Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

totek
:-****gratulacje wow:-))))alez emocje!przezywam kazde z tych urodzonych dzieciaczkow,oczywiscie nie jak swoje,ale z duza lezka,ze wzruszeniem,ze strachem przed tym co mnie czeka.
ja tez o parciu nie mam pojecia,wyobrazam sobie,ze tak jakbym...no ten tego:-)

Wyslij zdj jak daszvrade,bez pospiechu.Pewnie nie bedziesz juz muala czasu na forum,jak Mari ktorej postow mi rowniez brakuje.

Powodzenia totek
Teraz my czekamy na ten bol,Ty masz juz za soba:-*

Totek- super bardzo się cieszę,dużo zdrówka dla was szybkiego powrotu do formy, nasz mały pierwszy książę :*:) mila2- Ja tak miałam może ze dwa razy ze czułam pod zebrami, chociaż nie jestem pewna czy od tego miałam problem z oddychaniem ale przez chwilę, u mnie główka jesT Tak na sśrodku brzucha i tam mi ją często wypina chyba już od 30 tyg, albo to pupa sama nie wiem, bo jak ma czkawke, to ja odczuwam na dole więc ciężko mi stwierdzić. A możecie mi powiedzieć jak jest czkawką to co ile sekund bo ja mam tak ze co cztery pięć sekund ja odczuwam i trwa kilka minut?? :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8ribsbwki7my.png

Dziewczyny, czkawkę moja mała ma tak samo.
A jeśli chodzi o parcie, to nie martwcie się, jak przeczytałam co Totek napisała to od razu zadzwoniłam do mamy (położnej) i mi powiedziała, żebym nie histeryzowała, bo jak będzie ten etap, że się dziecko będzie pchało, to nawet jak nie będzie mi szło to parcie, to wspólnymi siłami z położną się uda, tylko najważniejsze żeby nie histeryzować i się nie memłać i nie użalać nad sobą, bo ponoć położne tego nie lubią. Także jakoś pójdzie!

U mnie rodzacych jest malutko,ale potem o dziwo na tych salach po porodzie duuuzooo.
EmMadlen
Literki piekne. Ja to uwielbiam takie cuda,a moj z tego szydzi. Jak np on widzi,ze ktos na wozku ma imie dziecka,wiecie jak rejestracja to mowi,ze wiekszych glupot nie widzial.
Ja lubie gadzety:-)))jeszcze mi sie baldachim podoba,ale mojemu absolutnie,ehhh roznica pokolen. Chba 13lat to jednak duzo.

Ojjjj jakos bedziemy parly,no bez przesady!!aczkolwiek mysle,ze i tak mi zrobia cc.

Zrobilam cos do jedzenia ala obiadowego,pierwszy raz od 2,5tyg albo 3!!Zapomnialam jak sie gotuje bo nie jest to smaczne nawet,ale moj ma na 2dni i w du....duzo zrobilam hehe. Jakis sos z makaronem. W kuchni taki chlew zrobilam,ze teraz szoruje. Zabieram sie za podlogi wszedzie. Chce przed moim zdazyc,o 20wroci z pracy,a jutro czeka go ta mediacja o te alimenty.
W stresie jestem.

Agataa gratuluje!
sie posypało :)
a ja zaczynam mieć wrażenie, że wszystkie rodzą tylko nie ja...
Całą ciążę lezałam i walczyłam o to żeby nie urodzić wczesniaka a teraz jak już mogę rodzić to echo...nic się nie dzieje.od tygodnia chodzę, sprzatam, nie biorę leków a i mam wrażenie że jestem dalej od porodu niż wcześniej.niby termin za 2 tyg.wiec mam czas ale tak mnie lekarz straszył tym wczesniejszym porodem,że sobie zakodowalam że już dawno powinnam być po. mam nadzieje że się niebawem doczekam i ja.i nie zdziwie się jak urodze po terminie...

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cvcqgg368jcku.png

Agaata gratulacje ; kolejna mala ksiezniczka ! Teraz to sie zaczelo ! A ja in bliżej terminu tym mi się zdaje ze nic się nie stanie przed terminem i będę niala wywolywany : ( nie wiedziałam ze magnez hamuje skurcze ! A dzis jaflam uff juz więcej nie będę ! A liście malin pije od 2 prawie 3 tyg i nic wiec napewbo nic nie przyspieszaja ! Zastanawiam się nad kolejna dawka olejku rycynowego ..

http://www.suwaczki.com/tickers/thgfxzkr4oowo0fg.png