Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

A jak u was z kupkami? Bo moja Lila robi raz dziennie zielona, najcześciej wieczorem. Po za tym sa od musztardowych do jajecznicowych. Nie wiem czy mam sie tym martwic czy olac. Staram sie jesc bardzo dietetycznie i lekko strawnie nawet nie wiecie jak bardzo tesknie za moja ukochana papryczka chili. Po za tym ładnie przybiera na wadze i czasem dopoki sie nie moze zalatwic to jest troszke marudna ale na ogol to aniolek.
Ja na sama mysl o seksie sie boje. Po pierwszym porodzie długo miałam tam sahare i nic nie pomagało. A mój kochany ma coraz wieksza ochote a ja mogłabym to oddkładac w nieskonczonosc.
Co do wagi w ciazy 22 kg na plusie a teraz waga 62 kg przy 170 cm wzrostu wiec jakies 10 kilo mniej. Jak dla mnie mogłaby tak zostac. Wkoncu mam troche kobiecych kształtów a nie same kości. A w swoje spodnie juz wchodze gorzej z bluzkami, sa za bardzo opiete na biuscie :)

Kurczę dziewczyny nie jem nabiału 5dni,wogole nie jem jakiś ciężko strawnych rzeczy, nie pieprze, nie pije kawy i wielu innych a moja mała dalej zachowuje się jakby coś jej było, zaczęła niespokojnie jeść, wyciąga mi tego cyca na wszystkie strony, pręży się i czerwieni, często pokrzykuje i mało śpi w ciągu dnia, podaję jej delicor i espumisan ale ja nie widzę różnicy, podłamuje mnie to :( chyba wrócę do nabiału zanim mi zęby wylecą.
No właśnie, kupki, moja robi takie raczej płynne, żółte, które wsiąkają w pieluszkę a czasami ty z niej wypływają na plecki, czy wasze szkraby robią podobne?
Mój brzuch się spłaścił ale nadal jest brązową galaretką z wstążką po środku :) w żadne spodnie sprzed ciąży nie wchodzę, zostało mi jeszcze 9 kilo, które odłożyło mi się głównie w udach, no cóż trzeba czasu.
I muszę się umówić do lekarza na wizytę kontrolną, jestem trzy tygodnie po porodzie ale nadal brudzę :/

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

Sevenka nie katuj sie dieta ;/ to co jemy nie wplywa na to czy nasze bobasy maja kolki czy nie. Kolka i kazdy bol brzuszka u malucha jest spowodowany niedojrzaloscia jego organizmu. Ja codziennie pije kawe, jadlam juz chipsy, jem smazone, czekolady ciasta, gazowane (z takich niezdrowych, poza tym jem tez zdrowe rzeczy zeby nie bylo ;)) i nie zauwazylam, zeby mlodemu cos bylo.. nawet nabial jem, ale troche go ograniczylam i ta niby skaza bialkowa ktora wymyslila polozna to sciema, bo nabial dalej jem, a malemu krostki zeszly same!

A no wrzucam moj brzuchol

monthly_2016_10/wrzesnioweczki-2016_51450.jpg

Agnees mam podobny brzuch do Twojego tylko cały w rozstępach ;( też mam tą linię i to bardzo ciemną i pepek też.

Tabletki biorę Cerazette, nie wiedziałam że karmiąc można brać, a okazuje się że tak :) tylko cena to prawie 40zl ;( ale póki mąż w domu to się skusiłam :D

Charlotte Twój brzuszek super wygląda! Maaag Twój taki gładki bez rozstępów, ah zazdroszczę :D

Blanka i Alicja ur. 8.08.2016 37+3tc

http://fajnamama.pl/suwaczki/q6ds4rl.png

Charlotte śliczny masz brzuszek ja nigdy takiego nie miałam i pewnie nie będę miała :p
Była u nas położna. Troszkę się zmartwiłam bo Malutka przybrała jedyne 110 g przez 7 dni a powinna przybrać 250g :( mam ja wybudzać na jedzenie co 2 godziny. Za pół godziny kolejne karmienie. Czuje ze teraz wszystko się będzie obracać wokół cycków...

Charlotte,wow,wygladasz super,jakbys nigdy w zadnej ciazy nie byla!A co do tych arii opetowych przy jedzeniu to Lilka od 2dni ma tak samo:(
Ja karmie przez nakladki w nocy albo jak odstawia te swoje zażalenia przy jedzeniu a tak to bez sie udaje,mam wtedy wrazenie ze wiecej zjada.Ja tez jeszcze krwawie a w srode mina trzy tygodnie.sexu jeszcze nie bylo,ale sny juz mialam pierwszej nocy w domu:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Charlotte omg tylko pozazdrościć brzuszka:)
Co do kp to tez uważam ze żadnej diety nie trzeba stosować, mleko tworzy sie z krwi a nie z treści pokarmowej, przecież jak zjemy buraka to nie mamy buraczanej krwi :) trzeba tylko uważać na alergeny bo one przenikają do krwi. kolki czy problemy z brzuszkiem to niedojrzałość układu pokarmowego i tak samo nerwowego.

