Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie kobietki. Podzielę się z Wami..nie polecam pieluszek z Lidla. Nie chłoną siusków tak jak pampersy. Tzn jest mokre. Muszę często zmieniać zeby nie odparzyły. Ktoraś z Was uzywa Dady? Wchłaniają siusiu? Czy pozostać przy pampersach? Doradźcie cos☺
Co do karmienia i jedzenia. Ja też już jem wszystko tzn kapusty i tego typu rzeczy nie jadłam. Jak prawie 2 miesiace byłam na diecie to wyglądałam jak zombi. Wczoraj jadłam orzechy laskowe i ma 3 krostki więc orzechy odstawiam ale po orzeszkach ziemnych nie było mu nic. Moj lekarz powiedział, ze jak nic nie będę jesc to dziecko moze zostac alergikiem, bo do niczego go nie przyzwyczaje. Ja pierogi ruskie na święta. I ten farsz dam tez do uszek☺a co tam.

Ja też stosuje dietę. Myślałam, ze będę jadła wszystko, ale jak widziałam, jak malutką bolał brzuch i jak płakała przez kilka godzin i nie można jej było uspokoić, to zaczęłam jeść bardzo ostrożnie i teraz jest w porządku. Za radą położnej wprowadzam po jednej nowej rzeczy na tydzień, żeby w razie kłopotów wiedzieć, co zaszkodziło. Na razie musiałam odstawić nabiał i niestety czekolada tez odpada. Ale pewnie za jakiś czas spróbuję znowu.

https://www.suwaczki.com/tickers/dqprcwa1b4boyvr1.png
https://www.suwaczki.com/tickers/dqprl6d8z12sg2tu.png

emMadenNo
wlasnie przez jedzenie tego co Ty(oprocz kpmpotu z jablek,pomidora i sera bo ma krosty)moja waga to juz 39kg,jestem mala,ale tez nie na tyle zeby tyle wazy c i z tej rozpaczy i glodu czasem rzucam sie na jedzenie. A kasze i ziemniaki jem na kilogramy bo bym juz umarla. Jem pelno zup i dzem z porzeczekb i jagod bo nie ma na to wysypki. W Swieta zobacze co zrobie,nikt nie bedzie osobno gotowal dla mnie,karpia zjem smazonego bo panierka bez jaj.

wawAnia
Ja na poczatku normalnoe nabial,czekolade i chipsy i zaczely krosty z czasem wyskakiwac. Tylko smazonego nie jadlam ale nabial w nadmiarze.

Ja kupilam zestaw do karmienia z fisher price i gryzaczek. Oprocz tego Mikolaj dostanie duze klocki ciuchcia fisher price i mate edukacyjna zielona farma.o innych prezentach nie wiem.

Kurna poza raczkami usnac nie umie.drze sie.wyszlam z nim na dwor to pisk i wrocilam po minucie,a tyle go ubieralam i wozek znosilam.

Ja cały czas używam pampersow i zamierzam jeszcze przy nich zostać.. mój synek w poniedziałek kończy dwa miesiące i tak właśnie zamierzam pomału coś tam wprowadzać więcej.. teraz nie jem smażonego, ostrego i w zasadzie warzyw surowych i wzdymajacych.. nabiał jem w granicach rozsądku, a wczoraj orzechy spróbowałam i chyba ok. Słodyczy nie jem aby bo jakoś nawet nie mam ochoty.. na święta kombinuje żebym i ja coś zjadła np karpia zamierzam upiec a nie usmażyć.. śledzia to choćby nie wiem co to próbuje :) karmię pół na pół z mm więc w sumie jakby coś się działo nie będę dawać mojego z butelki chociaż i tak już widzę że moje mu gorzej smakuje niż sztuczne :( mam szczere chęci ściągac i mu dawać a on nie bardzo ma ochotę jeść..

https://www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5eeh18zaka.png

https://www.suwaczki.com/tickers/ex2banli8pjg5xqf.png

KasiKate
Witajcie kobietki. Podzielę się z Wami..nie polecam pieluszek z Lidla. Nie chłoną siusków tak jak pampersy. Tzn jest mokre. Muszę często zmieniać zeby nie odparzyły. Ktoraś z Was uzywa Dady? Wchłaniają siusiu? Czy pozostać przy pampersach? Doradźcie cos☺
Co do karmienia i jedzenia. Ja też już jem wszystko tzn kapusty i tego typu rzeczy nie jadłam. Jak prawie 2 miesiace byłam na diecie to wyglądałam jak zombi. Wczoraj jadłam orzechy laskowe i ma 3 krostki więc orzechy odstawiam ale po orzeszkach ziemnych nie było mu nic. Moj lekarz powiedział, ze jak nic nie będę jesc to dziecko moze zostac alergikiem, bo do niczego go nie przyzwyczaje. Ja pierogi ruskie na święta. I ten farsz dam tez do uszek☺a co tam.

