Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry mamuśki!
Tyneczka bardzo współczuję takich przygód, jednak trzymam kciuki że wszystko dobrze się skończy!
MilaMi ja daję probiotyk dicoflor, ale żadnego efektu nie ma po nim. Daję na kolki delicol i Sab simplex jak już pisałam wcześniej. Właśnie wczoraj kurier przyniósł mi zamówione 4op Sab simplex. Nie są to tanie rzeczy, ale trudno. Trzeba poczekać aż dojrzeje układ pokarmowy naszych szkrabów.
Milutka ja mam smoczki z aventu, zwykłe ortodontyczne. Mam takie 0-6 miesięcy i polecam szczerze. 2 pak w Gemini kosztuje 20zł.
Dziewczyny mnie zaczyna stresować to, że Maciuś nie chce podnieść główki na brzuszku, w ogóle jakby nie mogę mu wytłumaczyć że trzeba podpierać się rączkami. Czasem na tym brzuszku jak leży to ręce ma wzdłuż tułowia, tą główkę już chyba że złości dźwignie i wygląda jak taki pingwin. Jak leży i za rączki go chwytam to też nie chce się podnosić... W ogóle taki leniuch. Jak go biorę na ręce w pionie to główkę ładnie przytrzyma chwilę, ale to tyle... U Was dzieciaki tak ładnie trzymają główki, Franio wręcz wygląda jakby zaraz miał zacząć raczkować! Super! Zazdroszczę...

wjwtbxz.png

Witam z rana :) kazali nam kąpać w emolientach więc kupiłam Oilan. To praktycznie to samo a jest o połowę tańszy od Oilatum (gdybyśmy musieli kapać dwa razy dziennie właśnie w tym to chyba byśmy zbankrutowali). My z probiotyków dajemy dicoflor30 ale wg mnie nic nie daje. Zmienimy chyba na biogaje :). Nasz maluszek tez już wyrasta z gondoli :D. PaulaP skoro lekarz mówi ze powinna być poprawa pa 2 miesiącach to zaufaj i nie martw sie na zapas :).

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73l6d8be5v79y5.png

Hej dziewczęta :)
Faktycznie pogoda jakaś zniechęcająca :/
Tyneczka wierzę, że wszystko będzie dobrze :)
Dziewczyny sapka może się zrobić kiedy maluch sporo ulewa, tak miała Ola swego czasu i tak powiedziała nam pediatra albo właśnie ta wiotkość krtani.
duże te nasze dzieciaczki, śliczne i zdolne :) pamiętajmy, że każde dzieciątko robi postępy w swoim indywidualnym czasie, nie ma co niepotrzebnie panikować i się nakrecać.
Mnie martwi moja laktacja, bo mam wrażenie, że przez te dłuższe przerwy nocne mam mniej mleka, przez pierwsze dwa dni gdy Ola długo spała to miałam kamienie a nie cycki a teraz druga noc z rzędu kiedy są miękkie, i nie wiem albo ona ta laktacja się unormowała albo cycki stwierdziły, że skoro Ola tak długo w nocy nie je to nie potrzebuje tyle i fabryka zmniejszyła produkcję :/ dziś w nocy to wzięłam Olę na śpiocha ale to dlatego, że się przebudziłam koło 3.także z jednej strony fajnie bo sobie można pospać a z drugiej strach bo mniej mleczka :/
Z probiotyków to ja nie widzę większej poprawy, miałam dicoflor a teraz acidolac baby, który się bardziej opłaca bo kosztuje coś koło 30 zł a jest to 10 ml.
Wogole te niemowlęce preparaty jak i te maleńkie ciuszki są od cholery drogie, skarpetki potrafią kosztować tyle co bluzka dla dorosłej osoby a ilość materiału bez porównania ech

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

My już po szczepieniu obowiązkowym part 2. Pneumokoki 2 dawkampo świętach dopiero. Mała troszkę płakała no ale chyba wszystkie dzieci płaczą na szczepieniu. Sama za bardzo nie lubię kłucia. Waży już 7190 g w miesiąc kg do przodu. Omg :P nie mieści się w siatce centylowej. Mam nadzieję że jak zacznie trochę się ruszać to przystępuje bo jako nastolatka mi tego nie wybaczy. No ale co ja mogę, karmię na żądanie, przecież jak płacze że chce to daje a nie za dużo ważysz to nie dam.
U nas dziś szaro i wieje więc z spaceru nici. Wystarczy wyjście do przychodni.

