Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Agatka zycze szybkiego I malo bolesnego porodu,czekamy oczywiscie na relacje:)
Ps.zazdroszcze ze u ciebie to juz niedlugo,tez bym.juz chciala:)
Madzikcz kacik super,jak krolewna:)
Agnes ochraniacze sa zle ale tylko jak dasz wokol calego lozeczka a tak to smialo te do.polowy mozna zakladac:)
Widze zacznie sie rozpakowywanie,o ile dobrze kojarze to Janka ma w tygodniu planowane cc:)

http://s8.suwaczek.com/201609051756.png

Agatka trzymam kciuki za szybka akcje ;)

Maaag fajnie, ze sie wybawilas, ja bym juz chyba nie dala rady harcowac.. ;)

Madzik sliczny kacik dla Malenstwa ;)

U nas leniwa niedziela, maz skrecil lozeczko, bo wkurzal mnie ten lezacy karton. Poscieli narazie nie zakladam, bo szkoda mi zeby sie kurzyla. Materacyk tez narazie we folii.

Ja mialam straszna noc i juz sie boje co bedzie dzisiaj. Plecy i pod zebrami bolalo mnie tak, ze nie moglam znalezc pozycji do spania, normalnie jakby mi ktos noz wbijal. Drzemac zaczelam kolo 1, do 3:30 sasiedzi siedzieli na tarasie i nawet nie, ze halasowali, tylko przy otwartym oknie to kazde ich slowo bylo slychac. Doslownie co pol godziny wstawalam siku, jak kolo 5 w koncu udalo mi sie zasnac, to przysnil mi sie okropny sen, obudzilam sie z placzem i juz mialam po spaniu. W ciagu dnia co sie poloze to zaraz sie plecy odzywaja.. plakac mi sie chce normalnie..

Pozdrawiam dziewuszki ;*

Witajcie Dziewuszki, niewiele do nadrobienia dzisiaj:)

Karii, dobrze pamiętasz, u mnie cc w piątek:) bardzo mi sie milo zrobilo:) dzis sobie tak pomyślałam, ze chociaż sie boje, to juz nie mogę sie doczekać. I wiecie, pomyślałam sobie, ze mój Mąż tez czeka i będzie mi przeciez pomagal, a ja jemu:) będziemy te wszystkie sprawy i emocje razem przeżywać.

Kobietki, teraz jak sobie mysle o tych naszych dolegliwościach, to naprawde doceniam i mamę i babcie i obiecuje sobie, ze jak będę widziała kobietę w ciąży, to zawsze ja przepuszczę w kolejce lub ustapie miejsca w autobusie.

Ja mam nogi spuchnięte jak Fiona. Iwa, ja nie wiem jak Ty dawalas rade jak miałaś takie obrzeki. W ogóle mam zupełnie inne dolegliwości niż w pierwszej ciazy. Od nietrzymania moczu, po hemoroidy, obrzeki i pieczenie pod żebrami. Ale to juz koncowka i może to jest mi właśnie potrzebne. Jakies kolejne doświadczenie życiowe.:) no na same mądrości zyciowe mnie dzisiaj naszlo :) dobrej nocki z mężami i rogalami:)

Milutka dolaczam sie do nog jak z bani...
jak mnie sasiadki widza to sie za glowe chytaja...takie mam pilki na stopach... wczesniej zalezalo od pogody i wysilku. Teraz juz od rana po noc mam bimbały jak mamut... jak nosilam rozmiar 37 tak nosze TYLKO japonki 40/41 szok mam 30kg na plusie kolana mi wysiadaja jak wstaje z lozka w nocy to stekam jak stara babcia... mam naprawde juz serdecznie dosc...

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3cj44jn8u45tcl.png

Robyn mnie się pytają tak samo i kiedy i kiedy. Albo to Ty jeszcze nie urodzilas. Nie powiem irytujące to mocno jest. Ja przytylam 13 kg i ledwo chodzę wszystko boli. Chciałabym już urodzić. Aby moja starsza córka się oswoila. Aby być w domku jak pójdzie do zerówki. A wiercioszek daje czadu, az czasem myślę że mi wyskoczy dołem.
Mi jakby odszedł czop to od razu jadę na ip bo miałam krótką szyjke. A jak będzie to się okaże.
Robyn a Ty nie masz zamiaru tego skontrolować? Ja 1 córkę urodziłam w 2 dobie od odejścia czopu.

