Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Witam dziewczyny z samego rana;) Ale zasuwacie z postami. Wczoraj nie miałam czasu do was zajrzeć, a dziś tyle stron do nadrobienia! Na szczęście dziecię śpi, a ja przy porannej kawce mam zamiar wszystko nadrobić;) A wiecie, wczoraj po raz pierwszy od porodu wybrałam się na ubraniowe zakupy! Korzystając z końcówek wyprzedaży dla każdego coś nabyłam;) A sobie kupiłam - uwaga - majty od stroju kąpielowego;) Iwa mnie zainspirowała i urabiam męża, żebyśmy się wybrali gdzieś gdzie jest cieplutko (też już mam dość tej zimy!!!) I tu mam pytanie - czy oprócz Iwy któraś z Was podróżowała samolotem z takim maleństwem? Jak wygląda kwestia transportu gondolki? Jak w ogóle się organizowałyście z kp w samolocie? Iwa, może Ty podpowiesz? My lataliśmy ze starszą córką, ale ona wtedy miała już rok, więc była już na mm i wystarczyła nam spacerówka. Będę wdzięczna za jakieś podpowiedzi. Miłego dnia!

Hej dziewczyny. Nie jestem lekarzem ale stwierdzam że moja mała ma skaze. Wczoraj nie jadlam nabiału. A dzisiaj mała ma mniej tych plam to znaczy sa tylko nie są takie zaginione jak zawsze wszystko zbladlo i przygaslo no i nie drapala już się w nocy. Wiem że po jednym dniu bez nabiału nie można stwierdzić jednoznacznie co to jest ale jest dużo lepiej i na to wygląda na to że to mleko ją uczula od początku. Te zmiany które ma sa widoczne ale nie są już takie czerwone. Ewidentnie widać poprawe i w wyglądzie i po dzisiejszym spaniu. Dziewczyny co robić iść do dermatologa czy alergologa?

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxw8u69i2a2d7b8.png

Witam z rana
Starszy w przedszkolu a mloda chora spi.

madzikcz Ja jestem z Lazisk obok Mikolowa.

Ja powiem z doswiadczenia, ze czesto jest tak, ze dermatolog, arelgolog lub dietetyk wie lepiej niz lekarz.

Mamo Joasi ja bym najpierw poszla do dermatologa, zeby zobaczyl zmiany skorne. Najwyzej pozniej udasz sie do alergologa. W miedzyczasie po prostu nie bedziesz jadla nabialu i zobaczysz jak to bedzie sie rozwijac.

Imbir moja Ania tez bardzo malo je. W ciagu dnia tak max 120 ml, tylko na noc 150ml zageszczonego. Jezeli dziecko przybiera na wadze i po za tym wszystko ok to mysle ze nie ma sie czym martwic.

Chetnie przygarne zaproszenie na FB :) Monika Czaicka 09.02.1986 :)

Napisze troche takie moje przemyslenia....

Jak tak przegladam wasze posty od poczatku to mi sie smutno robi ;(
Zaluje, ze nie znalazlam tej grupy wczesniej i nie moglam sie z wami dzielic moja radoscia z kolejnej ciazy, ale i obawami i problemami. Brakowalo mi szczerze tutaj takiego wsparcia. Mimo iz to byla moja druga ciaza, to duzo rzeczy bylo pierwsze (pierwszy porod naturalny, pierwsze wywolywanie, itp). Wy tutaj juz jestescie takie zzyte ze soba, wiecie co gdzie i jak a ja taki troche outsaider.

No to tyle :)

Szczęściara właśnie mi też lecą. Jak czesze to są kuźwa wszędzie. Nie mogę sobie z tym poradzić. Chyba kupię ten vitapil mama może chociaż troszkę pomoże.
Mama Joasi właśnie z tym mlekiem to tak jak z cukrem w cukrzycy. Nie wystarczy nie pić mleka czy jeść masła. Mleko może być wszędzie. No i uważaj na niedobór wapnia. Chyba powinnaś go suplementować.
Moja spała dziś do 1 w łóżeczku a potem ze mną podpięta pod cycek do 6.30. Zmieniałam jej strony tylko. Ostatnio tak nie potrzebowała już w nocy cycka a dziś znowu. Najgorsze jest że ona się tak już rozpycha, kopie mnie tymi nogami - księżniczka cholera jasna :D

iv098u698jhjb01j.png

Milutka86 tak z Gornych :) A Ty skad?

