Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli podobne wagi maluszków, jedne większe, drugie mniejsze, ciekawa jestem jak się to sprawdzi, ale już niedługo się okaże. Ja już do końca nie będę miała go mierzonego, jedynie przed samym porodem,także zobaczymy. Ostatnio jedna dziewczyna w poradni mówiła mi, że usg pokazywało jej 4kg, a urodziła sn ponad 5kg bobaska i wszyscy byli w szoku, więc mega duża pomyłka w usg. Mam nadzieję, że u nas się tak nie pomyli ;)

Miałam pierwszą cesarke 9 lat temu ...a teraz mam Hashimoto/cukrzycę ciążowa insulinozależną i zapowiada się spory bobasek. Nie wiem jak to będzie. Mam się zgłosić do szpitala 21.10 na indukcję porodu....
Obawiam się żeby mi się blizna nie rozeszła...
IDE jutro na ktg i zmierzyć dzidzie...

EmMadlen i Miska1990 - tez Was pociesze, bo od 14 września chodzę z 2cm rozwarcia i wszystkimi innymi atutami mówiącymi ze porod może się zacząć w każdej chwili :D tak jak EmMadlen napisala, tez sie nie oszczedzam, sprzatam, piore, prasuje, gotuje, spacery, i najprzyjemniejsze wykorzystywanie męża :) i nadal nic :) jutro mam ostatnia wizytę u swojej lekarki

Rany dziewczyny, znowu na chwilę mnie nie było i już nadrobić nie mogę. Ja mam termin na 21, a tydzień temu Mały ważył +-2800 też mam gotowość i rozwarcie 2cm od 3 tyg i nic...
Gratuluję tym mamusiom które urodziły, trzymam kciuki za te " na dniach"... Już niedługo wszystkie będziemy po... Ja już się doczekać nie mogę, ale najdziwniejsze jest to że jak teraz leżałam w szpitalu to przerażały mnie takie maluszki a przecież to moje trzecie dziecko... Liczę jednak na to ze jak urodzę to na nowo "zaskoczę"... Dobrej nocki życzę

Aha zdziwiłam się ostatnio bo przy wypisie że szpitala lekarka mówi że nie wypuści mnie bez kwalifikacji do porodu sn. Zawsze słyszało sie o kwalifikacji do cc, ale do sn... Ale okazało się że chodzi o to że ostatnio miałam cc i mimo iż było to 5 lat temu to i tak musiałam mieć coś takiego. Tzn zbadała mnie na fotelu, zebrała wywiad, zrobiła USG blizny (mam 7mm-nie wiem czy to duzo czy mało) i stwierdziła że mogę spróbować sn, bo w moim przypadku (mam zrosty po zapaleniu otrzewnej) większe ryzyko jest cc. Także mam zgodę na sn i fajnie.