nie mam tego w szafce z lekami:/
Przekładam jednak ten mój wk..w na działanie i w ciągu 2 tygodni oddaje 4 sprawy do sądu:1. o ograniczenie praw rodzicielskich ( do tego potrzebuje jeszcze zaświadczenia że szkoły,od psychologa szkolnego i terapeuty),
2. O nieplacenie alimentow ( poczekać muszę na ogłoszenie w Dzienniku Ustaw nowelizacji ustawy o dluznikach alimentacyjnych),
3. O podwyższenie alimentów ( tu muszę załatwić rachunki z psychoterapii,eeg głowy,stomatologa,endo i psychoterapii)
4. O ograniczenie widzen, z 2 x na tydzień na weekendy do 1 x w miesiącu na 1 dzień bez noclegu,bądź na widzenie w obecności kuratora. To mi się odechce pić przynajmniej w ten dzień. Walczylabym o zupełny brak widzenia ale realnie patrząc- to to jest w sądzie cholernie trudne,bo już kiedyś przez to przeszłam- a ...wczoraj gdyby był w domu a nie niewiadomo gdzie to bym tam zawitała z policja i musiałby dmuchać- no ale cwaniaka nie było... była tylko babcia,która nawet nie pofatygowala się podejść do samochodu ...
A no i jeszcze 5 rzecz- komornik, ale to muszę przemyslec na zimno, bo ten mój komornik jest tak niewladny,że nie potrafi nawet sam na necie wpisać danych byłego i wysledzic że ten ma działalność...
Póki co Karola sama nie chce do wakacji tam jechać,to dobrze, bo to najbardziej o to się sprawa rozbija,ja mogę działać i mu ograniczać a jeśli ona będzie chciała kontaktu to to ja będę wychodziła na ta najgorszą,choć chce do niej dobrze.
To są bardzo trudne i skomplikowane kwestie,nie te w sądzie,bo to są tylko papiery i ...kupa nerwów,ale emocjonalnie. Nie chciałam tego ruszać,żeby nie wprowadzać zamętu,póki Młoda nie stanie na nogi psychicznie,no ale niestety w takiej sytuacji to nie mam wyjścia,bo brak działań właśnie, naraża ja na takie sytuacje, no i wybierz co lepsze i ufaj,że robisz dobrze...Życie to jeden wielki dylemat kochane,ale co by się nie działo to trzeba zawsze mocno trzymać ster i żagle,co by nie dryfowac bez celu,bo prędzej czy później zniesie takiego na mieliznę,łącznie z bliskimi.....

a ja od pewnego czasu Was tylko podczytuję, bo weny nie mam zupełnie, nie tylko na pisanie, ale czasami dosłownie na wszystko... nie chce mi się nawet opowiadać jak się większość rzeczy pieprzy, zresztą ja nie z tych zwierzających się, tym bardziej na forum, ale czasami to tylko usiąść i płakać:/ mam podobną sytuację jak Axam, tyle, że nie z mojej strony, ale ze strony byłej mojego A., "mamusi roku"...nie tylko faceci tacy są, ale byłe żony/matki to też diabły wcielone :/ dzisiaj też lądują u nas 2 wnioski do sądu. Tylko patrzę, gdzie by się wynieść, ale tu ciąża, budowa, psy, tyle niedokończonych spraw, ale wiemy, że to jedyna droga to uwolnienia się od tej sytuacji... do pracy chodzę to choć trochę wypoczywam i myślę o czym innym - w ogóle któraś z Was jeszcze pracuje? Bo mam wrażenie, że zostałam jedyna na etacie ;) ale już tez niedługo, zaraz idziemy wypoczywać i zrobić jakąkolwiek wyprawkę, żeby choć jedną rzecz mieć przygotowaną na tip top w tym burdelu jakby mały postanowił być wcześniej... moje maleństwo to przyjdzie na świat znerwicowane :/

https://www.suwaczki.com/tickers/n59ywn157u1qwnog.png

Lex głowa do góry chociaż teraz ja z perspektywy już bym się nie odważyła na związek z facetem po rozwodzie chociaż sama jestem po ale jak patrzę ile nas nerwów kosztuje mojego Grzeska była to mnie trafia i france bym utopiła najchętniej :D
Dobrze że dzieci nie miał z nią bo by było dużo gorzej.
A mi brakuje pracy już bym najchętniej poszła ale sie nie da eh bo ja za granicą pracowałam sezonowo.
A my dopiero z łóżka wstajemy z młodą hi hi i zaraz w auto poplacic rachunki,raty wplace za okna już trzy do przodu i fryzjer.

