Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

Maćko ma chłodne stópki ale rączki ciepłe. Ciepłe i wyślinione :D
Moj w nocy po raz pierwszy wstawal 3 razy! Zawsze tylko jedna pobudka albo wcale. A dzis taka zmiana. Jak nic potrzebuje wiekszej kolacji. :) ale jeszcze poczekam.
Jeśli chodzi o wakacje to my na pewno pojedziemy nad nasze morze. I na pewno do Gdanska do Golden Tulip Hotel. Bylismy w tamtym roku. Jedzenie super kazdego dnia kuchnia innego kraju + menu dla dzieci. No i animatorki dla dzieci, i baseny :D mojej Idze tak sie podobalo ze nie chciala na plażę chodzić tylko na baseny :) :) ale i do Chorwacji tez byśmy skoczyli. Zobaczymy może uda sie tu i tu :)

https://www.suwaczki.com/tickers/1usaupjyybl9kibx.png

Paulinka tez ma chłodne rączki i stopy, ja też często miewam.

My jeszcze nie wiemy co z wakacjami. Dwie pary znajomych z dziećmi jedzie nad morze w okolice Koszalina ale chyba nam sie nie chce jechać tak długo z małą... w zeszłym roku jechaliśmy i wymęczyliśmy się podróżą a co dopiero mała i my z nią... Fajnie by było be ze znajomymi ale ta trasa strasznie psuje wyjazd. Gdyby jeszcze w okolice Trójmiasta to trochę lepiej bo autostrada ale ten kawał pod Koszalin - masakra. Już chyba rzeczywiście Chorwacja lepsza bo lepsza pogoda. Może gdzieś nad jakieś jezioro a może samolotem gdzieś blisko w rejon morza Śródziemnego. Zobaczymy...

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yrl68dqgxhmxw.png
https://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ksigskn1n.png

U nas rączki i stópki też zimne, oczywiście moja mama za każdym razem narzeka, że dziecko męczymy bo jej tak zimno :P

Włosy też mi wypadają garściami, co zrobić, kiedyś chyba przestaną...

Izu - bez karmienia też można do cyca przytulić :) Mój uwielbia najbardziej ze wszystkiego moment jak małą do kąpieli zabiera, zdejmuje koszulke aby się sie pomoczyć (i nie zostać osikanym co się zdarzało), i taki kontakt do skóry jest cudny. A cycek zawsze może robić za poduszkę nie tylko za dostawcę jedzenia ;)

https://www.suwaczki.com/tickers/tb73upjylafx9tq5.png

https://www.suwaczki.com/tickers/o148o7es9dq5u92p.png

Hej Dziewczyny!!

Ciagle czytam ale nie ma kiedy się odezwać ;) ale ten czas leci - rok temu testy, bety i stres a teraz takie już duże dzieciaki :D

U mnie zwariowany czas bo wzięliśmy Goldena, 4 tygodnie młodszy od Tymka wiec... mam dwójkę dzieci :D ale szczeniak super, Tymek jest nim zachwycony, dobra decyzja :)
My zaczęliśmy rozszerzanie diety od brokuła. Znaczy poznawanie smaków bardziej bo wiadomo ze póki co najadą się tylko piersią.
Owoce powinno się później wprowadzać ze względu na to ze słodkie.
Najlepiej najpierw ziemniak, dynia i brokuł, następnie marchewka, No i później owoce :)

A mi włosy tak wypadały ze obcięłam... na takiego boba do ramion ;) wiec zmiana duża, ale jak wygodnie!! A włosy poszły na fundacje raknroll wiec mam nadzieje ze będą się dobrze nosić ;)

Październikówka '16 i '18 :)

bajkaja slyszalam zeby najpierw zdecydowanie podawac marchewke,a potem ziemniak,brokul,dynia. W sumie co to za roznica,my jeszcze pare razy marchew,nastepnie brokul i jakas zupka mieszana:-)
Bob wygodny,ale raz sie obcielam przy depresji na boba i....mialam jeszcze wieksza depresje,a moj potem mowil,ze mual straszny sen,mowie jaki:a on "ze obcielas sie znow na boba:-( dlatego teraz mam dlugie.