Ja uzywam pampersow z Lidla od poczatku, ani razu nie miala innego ubranego, i nic jej nie jest i nie narzekam. Wszystko jest super, bardzo sobie je chwalę :)

Hej, ja jestem ta szczesciara ktora moze jeść wszystko, kapuste tez, bo Malemu nic nie jest. Moze tylko dla mojej figury kiepsko bo mam wciaz +4 kg niezrzucone po porodzie... ale przed wakacjami chodakowska pójdzie w ruch i bedzie dobrze. Mlody dzis zaszczepiony narazie jest okej. Nasz tez dostaje piankowe puzzle od nas od reszty rodzinki nie wiem... no i jedziemy jutro 300 km do Lublina pierwsza taka dluga wycieczka, trzymajcie kciuki :)

https://www.suwaczki.com/tickers/gg64j44jybsrf15q.png

https://www.suwaczki.com/tickers/ijpbx1hpq5mq38zb.png

My tylko Pampers,na Dade miał odparzenia wiec juz innych nie probowałam. Mam jeszcze Pampers na miesiac wiec za miesiac moze cos wprowadze,ale nie wiem czy na wieksze rozmiary tez sa mini paczki??

A Wy mamusie co za prezenty sobie zażyczylyscie???
Ja m,in:portfel,dezodoranty,żele,sztućce i takie pierdoły rozne. Nie mam nadal jak wyjsc po ten alkomat dla mojego. Trudno,najwyzej nic nie dostanie. Dzis 3 raz juz w tym tygma wychodne:(dzis Wigilie pracowniczą. :(:(a ja siedze

Ja jem wszystko oprócz cytrusów, z resztą za radą pediatry, położnej i doradcy laktacyjnego, nie mam bladego pojęcia w jaki sposób smażone może zaszkodzić, czy panierka, przecież to maka i bułka tarta i troszkę jaja, więc jeśli nie ma jakiegoś uczulenia na białko, to tłuszcz ze smażenia przecież nie przejdzie do mleka. Tak samo surowe warzywa to źródło witamin, więc po co z nich rezygnować świadomie. Oczywiście każdy robi jak uważa, tylko w obecnych czasach już nie mówi się tak o diecie matki karmiącej jak te 20 lat temu. Co do cebuli i czosnku, to mi pediatra mówiła, że właśnie tym mam przyprawiac, żeby nie używac tych udziwnionych typu rozmaryn, czy oregano. Może inaczej bym na to patrzyła gdyby maleńkiemu coś było, ale póki co wszystko jest super, także kolacja wigilijna będzie jak co roku, lącznie z pierożkami z kapustą i grzybami. Staś już od porodu przytył 2300 i jest pieciokilogramowym kluseczkiem. Po szczepieniach wszystko super, nie było gorączki i nawet nie było sladu po kluciu. Uśmiecha się już z dwa tygodnie i mega mnie tym rozczula. Co do spania, to śpi pół nocy z nami z lenistwa, bo zasypiamy razem przy karmieniu czasem :D Co do chrztu, to mamy 22 stycznia w knajpie, będzie koło 24 osób, więc bez ciasta i alkoholu będzie koło 2500, ale w domu nie ma możliwości.

monthly_2016_12/pazdziernikowe-mamusie-2016_53250.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlanlidotqnetp.png

Ja polecam na prezent lalkę Metoo. Naszej kupiliśmy na Mikołajki i jest boska! <3 Super miękka, tylko nie zauważyłam rozmiaru przy składaniu zamówienia i kupiłam taką wielką 50 cm :D<br />
KasiKate My używamy Dady Premium i jesteśmy bardzo zadowolone. Nic nie odparza, pupka sucha i są cieniutkie i mięciutkie, a jednocześnie mega chłonne.
Te z Lidla też nie są złe bo też je miewamy, ale jak dla mnie są trochę sztywne, chociaż pola nie narzeka :D
Natomiast Pampersy Premium Care dla mnie są fatalne! Musiałam je zmieniać co 2 max 3 godziny bo były totalnie przesikane, tak, że Pola była cała mokra :/ A jak tylko zrobiła siku to zaraz czuć było po spodenkach bo na pupie były wilgotne. Ani z Dadą, ani z Toujour nie miałyśmy tego problemu :)

monthly_2016_12/pazdziernikowe-mamusie-2016_53255.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s2n0ak4fq60ai.png

Ja nie wiem moja dalej ma pipusie odparzona kapałam ja wczoraj w emolium myslalam ze cos pomoze ale efektow nie widac;/ byłam na Pampersach od poczatku i nagle uczulenie ? dzis jej załozyłam dade 2 zobaczymy co jutro bedzie !

