Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkie Mamusie :D
Misia co do twojego wpisu o ruchy malucha wiem że w przeciągu doby musi byc 10 ruchów i najlepiej połóz sie na lewy bok wtedy napewno poczujesz ruchy.Ja to jak coś mnie nie pokoi i czuje że zbyt długo mój maluch się nie rusza to zaraz słucham serduszka na detektorze. :D ale przeważnie jak się ruszam to nie czuję ruchów ale jak siedzę lub leże to mały tak kopie że nie musze się martwić a jak bylam teraz na wizycie i mialam Usg 4D to mój lekarz mial problem aby uchwycić dzióbek malucha bo bez przerwy się wierzgał.

image mg][img]http://www.suwaczki.com/tickers/2shfnyfi2q96ip5d.png" alt="http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqdqk3ih7isvsa.png[/i
mg][img]http://www.suwaczki.com/tickers/2shfnyfi2q96ip5d.png" />

Hej,
Misia nie martw się teraz ruchy są jeszcze nieregularne dop regularność w 28 tyg ciąży się sprawdza. Przynajmniej tak na szkole rodzenia będziemy mieć.
PS. Podoba mi się kocyk z Disneya gdzie go kupiłaś?
W ogóle tak piszecie że wszystko już macie, a ja ani wózka, ani łóżeczka, kołder i żadnego kocyk nie mam. Mam tylko trochę najmniejszych ubranek i wczoraj zamówiłam masc bepanten z netu bo jest taniej 30 zł za 130 g, wiec się opłaca. Potem jak znajdę tańsze to będę używać zamienniki, ale na początek niech ma lepsiejszą :)
Ja lecę właśnie na zajęcia ze szkoły rodzenia :)

Wy już tyle macie pokupowane a ja się obijam i póki co mam tylko kilka rzeczy ale mam plan. Zrobić listę i tylko odhaczać, to chyba jedyny sposób żebyśmy nie zginęli w natłoku spraw i zakupów:)

A jeżeli chodzi o wózek to teściowie się zaoferowali, że kupią więc jeden drogi problem odpada.

Ja póki co myślę nad aranżacją pokoju dla malucha. Zrobiłam już szkic a jak wyjdzie w praktyce? Zobaczymy:))

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvz2n0aaasno3xk.png

Cześć dziewczyny... siedze jak kret na krześle, próbuje się jakoś trzepnac kawa ale to mało skuteczne. Siedziałam wczoraj do 12 i się uczyłam do sesji ale więcej tak nie zrobię... to już nie dla mnie takie chodzenie późno spać. Moje pytanie brzmi - dlaczego muszę iść dziś do pracy :( :(
Masakra chyba się rozbecze.

Cześć Dziewczyny!
Ela27 strasznie się cieszę, że z Maluszkiem wszystko ok i gratuluję Synka. Teraz już odetchnij z ulgą i do końca Full relaks :)
Kurczę, Wy już macie prawie całe wyprawki, a ja mam... 2 kaftaniki i kocyk :D do tego jeszcze byliśmy oglądać wózki, które mieliśmy wstępnie wybrane i na żywo żaden nie spełnił naszych oczekiwań. Znowu jestem w punkcie wyjścia niestety i nawet nie wiem czego szukać. A Wy jakie wybrałyście, możecie się pochwalić? Może to mi ułatwi szukanie.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s2n0ak4fq60ai.png

Liczylam wczoraj skurcze macicy i było ich tylko ( na szczescie) 3. Wczesniej miałam więcej, ale zaczelam brac megne b6 i moze to pomoglo.

Ja mam juz duza wyprawke. Kupuje po trochu kazdego miesiaca,zeby nie odczuc tak wydatkow. Troche z jednej wyplaty, troche z drugiej:):) ubranek mam full, zamowilam juz posciel z wypelnieniem do lozeczka i ochraniacz na szczebelki, pieluszki tetrowe i flanelowe, proszki i plyny do prania lovella, przescieradla do lozeczka i na przewijak, mam troche chusteczek mokryk, platki kosmetyczne nie pylace, patyczki ze stoperem... pod koniec czerwca dojdzie przesylka z buletkami dr brown( chociaz zamierzam karmic piersia, ale wole miec na wszelki wypadek) Jestem na zwolnieniu i dla zabicia nudy wzielam od mamy maszyne do szycia i szyje cuda dla synka... pozniej wstawie Wam fotki

Ja co miesiąc kupuję coś coś rossmannie i mam już husteczki nawilazajace, jakieś płatki, patyczki, kupiłam sobie koszulę do i po porodzie. Z najdroższym zakupem pomogli nam jedni i drudzy rodzice, bo dostaliśmy pieniążki na wózek i łóżeczko. Oba używane, ale w super stanie i tak oto mam wózek bebetto Luca 3w1 za niecałą połowę ceny sklepowej, a wygląda jak nowy, łóżeczko drewniane z szufladą, materac, dwa ochraniacze na łóżeczko, kołdrę i poduszkę z pościelą. Jeśli chodzi o ciuszki to czekam az się obronie, wtedy mam dostać przygotowane pączki ze starszych dziewczynek z rodziny ☺ mam tam też butelki, smoczki, wszystko co kupiły a nie uzyly☺ także ogromna ulga. W przyszłym tygodniu wybieram się do Ikei, chce kupić jakieś kocyki, wanienke, ogólnie pooglądać ☺ no i z wypłaty lipcowej zabieram się za pampersy. Mlode mamy z rodziny mi poradziły ze dla niemowlaka najlepiej kupić oryginalne Pampersy, potem polecaly pieluszki zarówno z Lidla jak i z Biedronki, ze tansze a jakość super ☺ ależ się napisałam

EmMadlen też byłam zdecydowana na Lucę, ale na żywo nam nie podeszła :( A było kupić przez neta i nie macać innych, to bym nie miała teraz problemu :D
A w kwestiach wyprawkowych, są w Tesco fajne body z długim rękawkiem, 5 sztuk za 35 zł. Właśnie będę się musiała po nie wybrać, bo ostatnio skończyło się tylko na oglądaniu... Sama nie wiem, dlaczego ich nie kupiłam, chyba przez roztargnienie. Ale za to e Pepco udało mi się upolować 2 kaftaniki wiązane po... 3zł. Tylko sierota, kupiłam w rozmiarze 62, czyli chyba trochę za dużym dla noworodka... :D W ogóle od jakiego rozmiaru zacząć kupowanie ciuszków? Od 56? I w jakim rozmiarze kombinezon na zimę? Matko kompletnie nie mam pojęcia, a jeszcze przed samym porodem czeka mnie przeprowadzka...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s2n0ak4fq60ai.png

EmMadlen - co do pampersow to odradzam duze zakupy przed narodzinami dziecka:) bledna jest tez teoria ze lepiej teraz kupic oryginalne Pampersa a potem zmiebic na tansze. Dziecko sie przyzwyczaja. My planujemy kupic tylko dwie paczki pampersow tych najmniejszych z Lidla ktore sa niemal identycznie jak te oryginalne. Akurat jesy teraz promocja w Lidlu, za dwie paczki po 24szt zaplacisz 17zl. Wiecej pampersow przed urodzeniem ni bede kupować. Jesli Mala zaakceptuje te "lidlowe" to super:) tak robila tez moja przyjaciolka i bratowa. Polecam bo nie wydasz kasy niepotrzebnie jesli okaze sie po urodzeniu ze nie akceptuje tych oryginalnych :)

Co do chusteczek to najtaniej sa w cerrfourze, co 3 miechy jesy promocja. Teraz bedzie w sierpniu.