Alicenie wiem nawet jak wyglada sluz w kupce,nie umiem go se wyobrazic. Rozszerzalas diete?

onanie poszalalas,znaczy nir odpoczelas.W jakiejs knajpce bylyscie?

My impreze u nas skonczylismy teraz. Byla siostra z mezem i jest corka mojego. Dopiero malego usypialam bo przy przenoszeniu sie wybudzil. Jego pokojj dla niej zwolnilismy i lozeczko przenieslismy do nas. Musze na palcach po pokoju chodzic. Cycki od karmienia odpadaja,bola jak kasa znowu.

W ogole zrobilam o 20 dwie keksowki piernika. Pycha,ale..zapomnialam poslodzic i kazdy:a co to za nieslodkie ciasto...chyba bede musiala sama opitolic:-)tez mi problem phii:-)

mamusiamuminkamoze wychodzisz na dwor kiedy maly spiacy. Ja tak mam,tez wrzeszczy i juz Wam pisalam,ze najpierw chodze na taki skatepark obok bloku gdzie nie ma ludzi.tam sie wywrzeszczy,a ja chodze 2metry w przod i w tyl((czasem i pol godz),wreszcie usnie ze zmeczenia i....wtedy uderzam w dalsze rewiry!!!

Hej mamusie,
dawno nic nie pisałam podczytuje co jakiś czas, chociaż przyznaje ze nie systematycznie bo moja córcia jest zbyt absorbująca lub ja nie umiem się zorganizować :/
Jeśli chodzi o wprowadzenie produktów to my juz jemy marchewkę, ziemniaczka i wczoraj pierwszy raz dynie podałam :) malutka wczoraj cały słoiczek zjadła marchewki i kilka łóżeczku dyni :) mamusia dumna jest.
Owoce to chyba za tydzień lub 2 zacznę wprowadzać. Na razie obserwuje czy nic jej nie wyskakuje i mam wątpliwości co do dyni bo wczoraj pucki miała królewna czerwone, ale krostek nie ma.
Jeśli chodzi o włosy to mi zaczęły teraz dopiero wypadać i to masakrycznie, aż jestem przerażona.
Irena z Paulinką ja jestem z Koszalina :p zapraszam hehe
Patrzylam gdzie mieszkasz i rzeczywiście kawał drogi z Krakowa :) ja tak daleko chyba bym się nie wybrała. My w tym roku nigdzie raczej nie pojedziemy wiec zostaje nam polskie morze :)
Mam nadzieję, że znów zacznę się udzielac :)
A zapomniałabym zapytać nie wiem co się dzieje, ale ostatnio dostałam okres 30 stycznia i trwa do dziś i nie wiem czy już iść do gina czy jeszcze poczekać. Denerwuje mnie to bardzo. Ktoś miał może podobna sytuacje?

A i jeszcze jedno mała od jakiegoś czasu nam wieczorami placze i nie wiem czy to na zęby bo podejrzewam ze niedługo będą szły bo tak gryzje wszystko i jak jej masuje dziąselka to zadowolona jest czy może ją brzuszek boli od tej rozszerzonej diety.
Wizytę szczepienną dop na początku marca mamy i to trochę czasu jest.. :/

Dzieki dziewczyny za odp w sprawie ciągnięcia za uszka. Chyna faktycznie te zęby idą bo górne jedynki juz takie napuchnięte ale raczej nie prędko sie przebiją na to mi nie wygląda.

Co do okresu ja jeszcze nie mam nic :/ o zgrozo az sie boje co będzie jak sie pojawi.
Tak podczytałam Was trochę i widziałam ze wczoraj marcheweczką częstowałyście Wasze dzieciaczki. Ja też naszej Alicji dałam może z 3 maleńkie łyżeczki. Trochę się krzywiła i szczerze powiedziawszy nie widziałam zadowolenia z jej strony.
Ale przynajmniej nie było juz wodnistej kupki :)

Ja dzis mam zamiar sama upiec chleb. Moje starsze chłopaki lubią świeży a dzis niedziela wiec świeżego nigdzie nie dostanę. Sprobuje upiec po poludniu na kolacje będzie jak znalazł :)

