Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, nie było mnie tu prawie miesiąc, ledwo nadrobilam zaległości, gratuluję wszystkim maluszków. Też się pochwalę, 12 września 22.50 SN przyszedł na świat mój syn Aleksander :-) 3970G żywego złota do kochania :-) pierwsze dwa tygodnie były bezproblemowe, maluch super grzeczny i niewymagający :-) niestety od kilku dni jest różnie:( czasem płacze bo widzę że boli go brzuszek, czasem płacze zupełnie bez powodu, coraz mniej śpi, je czasami co godzina A czasem co 3, nie ma żadnej regularnosci:/ dlatego może to głupio z mojej strony zabrzmi, ale ulzylo mi dzisiaj jak przeczytałam ze nie tylko ja borykam się z problemami. Ehhh...dużo by pisać, trzymajmy się dzielnie kobiety! Będzie dobrze

Imbir ja podaje espumisan 4 razy na dobę co 6h po 10 kropelek .(aby nie przekroczyć 50 kropli ).wychodzi mi to co drugie karmienie. Pierwszy raz jak podałam wieczorem o 19 to mały spał jak susel do rana. Wiercil się tylko w porach karmienia wiec karmiłam go i przewija łam na śpiocha. Jakaż była moja radość że już się nie pręży i nie płacze. Niestety tylko do rana.nie wiem czy działa ten espumisan bo mały ma nadal napady bólu brzuszka po każdym karmieniu. , może tylko lepiej śpi. Czy któraś jeszcze podaje te krople? ?? I jak dawkuje i cxy działają? ??
Szczesciara ja też kładę na przewihak ceratke flanelkowa a potem ją piore.
Pochwalę się że mój synuś juz ładnie się uśmiecha, obserwuje, słucha, podnosi juz główkę.mamy juz miesiąc i trzy dni. Gdyby nie ataki płaczu to było by to cudowne dziecko. W dzień mi nie śpi po 3 h a czasem nawet 6 h co drugie karmienie.

[url://fajnamama.pl]http://fajnamama.pl/suwaczki/0biq621.png[/url]=http

Szczesciara u nas to samo, najprzyjemniej jest robic siusiu jak sie ma golutka pupke.. A przed chwila go przewijalam i nawet sie ucieszylam, ze tym razem nie bylo kupki (mniej manerwowania), ja siegam po nowego pampka a mlody w tym momencie zdecydowal sie na kupke..
Ja sie dzis nie wyspalam.. wieczorem mlody mial juz spac, ale tatus go jeszcze wzial i sie rozbudzil, on cwaniak potem zasnal, a my sie meczylismy do wpol do pierwszej ;/ i do rana jeszcze dwa karmienia z przewijaniem po dwie godziny ;/ padam na twarz a tu trzeba wstac wygonic starsza core do szkoly.

I nas dopadły dolegliwości brzuszkowe. Tak mi się wydaje przynajmniej. Wczoraj jak się obudziła o 20 tak nie spała do 1:00. Ciagle płakała i chciała cycka. Tak się najadła ze szyszki zwymiotowała a potem znowu chciała cycka bo pusty żołądek miała. No masakra jakaś. Jeszcze mąż się na mnie wydarł ze ja przekarmiam. A ja daje jej tyle ile ona chce. Nic nie poradzę ze jest obżartuchem. Jak ja odstawię za wcześnie to ryk. Zasnęła o 1 o spała do 5. Zjadła i wstała o 8. Była kupa znowu karmienie i dopiero co zasnęła. Głowa mnie boli :( i jestem wykończona. Dobrze ze słoneczko dzisiaj swieci. Choć to mi trochę humor poprawia. Idę dzisiaj na mały spacer do apteki. Trzeba złapać świeże powietrze bo od tygodnia go nie poczułam. Cały czas w domu siedze. Zreszta pewnie Wy tak samo. Musimy wyjchodzic choć na 15 min na zewnątrz. Żeby mózg dotlenić.

Dziewczynki dołączam się do mamusiek z coraz to nowszymi problemami. Już myślałam wczoraj że nastąpił przełom, kiedy synu pojadł z piersi bez nakładek silikonowych, ale dziś mnie tak boli jak karmię bez tych nakładek, że zaciskami zęby. Z nakładkami karmiłam w sumie od początku. Może to norma że tak boli bo brodawki się przyzwyczajają czy coś? A może ni w umiem przystawić? Nawet nie mam jak pójść do poradni laktacyjnej, a wizyta położnej dopiero za tydzień

wjwtbxz.png

Ucięło mi, oto cd.:
Poza tym nadal nie mam wystarczająco pokarmu, synusia głodomorka muszę dokarmiać mieszanką...
I jeszcze mam najprawdopodobniej zapalenie pęcherza. Idę dziś do lekarza, mam nadzieję że da antybiotyk żeby szybko przeszłobo czuję sie jak kupa. Dobrze chociaż żez antybiotykiem na pęcherz można karmić....
W domu teżod kilkudni wiedzę zamknięta bo u nas wichury i ulewy...

wjwtbxz.png

Maaag podobno karmiąc piersią nie mozna dziecka przekarmic. A Hania chce być przy cycu bo potrzebuje Twojej bliskości, ja przechodzę to samo, wiem ze Michał nie jest głodny bo 5 min temu pojadł aż mu sie ulewa, a dalej szuka cyca, jak mu dam cyca to troszkę poje i zasypia, kilka dni to była masakra, do toalety nie mogłam wyjść, mam nadzieje ze z czasem mu to przejdzie, a ja teraz mam problem bo mały chce spać tylko koło mnie, jak zaśnie przy cycu i chce go przełożyć do wózka lub łóżeczka to sie wybudza, tej nocy walczyłam od 20 do 24, co zasnął to go przełożyłam do wózka, a za 5 min ten sie wybudził, w końcu sie poddałam i spał z nami, nie pomaga już moja bluzka położona w wózku żeby mój zapach był, anie chce żeby spał z nami ehh

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3ci09kukz8me3m.png

Widzę że u każdej z nas jakaś batalia trwa. Mój dziś w nocy nawet troszkę spał ale od 5 rano ciągle wrzask. Dopiero przed 13 usnal. I od kilku dni bardzo mu się ulewa, do tego dziś ma tak odparzona pupe jakby usiadl na gorąca blachę. Podejrzewam ze to skutki uboczne antybiotyku. Bo wczoraj miał lekko czerwoną a dziś masakra. A zmieniam mu pieluchy czasami co 20 minut. Chyba zacznę stosować tormentiol bo pewnie go to boli. A ja chyba dostałam już okresu. Nie wiem czy na pewno, wiem że to całkiem możliwe, mimo że dopiero miesiąc po cc. Ale boli mnie brzuch jak na okres i krwawienie mam czerwone. A już kilka dni miałam tylko lekko różowy śluz na wkładce a wczoraj normalnie mi poleciała krew. Nie wiem czy powinnam iść do gina czy poczekać na rozwój akcji.

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

Szczesciara to fantastycznie! ;) twoje zmagania i gimnastyki przy karmieniu daja efekty, swietnie ;) trzymam kciuki zeby bylo tak dalej ;)

Agarek linomag jest swietny, ja stosuje podobny, bo linoderm to tez linomag tylko z dodatkiem pantenolu i jakichs tam witamin. Raz mielismy lekko czerwona pupke, bepathnen na nic sie zdal, a,linoderm pomogl od razu