Skocz do zawartości
Forum

Kwietniowe maluszki 2017

Rekomendowane odpowiedzi

Bylam wlasnie u ginekologa
Powiedzial mi , ze jest maly pecherzyk , kazal zrobic badania krwii i moczu, i wstrzymac sie z witaminami? Tylko kwas foliowy i ze za 2 tyg zalozy karte ciazy
Nic mi nie powiedzial czy mam sie martwic czy sie ta owulacja przesunela..

ona22 - moze sprobuj APAP ice to takie plastry chłodzące, ja uzywałam je nawet kilkukrotnie kiedys (teraz na szczescie mnie głowa nie boli), naklejalam na miejsce bolu lezalam, albo podkuchalam na nie za jakis czas, albo wkladalam do lodówki na parę minut, jak dla mnie działały rewelacyjnie. ten sam efekt możesz uzyskać jakimś zimnym kompresem.
Andziulina1_ - gratulacje! :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3k9kxr0f27.png

Ja jestem jakaś nie normalna. ... będę wam tu stekac codziennie. Od dziś nie bolą mnie W OGÓLE sutki a do wczoraj bolały tak, że nie mogłam się dotknąć. :( mdłości tez jakoś takich nie mam. Tylko troszkę ale nie są tak mocne jak były. .. nawet nie wiecie jak się boje :(

A dopiero w pon na 19:15 mam wizytę. Posram się ze strachu do tego czasu :(

http://www.suwaczki.com/tickers/ckai3e3k7eirsgoi.png

ona22 nie zastanawiałaś się żeby założyć tu konto? Tak byłoby łatwiej zobaczyć historie Twoich postów i doradzać, bo tyle nas już się tutaj robi, ze czasami zamieszanie jest i lepiej zerknąć na profil i szybko ogarnąć niż cofać się i szukać nie wiadomo ile.

A w takiej sytuacji to chyba lepiej posłuchać się gina, rób sobie betę jak Andziulina jeśli masz wątpliwości. Chyba każda z nas musi przeżyć TE 2 TYGODNIE :)

Tak naprawdę to większość z nas kwietniówek teraz jest jeszcze w na tyle niskich ciążach że na większość rzeczy musimy poczekać :) w tym momencie od nas niewiele zależy, musimy głównie trzymać kciuki za nasze maleństwa i być optymistycznie nastawione. Ja też wczoraj miałam kryzys mały ale wyszło że właśnie na wiele rzeczy jeszcze za wcześnie i dziś już mam lajtowe podejście, siedze sobie, ucze sie (nawet dobrze mi idzie :D ) i już nawet nie ze strachu a z ciekawości jedynie rozważam usg za tydzień :) ale coś czuje że ostatecznie poczekam spokojnie na te za 2 tygodnie, co ma być to będzie :) trzeba wierzyć że będzie dobrze :)

Zakażona nie jesteś nienormalna, rozumiemy to. Wszystkie panikujemy od czasu do czasu.
Ale nie wiem co Ci napisać :/
Staraj się nie przeciążać, a do poniedziałku tylko 3 dni, ja jestem dobrej myśli. Może taki chwilowy zastój przed mocniejszymi objawami.

Hmm ja nie wiem...Ogólnie na FB jestem typem mało udzielającym się, forum szukałam ze względu na anonimowość.
Znam tyle przypadków wyciągania jakichś informacji z grup prywatnych, no nie uchronimy się przed tym na FB, bo to normalka, zawsze się trafi jakiś troll. Ja olewam takie rzeczy, ale nie wszyscy umieją już sobie z tym poradzić. A dokuczanie sobie to ostatnie czego nam brakuje :D takie moje zdanie :)

Andziulina gratulacje:)
Przyszły tydzień będzie owocny,pewnie będę po kilka razy dziennie zaglądała czy są wieści:)
Zakażona a może Twój organizm tak znosi skoki bety,potem chwilka przyzwyczajenia i znów wzrasta i niedobrze.
Trzymam kciuki żebyście bezstresowo przebrnęły do badania.
Dostałam od położnej info jak radzić sobie z nudnościami,nie chce mi się przepisywać ale postaram się wrzucić:)

https://www.suwaczki.com/tickers/wnid9vvjxelfeepw.png]Tekst linka[/url]
http://www.suwaczki.com/tickers/ug379vvjmbbyuikr.png

Ja też mam wizytę 31.08!! Jednak pęcherzyk widziałam już 12.08 :) z okresu wychodzi, że jestem 6t,4d :) W poprzedniej ciąży na tym etapie słyszałam serducho i teraz też rozważam, czy iść wcześniej, czy nie, gdzie w ogóle prowadzić ciąże.. Same wątpliwości :)

Jakoś staram się panować nad moim organizmem... Mam nadzieję, że będzie współpracował, bo jednak sierpień wolałabym normalnie przepracować. A potem pomyśleć o taryfie ulgowej ;)