Mnie ez wypadaja. Teraz po dwoch miesiacach od poczatku wypadania juz troche mniej. Juz nie ma tak ze w wannie garsc, na szczotce garsc i jeszcze reka garsc. teraz jest jednagarsc pozbierana z tych wszytkich miejsc.

Wlasnie wrocilismy z Ania od lekarza i plucka na szczescie czyste. Infekcja jest w gardelku.
Dostalismy syropek na noc i oczywiscie standardowo kropelki do noska Jednych jeszcze nie wykorzystalam do konca, jedne sa jeszcze zapakowane a tu trzecia buteleczka. Dobrze, ze tutaj lekarstwa dla dzieci sa za darmo :) Najwyzej ja bede uzywac ich jak skoncza sie moje :D

Dziewczyny uważajcie tez na mleko sojowe bo białko soi tez może uczulac. Mi pediatra kazała ryżowe jak piersią jeszcze karmiłam. Oczywiście nie mowie ze na bank uczula ale zwróćcie uwagę. Na spisie alergenów jest podane co przy skazie białkowej jest również potencjalnym alergeny chyba ryba i wieprzowina są podejrzane. I bierzcie jakieś suplementy bo mnie ta dieta wykończył tj pokarm do dupy się zrobił i coraz mniej go bylo.

Witam Was . Na początku wszystkiego najlepszego dla dzisiejszego solenizanta i dla wczorajszych.
Chorym mamusiom życze szybkiego powrotu do zdrowia .

Problem z kapielą mnie przeraza ja bym już dawno stracila cierpliwość 

Jeśli chodzi o grupe na fb to ja tez mam nadzieje ze to tylko awaryjnie bo tutaj o wiele wygodniej się pisze i przejzysciej .

Jeśli chodzi o postępy to luuzik moja tez nie jest jakims geniuszem . Udało jej się przekrecic z brzuszka na plecki i odwrotnie ale czasem mysle sobie czy to nie przez przypadek bo często ma tak że lezy i placze na brzuchu i się nie przekręci .
W ogole moje dziecko przez pierwsze 4 mc było aniołkiem a teraz coraz więcej placze. Wygląda to tak jakby strasznie szybko się nudzila dana zecza . Ja to już nie wiem czy to zęby ? wszystko bierze do buzi slini się zdarza się luzniesze kupki … a jeszcze np. jak gryzie gryzaka to się tak nerwi strasznie ze czasem konczy się placzem . dolne dzisale takie jaśniejsze ale zadnych zebow ( białych kresek pod dziąsłem) nie widze.

Hmmm i co ja miałam jeszcze napisac ? wrr zawsze tak jest ze zapominam co komu odpisac 

Na podłodze nie lubi za bardzo lezec ta moja Zosia … mata tez jej się znudzila i tak o, wkurza mnie to ale wystarczy jeden uśmiech i mi już przechodzi .
AAA i tak dziwnie bo ma katarek ale tylko w nocy

Włosy ?? tak jak pisałam u mnie to masakra mam się przejść po jakies witaminy ale ciagle nie po drodze i ciagle sa inne wydatki i przekładam na kiedy indziej.

Jeejku ale pisze bez składu ale co mi przyjdzie do glowy to na kompie dopisuje. Czy wasze dzieciaki po każdym jedzeni odbijają ?? moja jakos ostatnio bardzo mało odbija po jedzeniu. Dobra koncze bo zaraz napisze tu do was jakas ksiązke :D
PS. Wspolczuje smogu  i kiszenia w domu

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png