Skocz do zawartości
Forum

Mamuśki listopadowe 2016

Gość Monalika

Rekomendowane odpowiedzi

Angelaa89
nuinek
Na razie u mnie nic. Wczoraj normalnie wieczorem jak robiłam dwójkę to mi całkiem konkret krew poleciała. Dziś tylko na papierze brązowe. Dziwne to ze akurat po wizycie. Robiła mi usg i wszystko ok wiec chyba naruszyła mi jakieś naczynko. No bo co innego.. zobaczymy. Cała noc spałam w nerwach. Budziłam się co chwile a raz zlana potem. Przed snem to w ogóle mnie tak na sekundę zabolało w lędźwiach ze szok..
Póki co nic się poza tym nie dzieje u mnie.

Nuinek to po badaniu tak masz koleżanka obok mnie leży i też tak wczoraj miała mój gin jej tłumaczył że to po badaniu a przy badaniu szyjki troszkę krwawila także nie denerwuj się

Magda racja swoje mleko dawaj do butli na noc jak mała nie chce piersi nie zamartwiaj się tak ważne by dziecko było najedzone ;)

Mój gin rano był zapytać co tam i poinformować że wychodzi bo zmianę kończy i żebym dała mu znać w razie jak by chcieli mnie ciąć przez weekend. Później ordynator mnie zbadał ginekologicznie powiedział że spróbują małego przytrzymać jak będzie wszystko ok do wtorku bo wtedy kończę 39 tydzień niech jeszcze nabierze mocy itd chyba że by się coś działo to będą cieli. Myślę że z moim ginem pogadać żeby w poniedziałek mi zrobił cc jeden dzień różnicy a szybciej do domu wyjdę. Wyjdziemy bo już z synkiem. A Sebastian przeżywa tęskni martwi się wczoraj nie mógł spać mąż mówił bo się martwił o mnie :( dziś przyjadą to mu troszkę nagadam żeby się nie martwił
Miałam rano też usg i przepływy w porządku.

Sciagalam mleko z piersi laktatorem z lewej było jakieś 20ml a z prawej nic:(
Daje malutkiej Humana1 w nocy i wygląda to tak ze jak zje te 60ml to albo zasnie albo jest 3h walki z zaśnięciem.Nie wiem kompletnie co mam zrobić.dzisiaj rano nakarmilam z piersi i spi już 2h i od rana do wieczora jest super bo zje z piersi i spi a później jazda bez trzymanki:(jestem wyczerpana psychicznie i fizycznie:((
Mam do siebie pretensje że mam pokarmu za mało że nie potrafię sprawić żeby malutka spała w nocy...
Nie wiem co robię źle???Nie wiem czy będę dobra mamą...
I jeszcze ta dieta dla mam karmiących

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk35c49a7xi.png]Tekst linka[/url]

~Aluska35
Magda ona sobie chyba zamieniła dzień z noca. Spokojnie na pewno będziesz dobrą mamą A póki co poproś o pomoc męża rodziców teściów czy rodzeństwo to nie wstyd. A jak Ty będZiesz sfrustrowana to będzie jeszcze gorzej

Mama wzięła urlop i mi pomaga
Wsparcie mam też ogromne u chłopaka.
Czytam książki szukam coś N temat spania w nocy i kurczę nic:(może masz racje zamieniła sobie dzień na noc a noc na dzień.
Ja też jestem zmęczona psychicznie i fizycznie.
Każda jakaś uwaga ze coś robię źle kończy się płaczem u mnie,denerwuje się.Nie wiem czy któraś z Was też tak miała ale mnie to przeraża normalnie.
Zaczął mi chłopak tłumaczyć ze spokojnie wszystko ogarne ze dam radę ze sobie radzę itd.myślę że on bardziej sobie radzi niż ja.potrafi złapać malutka w odpowiedni sposób itd a ja??nawet przebierabie malutkiej żeby ja przewrócić na boczek to sprawia mi problem...:((

Dobra już nie będę się wam zalic.

