Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

ja wczoraj myslalam ze to juz "to" :) bo tak mnie cos... polaskotalo? pomizialo? jakby otarlo... nie umiem opisac
ale teraz mysle ze to jednak dalej moje jelita, bo to bylo raz, wczoraj jak sie polozylam i nic od tego czasu, wiec chyba za wczesnie :)

Za to dzisiaj scial mnie taki bol brzucha, ze nie bylam w stanie do domu dojsc, ale wzielam nospe,magnes i jest lepiej, ale az sie przestraszylam, bo nie taki typowy bol brzucha jak mam w sumie czesto bo sie tam cos rozciaga, tylko bardzo mocny. Ale skoro przeszlo to nie jade nigdzie, bo nic wiecej sie nie dzieje, wiec nie ma sensu sie stawiac u lekarza. Chyba ze sie to powtorzy, to moze podjade do jakiegos lekarza :/

Październikówka '16 i '18 :)

Sroczka, no wlasnie tez mam czasem takie jakby skurcze ze zlapie, poboli i puszcza. Takie jakby po bokach,
A to dzisiaj bylo jakies takie inne i stad moje zmartwienie, ale odpukać teraz wszystko ok wiec nie panikuje :):)

No ciekawa jestem, moze faktycznie akurat wczoraj się mały jakoś odwrócił i mnie połaskotał, a teraz wrócił na swoje miejsce i już go nie czuje :)
jak zacznę go lepiej czuć, to będę mogła porównać czy to było to czy nie :)
ale powiem Wam, że takie... mile uczucie nawet jeśli to tylko podejrzenie, że to było to :):):)

Październikówka '16 i '18 :)

Mnie 18 tc leci i już od dobrych kilku dni czuję maluszka ale bardzo nieregularnie. Czasem się napnie z jednej strony aż po brzuchu widać a czasem tylko jakby lekko uderzył gdzieś od środka. Śmieszne uczucie - nie da się porównać do niczego co normalnie się zna. Dziewczyny doczekacie się a za kilka miesięcy będziemy żałować że dzieciaki takie aktywne i nokautują nam narządy wewn. :)

Witam, u mnie tak samo synek bardziej aktywny wieczorem choć raz tak się przeciągał,że poczułam go z dwóch stron brzucha:) czasami wieczorem jak leżę robi mi się taka górka w prawym dolnym rogu i to tak bardzo nisko, ogólnie czuje ze mały jest bardzo nisko i trochę mnie to martwi. Czy wy tez dotykając brzuszka czujecie ze góra jest cała wolna bo unie wszystko znajduje się poniżej pępka.

U mnie powiem wam, że różnie :) taki "wzgórek" mam poniżej pępka, ale jak leżę płasko na łóżku, to widzę jak faluje brzuch i np. że mały z jednej strony musi leżeć, bo z jednej akurat jest wypchnięty :) poza tym, widzicie chyba po brzuchach, że są wieksze??

dziewczyny! mam pytanie o twardnienie brzucha - jak to czuć?
w ogóle od jakichś 3 dni dziwnie czuję ten brzuch, po pierwsze jakieś dziwne przelewania i raz mnie nawet puknęło od środka (obstawiam że to akurat mogą być ruchy), kłujące bóle i ogólnie bóle w podbrzuszu, a teraz jak macam sobie brzuch i naciskam mniej więcej tam gdzie powinna się kończyć macica, to pierwsze że to bolesne, a drugie że czuję aż w pochwie - to normalne?
Kurcze tak to wszystko dla mnie nowe, że nie wiem jak reagować.

Misia1994 tak kochana to tatus ;-) az sama ciekawa jestem jaka coreczka sie urodzi hehheh moze po tatusiu odziedziczy kolorek nie wiem ;-) tylko sie zastanawiam kto jej bedzie kiteczki robil na tych wlosach ;-) ja nie umiem ,musze lalke kupic i sie uczyc ;-) a co do zapalenia pecherza ...tez mialam dwa tyg temu pfff rowniez bralam furaginum ale chyba tylko 4 tabletki i pilam duzo naturalnego soku z zurawiny ...bardzo pomaga . ;-) pozdrawiam mamuski ...badzcie silne ...niech moc bedzie z nami :* wrzucam wam fotke mojej Catherine Marie 16 tydz. <3

monthly_2016_04/pazdziernikowe-mamusie-2016_47180.jpg

Jenyyy ale slodkie malenstwo ;)
Ja jestem ogolnie wysoka, mam jakies 173 cm, i naleze do szczuplych, jestem w 17 tyg ciazy a brzuch dopiero mi zaczyna sie zaokraglac, lekko jest wypukly ale raczej nie idzie tego rozpoznac jako ciaze tylko ktos nieznajomy mogl by pomyslec ze sie najadłam xd
ale jak leze plasko, najczesciej nad ranem to czuje ta mala kuleczke pod pepkiem, czasami jakby na wysokosci pepka. w kazdym badz razie przemieszcza sie ;) no i czuje takie delikatne muśnięcia ale to baaaardzo bardzo rzadko i przewaznie pod wieczor ;)

Ja wam powiem, że już ukrywać nie dam rady :) mieliśmy imprezę firmową ostatnio, no i w żadną sukienkę już się nie mieściłam, tylko w ciążową :) wiedziała garstka osób tylko, że jestem w ciąży, ale na tej imprezie to co chwila ktoś podchodził mnie pytać czy jestem w ciąży :) wrzucam Wam fotkę mojego brzuszka :)

monthly_2016_04/pazdziernikowe-mamusie-2016_47187.jpg