Skocz do zawartości
Forum

Mamusie po 30-stce czyli "k�cik mamutków"

gabalas

Rekomendowane odpowiedzi

Adaś ma od wczoraj nową fryzurę, przypadkowo powstała :Oczko:. Wczoraj małż strzygł Adasia maszynką. Hehe i maszynka rozładowała się w momencie jak została już tylko część czupryny na przedniej części głowy. Adaś był nie w sosie więc po naładowaniu maszynki strzyżenia już nie było. Dzięki temu Adaś nie ma jak zawsze jeżyka, tylko z tyłu i po bokach króciutko a na górze czuprynkę i nawet fajnie w niej wygląda :Oczko:

Anulka
Ja mam kolejny powód do zmartwień. Majeczce strasznie od ponad tygodnia zaczęła pocic sie główka. Pogadałam z dziewczyną, której dziecko miało zdiagnozowana krzywicę w wieku 8 miesięcy i stwierdziłam że ma objawy. Poci sie jej główka, ma tzw. żabi brzuszek, strzyka jej cos w nóżce, ciemiaczko od dnia urodzenia w tym samym rozmiarze...:Histeria::Histeria::Histeria:
Jutro szczepienie i musze pogadac z pediatrą co dalej...Mam nadzieję, że nie jest za późno i Maja nie będzie miała wyraźnych zmian...

Pogadaj z pediatra, mam nadzieję, że już nie będziesz musiała się martwić.
Mnie by tylko zastanowiło nie zmniejszające się ciemiączko. A duże je ma?
A taki „Ĺźabi” czyli rozlewający się brzuch to chyba wszystkie noworodki mają. U mnie i Adaś i Maciuś takie mieli.

Lehrerin – no tak, ferie to świetna okazja Ĺźeby nadrobić filmotekę :yes:

AsJa
Dziubala nieźle się uśmiałam z Waszego obchodzenia imienin:sofunny: Fajni z Was goście, dać poduszke i zabawiac nie trzeba:sofunny:

Haha, ale sumie fakt, nie trzeba się martwić, że objemy i opijemy gospodarzy :sofunny:

Moniq – super masz z nockami Noah :). Chciałam zapytać ile zjada Noah, ale doczytałam jak pisałaś o tym Moni. Maciej je raczej mało, bo po 120ml Nutra z kleikiem ryĹźowym, ale zacznę zwiększać do 150ml. A waĹźy 9200g ;)
A przepis na ciasteczka znajdę, dzięki :)

Lehrerin - u nas metoda jak u Ann. A teĹź w innych sytuacjach jak wiem, Ĺźe Adasiowi na czymś zaleĹźy to mĂłwię: „dobrze, zrĂłb jeszcze to i to a potem koniec”. Adaś nie rozumie jednostki czasu, Ĺźe ma jeszcze np. 5 minut, ale wie, Ĺźe jak powiem koniec to on kończy i nie mam Ĺźadnego problemu z jakąś histerią itp. ;)

Monia – aha, czyli zakaz mięsa jest ze względu na wagę. Ja na leżąco bym nie karmiła, sama bym tak teĹź nie chciała być karmiona ;)

monika4
i teraz was zaskoczę i wykażę się mega ignorancją-
otóş
nigdy nie grałam w CARCASSONNE
ba, ja nawet nie mam bladego pojęcia co to jest za gra

ha i co wy na to?
nie powiem, nazwa gdzieś tam obiła mi się o uszy i na tym koniecSpox, ja o niej usłyszałam całkiem niedawno od Ann :yes:

Monia38

Mańka rano 180 mleko jedynkę, potem 150 też mleko, słoik chyba 125-130gr owoce albo warzywka i mleka ok 120 i wieczorkiem 150-180 flacha. Samo mleko bez kaszki, bo lekarka jeszcze kazała poczekać. Ale nocki przesypia więc chyba jej starcza. A ciągu dnia wypija 100 herbatki ziołowej i 100 rumiakowej. No to i wsio.

A to mleko to jakie? Nutrmigen?

Monika – brawo, świetnie ćwiczysz silną wolę :yes:

monikouette
no prosze dziubala, ja tez ide, wyszlam z wanny i ide w strone lozka,
i zas o pierwszej sie poloze
mam nadzieje ze nikt zakladow nie obstawial co do godziny o ktorej polegne :)
bo mialo byc przed polonca :duren:

dobrej nocki

Ja też ostatnio mówię "przed północą", ale mam mobilizację w osobie K ;)

monikouette
moja jedyna metoda na niejedzenie po 20stej np to czyszczenie zebow, jak juz wyczyszcze to nie jem
powinnam czyscic tak kolo 16stej to bym na pewno schudla w tydzien :sofunny:

:sofunny:

Hej:Uśmiech:

Pogoda jaka jest kaĹźdy widzi, ale ja mam dobry humor na przekĂłr:Oczko:

Lehrerinmetoda stosowana konsekwentnie powinna zadziałać. Trzeba dac jej trochę czasu. Ja robię też jak Dziubala, że jak widzę, że Stasio jest czymś bardzo pochłonięty, to mówię, jak np. skończysz czytać książeczkę to idziemy się kąpać, albo to zjedź jeszcze ze zdjeżdżalni i idziemy. I jakoś takie uprzedzenie działa.

