Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Czy dalej z niepokojem nasłuchujecie dzieciaczków w nocy? Ja tak mam i cieszę się, jak do siebie gada po karmieniu. Z drugiej strony - pracuję nad tym, żeby odłożyć do łóżeczka, kiedy już sobie utnie komara i nie wybudzić. Dobrze, że lubi spanie po rodzicach, bo podziwiam, jak ktoś daje radę lulać w nocy przez godzinę czy dłużej.. W dzień bym spała na stojąco. No i zastałam mego Skarba w poprzek łóżka - już się nie mieści, bo ten rozmiar 62 niedługo odejdzie na dno szafy. Migruje już tak, że strach na kanapie zostawić a woli ją od leżaczka.
Dobrej i spokojnej nocki, Mamusie :) I do zobaczenia z niektórymi za 3 godziny ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkvcqgdgdqdv4a.png

Witam się i ja. Ja wczoraj od 17 do 24 miałam atak jelitówki. Wymiotowałam jak kot. Dziś już lepiej ale jestem mega słaba i mam stan podgorączkowy. Mój był wczoraj na fusze i musiałam go ściągnąć do domu. A jeszcze Gosia jak obudziła się o 24.30 tak zasnęła o 3 cały czas stękając. Walnęła 2 kupy i chciała się bawić. Ojciec ledwo żywy.

iv098u698jhjb01j.png

Witam sie po weekendzie. W sumie i w sobotę i w niedzielę sie gościliśmy, Staś byl bardzo grzeczny. A w nocy normalnie mnie tak zaskoczyl, ze bylam w szoku. Zasnal o 22 i obudzil sie o 3! Przespal ciagiem 5 godzin, tego jeszcze u nas nie grali ;) a potem od 3:30 do 6:30. Wyspalam sie jak nigdy. No ale juz dzis noc po staremu. Znow przysnelam przy karmieniu i Stas obudzil sie przy piersi na kolejne karmienie. W nocy zasral i zasiksl caly przewijak mnie i podloge, az musialam meza budzic, bo taki armagedon byl hehe ;)
Ja dzis mam wizyte u gina i bede caly dzien myslec o tym jaka antykoncepcję wybrać.. ciezki temat ;/ a s srode mamy szczepienie.. i kolejna rozkmina, bo nie wiem czy brac te 3 wklucia czy 6w1.. wolalabym 5w1 ale nie ma u nas.. no i ostatnio sie zastanawiam czy szczepic na rotawirusa.. bo to pewnosci nie ma czy nie zachoruje, a mam takiego stracha przed nopem.. ;/ u mojego meza w rodzinie byl przypadek, ze dziewczynka po szczepieniu zaczela chorowac i zmarla w wieku 17 lat..

Witam imienniczke Qaroline, fajnie, ze jest nas wiecej, i ze nasze wywody związane z ciążą i teraz z dziećmi ktos czyta ;) wspolczuje jelitówy, szybko wracaj do siebie ;)

My nie mamy szumisia i nie bede kupowac, bo sie boje, ze nie zadziala i szkoda mi bedzie tych pieniążków. Z reszta nie narzekam na stasiowe spanie ;)

Co do papmkow, to ja wlasnie chce dzis kupic 3 dady, bo dwojki nam juz dwa razy przeciekly, mam jeszcze pół pczki pampersow premium 2 ale Stas byl po nich strasznie odparzony.

Dziewczyny czy Wasze maluchy spia na wznak, w sensie, ze maja glowke na wprost nie na boczki? Bo Staś jak spi to glowke zawsze uklada na prawo albo na lewo, pilnuje zeby mniej wiecej po rowno. Ale ostatnio moja mama stwierdzila, ze powinnien spac z glowka na wprost bo potem bedzie mial jajowata glowe. Wkurzyla mnie, bo nie widze, zeby jego glowka byla jakas nie taka poza tym on za cholere nie chce trzymac glowy na wprost przez sen a jesli mu sie zdarzy to bardzo rzadko. Z reszta on juz sie tak kreci, ze ja go zostawie w jednej pozycji a on i tak sie przekreci..

Charlotte bzdura z tą główka. Pewnie że przekręca nawet powinien żeby się nie zakrztusil. Z tym że u nas Maciek skraca jedna stronę ciala i preferuje skrecanie glowki w jedna.