Co do wakacji to my chcemy sie wybrac nad polskie morze dla nas ze Śląska to i tak jak wyprawa na księżyc a teraz jeszxze z małą i wózkiem i innymi gadżetami.
Szukamy narazie jakis kwater albo hotelu. Za duzo kasy tez nie mamy zeby szalec ale wakacje koniecznie muszą byc
Moze polecicie jakies miejsca sprawdzone?
My bylismy kiedys w Rewalu i było super.Kwatera nazywała sie Graal i byla tam barxzo mila Pani, wszystko sie z nią dało załatwić. Na tamten czas (3 lata temu) ceny byly okazjonalne w samym sezonie jak na ten komfort pokoi super.

bajka_3
Szacun za włosy. Ja mam bardzo cienkie i jest ich mało wiec i tak bym nie pomogła.
Velveti
Ja tez mam jakos.dziwnie. Dostałam w polowie stycznia. Trwał ponad tydzien i znowu 1 lutego cos sie pojawilo. Poki co nie panikuje.
1groszek1
Ja myślałam o Dąbkach. Juz tam bylismy tylko w pensjonacie. Tym razem chcemy domek jest blisko do plazy i do Kolobrzegu blisko☺
My dzis kiepsko. Noc prawie nie przespana. Budził sie i plakal nie wiem co mu jest. Jadł o 2 w nocy i do teraz nic. ..lezy i gada do sufitu

Gość Cukinkaa

U nas za to Pola ostatnimi czasy właściwie ciągle śpi. Wstaje o 8, 9:30 już 2 godzinna drzemka, później koło 13 spacer i znowu ze 2 godziny spaceru, a o 17 zasypia już na noc i śpi do rana z jedną przerwą na karmienie. Nie wiem czy to jakiś skok rozwojowy, czy ona po prostu tak ma :)

Słyszałyście o olejowaniu włosów? Ja chyba spróbuję, może wtedy przestaną wypadać i się puszyć...

Cukinkaa Twoja Pola to ma spanie :D nie szukaj skoku :) się ciesz i korzystaj :)
My tez mamy daleko nad morze. Drugi koniec Polski. Ale my zawsze jeździmy na noc i dziecko wtedy śpi. I poza tym w tamtym roku zatrzymaliśmy się na nocleg w polowie drogi akurat w Toruniu :) pozwiedzaliśmy tochę było super. Takze nie byla zla ta podróz.
Dziewczyny polecam rejestracje w Hippie. Poza sloiczkiem przysłali jeszcze dużo kuponów na słoiczki i inne rzeczy i do tego jeszcze kupon na paczke do odebrania w Rossmanie za 1gr :D

Ja używam do włosów od stycznia taki olejek z ziaji, włosy mam cały czas puszyste i nie widzę różnicy,podobno od trzeciego miesiąca zaczynają się takie akcje z wypadaniem.. A słuchajcie może którejś się to przyda, Mój mały od jakiegoś czasu miał suchą plamę na czole otoczona czerwona obwódka, myślałam że zareagował na to że ja zjadłam smażone (dlatego pytałam wcześniej czy jecie) ale plama jak była tak była i nic nie pomagało żeby się jej pozbyć dopiero siostra mi poleciła (pracuje w aptece) krem eloderm krem aktywny. Na noc posmarowałam rano nie było śladu! A męczyłam się ze dwa tygodnie z tym nawet lekarka chciała mi mleko na receptę zmienić. Także może Wam się przyda jak będziecie mieć problem z suchą skórą :) alice faktycznie zmusze małego do tulenia się do Cyca :)

https://www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5eeh18zaka.png

https://www.suwaczki.com/tickers/ex2banli8pjg5xqf.png

Gość EmMadlenn

Ojej, ja się rejestrowałam w hippie, dostałam nalepke na szybe do samochodu i jakieś małe husteczki i póki co nic więcej...
Byłyśmy właśnie na spacerku, teraz mała siedzi w bujaku, pluje i krzyczy:D ogólnie zaczela więcej jeść ostatnio, noce nawet fajne, nie narzekam

EmMadlen te chusteczki i nalepke dawali jeszcze w ciąży. A teraz to przysyłają jak maluszki dorastają. Jak dostałaś tamte rzeczy to pewnie i teraz Ci wyślą. Pewnie czekają aż mała skończy 4msc :)
Izu mój ma taką plamę kolo ucha. Smarowalam emolium i latopic ale na razie nic. Sprobuje tego eloderm moze pomoże :)