A co do swiat to jedziemy do teściów a w 1 dzien swiat do mojej rodziny :) a magii swiat nie czuje moze jak jutro kupimy choinke i ja ubierzemy to sie udzieli atmosfera świateczna ! Sniegu brak ale zimnooo to jest !

U mnie z jedzeniem bbez ograniczen od poczatku , nawet moja mama mówi ze pamieta jak siostry gotowaly sobie zupki takie warzywne a ja jem wszystko i mojej Olivce nic nie jest wiec sie bardzo bardzo ciesze !

Ahh i moze któras z Was patrzyła na takei zarabianie na interencie ? BBo ja sie zalogowałam na stronie https://dagmaraglowacka.futurenet.club i musze to dokładnie obczaic i zainwestuje bo u mnie na facebooku wszyscy w tym siedza i jak patrze ile zarabbiaja to az mi zal nie spróbowac !

Uciekam bo mala płacze... Tato sobie nie radzi..

http://www.suwaczki.com/tickers/thgfxzkr4oowo0fg.png

My używamy Dady od początku. Od teściowej mieliśmy jedną paczkę Pampers Premium i niestety gumki strasznie się małej na nóżkach odbijaly - takie czerwone pregi miała - więc wróciliśmy do biedronkowych. Po nich nic jej nie jest a chłonne są bo czasem to takie ciężkie a pupa nie jest mokra.

Ja jem niemal wszystko od początku - wyjątek to grzyby i cytrusy a orzechów nie unikalam ale nie złożyło mi się jeść to nie wiem czy małej cos by było. Póki co nic jej nie jest - jedynie bączki puszcza w ogromnej ilości.
Właśnie jej się padło po kąpieli i jedzonku :) :) :) Mam nadzieję ze już na dobre usnela.

Dziewczyny super czaderskie te zdjęcia Waszych bąbli - rozczulajace :) :) :)

monthly_2016_12/pazdziernikowe-mamusie-2016_53256.jpg

KasiKate
WawAnia
A nie masz wrażenia, że pupka jest mokra? Może swiruje juz☺
Misia 1994
U nas w rodzinie tej kuli dzieci się boją. Nie wiem czemu heh ale prezent fajny.

Jakoś nie odniosłam takiego wrażenia :D a tez nie przebieram Malej co chwilę. Poza tym pampers 3 z Lidla wyglada identycznie jak te oryginalne pampersa. Ostatnio moja bratowa zalozylaby swojej córci mojego pampersa z Lidla tylko rozmiar sie nir zgadzal, bo Mloda nosi jyz 5, ale po ptostu sie pomylila bo identyczne sa :D

Cudne te Wasze dzieciaczki Mamusie, sowka 2300 w niecale 2 mce powiem Ci idziesz po rekord ale widać ze Malemu sluzy bo taki usmiech ze hoho.
Nasz w takim czasie 1300 ale teraz juz ładnie przybiera 200g na tydzien wiec po dwoch mcach zostałam zwolniona z cotygodniowego ważenia, rozjadl sie w końcu. Wczoraj pediatra wrzuciła mi ulotki do torby odnośnie szczepień, ja jestem zwolenniczką zamierzalam zaszczepić pnemo i rota, wieczorem poczytałam o meningo, i oczywiście takie historie ze sie poryczalam, wiec bede szczepic tez meningo. Na gwiazdke zazycze sobie kase na szczepionki chyba :)

https://www.suwaczki.com/tickers/gg64j44jybsrf15q.png

https://www.suwaczki.com/tickers/ijpbx1hpq5mq38zb.png

Witajcie mamity:-)

Jestem w lepszym humorku bo wlasnie wypilam kawke z kozim mleczkiem i zjadlam ciastka bezmleczne przez siebie robione(od razu swiat piekniejszy). Bylam z Mikolajem 1,5godz na spacerze(lodowato),kupilam mu w lumpeksie nowy stroj Mikolaja z czapeczka za 5 zl, taku super:-). Po powrocie zjadl i znow spi. Pewnie zaraz sie obudzi.

galaretka
Ale to prezent dla dzidzi cxy Ciebie te szczepionki??

sowka
Wlasnie,gdyby Stanislaw mial alergir inaczej bys mydlala,moze nie alergie od razu,ale wyprysk po wszystkim co zjesz. Ja staram sie wlaczac stopniowo.Dzis jadlam banana i nic nie widze u malego nowego,po wczorajszym plasterku zoltego sera krosty zostaly. Wieczorem albo juz na sniadanie jutro sprobuje chyba jogurt/serek(miesiac nie jadlam).

ona1981
Jak tam u Ciebie?Napisalas tesciowej co chcesz dla malego?Dawid kiedy wraca?

totek
Ty chyba szczesliwa,ze maz w pon wraca i troche Cie odciazy?Po Nowym roku wraca czy zostaje?