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Robyn współczuję, nieciekawie masz. Trzymaj się dzielnie.

Agatka powodzenia.

Powiem Wam że tak myślę że u nas najwyzsza pora na dziecko. Maz to tak o krolika dba, tuli, głaszcze, nawet mu śpiewa na dzień dobry... A dziś coś do niego nawija, pytam co mu tak opowiada mówi takie nasze tajemnice. Widzę że się już nie może doczekać. Będzie super Tata. Cieszę się że będę mogła patrzeć na moje Skarby.

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Pytanie z serii glupich. Jak jest rozwarcie to widać ten otworek? U mnie to tam wszystko na dole ostatnio dziwnie wygląda. I zastanawiam się nam tym czopem. Czy to śluz czy może czop. Gęsty zolty. Człowiek taki zagubiony.
Moja sr to taka durna. 7 spotkań juz było i nic o porodzie tylko jakieś pitolenie. Np żeby wrzątkiem dziecku buzi nie myc. No kuzwa...

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Janka, co do moich obrzekow to nic się nie zmieniło. Wydaje mi się ze już gorzej nie napuchne., bo ostatnio to staje na stopy tak mnie bola. Dziś widziałam się z przyjaciółka i powiedziała ze chyba cała jestem taka obrzeknieta bo nawet na twarzy się zmieniłam.
Ja mam jakiś dziwny śluz, wkładka ciągle mokra. Do tego ciągle mi jakoś słabo, raz gorąco raz duszno, oblewa mnie pot, spać też nie mogę normalnie. Nawet dłuższe stanie mnie meczy bo synek już główka tak napiera że aż mnie skręca.

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

Szczęściara uśmiałam sie z tego wrzątku :D Haha

Robyn ja tez dziś wieczorem zauważyłam na papierze jakis taki śluz, coś jak białko jaja kurzego, wcześniej takiego nie miałam, mam cicha nadzieje ze coś może powoli sie rozkręcać :) moje dzidzi ważyło na ostatniej wizycie (37tc) 3500, chce rodzic SN i wolałabym żeby to było już :D ale ten czop tak jak dziewczyny piszą to i dwa tygodnie może odchodzić ehh

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3ci09kukz8me3m.png

Agatka ja takze trzymam kciuki za szybki i gładki poród :) moze juz jestes po bo jakas cisza z Twojej strony :)
Piszecie o jajach kurzych i białkach:p ja jeszcze nie zauważyłam. Póki co to nir moge sie wypróżnić juz drugi dzien i tak mnie to meczy masakra :/ malutka tak napiera główka tam na dole ze az mnie boli. Dzisiaj byłam u mojej babci która 50 lat przepracowała jako położna i jak mnie zobaczyła to od razu powiedziała ze urodzę wczesniej :) ciekawe czy sie sprawdzi. Po tym wczorajszym weselu tak mnie rwie w łydkach, masakra jakas :/ w nocy złapał mnie skurcz w obu naraz, co za ból tragedia :/ moj R musiał mi stopę naciągać w nocy bo nie umiałam sobie poradzić sama. A jak jeknelam z bolu o 4 rano to az sie obudził spanikowany czy to juz ?! Hehe:p biedny przezywa chyba bardzo ta moja ciaze. Zabrałam od cioci 3 pudła ubranek :D od 56-80 czy jakos tak :p jutro bede wszystko przeglądać i wybierać co mi sie podoba. Dostaliśmy fotelik recaro taki ładniutki :) i leżaczek bujaczek :) a nawet wanienkę ze stelażem i przewijak. Juz chyba wszystko mamy :) musze sie tylko spakować. Obiecałam sobie ze do końca 35 tyg to zrobie. Mam czas do srody w takim razie.
Teraz to juz bedziemy jak na szpilkach siedzieć i wyczekiwać która kolejna sie rozpakuje :) ale faaaaajnie!