Magda1982

Daje malutkiej Humana1 w nocy i wygląda to tak ze jak zje te 60ml to albo zasnie albo jest 3h walki z zaśnięciem.Nie wiem kompletnie co mam zrobić.dzisiaj rano nakarmilam z piersi i spi już 2h i od rana do wieczora jest super bo zje z piersi i spi a później jazda bez trzymanki:(jestem wyczerpana psychicznie i fizycznie:((
Mam do siebie pretensje że mam pokarmu za mało że nie potrafię sprawić żeby malutka spała w nocy...

Madziu jeśli ja mogę coś poradzić to polecam herbatki na laktację. My w domu mamy małego Tośka ma 7 tyg to synek mojej siostry. Justynka też w pewnym momencie miała problem z karmieniem piersią, okazało się że pokarmu też miała niewiele. Kupiła herbatę na laktację i w rossmann są takie saszetki które też wspomagają produkcję pokarmu. Dużo to dało. Moja siostra trochę żałuje że zaczęła mu dawać mleko z butelki (NAN1) bo Tosiek tak się wycwanił że lepiej mu leci z butelki, nie musi tak ciągnąć mocno jak cycka i jak go karmi piersią to po chwili się złości bo musi więcej pracy włożyć żeby mu leciało :) mały cwaniaczek :D no ale nie ma wyboru dziecko jak głodne to płacze więc gdy Antek śpi to odciąga mleko z piersi (w lodówce może nawet 6 godz stać) i jak młody się budzi i złości przy cycku to daje mu to które wcześniej odciągnęła.
Stałam się po trochę ekspertką mieszkając razem z takim bobasem ;)

12.10.2017 Eryk 3620 gram i 55 cm
--
21 tc - 10.07.16 Martynka ♥ (*)

atena1987

Magda1982

Madziu jeśli ja mogę coś poradzić to polecam herbatki na laktację. My w domu mamy małego Tośka ma 7 tyg to synek mojej siostry. Justynka też w pewnym momencie miała problem z karmieniem piersią, okazało się że pokarmu też miała niewiele. Kupiła herbatę na laktację i w rossmann są takie saszetki które też wspomagają produkcję pokarmu. Dużo to dało. Moja siostra trochę żałuje że zaczęła mu dawać mleko z butelki (NAN1) bo Tosiek tak się wycwanił że lepiej mu leci z butelki, nie musi tak ciągnąć mocno jak cycka i jak go karmi piersią to po chwili się złości bo musi więcej pracy włożyć żeby mu leciało :) mały cwaniaczek :D no ale nie ma wyboru dziecko jak głodne to płacze więc gdy Antek śpi to odciąga mleko z piersi (w lodówce może nawet 6 godz stać) i jak młody się budzi i złości przy cycku to daje mu to które wcześniej odciągnęła.
Stałam się po trochę ekspertką mieszkając razem z takim bobasem ;)

Ja wlasnie pije herbatkę femaltiker tylko wiesz martwi mnie ten problem ze w dzien jest pokarm w piersiach a w nocy nie:(i te nocki

A u mojej siostry na odwrót. W nocy super w dzień gorzej. To może spróbuj tak jak pisałam. Odciągają przez dzień kiedy możesz żeby w razie czego w nocy dać butelkę ze swoim pokarmem. U nas mały jak zje 100-120 ml to śpi ze trzy godziny.
Będzie dobrze. Jak ty się będziesz denerwować to nic dobrego z tego nie wyniknie. W dzisiejszych czasach można dać dziecku odpowiedniej mleko i super. To że nie masz na tyle pokarmu to nie Twoja wina. Są kobiety które z przyczyn wyższych (antybiotyki itp ) od samego początku dają takie mleko i mają zdrowe bobasy. Głowa do góry. Ściskam

12.10.2017 Eryk 3620 gram i 55 cm
--
21 tc - 10.07.16 Martynka ♥ (*)

Magda spróbuj małą nauczyć odróżniać dzień od nocy, w dzień bierz ją do pokoju tam gdzie siedzicie niech słyszy odgłosy rozmowy, sprzątania krzątania się, będzie się wybudzać częściej i powinna się nauczyć dnia, w dzień możesz włączać muzykę, mówić do niej głośniej, w nocy staraj się mieć przyciemnione światło i raczej ciszę.

