Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć dziewczyny. Ale piękna pogoda dzisiaj u mnie. Aż żyć się chce.
Chyba krwiak zaczyna się ewakuować :). Zaczęłam plamić, ale jestem bardzo spokojna bo to nie świeża krew tylko stara. No i lekarz powiedział, że tak może być. Walczę z dziadem od 5t i mam nadzieję, że na kolejnej wizycie u gin już go nie będzie.
Miłego i słonecznego dnia życzę :)

http://www.suwaczki.com/tickers/860ii09kmx2pfj66.png

Gość mamunia89

Kochane mdłości do końca pierwszego trymestru to jest bajka!! Mdłości mijają gdzieś po 20 tygodniu dopiero. Najsilniejsze są zazwyczaj 11-16 tygodnia. Niestety.......rzeczywistość jest inna niż można poczytać w artykułach i książkach. Niektóre kobiety mają mdłości i wymioty prawie do końca.

Cześć Dziewczyny,jestem tutaj nowa..zbliża się 10 tydzień ciąży,termin na 15 październik :).Długa droga za mną..3 lata starań,decyzja o IUI i za pierwszym razem się udało :).Jestem mega szczęśliwa...niestety mam zespół znikającego bliźniaka..na początku było wszystko ładnie pięknie a później na jakimś etapie jeden zarodek przestał się rozwijać,powoli się wchłania chociaż na usg cały czas jest widoczny,w 9 tygodniu miał jeszcze 5 mm.Z drugim bobasem wszystko jest w porządku i ładnie się rozwija.Przede mną badania prenatalne,strasznie się boję i słyszałam,że wchodzi w grę tylko usg genetyczne bo z krwi wynik wyjdzie zakłamany..miała może któraś z Was takie doświadczenia albo słyszała coś na ten temat?

Hej dziewczyny ! Czy wybralyscie sobie położna środowiskowa? Ja mam świetną dostępną 24H 7dni w tyg . Z pierwszym dzieckiem się sprawdziła idealnie ,teraz przy drugiej ciąży bez zastanowienia też do niej zadzwoniłam.

A i dziś już 12tydz ! Strasznie się cieszę i ekscytuje . Wizyta dopiero 31.03 ,już nie mogę się doczekać aż zobaczę tego małego skarba.
Czasami mam wrażenie jakbym czuła ze na dole brzucha się coś rusza , też tak macie ? Niby wiem że na ruchy za szybko ale nawet mąż to wyczuł i pytał ostatnio czy to już dzidziuś he . W 1ciąży ruchy dopiero w 20tyg czułam (córcia była mała )

Emmadlen nie kojarze zeby mowili ale mam ciazowa skleroze wiec moze mowila a ja sie bsrdziej skupilam na dacie i godz powiedziala ze beda jeszcze dzwonic i przypominac wiec sie dopytam albo zadzwonie tam w pon a w ogole dzis mi sie to snilo tzn ten lekarz to byl jakis obcokrajowiec i okazalo sie ze ma urodziny i zjechala sie jego rodzina i caly czas wyskakilam i przesuwal godz i jak mial mi robic usg to sie obudzilam:p

http://www.suwaczki.com/tickers/rfxggzu3669b7w6v.png

Hej. U mnie pogoda nie za fajna, aż z łóżka wstać się nie chce. U mnie kolejny objaw ciąży się pokazał. A mianowicie piersi bolą i znowu urosły( na szczęście na cycki nigdy nie mogłam narzekać, zawsze było na czym oczy zawiesić) :):) wizyta dopiero w czwartek. I moja siostra też jest w ciąży termin na listopad he :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8ribsbwki7my.png

Dziewczyny ile juz przytyłyście? Ja jutro zaczynam 12tc i skoczył mi dopiero kilogram do góry chociaż jem i jem :/ lekarz powiedział że coś mało a mój jak usłyszał to juz wogóle się zaczeło że mam jeść za dwoje nie dla dwojga.. nawet na kebaby mnie chce zabierac i frytki :/ waże teraz 48kg/160cm... a naprawde jem tak z rana że śniadanie przechodzi w obiad .. Jak jest u Was z tą wagą??

Aniu chyba nie masz się co martwić. Ja w pierwszej ciąży zaczęłam tyc dopiero po 3 miesiącu, i wtedy co miesiąc trzy kg, a mój gin nic mi nie mówił że to źle. Spokojnie :). Moli- tylko nie zasnij:) oj ja wam tak współczuję jestem na l4 jak chce iść spać idę... nie wyobrażam sobie tak się męczyć :) i to jeszcze 8 godz

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8ribsbwki7my.png

Gość mamunia89

Polinka83 aby nie leciało nosem trzeba trzymać twarz w pozycji jak najbardziej pionowej podczas wymiotów i nie pochylać się czołem do przodu. Najlepiej siedziec i trzymać buzię tak, jakbyś coś jadła przy stole wtedy na bank nosem nie poleci.

8ania6 u mnie w pierwszej i drugiej ciąży do 12 tyg. następował wręcz spadek wagi 1lub 2kg i jest to w 100% normalne! nie wiem co to za mądry lekarz nagadał ci takich głupot. Mało kto jest w stanie przytyć przez pierwszy trymestr, gdzie ma się wstręt do jedzenia, ciągłe mdłości i wymioty. Za to zobaczysz co będzie w drugim trymestrze - waga ruszy jak oszalała - 2kg potrafią przybyć w tydzień! zobaczysz :)

8ania6, ja właśnie wczoraj szukałam na ten temat informacji bo sama schudłam juz 4kg od początku ciąży (a nie miałam nadwagi)
No to wyczytałam ze problem jest dopiero wtedy kiedy miedzy 4 a 8 miesiącem w ciagu dwóch kolejnych tygodni nie przytyjesz nawet 0,5kg
Dopiero wtedy należy sie martwić i przymusić do jedzenia.
A do końca 3 miesiąca nawet kilka kg mniej nie jest żadnym problemem.
Wiec nic sie jeszcze nie martw :)

Październikówka '16 i '18 :)