Są teraz dady w kartonie na promocji- 2 paki

Ja dalej spie czujnie i bardzo się boję, ciągle sprawdzam czy Maluszek oddycha, szczególnie po karmieniu. Ale wtedy odciagam więc go pilnuje. W ogóle czasem się obudzę w nocy jak on śpi z takim strasznym przerażeniem czy oddycha czy wszystko ok.

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Hej dziewczyny, unas dzisiaj noc tak jak i wczoraj, maly non stop na cycku, marudzil,, plakal, prezyl sie, nie wiem co mu jest;/
CHarlotte u mnie Filip tez od tych pampersow premium mial odparzenia i mam niezuzyta paczke i chyba juz nie bede zuzywac bo szkoda mi malego...
Dziewczyny zauwazylam u mojego malegi dwie dziwne sprawy moze ktoras mi cos podpowie,,,
Wczoraj przewijalam malego i zauwazylam ze w kupce oprocz sluzu jak zawsze pojawila sie krew:/
A czy u waszych pociech strzykaja kosci? w sunie nie wiem, czy to kosci, chrzastki czy stawy ale strasznie strzelaja mu, i nie wiem czy to normalne:/

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c2n0a4hekpmu1.png]Tekst linka[/url]

Dzień dobry wszystkim :). Szczęściara też tak mam że spanikowana wstaje i sprawdzam czy oddycha bo wydaje mi się że za długa przerwa była od ostatniego karmienia a okazuje się że dopiero spałam od 15 min :p.
Charlotte nasz synek urodził się ze zniekształconą główką przez ułożenie w brzuszku. Nie dość że była jajowata, to jeszcze miał spłaszczoną lewą część od czoła aż do tyłu. A teraz wszystko ładnie się naprostowało i zaokrąglilo. Nie dało mu się ułożyć pionowo tej główki (zresztą byłabym się zaksztuszenia), i zawsze na jednym albo drugim boku ją miał a i tak jest już okrągła a nie jajowata. Jeśli chcesz to możesz spróbować zwinąć brzegi pieluszki po obu stronach, zostawić płaski wolny środek i tak podeprzeć główkę żeby się nie przekrecała na boki, tak nam radziła pani dr żeby szybciej pozbyć się jajowatego kształtu, ale i bez tego się u nas obeszło.

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73l6d8be5v79y5.png

Dzień dobry wszystkim. U nas średnia noc. Od 3 w sumie nie śpię. Od ponad tygodnia średnio co 2 dzień Maciuś jest taki niespokojny, że w dzień śpi tylko po kilka minut, mimo, że chce mu się spać, ale strasznie się wzbrania. W nocy z kolei dużo jęczy, kręci się i wydaje dziwne dźwięki. Nie wiem o co chodzi...
Bordo co do chusty to ja oglądałam kilka filmików, ale ostatecznie uważam, że najlepiej pokazane jest w książeczce dołączonej do chusty.
MałaMi z tą krwią w kupie to moim zdaniem do lekarza leć szybciutko. Co do strzelania w kościach nie mam pojęcia...
Szczęściara też mam taką czujkę w nocy, że zastanawiam się czy kiedyś jeszcze zapadnę w głęboki sen. A co do szumisia to mamy takiego https://asplaneta.pl/pl/p/Szumisie-Szumis-Szumisiek-z-Czujnikiem-Snu/23093020?gclid=CjwKEAiA6YDBBRDwtpTQnYzx5lASJAC57ObMC3gMjOlxGbkbex2426xj1pQ3pAjY-QjM8BGsh9EWeBoCPrDw_wcB. Ja jestem bardzo zadowolona. Działa uspokajająco przy kolkach, zasypianiu. Ma różne dźwięki, można regulować głośność, sam się wyłącza i włącza spowrotem jeśli wyczuje dźwięki(płacz).
Co do główki mój Maciuś śpi zawsze z główką na boki. Ma ją trochę jajowatą ale wolę to, niż płaską z tyłu.