Madzia musisz się nauczyć wszystkiego małymi krokami... każda musi:-) żadna nie jest idealna matka od razu... każda musi się nauczyć swojego dziecka bo i każde dziecko jest inne:-)

Ja padlam... drugi dywan wypralam odkurzaczem pioracym dzis i sofe tez bo zakurzona juz byla... zrobilam pranie i obiad i mam dosc... plecy bolą już od rana a to chyba po wczorajszym dywanie już ale chciałam mieć to już z głowy i teraz herbatkę mam i gruszki i leżę do wieczora:-)

http://www.suwaczki.com/tickers/3i498ribdtlc9238.png

Aniap27 o matko ale ty masz powera :D Ja wprawdzie byłam dziś na zakupach i jak zwykle ledwo doszłam ale mnie to w brzuchu boli, mała się rozpycha i czuje jak napiera na szyjkę. Wstawilam sobie frytki do piekarnika i tez juz dziś nic nie robie.

Angelaa dziękuję, uspokoiłas mnie :* Jeszcze ciągle mam to brązowe plamienie ale już mało. To raczej taka wydzielina podbarwiona krwią (a jako że mam jej dużo ostatnio tak też i ma się wrażenie ze krwi więcej)
A Ty trzymaj sie tam dzielnie i ucaluj starszego synka. Biedny tak się przejmuje. Faktycznie trzeba go uspokoić. A jak się w ogóle czujesz?

Aluska co do Lidla to przypomniało mi się jak mąż wczoraj mi opowiadał ze ostatnio była tam jakaś promocja. Ze mozna bylo kupic jakies okreslone produkty Lidla i jak nie smakowały to można było oddać i odzyskać pieniądze. Podobno ludzie jak to ludzie nakupywali jedzenia za mnustwo kasy a potem wracali ze smieciami (dosłowne bo pusty karton soku, opakowanie po parówkach itd) i wysypywali to na lade bo chcieli kasę... ciekawe ze jak im nie smakowało ale cały sok wypili i zjedli wszystkie parówki. I zwracali im kasę nawet 1000 zł. Promocja tak szybko jak się zaczęła tak się skończyła bo ludzie zrobili sobie z tego zarobek :/ Przeraza mnie ta polska mentalność..
Albo jak jest jakaś duża promocja to rzucają sie na Ciebie i wyrywaja z rąk.. Kiedyś jakas babkę w zaawansowanej ciąży inna baba popchnela i wyrwała torebkę która niby była markowa..

http://www.suwaczki.com/tickers/l22njw4zf0ol3s77.png

Dziewczyny obejrzałam boski film! Ale się uśmiałam i humor sobie poprawiłam i przestałam myśleć o dolegliwościach na 2h! Koniecznie obejrzyjcie Złe mamuśki- dostępny jest za free na zalukaj.pl Ubawiłam się po pachy!

Ania widać,że pracowite dziewczę jesteś. Napracowałas się to teraz odpoczywaj :)

Nuinek mmmmm frytki mówisz! Zjadłabym z sosem czosnkowym- to jest myśl na podwieczorek! :Do

Aluska bardzo dobrze mówisz. Mam taką książkę Sen niemowlaka - bardzo madra i polecam. I tam też tak piszą jak napisałaś:)

Idę jakiś obiadek sobie ogarnąć:*

Monalika dzięki za info. Dziś mam taki byle jaki dzień wiec może włączę sobie ten film na poprawę humoru :))

Aniap27 no ja jak zalegam po obiedzie tak do tej pory sofa w salonie moja :D

ewelinkab29 wiesz ja też mam ostanie bóle brzucha takie okresowe plus mała straszliwie się wierci na samym dole i to też boli :/ parcia na odbyt nie mam ale mam na szyjkę.. może maluchy napierają nam głowkami w dół po prostu.. daj znać jak się czujesz jutro :*

