Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

Ona, słodkie pucki ma Błażejek :-*

Ja życzę wszystkim zdrowia! Jak to będzie to cała reszta nie ma znaczenia!

U nas jakoś lepiej (tfu tfu).
Malutki zrobił się bardziej przewidywalny. Zawsze wiem już czemu marudzi, co chce. Usypianie już prawie idealne. W dzień mocno go przytulam, daję smoka. On wtula we mnie buzię i usypia. Wieczorem po 21 kąpiel i do sypialni. Karmienie, potem czasem pomarudzi i usypia, czasem od razu przy piersi. Budzi się jeszcze kilka razy- póki nie przyjdę spać przy nim ;-) W każdym razie skończyło się darcie po 5 godzin ;-)
Boję się świąt. Tylu ludzi, wszystkie światła zapalone, inne zapachy, krzykliwa teściowa.. i mam nadzieję, że uda mi się przekonać teścia i dziadka, żeby nie palili przy Małym. Palą w kuchni, ale przecież dym i tak wylatuje..
Oby te święta minęły szybko i bezproblemowo..

https://www.suwaczki.com/tickers/tb732n0aw4kanyen.png

hej! U Nas dzis Franus (odpukac) Aniolek! :)
sprzatam sobie i gotuje a on siedzi i rozmawia do raczek - Jego ostatnie najwieksze zaintereswanie.
Przez lzy udalo Mu powiedziec mama! :0 no przypadkowo ale jednak! <3<br /> U Nas tez podejrzenie nietolerancji laktozy, jestesmy na obrzydliwym nutramingenie.
Ale nie weiem czy jest roznica, kupki zielone, marudzenie i krzyk w samochodzie. Kurcze nie wiem o co cho z tym autem ze On tak nie lubi. Do babci na wigilie podrozujemy z kolyska :D
WESOLYCH SWIAT! :) MALO MARUDZENIA, DUZO USMIESZKOW <3<br /> Życzą Franki ;)

KasiKate prosta papuga jest w porzadku, nie przeszkadza mi to.
Dzięki dziewczyny na życzenia.

Wczoraj u teściów było całkiem dobrze, ale mimo że jadlam bardzo skromnie na wieczerzy, dzisiaj w nocy u małej kupa w kolorze butelkowej zieleni. No i oczywiście nie wiem po czym, zeby to wykluczyc. Na szczescie obyło sie bez płaczu i bólu brzucha, wiec da się przeżyć.

https://www.suwaczki.com/tickers/dqprcwa1b4boyvr1.png
https://www.suwaczki.com/tickers/dqprl6d8z12sg2tu.png

Hej Dziewczyny!
Początkowo byłam na forum mamusie listopadowe bo taki był termin. CIĄŻA zakończyła się cesarka 26.10. Czyli jutro mój Olek kończy 2 miesiące. Pierwszy syn i sporo rzeczy okazało się być nie tak jak książkowo to opisuja.
Mam pytanie - karmie mm. Jak Wam się dzieciaczki budzą do karmienia nocnego? Ja nigdy nie wiem czy on jest głodny czy się przebudzil na chwile. Póki co śpi ze mną w łóżku. I każdy jego ruch, stekniecie wydaje mi się ze to juz.
Chyba nie mam za bardzo wyczucia.
Młody miał spore problemy brzuszkowe i dużo płakał. Teraz jest trochę lepiej ale ulewa sporo i ciągle steka na kupkę. Szczególnie 3 w nocy to czad kiedy najintensywniej próbuje ją zrobić.
Młody jest na nutramigenie i ma anemię. Karmie 7 razy po 120 ml...
Jak poznac ze młody się najada. Czasem placze i chciałabym mu dorobić. . A po 5 minUtah juz jest spokojny...
Wprowadza spory mętlik w mojej głowie.
Chciałam mieć jeszcze corke ale póki co mlody jest skuteczna antykoncepcja

Witajcie dziewczyny.
Też życzę spokojnych świąt i rodzinnych oraz przespanych nocy i śpiących maluszków.

Ona super sesja. Też się wybieram na taką od 2 miesięcy i wybrać się nie mogę.

Też wczoraj jadłam wszystko na wigilii Ale w nie wielkich ilościach. I nie widzę skutków ubocznych.
Walczymy ze skórą tzn. Wysypki i inne.plamy schodzą wysypka nadal jest ostatnio mi podpowiedziano ze to może być proszek.
U nas krostki na szyi i brzuszku nogi i ręce. A wcześniej jak coś zjadłam nie tak to od razu na twarzy wysypka.
także mamy skierowanie do dermatologa.

Przespanej nocki życzę

Wlasnie mamy pierwsze karmienie od 20:-)no krostki moze ze 4sie pojawily i maly dzis byl senny. Spal doslownie calutenki dzien!!ze 3dni ciagle na cycu,nie chce bez. Dzis przegielam z jedzeniem,po Swietach wracam do dietki bo bardzo mi ciezko,zoladek rozrywa. Nie jadlo sie tyle miesiecy smazonych to jak sie dorwalam to przyplacilam rewolucjami. Dzis same ciasta.

Jestem zadowolona,maly dzis po 6dniach kupka:-)))pampers po brzegi. Rozm 3 jeszcze za duzy.