Hej mamusie
Witam się po paskudnej nocy, budziłam się przez całkowicie zatkany nos, nie potrafie tak funkcjonować, nos zaorany, krew tryska przy każdym smarknięciu, gardło wyschnięte na wiór i podrażnione przez tą wydzielinę. I zaczęłam podejrzewać że to jednak alergia, przeziębienie inaczej wygląda a u mnie tylko ten paskudny katar przez który wręcz zdycham :/ przepraszam za takie marudzenie od rana, ale jestem po prostu wykończona. Zrobiłam sobie wapno, wezmę tabletkę na alergie i poproszę Wojtka aby kupił mi ten Stop Al, może zadziała.
Marla, dziękuję za tyle tytułów, jak tylko lepiej się poczuje to ogarnę i napiszę Ci też te które ja polecam :) choć widzę że troszke inne tematy nas kręcą poza kryminałami ;)
Axam, Twój były jest tak nieodpowiedzialnym i samolubnym skur**** że nóż mi się w kieszeni otwiera! Jak można powiedzieć tak swojemu dziecku, które jeszcze zmaga się z depresją i bulimią?! Niewiarygodne! Dobrze że jesteś silną kobietą i radzisz sobie z tym wszystkim po niejedna już by się dawno poddała, szacun!
Zdycham dziewuszki :(

https://www.suwaczki.com/tickers/ug37cwa19pxss0gg.png
https://www.suwaczki.com/tickers/thgfskjo3b9dlzoo.png

Nataszka wiedziałam, że A. ma dziecko, ale wtedy nie było tak niezdrowej sytuacji jaka jest teraz, myślałam, że będzie ok, zresztą u nas to potoczyło się tak szybko i przez myśl mi nie przeszło, że może być jak teraz... a odkąd wiadomo, że ja jestem w ciąży to przekracza granice, choć teraz mam wrażenie że najlepsze będzie po urodzeniu dziecka - a to wszystko w przeciągu 8 miesięcy, bo tyle jesteśmy z A. i wiem, że właśnie obliczyłyście, że jestem w 6 miesiącu ciąży ;)

https://www.suwaczki.com/tickers/n59ywn157u1qwnog.png

Ostatecznie mi się rano usnelo i dopiero jestem po śniadaniu, nie licząc zjedzonej o poranku miski z mlekiem i platkami.
Axam najważniejsze że masz plan działania my Cię będziemy wspierać i podziwiać z boku;)
Lex nie ma znaczenia ile jesteście razem, nie sądzę by którąkolwiek z dziewczyn na forum miała chęć Cię za to oceniać. Jeżeli tylko jesteście szczęśliwi to walczcie! I nie namawiamy na zwierzanie nie każdy to lubi, ale zaglądaj i czytaj czasami jest tu u nas naprawdę bardzo zabawnie;)
Hela bidulko zdrowiej ja np mam cały czas suche "kozy" w nosie z krwią które mnie do szału doprowadzają. Nie jestem w stanie nic z tym zrobić grr

https://www.suwaczki.com/tickers/zem3uay3nci3hh85.png
https://www.suwaczki.com/tickers/ex2bzbmhpfq2uu94.png

Lex ja z moim Grzeskiem jestem 4 lata odjąć 3 latke nasza i 9 miesięcy to znaliśmy się hmm bardzo krótko i to była totalna wpadka wtedy nie było mowy jeszcze o miłości ale bardziej się zzylismy ze sobą młoda miała 1,5 miesiąca jak zamieszkali snu na poważnie ze sobą ale przez całą ciążę byliśmy nierozłączni hi hi
I tak mój liczy że od początku już razem byliśmy bo Jagodzinka nas połączyła nie ważne ile ważne że się kochacie :)
U nas to od początku było pod górkę ze względu na rodzinę mojego ale to długa historia bo moja rodzina i dzieci od razu go polubili i zaakceptowali.
I odkąd pojawiła się wpierw Jaga a teraz Kingusia będzie to tamtej na głowę wali szkoda francy chyba że ułożył sobie życie a ja każdy w dupę kopie więc dopieprza z każdej strony.

Hej dziewczyny:)
Lex, ile byliscie razem nie ma znaczenia jesli trafil swoj na swojego:) przed moim obecnym bylam w 9 letnim zwiazku i tam to sie dzialo. Rozstania, powroty, nerwy i cala paleta przyjemnosci. Mimo dlugiego stazu nie wiem jak mybysmy wspolnie dziecko wychowali. A obecnie jestem w 3 letnim zwiazku, a moj synek w lipcu 2 lata konczy. Znalismy sie juz dluzej i ciagnelo nas do siebie od poczatku ale oboje w zwiazkach, pozareczani. Po pol roku od bycia razem zamieszkalismy ze soba I w tym samym miesiacu bylam w ciazy:D teraz czekamy na druga planowana coreczke i jest tak jak byc powinno:) tez jeszcze pracuje i do konca maja na pewno zostaje jeszcze. Ale tak szczerze, to mniej sie namecze w pracy niz przy moim dwulatku. Kregoslup boli, brzuch sie stawia I wez tu sprzataj, schylaj sie, bawa, myj, itd.
Axam, dzialaj, bo po takiej akcji trzeba cos zrobic. Jak ojciec moze wiedziec co sie z jego dzieckiem dzieje i takie jazdy odstawiac. Masakra!
Przylaczam sie do akcji osiedlowego szorowanie podlog i okien w lipcu. Nie wiem jak ja mam do sierpnia dojechac jak fizycznie masakra.