Ja musze sie zebrac bo o becikowe jeszcze nie zlozylam!
Z moim to juz wczoraj sie ostro scielam,tak mi przykro i wstyd pisac przed Wami o co. Nie odzywamy sie rzecz jasna.
We wtotek ide na hybrydke wreszcie,ale na tak polamanycg w polowie pazurach nie wiem czy bedzie to ladnie wtgladac. Chce czerwone albo jakies kawowe.

Pauka napisałam aby karuzelę nad łóżeczko kupiła. Miałam używaną i się popsuła. A maluszek coraz więcej w łóżeczku leży. Do tego kropelki mi pośle. Dawid wraca 22.12.
Sądzę, że Dziewczyny się zgodzą ze mną iż nie musisz się wstydzić tego o co się pokłóciłaś ze swoim. Pisz jeżeli tylko ma Ci się lepiej zrobić.

http://www.suwaczki.com/tickers/860ii09kmx2pfj66.png

Witam Kochane.
Dzisiaj teście zabrali Franka na weekend mam nadzieję, że uda mi się zrobić coś na święta i posprzątać. Oczywiście jak mi Tymus pozwoli ostatnio tak się placzliwy zrobił ciągle na rękach i to nie pomaga tak strasznie krzyczy.. Z moim Krzyśkiem też się ostatnio kłócić zaczęliśmy. Wyobraźcie sobie, że za dużo dokładam do pieca. Dwójka dzieci na głowie. Muszę rozpalić sama w piecu potem dokładać on wraca o 18.30 do domu nie zapyta czy dołożyć tylko dalej ja latem. I jeszcze pretensje bo nasz piec nie daje rady i mam latać co godzinę dokładać ale kurde ja też już nie daje. Masakra jakaś. Dobrze, że mama mi jakoś pomaga bo bym zwariowała.
Świąt też jakoś nie czuje w tym roku.

http://www.suwaczki.com/tickers/n59y82c3277g4kar.png

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3ctgf6pi4mbf5m.png

No karuzela to super sprawa,uwazam ja za najprzydatniejsza nasza zabawke.
To na same Swieta akurat wraca. Wraca kiedy??

miska
Odstawilas 1dziecko,a jeszcze masz 1 i dasz rade tak wszystko ogarnac...ja z tym 1 nie moge. Swieta czuje,ale zawsze dla mnie najbardziej odczuwalne kiedy cos pieke,a w tym roku powiedzialam,ze nie robie....chybs jednak "cos"malego upieke i koniecznie z cynamonem bo wtedy najbardziej czuje Swieta. Moze pierniczki....

Maly znow je...marudny jak zawsze. W lozeczku 20min sam wytrzymal.

Mi pierwszy raz w zyciu na jezyku i podniebieniu pojawily sie straszne afty. Boli jak nie wiem.

ona
Moj brat taki jest,ze tylko praca qsrod kolegow mu pasuje,a ze takowej u nas nie.ma to tym sposobem 2lata nie pracuje.
To wyobraz sobie,ze moj pojechal wczoraj do Wawy na Wigilie pracownicza na 19(mial wolne tydzien na remont)i tak popil,ze zapomnial mnie poinformowac,ze nie wraca,nie odpisal,nie odebral tel. Zjawil sie po 6 rano dzis i mowi,ze na dworcu koczowal bo ostatni pociag mial 23:30!!!!a wiedzial o tym,ze o tej ma bo sprawdzalismy. To wyobraz sobie awanture(maly nie slyszal),ale ze pol dnia plakalam i teraz znow juz widzial i chyba czul.
Trzymaj sie dzielnie:-*na sylwestra gdzies idziecie?my to w domu,pewnie siostra z mezem do nas przyjda.

Moj probuje mnie udobruchac.1,5godz temu mowie ze ide do sklepu po jedzenie dla siebie,nakarmilam malego i pedem do marketu(wymyslilam na kolacje pesto z natka,koperkiem,bazylia,slonecznikiem i razowym makar),wrocilam zdyszana a maly wyl mu na reku i ten zly bo nie mogl kompletnie przez pol godz nic zrobic!!ja mowie to ja ku.....mam tak cala dobe czlowieku...glowe pod siebie schowal,a maly....glodny. Co chwila glodny,nie chce na dluzej niz godz z cycka zejsc chyba,ze spacer. Wlasnie go nakarmilam i zasnal na mnie. No nic nie zrobie:-(

A te afty to chyba od twjej ubogiej diety,wlaczylam wiecej owocow to chociaz juz zeby tak bardzo nie bola.