Anulka co u Was?

Ann gratuluje wczesnego pojscia spac:great: A ja wczoraj zabalowalam:Oczko:
Daj znać po konsultacjach!

Monika4 gratulacje konsekwencji i kłódki wieczornej:great:

Monia38 jak się Melka zacznie ruszać to pewnie straci kg:Oczko:

Moniq no położyłaś się przed północą, ale chyba następną:sofunny:

Gabalas czas kupić drugiego kompa:Oczko:

Slonko dobrze, że choć czytasz:Całus:

Dziubala pochwal się czuprynką:great:
Ale żeś natrzaskała postów:smiech:

Asia mama Stasia (2.07.2005) i Franka (10.12.2009)
http://lb5f.lilypie.com/FdNYp2.png
http://lb1f.lilypie.com/Ev2pp1.png

Dzień Dobry

My po szczepieniu. Maja waży 6730, zatem przytyła prawie kilogram. Lepiej niż ostatnio. Podejrzewam, że to ta butla trochę nam wagę podbiła.
Kiedy powiedziałam lekarce, że mała ma krzywicę to spojrzała na mnie jak na głupka. Kazała dawać jedną kroplę vigantolu zamiast devikapu i powiedziała, że jak za tydzień będzie się dalej pocić to mam podjechać i ustalimy co dalej.
Generalnie Maja na szczepieniu cały czas się uśmiechała. Nawet jak w nóżce miała igłę to kąciki były w górze. Znowu została wychwalona przez panią doktor.

Całe szczęście, że odwiedziła mnie moja ciocia dzisiaj rano. Pomogła mi zatachać dzieci do auta. Samochód stał tuż pod klatką. Padał taki deszcz, że wszyscy byliśmy mokrzy.

A TERAZ PADA ŚNIEG :Histeria::Histeria:

Anulka no to masz dzielną córę. Moja czasami tez taka była. No i świetne wieści, że mała nie ma krzywicy. I na wschodzie też niedawno zaczął padać śnieg :surprised:

AsJa u nas podobnie - najpierw deszcz, a teraz biały śnieg sypie.

Dziubala no miło spędziłam trzy godzinki przy kawusi i herbatce. Poplotkowałam troszkę, a córuś bawiła się ze swoim kolegą. I znów przy wychodzeniu był płacz. Ale zadziałała jedna metoda - nie zwracałam na nią uwagi i po minucie uspokoiła się i spokojnie poszliśmy do domu. Następnym razem zrobię, tak jak TY i Ann. Zobaczymy, czy się uda. Nie oczekuję rezultatówod razu, ale może z czasem się to wszystko unrmuje. Wcześniej nie było żadnych histerii, a dopiero od 3 tyg. taki płacz przy wychodzeniu. Nawet w niedzielę z kościoła wychodząc płakała, bo ona chciała jeszcze do "Bozi". Nie wiem, skąd się u niej to wzięło.

http://ticker.7910.org/as1cCDgNw0N0010MDA0NjAxZHwwNmR8SnVzdHlzaWEgLSA.gif
http://ticker.7910.org/as1cvfqVM000010MTM3bGR8MDYyMGR8V2Vyb25pc2lhIC0g.gif

Lehrerin ale super zdjęcia:Uśmiech: Jaka sukienusia. W ogóle bomba:great:
No widzisz metoda jednak działa:great: Powoli małymi kroczkami załapie, taki widocznie ma okres:sarcastic:

Anulka lekarze okropnie bagatelizują lamblie:sarcastic: A co do krzywicy to jak się niepokoisz zrób badanie. Wtedy będziesz miała pewność.

Asia mama Stasia (2.07.2005) i Franka (10.12.2009)
http://lb5f.lilypie.com/FdNYp2.png
http://lb1f.lilypie.com/Ev2pp1.png

Siostra odbierze mi Adasia więc nie muszę wychodzić w tę paskudną pogodę na zewnątrz :D

Anulka – rozumiem, Ĺźe niepokĂłj został. Mam nadzieję, Ĺźe następna wizyta Cię uspokoi :Całus:

Lehrerin - Nisia dojrzewa do coraz to nowych rzeczy, sytuacji, itd. Stąd zachowania na daną sytuację też co jakiś czas się zmieniają. Daj sobie i jej trochę czasu ale bądź konsekwentna :yes:
Fajnie, że obie miałyście miłe popołudnie ;)
Uroczo wygląda Nisia na fotkach :)

Miłego popołudnia :)

ale śliczna ta nasza różowiutka Weronisia:love:

anulka :brawo::brawo::brawo: dla Majeczki a teraz spokojnie podawaj małej vgantol i bez paniki

dziubala hehehe ciekawie wyglądał by ten gigapost - jak mni powieść :oczko:

a ja teraz szukam czegoś na wczasy nad morzem, oczywiście za minimalne pieniądze w komfortowych warunkach:oczko:
rok temu byliśmy w Grzybowie i nie wiem czy znów tam nie pojedziemy

a morze wy macie jakieś ciekawe oferty?

http://www.suwaczek.pl/cache/4ccc13b87c.png
serdecznie zapraszam, zniżki dla parentingowców:Śmiech:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3249849