Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Kaśka ja miałam brązowe plamienie. Dostałam w sobotę wieczorem a w niedziele rano pojechałam na IP. Okazało sie ze to po wymazie z szyjki, który był robiony w srode.... taka wrażliwa ...ze po 3 dniach sie odezwała ..... :) a z dzidziusiem było wszystko ok. Jednak lepiej sprawdzić i spać spokojnie. Kazali mi tez magnez brać ....

http://s6.suwaczek.com/201609034565.png

No tylko ,ze ja nie mialam badania ginek. Ani seksu nie bylo ,wiec nie mialo co jej podrażnić. Za to dużo dziś robilam ,mylam okna ,porzadki ,zmiana pościeli,wieszanie prania s ns koniec spacer 3h po mieście wuec może sie przemeczylsm. Nic mnie nie boli , plamienie jakby sue zmiejszylo odrobine . Zobaczę jeszcze z godzinkę i zadecyduje co dalej. Raczej nie jestem z tych panikujących ,nie chce od razu jechać na szpitsl bo u nas zostawiają na 3dni od razu a warunki fatalne i wiem ze w domu lepiej wypocznę

Dziewczyny a czy Wy jak chodzicie co chwile do WC to macie z czym? Bo mi się ciągle chce ale kilka kropel. Od zawsze mam z tym problem wiec Męża to już nie dziwi. Zawsze mówił ze w ciąży będę musiała zainwestować w pampersy.

Jeśli chodzi o sny to mam koszmary tylko związane z szefowa której nadal nie powiedziałam a wszystkie próby kończą się panika. Głupia jestem.

Jureczka uszy mam ciągle zatkane ale do laryngologa nie mam kiedy iść.
I odkąd przestałam mieć mdłości ciągle boli mnie głowa, codziennie.

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Jureczka gratuluje wizyty i dobrych wiesci ;) ja jutro i juz sie nis mogd doczekac. Troche boje sie czy zdaze, bo moja zmienniczka bierze wolne i musze zrobic dwie zmiany.. ;/ ale chyba nie bedzie tak zle, najwyzej pieprzne wszystko i wyjde ;p
Kaska trzymam kciuki zeby szybko przeszlo.. generalnie jest to troche niepokojace, bo jakas przyczyna byc musi.. moze to rzeczywiscie z przepracowania. Ja plamilam na poczatku kolo 8 tygodnia i wiem, ze to bylo od wspolzycia. W tym momencie kochamy sie z mezem juz normalnie i nic sie nie dzieje.

Witam
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do grona mam oczekujących maluszków we wrześniu? Mój planowany termin to 24 września. Jest to moja druga ciąża (pierwszą niestety straciłam). Dziś dopiero trafiłam na to forum szukając odpowiedzi na ciągle nurtujące mnie wątpliwości, niepewności itd. Fajnie by było móc zadać pytanie podzielić się swoimi przeżyciami. Brakuje mi tego... jestem w domu od 8 tyg ciąży i zaczynam powoli popadać...w jakiś dziwny nastrój.

Ja korzystałam z Polskiego Banku Komórek Macierxystych. Rodziłam pod koniec czerwca i w marcu podpisywałam umowę z tym bankiem, ktora przysłali mi poczta. Wtedy było tak, ze trzeba było sprawdzić, czy akurat w tym szpitalu, a którym chce sie rodzic, jest możliwość pobrania tej krwi, ponieważ nie wszystkie szpitale to umożliwiały. Bank podawal specjalne gorące nr tel, gdzie dzwoniło sie jak zaczął sie poród, zeby ekipa mogła w określonym czasie ta krew odebrać, poddać badaniom no i kwalifikować do zamrożenia. Niestety nie każda krew pępowinowa nadaje sie do mrożenia, chodzi tu chyba o ilośc tych komórek macierzystych oraz oczywiście o to, czy jest w pewni zdrowa, badaja HIV i inne choroby.
Nasza na szczęście przeszła testy i bedzie mrożona do 18 urodzin Młodego, chyba ze przedłużymy. Koszt przechowywania teraz to 400zl na rok.

Ile teraz kosztuje pobranie teraz -nie wiem, ale pewnie sprawniej to działa niż 10 lat temu.
W każdym razie bede zgłębiać temat i dowiadywać sie co i jak.

http://s6.suwaczek.com/201609034565.png

Jureczka cieszę sie ze u Was wszystko w porzadku !!;)
Tez bym juz chciała poznać płeć ale najbliższa wizyta dopiero 27.09 a połówkowe miedzy 16 a 20 maja. Jeszcze sie nie umowilam :p
Jeśli chodzi o sny to nie mam jakis takich wyraźnych. Nie pamietam przynajmniej. Sikam w nocy raz zwykle. Oczywiscie nie liczę tego przed spaniem i po przebudzeniu. I tak jakis mało cos mi sie wydaje.
A co do banku komórek macierzystych również zdecydowaliśmy sie z Moim R. Ze pobierzemy je.

Witajcie mamusie, również te nowe :)

U mnie niecałe 3 tyg. do ślubu, razem z narzeczonym nie łapiemy już zakrętu ... bo wesele zrobiło nam się bardzo duże :)

Kruszynka kopie i się wierci codziennie. Próbuję wyłapać jej rytm dobowy :) I mam już jej stałe pory :)

Trochę za mało odpoczywam, mam nadzieję, że dotrwam do 1 maja a potem robię sobie urlop w ogrodzie :)

Byłam w 5*10*15 ciuszków na noworodka mało i tak drogie, że wyszłam bez niczego. O zakupach pomyślę po weselu i nie mogę się doczekać :)

Odkąd nasz chłopiec zmienił się w dziewczynkę, nie mamy czasu pomyśleć nad imieniem... ale już jestem oswojona z córeczką i pogodzona ze zmianą :) Gorzej mój narzeczony, chciał pierworodnego syna i jakoś ciężko mu zaakceptować, że będzie córka :(

https://www.suwaczki.com/tickers/oar8jqivleyevi34.png