Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważyłam ostatnio, że jak mnie coś absorbuje np. wyjście do kina, spotkanie z koleżanką to mdłości mam znikome, tylko ten okropny posmak w ustach. A jak siedzę w domu, albo gdzieś, gdzie nie chcę to masakra.
Ale u mnie też coraz lepiej, coraz znośniej, najgorszy jest ten smak w ustach, który powoduje też odruchy wymiotne.

Mam nowy objaw ale nie wiem czego... jak leżę w łóżku i przekręcam się z boku na bok w nocy to mam zawroty głowy, helikopterki normalnie. Pierwszy raz coś takiego mam.

Ja widzę, że babyboom się szykuje :)
Witajcie dziewczyny :)

I to prawda, jedzenie coraz bardziej smakuje :)

https://www.suwaczki.com/tickers/oar8jqivleyevi34.png

Gość Basia.maj

[quote="buziaczek86"]Dziewczyny a jak to jest w was z bólem piersi caly czas Was bola czy jak bo ja juz chyba wariuje od wczoraj wlasnie mnie nie bola. A jutro mam lekarza ale sie boje [/quot
Ja mam ciagly problem z piersiami. Szczegolnie, kiedy troche bardziej zmarzne, wtedy bol sutkow jest chwilami okropny. Cos mi sie wydaje, ze to juz u mnie tak zostanie do konca..

patinkaaa
Chciała bym Was prosić jeszcze o pomoc. Ostatnia miesiaczke miałam 8.12.2015r. Mój ginekolog mówi że jestem w 10/11 tygodniu. Termin mam na 15.09.2016 czy któraś z Was potrafi to wyliczyć ?

To chyba zależy od długości cykli. Ja mam idealnie 28 dni ostatnia miesiączka 13.12 termin 18.09 czyli 11 tydzień właśnie zaczynam. Myślę że u Ciebie juz końcówka 11 początek 12 za chwile. Ale to zależy kiedy była owulacja to się może wahać lekko...

witam :) u mnie dziś z samopoczuciem lepiej troszkę , nastawiona jestem na ,, co ma być, to będzie , nic nie zmienię zamartwiając się ,, .Co do bólu piersi , to myślę , że to sprawa indywidualna , mnie lekarz pytał po krwawieniu , czy mnie bolą , ale u mnie akurat to nic nie znaczy , bo po łyżeczkowaniu bolały mnie ponad 2 tyg, jeszcze .Moja koleżanka , ma rodzić 13 mara i jej się ani nie powiększyły ani ją nie bolą. Mnie np. bolą ale tylko jak dotykam , dość mocno , a tak to nie .

http://www.suwaczki.com/tickers/relgqps6pnznyy0i.png

Mnie piersi od początku bolały ciągle i to w sumie był taki pierwszy objaw :) Teraz już jest trochę lepiej, przynajmniej bolą mniej, bo z początku bolały przy każdym dotknięciu :/ Za to urosły całkiem sporo ( z tego akurat się cieszę, bo zawsze były małe :D) no i całe są w niebieskich żyłkach, ale podobno tak ma być :)

Blanka i Alicja ur. 8.08.2016 37+3tc

http://fajnamama.pl/suwaczki/q6ds4rl.png

Mnie też bolały od początku ciąży, urosły i napęczniały, ale nie dawały się dotknąć; chłop z uporem maniaka codziennie sprawdzał - a ja codziennie mówiłam, że jak przestaną, to mu powiem. Nie mógł się jednak powstrzymać, zbereźnik jeden :)
Pod koniec 2 miesiąca oklapły nieco i przestały boleć, ale ból powrócił od chwili łykania Duphastonu, tyle że teraz boli inaczej - powiększyły się brodawki i to one bolą, najgorzej przy ściskaniu np. podczas snu.
Co do wcześniejszego pytania o szkodliwość USG to wydaje mi się, że lekarze by o tym informowali albo nie robili tak często. W ciągu ostatnich 10 dni miałam robione aż 5 razy.
I jeszcze o witaminie D - nie wiem, czy to u nas, czy na innym wątku któraś z forumowiczek pisała, że przestała ją brać po przeczytaniu, że przedawkowanie może spowodować wady u płodu. Zbadałam sobie poziom wit. D po regularnym łykaniu poleconej dawki (4000 jednostek) i wyszło zaledwie 20,30 przy optimum 30-80, więc nie ma czego się bać! A niedobór też jest szkodliwy.

Taak zgaga, to kolejne zło które zapewne mnie czeka w tej ciąży ( w poprzedniej cierpiałam bardzo pod koniec).
Odkryłam kawę inkę !!! piję dwie dziennie pycha :)
A żeby mi było mało cierpienia to wczoraj zaczęła mnie boleć moja nie wykluta ósemka :/ i boli cały czas...
Mnie piersi bolą przy ucisku.
A co do brodawek to nie podrażniajcie / hartujcie ich przed 35 tyg - ja w poprzedniej ciąży od koleżanki się dowiedziałam, że trzeba hartować brodawki do karmienia... taaa tylko, że podrażnianie brodawek powoduje wydzielanie oksytocyny czyli wywołuje skurcze :) dostałam ochrzan od lekarki :)
Więc mężowie/partnerzy z dala od brodawek :D

http://www.suwaczki.com/tickers/wff29vvjsn8exyqa.png