Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

Gratuluję wszystkim rozpakowanym i mocno trzymam kciuki za pozostałą resztę :)

Z telefonu Was podczytuję, ale się zalogować nie mogę więc nic nie pisałam. Ja dziś byłam u okulisty i... okazało się, że w czasie ciąży wszystkie moje dolegliwości oczne ustąpiły zupełnie, została tylko sucha wada wzroku + minimalny astygmatyzm. Tym sposobem okulistka stwierdziła, że ciąża tak super na mnie wpływa, że ona przeciwwskazań do sn najmniejszych nie widzi, co więcej, skoro wszystko się cofa samoistnie, to przy porodzie może cofnie się jeszcze bardziej... Kurde tak byłam nastawiona na cc, a tu dupa blada się szykuje... No nic, za to pewnie rozpakuję się ostatnia, bo termin mam na 22 października i zero jakichkolwiek oznak porodu typu twardnienia brzucha i czy skurcze. A szyjka długa, twarda i wyzamykana na 7 spustów... No nic, przynajmniej może się przeprowadzić zdążę :D:D

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s2n0ak4fq60ai.png

ale naskrobałyście kochane!!
pare stron nadrobiłam ;)

gratulacje dla rozpakowanych mam ;)

ja wczoraj miałam wizyte, po południu byłam na warsztatach bezpiecznego malucha :) nie było kiedy tu zajrzeć. teraz na chwile weszłam i lecę sprzątać w domu troche bo bałagan się robi już ;)

po wizycie wszystko okej pobrała mi gbs, szyjka zamknięta :)
mała w 2 tyg przybrała 700g! boże, waży już 2968g!
jak na 36tc to trochę sporo, ale mam nadzieję, że albo lekarka źle zmierzyła, albo urodzę na początku października :D tak bym chciała już za jakieś 2 tygodnie.. ahh. coś czuje, że Zośce wcale się nie śpieszy :D

Molli o rany ja juz Cie na porodowke wyslalam! Przepraszam za pomylke - cos mocno pokrecilam. Zauważyłam że od wczoraj coś mi na mózg padło i wszystko mi się miesza - budzik nastawilam źle i maz do roboty o godzine za pozno wstal, po pobraniu krwi dzisiaj rano poszłam zjeść śniadanie w jakimś bistro i zapytałam Pani czy da mi musztardę i ketchup a zamówiłam jajecznicę!!! Jakaś porażka - sama ze sobą już wytrzymać nie mogę :/

katka11
te ciastka z obojetne jakiego przepisu,zawsze biore z innego;):) nie żałuję czekoladki i żurawiny:)
Lekarze to już kazdej z nas chyba powiedzieli,że zaraz porod:):)

mamuśka2
nie jestem ani trochę zestresowana. Taka właśnie spokojna,opanowana,aż siebie nie poznaję.
Ogólnie jestem ze Skierniewic,pomiędzy ŁOdzią,a Warszawą dokładnie-sam środek,jest tu jeden szpital do którego mam około 2,5km. Autem to chwila dosłownie.

KasiKate
jest to możliwe jak niedlugo termin,juz nie pamietam czy TY z poczatku pazdziernika...ale nawet jezeli z poczatku to wg mojego spory maluszek...

Ona1981 a w którym tygodniu jesteś że Cię chcą wziąć? W sumie ja mam szyjke zamknięta tylko krótka i brak rozdarcia, więc niby 35tydzień ale szpitalEm mnie nie straszyła, ja to dziewczyny się dziś załamałam.. odebrałam wyniki gbs dodatni :( niby siostra też miała dodatni i dziecko zdrowe kazała się nie przejmować ale tak jakoś czuje że na tej końcówce wszystko mi się wali, wcześniejszy poród, ten gbs, choroba mnie dorwała i jeszcze posiew moczu musiałam robić bo leukocytów o wiele za dużo.. idę lepiej torbę pakować do szpitala. Dobrze że dzisiaj mi gondola do wózka przyszła to będzie miał gdzie synek spać w razie co bo łóżeczka nie mamy nawet..

https://www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5eeh18zaka.png

https://www.suwaczki.com/tickers/ex2banli8pjg5xqf.png

Melduje sie po badaniu. Franio wazy okolo 2400 wiec jest w dolnej granicy normy. Lozysko II/III stopien dojrzalosci, ale jeszcze funkcjonuje. Szyjka mega skrócona, wszystko ledwo trzyma sie na pessarze. Lekarz badajac mnie poczul glowke dziecka. Jeszcze z tydzien mam pochodzic z pessarem i jak zdejmie to moze wszysko puscic. 2x.dziennie mam miec KTG, do tego badane tetno i sprawdzane przeplywy. Czuje sie tu jakos bezpieczniej. Chociaz w domu najlepiej...