Ewelinka porodu na pewno nie przegapisz, pamiętam jak moja położna mówiła jak rodziłam Julę i chodziłam po korytarzu z bólami, a ona do mnie że to jeszcze nie to, a ja jej mówię, że przecież mam regularne skurcze co 3 minuty. A ona do mnie, że jak nie będę się do niej uśmiechać to znaczy, że czas rodzić

Aluska35 no to ze nie przegapie to się domyślam ale nie chciałabym za szybko trafić do szpitala bo po co tam się męczyć zaś. No i czekam na męża bo nadal za granicą jest a chce być ze mną przy porodzie :)
Nuinek dokladnie mam też takie uczucie napierania na szyjkę chyba w każdym raze pierwszy raz mam takie bóle w tej ciąży. Może coś się rozkręci jednak i unikne tej cesarki. Zobaczmy jeszczę trochę czasu jest. Wiec czekam

https://www.suwaczki.com/tickers/relg8u69h3z4ipeq.png

Nuinek ja hmmm jestem zdołowana tym lezeniem tu. Na prawdę... Po południu wyszło ktg źle znowu spadek tętna więc ordynator skierował mnie na takie badanie z oxytocyna by sprawdzić czy dziecku przy skurczach tętno nie zanika leżałam tam -na pirodowce 2,5 godz wyszło ok niby lekarz na wizycie powiedział że czekamy. Zobaczę co jutro powie rano na wizycie. Seba biedny martwi się o mnie pyta kiedy pojadę z nimi do domu u mamy mojej zostać nie chciał on chce do taty i spać z tatą więc mąż go zabrał przeżywa to wszystko bardzo :( i ja też. Dzisiaj trochę płakałam ale musiałam się ogarnąć muszę chociaż tak bym chciała już mieć to za sobą i wyjść do domu.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqyhqptts.png
http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvj44jy754j0c9.png
http://s1.suwaczek.com/20160604310123.png

Angelaa juz niedługo zobaczysz. Wszystko będzie dobrze. Jakby coś się działo zrobią szybko cc i będziesz miala maluszka ze sobą. Jesteś dzielna :*

Słuchajcie a ja od ok 5 nie śpię. Co jakieś 20 - 30 min mam skurcze jelit połączone z bolami miesiączkowymi. Byłam już ok 6 w łazience i mnie wyczyścilo. Teraż ciągle albo mam skurcze jelit a to brzucha a w ogole to doszły bóle lędźwi. Pewnie zaraz znów mnie przeczysci bo z każdym takim skurczem chce mi sie do łazienki. Idę się umyje wyszukuje i będę czekać ale coś czuje ze jak nie dziś to jakoś w nocy coś będzie..

niuniek to trzymam kciuki, twoje przeczucie widać było dobre:) pisz jak tam akcja się rozgrywa
Angela rozumiem nerwy Twoje i zniecierpliwienie, ale jesteś pod opieką lekarzy i to najważniejsze teraz się przemęczysz ale jak będziesz miała dzidzię przy sobie szybko o wszystkim zapomnisz
U mnie już zupka się gotuje dzisiaj krupnik zaraz będzie gotowa. Wstałam wcześnie o 5:30 bo mnie brzuch bolał, miałam skurcze ale tylko do 7:00 i przeszły eh... Za dwie godzinki jedziemy do kina:)

alik gratulacje! ale nas przetrzymałaś w niepewności, fajnie, że już jestescie z Julcią w domku :)

Magda może dzidzi jest zimno, moja Hania na noc musi miec czapke i zawijam ja w kocyk, dopiero pod kołderkę, w nocy budzi sie dwa razy na karmienie i wstajemy o kolo 6. śpi ze mna w łóżku, położna mi tak doradziła. A Ty odpocznij w dzień, zbieraj siły na noc, będzie coraz lepiej:) Trzymam kciuki!!!I nie wolno Ci nawet tak myśleć, że robisz cos nie tak, zaufaj sobie!!!

Angela, nuinek jeszcze troszke i maluszki beda z Wami. Powodzenia dziewczyny!

Fiołe dziekuje za piekny wykład na temat karmienia.

http://www.suwaczki.com/tickers/bhywf71xlzpdv0fe.png