wjwtbxz.png

Bordo – polecam te dwa – szczególnie ten

z prawdziwym bobasem jest pomocny, bo widać, jak to w praniu wygląda ;) Drugi jest z fajnym komentarzem
. Ten
jest nieco drętwy, ale pokazuje fajny sposób na otulenie dziecka chustą na kanapie.
Charlotte – ten NOP po rotawirusach? Bo nad nimi się zastanawiam. Mój wywiad sprawił, że wybieramy 3 kłucia. Ale i tak mam stresa, czy dobrze robimy..
MałaMi – krew w moczu czy w kupie to zawsze coś do sprawdzenia u lekarza, moim zdaniem..
U nas też główka jajowata jeszcze – ale lekarz czy położna nie komentowali tego ani nic nie polecali robić. Spanie z unieruchomioną główką to dla mnie ryzyko – jednak póki się ulewa, to groziłoby zakrztuszeniem. A ja i tak dygam się po każdym karmieniu..

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkvcqgdgdqdv4a.png

Dziekuje dziewczyny jeszcze raz, probuje dodzwonic sie do lekarza ale zajete ciagle...

AnkaAnka o do szczepionek to tez z mezem dlugo sie zastanawialismy i wybralismy normalne refundowane tylko mozna te 3wklocia rozbic na dwa razy i my tak zrobilism, najpier 2wklocia i jedna na poczatku grudnia, bo szkoda mi bylo Filipka tyle razy kloc... sama pediatra nam to doradzila

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c2n0a4hekpmu1.png]Tekst linka[/url]

Witam Was w południe:-) u nas nocka bardzo dobrze. Mały poszedł spać o 21 obudził się na karmienie przed trzecia, dostał cycusia i o 3.20 już słodko spał. Kolejna pobudka 5.20 cycus i krótki niespokojny sen przed 7 już leżał z uśmiechem na buzi:-) byliśmy dzisiaj na badaniau słuchu, na szczęście wszystko ok a ja popołudniu do gina. Stresuje się trochę bo jak z mężem próbowaliśmy się przytulać to mnie bolało i tak się zastanawiam czy tam wszystko jest ok....
Nas też czekają szczepienia w najbliższym czasie bo mieliśmy przełożone a mały już 8 tyg. skończył i stresuje się tym bardzo, tyle się słyszy o tych szczepionkach...

Czesc Dziewczyny.u nas tez srednio bo mala wczoraj w dzien wogole nie spala,zasnela dopiero o 22(zazwyczaj ok 20),a w nocy tak sie rozbudzila przebieraniem kupy ze potem gugala godzine,na sxczescie moj maz to ogarnal a ja poszlam spac.wstala dzis o 10 i tak sie bawimy...Jakas spokojna dxis jest i musze sie sporo nagimnastykowac zeby choc cien usmiechu zobaczyc a na moje gadanie zero reakcji tylko mocno obserwuje twarz.Zaraz ma byc kurier z karuzelka to moze mnie troche odciazy.tzn karuzelka a nie kurier;))Ja tez duuzo czytalam o tych szczepionkach i koniec koncow decydujemy sie na 3klocia.ale czy to dobra decyzja,w 100% nie jestem przekonana.Jutro szczepimy.co fo rotawirusa to chyba zrezygnuje ale zrobimy pneumokoki bo pewnie za rok do zlobka.wie juz ktos czy w styczniu darmowe beda tylko dla dzieci urodzonych w 2017 czy dla naszych tez??

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Hej dziewczyny, to forum naprawdę uzależnia! Niestety nie mam czasu pisać, mój Michałek baaardzo mało spi, w dzień praktycznie tylko na spacerach, a poza spacerami wymaga cały czas 100%uwagi, jeżeli zaśnie to max na 15 min przy cycu. Widze ze jest marudny, śpiący ale nie zaśnie. Kręgosłup już mnie tak boli ze masakra. Michał wazy już grubo ponad 6kg. W nocy pobudki co 2 godz. Zazdroszczę tym których dzieci śpią po 3 godziny lub więcej. Z racji tego kiepskiego spania Małego zastanawiam sie nad szumisiem, co prawda suszarka czy okap nie pomagają przy zasypianiu... Mala09 pisałaś coś o sprzedaży swojego, możesz mi napisać na priv czy chcesz go sprzedać i ewentualnie jaka byłaby cena? Pozdrawiam was wszystkie, śliczne te nasze Skarby, tylko kochać takie cudeńka :)

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3ci09kukz8me3m.png