Mikolaj podostawal prezentow,grzechotek itd. Super:-)jestem bardzo zadowolona.

Ja w ogole nie moge usnac,jakos emocje mnie trzymaja. Dzis spotkanoe u moich rodzicow od obiadku do wieczora.

W Wigilie pojechalismy dobabci jak zwykle, ale dramat. Boze dziewczyny jechalismy 20 min a myslalam ze zejde..
Taki wrzask.. Ja nie wiem co jest z tym autem. No.. zaczynam se zastanawiac czy to moze nie wina napiecia miesniowego, moze tu jest jakis problem :(
Wiec siedzimy w domu i zapraszamy gosci. Wczoraj Franus nie spal caly dzien normalnie :) 2 x 15 min drzemki to przeciez nic :) Stal sobie w kolysce pod choinka i caly czas gadal i pial. Ze zmeczenia usnal ale chwilka i znowu :)
Chyba troszke pomaga ten nutramingen na samopoczucie przynajmniej bo kupka ostatnio znowu byla jak asfalt.. dziwnie szara..
I strasznie malo je, kurcze.. :(
A jak Wasze Swieta z Maluszami?
Magusia ja karmie w nocy co trzy godziny. Tez sie czasem budzi co godzine jak brzuszek bolal, ale to tylko smoczka Mu daje i spi dalej. Na szczescie od trzech miesiecy awantura nocna zdarzyla sie tylko dwa razy..

Hej mamusie, na końcówkę świąt życzę wszystkiego najlepszego, aby maluszki mało płakała i dużo spały :)
My wigilię organizowaliśmy u nas w domu bo wygodniej. Każdemu zleciła aby coś zrobił do jedzenia i dużo nie trzeba było robić.
Wczoraj u mojej mamy byliśmy a dziś do teściów jedziemy. Chociaż najchętniej spać bym poszła.
totek moja Oliwka tez spać nie chce w dzień dłużej niż 15 minut, jeden na spacerze śpi, ale wczoraj nawet nie byliśmy to biedna niewyspana była. A dziś wyszłam nie padalo a wróciłam jak zmokla kura wyglądałam.
Jeśli chodzi o jazdę autem to nasza córeczka uwielbia jeździć. W aucie tez przestaje płakać. Myślę że twojemu Frankowi coś przeszkadza albo kombinezon albo fotelik.
Potem coś więcej napisze bo się zbieramy juz.

~Magusia_
Hej Dziewczyny!
Początkowo byłam na forum mamusie listopadowe bo taki był termin. CIĄŻA zakończyła się cesarka 26.10. Czyli jutro mój Olek kończy 2 miesiące. Pierwszy syn i sporo rzeczy okazało się być nie tak jak książkowo to opisuja.
Mam pytanie - karmie mm. Jak Wam się dzieciaczki budzą do karmienia nocnego? Ja nigdy nie wiem czy on jest głodny czy się przebudzil na chwile. Póki co śpi ze mną w łóżku. I każdy jego ruch, stekniecie wydaje mi się ze to juz.
Chyba nie mam za bardzo wyczucia.
Młody miał spore problemy brzuszkowe i dużo płakał. Teraz jest trochę lepiej ale ulewa sporo i ciągle steka na kupkę. Szczególnie 3 w nocy to czad kiedy najintensywniej próbuje ją zrobić.
Młody jest na nutramigenie i ma anemię. Karmie 7 razy po 120 ml...
Jak poznac ze młody się najada. Czasem placze i chciałabym mu dorobić. . A po 5 minUtah juz jest spokojny...
Wprowadza spory mętlik w mojej głowie.
Chciałam mieć jeszcze corke ale póki co mlody jest skuteczna antykoncepcja

Generalnie jak juz ma dwa miesiące to na opakowaniu "norma" to 120ml i 6 razy w ciagu doby. Moja Zosia je tez 120ml, czasami nie zje wszystkiego i czasami je 5 razy w ciagu doby :) generalnie mniej wiecej zapamietuj o ktorej jadl i jesli w nocy obudzi Ci sie po 3-4h to pewnie to glod :) my w nocy karmimy sie raz albo dopiero rano, bo coraz czesciej przesypia do 6-7 rano

~Cukinkaa
My całe święta poza domem. Pola grzeczna od pukać. W samochodzie i kościele zasypia od razu. A w nocy zaczęła spać po 7 godzin ciągiem. Co do jedzenia to je po 150 ml, w dzień co 3-4 godziny :)

Cukinka, a ile Twoja Mała przybrała od porodu? I ile ma juz dokladnie ? :)

Kurcze, ja to zawsze mam wrazenje ze moja je za duzo :D a dsje 120ml :)

Hej hej Mamusie po Świętach :)
My chrzciny mieliśmy wczoraj - Iza spała pół mszy a podczas samego chrztu amp te azu nie zaplakala tylko patrzyła zainteresowana dookoła co to się dzieje :D
A potem w domu mało spala ale też nie marudzila bo tyle nowych twarzy i w ogóle - lubi gości :):):)
Poszła spać tylko godzinę później niż na co dzień i spała az 8 godzin!! Tak ją nowe wrażenia zmęczyły :) Imprezka ogolnie bardzo udaa