iv098u698jhjb01j.png

Sevenka kazał odstawiać bo my mamy już skończone 3 miesiące i układ pokarmowy musi sam pracować. Poza tym on uważa że to i tak nie pomaga na kolki :P ale kazał podawać probiotyk 2 razy dziennie cały czas. Podajemy dicoflor bo ma dobry szczep i dużo. Co to piersi to moim zdaniem masz mlekao tyle ile potrzeba, laktacja się normuje i tyle. Ja też mam miękkie piersi a zobacz jak Gosia rośnie :) a ona tylko na cycku, ani razu nie dostała mm.

monthly_2016_12/wrzesnioweczki-2016_53045.jpg

iv098u698jhjb01j.png

Hej dziewczyny. Ale mam dzisiaj okropny dzień. Mała płacze już nie wiem co chce. Teraz trochę przysnela. Starsza z flukiem do pasa :(
A ja teraz zauważyłam że Asia na brzuchu słabiej głowę podnosi. Podnosi ale nie tak jak tydzień temu. Już zaczęłam czytać ze to może być tak po szczepieniu. A z drugiej strony piszą że to nic takiego ze poprostu nie chce jej się i już. A ja już się boję że może jest coś nie tak. Mam tak zawsze ze zalaczy się panikator

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxw8u69i2a2d7b8.png

Maaag, czy wam lekarz zalecil ten sab simplex? Bo ja wczoraj kupilam espumisan, bo odkad Staś zaczal robic kupke co trzy dni to wydaje mi sie, ze troche go meczy brzuszek. Tzn, puszcza baczki, ale popoludniami jest bardziej marudny i czasem mam wrazenie, ze te pruki to dla niego bolesna sprawa. Myslicie, ze moge mu podac ten espumisan? A w ogole to bylismy dzis u dermatologa, bo Staś od jakiego czasu na strasznie sucha skore na czole i zrobily mu sie tez na dekoldzie i szyjce takie suche placki, a dzis jeszcze zauważyłam to za uszkami. Lekarz twierdzi, ze to lojotokowe zapalenie skory. Zapisal masci, kąpiel w skrzypie i ja mam nie jesc przetworzonych rzeczy i slodyczy.

Ledwo nadrabiam z czytaniem, wiec wszystkim duzo zdrowka, bez powiklan po szczepieniach i nie bolacych brzusiow.

A no i napiszcie mi co myslicie o tym espumisanie

Qarolina słodziaczek z Twojej Gosi, buźka okrąglutka i dobrze, widać, że mamy mleczko służy. Moja Olcia nie wiem ile teraz waży ale drobniejsza jest,choć drugi podbródek wyhodowała :)
Charlotte mi się wydaje, że możesz podać ten espumisan, zresztą jak podasz sama się przekonasz czy pomaga i czy jest sens go podawać.
Dziewczyny mi przyszedł ten syrop ze słodu, smakuje mi :) ale ile wy go pijecie? Tak na oko? Bo ja już sobie walnęłam dwie szklany wody dodając do każdej jedną łyżeczkę tego syropu, no ale nie chce przesadzić żeby mi moja fabryka nie wybuchła :)

Qarolina słodziaczek z Twojej Gosi, buźka okrąglutka i dobrze, widać, że mamy mleczko służy. Moja Olcia nie wiem ile teraz waży ale drobniejsza jest,choć drugi podbródek wyhodowała :)
Charlotte mi się wydaje, że możesz podać ten espumisan, zresztą jak podasz sama się przekonasz czy pomaga i czy jest sens go podawać.
Dziewczyny mi przyszedł ten syrop ze słodu, smakuje mi :) ale ile wy go pijecie? Tak na oko? Bo ja już sobie walnęłam dwie szklany wody dodając do każdej jedną łyżeczkę tego syropu, no ale nie chce przesadzić żeby mi moja fabryka nie wybuchła :)