U mnie na weekend była bratowa, masakra, według niej nawet chleba przy kp nie wolno mi jeść, jakaś paranoja, a jak zobaczyła ze jem jogurt to od razu do mnie: to ty jesz jogurt? Myślałam ze zwariuje przez ten weekend ;/

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3ci09kukz8me3m.png

Hej. Podpisuje sie obiema rekoma i nogami pod wszystkim co piszecie. Od kupek,po bole brzuszka,wyrywanie piersi,krzyki,brak snu w nocy i w dzien i wszystko inne.
Do tego mala ma miesiac i tydz a ja nadal krwawie i boli mnie brzuch,dodatkowo ciagle jest wzdety.
Jestem wykonczona psychicznie i fizycznie .
Lekarza mam 21.10dopiero.
A dzwigacie normalnie mamy po cc? Ja musialam dwa razy zaniesc corke (ok18kg) na pietro do jej sypialni bo usnela na dole . I potem wylatywaly mi skrzepy i jakby resztki lozyska. A krwawie zywa krwia. Nie wiem czy to jest normalne.
Sorki za taka dokladnosc . Poradzcie co robic

Hej dawno mnie nie bylo unnas znow problemy z mm znow sie prezy krzyczy i ma bole brzuszka przez sen normalnie skwierczy i sie wybudza nocki mamy nie przespane:( padam z sil juz niewiem jak mu pomoc dzis widze ze ma zatwardzenie bo wycisnal malego bobka i dalej pisk... moj ma juz miesiac a rosnie juz napewno ma z 5 kg teraz spi wykonczony po 20 kapiel moze jakos ciepla woda podziala na brzuszek... podaje mu tez herbatki i wode ciepla zeby jakos go przeczyscilo ale dzis jakos nie pomaga ani to ani to... ja mialam cc i juz po 2 tyg nie krwawilam teraz mam sporo sluzu takiego zabarwionego lekko na braz to chyba normalne? Nosidelko dzwigam juz normalnie sama wozek itd rana juz ladnie zagojona. Aahh jak przychodzi wieczor to plakac mi sie chce bo wiem co mnie czeka... moj pomaga ale czasem nie daje rady bo niewie jak mi pomoc i zostaje sama... wasze dzieci tez tak stekaja az sa czerwone ? Jak kupki zrobic nie umia? A i moj sie zaczal z placzu zanosic i lapie bez dech... przez to ze dawalismy mu sie wyplakac :/ jak kazal pediatra zeby nie jadl za czesto bo za bardzo przybiera:/ jazdy mamy bez trzymanki. Pocieszcie mnie ze nie jestem z tym sama:((( juz niewiem gdzie mam nabrac sił:((

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3cj44jn8u45tcl.png

Ja tez jem wszystko jadlam chipsy czekolade nawet kapuste fasolke i jestem dowodem ze nic od tego sie nie dzieje (oprocz tego co dzieje sie u mnie w brzuchu pozniej) nabialu nie jem bo ja jestem uczulona ale czasem cos zjem i mojemu malemu nie dolegaja zadne kolki bole brzucha nic nic nic tylko czasem jak idzie kupka wlasnie to sie prezy i wygina a tak to jest super nawet dzisiejsza noc przespal jak nigdy od 22 do 5.30 za to ja prawie nie spalam bo na kazde stekniecie czy przeciagniecie sie budzilam bo balam sie ze znowu sie zacznie

Charlot zazdroszcze brzucha ja to raczej juz nie wroce do wymarzonej figury ale jak zrzuce jeszcze pare kg to bede zadowolna moje marzenie to 55kg mam 164cm wiec jak to moj M mowi koszykarka to ja nie jestem

Kaska mi tez sie wydaje ze to troche za dlugo u mnie po miesiacu to juz czysciutko bylo ale powiem ci ze ja mojego trzylatka podnosilam i pozniej tez krwawilam mocniej zywa krwia ale zeby az tak dlugo to chyba nie jest normalne ja bym to skontrolowala

Dziewczyny moj ma chyba juz 5 kg i karmie go co 3 godziny raz daje 90 i trzy miarki a czasem 120 i 4 miarki i widze ze te 90 jest troszke za malo ale nie hce go az tak faszerowac bo pediatra powiedzial zeby mu wyciagac godziny ale on jak w zegarku sie budzi... czy wy swoje miesieczne dzeci tez tak karmicie? Jak i kiedy mu wyciagac godziny zeby przynajmniej nocki wydluzyc...?? Zielona jestem

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3cj44jn8u45tcl.png

Szczęściara09
Mindtricks, Kamciol i jak Wasza laktacja? Nie zmniejsza się ilość pokarmu? Bo u mnie średnio jak odciagalam 110m, potem 80 a teraz 60 :(( a robię wszystko żeby rozkręcić ta laktację. Już nic więcej zrobić nie mogę. Nie wiem czemu tak się dzieje chyba tylko te nakładki, ale bez nich się nie da.

Szczesciara,u mnie dzis maly kryzys mleczny,poza tym sciagalam dzis tylko dwa razy bo straszne zanieszanie w domu.po nocy 100 a bylo zawsze 150,a popoludniu 80 a bylo ok 120.mysle ze to stres spowodowany kumulacja babc pod jednym dachem ktore sypia radami na prawo i lewo...:(Jutro tesciowa wyjezdza i mam nadzieje ze mleczarnia sie zreaktywuje;))

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png